Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

van katten en heksen, de dingen die blijven (2)

3.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 153 154 155 156 157 » | Laatste
[verwijderd]
0


Laten we maar verder gaan met hard core beleggen. Agenda morgen

vrijdag 22 juli 2011
Instrumenten
22-07 Resultaten 2e kwartaal 2011 USG People
22-07 Persconferentie USG People
22-07 Analistenvergadering USG People
22-07 Halfjaarresultaten 2011 Accell Group NV
22-07 Resultaten 2e kwartaal 2011 TomTom
22-07 Betaalbaarstelling dividend Holland Colours NV

Algemeen
22-07 Werkloosheid Verenigde Staten: Mass layoffs (juni 2011) (10:00) Verenigde Staten
22-07 Ondernemersvertrouwen Duitsland: ifo Business Climate (MoM) (10:30) Duitsland

Ik denk dat de reactie op dat EU accoord zal overheersen. Sortement exegese. Op de richting zou ik zelfs geen oude sok willen inzetten.

Goede nacht en groet, Jonas
[verwijderd]
2
quote:

wisselend alias schreef op 21 juli 2011 22:31:

[...]

Over frauderende VVD ers wil je niets lezen?
Ze zijn er en zeer massaal.
Die frauderen bijna allemaal toch ? Ze negeren ook massaaal giro 555 en laten de hongerende Afrikanen aan hun lot over, want het geld komt immers toch niet op de goede plek aan is het excuus. Bovendien is een extra sportwagen natuurlijk veel leuker dan miljoenen hongerende negertjes heel ver weg !
[verwijderd]
0
Jammer tennisbal. Ik begrijp dat je al je geld gaat weggeven aan hongerende negertjes. En tja dan is er geen geld meer over voor beleggen.

Dat betekent afscheid van de IEX. Zeer zeer nobel.

Voor het overige veel succes gewenst!

Groet, Jonas
gam gam
3
Hallo Forum-manager! Ik wil graag een ignore-knop, voor bepaalde posters op dit forum die steeds maar ongefundeerde flauwekul uitkramen (jonas, wa, TA-adepten, etc.), zodat ik daar niet steeds overheen hoef te scrollen.
[verwijderd]
0
Nee hoor Jonas, ik ben ook zo'n rechtse bal. Bovendien maak ik net als f4 7 cijferige winsten :-), dus ook na het overmaken van veel geld op giro 555 blijft er meer dan genoeg over om te beleggen. Dus afscheid van de IEX is helemaal niet nodig.
Maar ik ben toch wel erg geschrokken van de ellende in Afrika en stel mijn winsten heel graag ter beschikking aan de hongerende mensen in Afrika. Het is een ramp daar namelijk ! Jij ook succes gewenst.
[verwijderd]
0

Man wat zit je nu te zeuren? Er is toch die niet okay knop. Die is bestemd voor mensen die onbekwaam zijn zelf inhoudelijk de reageren.

Ga je gang JansenH5.

Tja wat moet je nu met dit soort reacties?

Groet, Jonas
elbwee
2
quote:

jonas schreef op 21 juli 2011 23:53:

Elbwee.

Wees reël dit toont het falen van ontwikkelingshulporganisaties aan! Natuurlijk kun je eerder voorzien dat er weleens een misoogst zou kunnen aankomen. Daarop kan je anticiperen met de miljarden die regulier al binnenkomen.

Bovendien kan je het wat structureler benaderen. Zitten die mensen wel in de juiste hoek van hun land en vallen er geen economische accenten te verplaatsen?

Uit meerdere rapporten blijkt dat de ontwikkelingshulp buitengewoon ineffectief wordt besteed. lees maar iets van Boekesteyn oud VVD kamerlid.

Komt bij het probleem ligt daar en daar zullen het zelf moeten oplossen om echt vooruit te komen. Dus geen roof van gezonden hulpgoederen of heffingen daarop. Tegen dat kindjes maken daar lijkt trouwens ook al geen kruid gewassen. Wist je dat tussen dat eerste Geldroff-Afrika en het tweede er alweer 150 mln Afrikaantjes waren bijgekomen?

Ik mag cynisch klinken, maar ik heb zaken met eigen ogen gezien. Ontwikkelingswekkers in Marokko aan de dure wijn. De koning is daar multi miljardair. Laat hij die "hulp" maar betalen. Een bekende van mij die door een schatrijke zwarte Afrikaanse zakenrealatie super de lux in een privevliegtuig van het ene bezit van de man naar het andere werd rondgevlogen onder genot van de duurste champagne etc etc.

Overhead van Unicef 40% en dan zijn ze nog niet eens in het land van hulp aan geland. Komen dus die verblijf en in 4 sterren hotels en de dure jeeps nog bij en dan is er feitelijk nog niets gebeurd.Topsalarrissen bij Nederlandse ontwikkelingsorganisaties etc etc

Zal wel potsierlijk zijn, maar dat is wel realiteit. Voor mij geen cent meer naar al die bedelacties om de zakken van al die ontwikkelingsorganisaties te spekken. Uiteraard ben jij een nobel mens en ik slecht. Prima, want dat maakt op mij geen indruk en jij zal daarmee je blij en verheven voelen.

Groet, Jonas

Beste Jonas,

Ik ben het met je eens dat een groot gedeelte van de problemen in Afrika te maken heeft met incompetente en corrupte politici ter plekke. Sterker, het lijkt soms wel eens alsof er na 50 jaar op dat gebied weinig verbeterd is.
Ik vind dat echter ook een falen van het Westen en dit falen heeft te maken met verkeerde handelsverdragen welke voortkomen uit eigenbelang en het amechtig omgaan met de volgende weliswaar gekozen maar corrupte machthebber die na zijn uitverkiezing weer binnen afzienbare tijd een miljard op een Zwitserse bankrekening heeft staan.
Kijken we echter dichter bij huis (Bouterse) dan zie je dat het ook in onze achtertuin plaatsvindt.

En oké, ontwikkelingshulp kan beter worden georganiseerd, het wordt op dit moment naar mijn mening onder een vergrootglas gelegd door diverse regeringen en hulp wordt heroverwogen cq anders besteed.

Met je drie voorbeelden welke als bewijzen voor je stellingen worden opgevoerd kan ik echter niet zo veel. Ontwikkelingswerkers drinken wijn. Nou en? Was locaal bier beter geweest? Moeten ze vies water gaan drinken?
En dat die bekende van je met zijn Afrikaanse zakenrelatie wordt rondgevlogen met champagne aan de lippen is toch wat jij wilt? Zelfredzaamheid middels zakendoen, dan krijg je dit soort activiteiten hoog in de lucht dat gezien de ellende op de grond haast ongepast overkomt.
En je andere bekende (in je volgende mail) heeft zich blijkbaar in de zak laten schijten door zijn kennis om niet beschikbaar te stellen aan mensen die dat konden betalen.

Nu even het groter geheel en dat was ook de reden van mijn reageren op je post; wat me een beetje begint op te vallen is dat werkelijk bijna alles wat er niet deugt in de wereld, en in NL in het bijzonder, op het bordje van 'links' of 'de linkse politiek' wordt geschoven met kwalificaties als 'dwaas', 'gek' of anderzins. Mag ik je er aan herinneren dat de rechtse partijen in NL de laatste 30 jaar meer dan genoeg kans hebben gehad om een forsere stempel op het beleid te zetten.

Jonas, ik denk dat we de frustratie over Afrika wel kunnen delen. Ik voel me echter niet nobel en verheven en vind je geen slecht mens.

Afsluitend; ik heb je best gewaardeerde post gelezen, een leuke post. Een aantal spelers uit je team kwam me wel bekend voor.
Bestaat je team nog grotendeels uit deze spelers of heb je veel gewisseld?

[verwijderd]
0

Tennisbal, verstandig om nog wat over te houden om te kunnen blijven beleggen. Dat kan trouwens ook in Afrikaanse bedrijven. Enfin laat ik het erop houden dat ik een wat andere benadering heb van effectieve hulp en een grondige hekel aan de huidige aanpak en al die types die daar graaien.

Vandaag voor mij eerst zelf fietsen en dan fietsen op de TV doos kijken.
Hoeveel de rekening of opbrengst zal zijn van dat beleggen zie ik wel zo rond 16.00 uur. Overigens sta ik nog steeds behoorlijk cash en dat zal tegen die tijd niet echt veel minder of meer zijn geworden als ik niets doe.

Allemaal een succesvol beleggingsdagje toegewenst.

Groet, Jonas
ffff
3
Jonas schrijft ergens hierboven:

Het is inderdaad wel wat Falcon stelde: heb je eens Peter nodig dan geeft hij geen advies over de materie waar hij geacht wordt verstand van te hebben.

Beste Jonas,

Voor zover ik weet ben ik nooit te beroerd om een antwoord te geven. Maar een vraag midden in de nacht, om 1.30 gesteld, is natuurlijk niet direct een vraag die je onmiddellijk opmerkt.

En dan Jonas: Eigenlijk is het helemaal geen vraag, maar stelt Hirsch al de juiste diagnose: NEPmiddelen werken niet. Tja, en moet ik die conclusie dan nog eens bevestigen? Zo dom zijn ze hier nu toch ook niet.

Wat de discussie over hongerende mensen in de hoorn van Afrika betreft: De wereld is gruwelijk wreed. INDERDAAD in mijn archief zit sinds vier maanden een zeer uitgebreid artikel van een miljardair uit Saoedië Arabië die een gebied..... zo groot als half België.... in Somalie heeft gekocht van de corrupte regering en daar volop granen verbouwt voor....de Chinezen. Het artikel was voor mij alweer een eye-opener. Wellicht nog meer revolutie in die gebieden al hebben die arme stakkers natuurlijk ook geen wapens en wel de eigenaren van die vruchtbare grondgebieden. Hulp blijft nodig, maar dit soort ontwikkelingen durven aanpakken is lastiger, want dan heb je met rijke Arabieren en met China te maken. Het is gemakkelijker een schokkende reportage op de Europese zenders te zetten dan fundamenteel foute ontwikkelingen aan te durven pakken.

Peter
[verwijderd]
0
tsja, en dan nog bedrijven als monsanto die zich ermee bemoeien.

en inderdaad, alle hele dure hotels in Afrika zitten vol met NGO hulpverleners.
[verwijderd]
0
Peter,
Ben vanmorgen weer uit Imtech gestapt. Maar kan best zijn dat ik er straks weer instap. Bijv. bij terugtest doorbroken toppenlijntje. Ongeveer 23,23.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 22 juli 2011 15:18:

INDERDAAD in mijn archief zit sinds vier maanden een zeer uitgebreid artikel van een miljardair uit Saoedië Arabië die een gebied..... zo groot als half België.... in Somalie heeft gekocht van de corrupte regering en daar volop granen verbouwt voor....de Chinezen. Het artikel was voor mij alweer een eye-opener.
Dat was toch in Soedan? Anders ben ik wel benieuwd naar dat artikel.

NB
Nederlanders doen dat trouwens ook daar. Alleen met melkkoeien, maar dat is wel voor plaatselijk gebruik.
[verwijderd]
0
quote:

jonas schreef op 22 juli 2011 00:55:

Uiteraard geldt hier ook weer Femke is ethisch hoogstaand en Jonas is heel heel slecht.

Groet, Jonas

Dikke aanbeveling voor jouw zelfkennis Jonas.

[verwijderd]
0
quote:

valsoliedomachterbaks schreef op 22 juli 2011 15:37:

Peter,
Ben vanmorgen weer uit Imtech gestapt. Maar kan best zijn dat ik er straks weer instap. Bijv. bij terugtest doorbroken toppenlijntje. Ongeveer 23,23.
En er weer in.
[verwijderd]
0
quote:

valsoliedomachterbaks schreef op 22 juli 2011 17:28:

[...]

En er weer in.
Heerlijk zo net voor het weekend. Ik ga er maandag pas weer in en dan weer gaan voor de 7 cijferige winsten. Pffff spannende week weer !
ffff
0
Carp,

Het is me net allemaal wat teveel om over te typen, maar ik bedoel Sheikh Mohammed Hussein Ali AL-Amoudi, de tweede rijkste man van Saudi-Arabië.
Zijn levensverhaal is een onvoorstelbaar verhaal van een selfmade man, die als simpel Ethiopisch , zwart, dus negroïd jongetje uit de provinciestad Weldya, Noord- Ethiopiè met keihard werken en de nodige lef zichzelf opwerkte tot de tweede rijkste zwarte op deze aardbol. En via, via ook nog naast zijn Ethiopische nationalisteit de Saudische nationaliteit erbij verwierf. Zijn grootste fortuin verkreeg hij overigens in....Zweden. De man heeft een reputatie opgebouwd van zeer gulle gever aan bijv. Clinton Foundation.
De grond die hij gaat leasen van de Ethiopische regering is 2,5 tot 3 miljoen hectare. Dat is even groot als Belgiè. Het gebied bevindt zich in de vruchtbare Gambella-regio, dus in Ethiopië maar tegen de Zuid-soedanese grens aan. Opgemerkt moet worden dat dat nog niet geconcretiseerd is maar in uitvoering. De huurprijs bedraagt: 9,42 dollar per jaar ( !!!!!) per hectare. Er gaat rijst verbouwd worden, waarvan volgens plan een derde van de opbrengst voor de lokale bevolking zou worden en tweederde voor de lucratieve export.
Enfin een onderneming die toch heel wat etische vragen oproept als je al die uitgehongerde mensen uit die streken nu s'vonds dodelijk vermoeid zie neerstrijken in die kampen. Op Duitse sites vind je goede kaarten waar die zich precies bevinden.
Artikel geschreven door Jelle Henneman als bijlage in De Tijd.
Bart Meerdink
0
De vraag is, wat produceert de grond nu en wat straks? En, mogen ze de eigen (gewapende) politie in dienst hebben of zijn ze afhankelijk van een niet-functionerend regime (denk aan Shell in Nigeria)?

Uiteindelijk gaat het erom wat de grond (duurzaam) aan voedsel oplevert, en dat ook voor de locale bevolking een positief effect bestaat. Leasen is ook nog wat anders dan kopen natuurlijk.
[verwijderd]
0
Niet echt beursgerelateerd dit alles mannen en vrouwen....

Ik denk trouwens dat Afrika wel eens een groot beleggingsthema zou kunnen worden de komende jaren.
3.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 153 154 155 156 157 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
889,25  +6,62  +0,75%  11:38
 Germany40^ 18.152,90 -0,04%
 BEL 20 3.870,30 -0,12%
 Europe50^ 4.999,87 -0,14%
 US30^ 38.328,55 +0,31%
 Nasd100^ 17.757,71 +0,34%
 US500^ 5.106,78 +0,23%
 Japan225^ 38.473,17 +0,33%
 Gold spot 2.338,44 +0,02%
 EUR/USD 1,0713 +0,17%
 WTI 83,65 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +37,05%
Alfen N.V. +13,42%
NX FILTRATION +7,50%
Corbion +4,56%
EXOR NV +4,06%

Dalers

Vastned -7,10%
VIVORYON THER... -3,75%
ASMI -2,31%
BESI -2,26%
ADYEN NV -1,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront