Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat is jullie mening: Gaat DSB Failliet ?

179 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Merded schreef:

[quote=Mij Krijgen Ze Niet Klein]
[quote=The Wishbone]
Lening van DNB betekende einde DSB

Bron:
www.z24.nl/bedrijven/finance/artikel_...
[/quote]

Er zijn talloze berichten waaruit blijkt dat die lening geheel niet relevant was voor de beslissing van de rechtbank. Logisch want bij de 1e zitting bestond die lening ook al. Relevant was de "plotselinge" uitstroom gedurende de nachtelijke uren.

Zie:

www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnen...

www.fd.nl/artikel/13408637/reconstruc...

is.gd/4hTPk

[/quote]

Waarom heb je het steeds over nachtelijke uren als er overal toch echt staat dat het in de ochtend plaats vond?
"1,6 miljoen
Zondag haalden de spaarders 3,8 miljoen euro van de rekeningen, tegenover 41,6 miljoen euro tussen zondagavond 12 uur en maandagmorgen 09.30 uur. Daarna werd de eis alsnog toegewezen."

Ook uit andere teksten (ga ze niet weer opzoeken, staat allemaal al ergens) blijkt dat het leeuwendeel van die ruim 40 miljoen tussen 00:00 en 05:00 is opgenomen.

Ook bij Nova bleek bij monde van Vendrik dat al op zondagavond de DNB er vanuit ging dat DSB het ochtendgloren niet zou halen. Nu ben ik geen vriendje van Vendrik maar wel weet ik dat het iemand is die geen dingen uit z'n duim zuigt maar net als ik een gruwelijke hekel heeft aan een manipulerende achterbakse overheid.

[verwijderd]
1
quote:

Mij Krijgen Ze Niet Klein schreef:

Ook uit andere teksten (ga ze niet weer opzoeken, staat allemaal al ergens) blijkt dat het leeuwendeel van die ruim 40 miljoen tussen 00:00 en 05:00 is opgenomen.
Bullshit.

Uit emails DNB blijkt overduidelijk dat meerendeel na 7u 's ochtends is overgeboekt.
[verwijderd]
1
“----- Original Message -----
From: (…)
Sent: 12-10-2009 09:41 CEDT
To: P-DNB_Homerus
Subject: Re: Update uitloop spaargeld
Stand 9.30uur maandag is 41.6m (vanaf 24.00), laatste half uur 6.2m, het uur daarvoor 14m,
(…)
----- Oorspronkelijk bericht -----
Van: (…)
Verzonden: 12-10-2009 08:55 CEDT
Aan: P-DNB_Homerus
Onderwerp: Update uitloop spaargeld
Stand 8.30uur maandag is 27.7m (vanaf 24.00) laatste half uur 6.2m, (…) uur daarvoor 14.6m”

Verloopp
7.00 - 8.00 : 14.6m
8.00 - 8.30 : 6.2m
8.30 - 9.00 : 7.8m
9.00 - 9.30 : 6.2m

Totaal 7-9.30: 34.8mln
Totaal voor 7u : 6.8, waarvan het aannemelijk is dat dit tussen 6u en 7u is geweest (mensen die vroeg naar hun werk moeten).
haas
0
ALS..,
'n op dit moment bevoegde instantie,
wil weten,
WIE er tussen 00.00 uur en 06.30 uur hebben overgeboekt via website DSB
.....is inzage in de boekhouding voldoende ?!!

PS: de boekhouding van DSB ligt sinds maandag even stil. De curatoren maken dan hiervan "foto's" tot woensdag nacht 00.00, denk ik.
Met name de hoofdboekhouding !

DSB bank = kaltgestelt:)
[verwijderd]
1
Voorlopige conclusie.

Het kost de andere banken max 3,5 miljard aan de garantiestellingen. Banken krijgen er daarentegen 350.000 spaarders bij en kunnen voor een leuke prijs straks een lading hypotheekjes kopen waarvan iedereen zegt dat Scheringa de boel oplichtte, dus je kunt er van uit gaan dan dat dat hypotheekjes zijn met leuke marges (eventueel icm allerlei polissen). De banken verdienen het dus wel weer terug. Daarbij opgeteld dat de 3,5 miljard spaarcentjes die er nog staan verdeeld gaan worden onder de schuldeisers en ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat er dan weer een aantal banken in beeld komen hehe.

2. De spaarders. Die betalen een deel van het feestje, zeker degene met achtergesteld geld.

3. de mensen met een hypotheek. Degene die niets te zeiken hebben zitten met onzekerheid. Degene die (misschien) its te zeiken hebben staan achterin de rij met hun claim. Geweldige tip van Lakeman overigens :P. Ik ben benieuwd van wie hij wat toegestopt krijgt hehe.

3. Het zal Dirkie en de andere aandeelhouders gaan kosten.

1 ding is zeker. Lakeman heeft veel leed veroorzaakt en ik betwijfel of dit hele verhaal voor zijn klanten een positief effect zal hebben. Ik denk dat het voor degene met slechte hypotheken beter was geweest om nog een tijdje te gaan babbelen met de DSB om tot een compromis te komen. Ik zou me niet prettig voelen als ik Lakeman was, maar waarschijnlijk voelt hij zich prima als hij er een tonnetje mee verdient en die kop van hem op tv komt.
[verwijderd]
0
HARRY GEELS
De lessen van het DSB-debacle
DSB gaat failliet. Dit is een groot drama voor alle betrokkenen. Uit het debacle zijn een heleboel lessen te trekken, met in veel gevallen ontnuchterende boodschappen.
Een beetje ‘mixed feelings’ heb ik wel een beetje over het DSB-debacle. Ten eerste ben ik Alkmaarder en al meer dan 35 jaar in hart en nieren fan van AZ. Iedere dag reed ik met veel trots langs het DSB-stadion. Hoe nu verder vraag ik me sinds deze week af als ik aan het einde van de A9 ben.

U moet weten dat vele mensen uit de streek waar ik vandaan kom, Dirk Scheringa een warm hart toedragen. Een self-man made. Iemand die de top heeft behaald zonder kruiwagens van rijke of adellijke ouders, koorleden of het old-boys netwerk. Daar houd ik van. Een man ook met veel passie voor sport. Hij begon wel een beetje hoogmoedig te worden het laatste jaar, dat was iets minder.

Boos ben ik ook. Natuurlijk had DSB-bank verkooppraktijken die soms over het randje gingen. Maar dit was toch sinds jaar en dag bekend? Waarom greep niemand in als het niet toelaatbaar was? Waar waren de AFM en DNB, de minister van Financiën, de politiek, als het allemaal echt zo erg was? Er werd wel wat gepraat, maar praatjes vullen geen gaatjes, zei mijn moeder altijd.

Doordat niemand kordaat ingreep, zijn consumenten op de aanbiedingen van de bank blijven ingaan. Twee weken terug zei Wellink nog dat DSB een solvabele bank was. Zalm, voor mij overigens onbegrijpelijk door veel Nederlanders op handen gedragen, heeft er meer dan anderhalf jaar gewerkt. Alleen omdat hij een aanbieding van ABN Amro kreeg is Zalm bij DSB weggegaan. Het zal toch niet waar zijn dat Zalm weer met zijn zoveelste falen wegkomt?

Als Wellink, Hoogervorst en Bos echte mannen zijn, nemen ze hun verantwoordelijkheid. Wegwezen, nu. Het zou hen sieren als ze zich in woord en daad het leed van veel DSB-klanten zouden aantrekken, en consequenties zouden trekken uit hun falen, in plaats van de zwarte piet alleen bij DSB zelf te leggen. Terecht dat Scheringa de strijd met de toezichthouders en bewindvoerders aangaat. Hup Scheringa, hup.

Boos ben ik ook omdat ook de grootbanken aan koppelverkoop doen en klanten op vele manieren uitkleden. Het is wellicht niet zo erg als DSB het doet, maar ik heb vele aanbiedingen van grootbanken voorbij zien komen, waarbij we ons serieus moeten afvragen of bankieren nog wel een nobel vak is. De grootbanken gaven vele redenen waarom ze DSB niet wilden redden. De belangrijkste vergaten ze te melden: kinnesinne jegens Scheringa.

Verder zijn er uit het debacle nog vele ontnuchterende lessen te trekken. Ik zet er een paar op een rijtje.

1. Een zogenaamd kleinere solvabele bank kan zomaar omvallen.

2. Onrust onder het volk is blijkbaar steeds gemakkelijker gecreëerd (dat heeft ook te maken met punt 6, zie hierna).

3. De overheid redt wel de grotere banken, maar niet de kleinere, in de VS, maar ook bij ons. Er spelen duistere krachten in de wereld van het grote geld en het old-boys netwerk.

5. Dat grote banken wel gered worden en kleine niet, maakt de druk op kleine banken, alleen maar groter.

6. Bewindslieden liegen dat het gedrukt staat. En hoe kunnen we ooit bankiers nog vertrouwen?

7. Spaar nooit meer dan €100.000 bij één bank. Sterker nog, wie veel geld heeft moet gewoon voor een groot gedeelte van zijn geld beleggen. Effecten zijn van jezelf en vallen buiten een faillissement. En leveren op lange termijn ook nog meer rendement op (mits goed belegd natuurlijk).

8. Doe zo min mogelijk zaken bij een (groot)bank en zoek oplossingen bij echt onafhankelijke dienstverleners met een volledige open architectuur.

Harry Geels is directeur Research en partner bij INMAXXA in Naarden (www.inmaxxa-research.nl ). Daarnaast is hij uitvoerend hoofdredacteur van Technische en Kwantitatieve Analyse (TKA). De informatie in deze opinie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Geels geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als directeur Research.
haas
0
Wat gaat het worden ? 9.30 is er meer bekend ?

wordt het 'n verlenging ?
van de Surceance van betaling ?
Of toch maar direct naar het doel ?
.........Failissement ?

Ondertussen is het duidelijk. Frankie (de Grave)heeft (namens de VVD insidersclub) de klok geluidt.
Frankie was dus de invaller,die de kopstoot moest geven ?................................>>>>>>>
En zo kwam de rest van de VVD club in z'n vrij te staan?

'De Grave ontslagen bij DSB na lastige vragen'
(Novum) - Oud-minister Frank de Grave is bij DSB ontslagen nadat hij in de tijd dat hij nog topman van de bank was lastige vragen stelde over het overhevelen van miljoenen euro's naar sport- en kunstprojecten van Dirk Scheringa. Dat schrijft De Telegraaf donderdag op basis van een eigen reconstructie.

www.trouw.nl/nieuws/nederland/article...

haas
1
wordt het 'n verlenging ?
van de Surceance van betaling ?
Of toch maar direct naar het doel ?
.........Failissement ?
----------------------------------------

Het wordt verlengen, met 24 uren.
wss daarna penalty schieten ?

Of :De Öostenrijkers komen nog langs in de verlenging .....................koebellen...

Vienna Insurance Group, de grootste verzekeraar van Oostenrijk, heeft zijn oog op Nederland laten vallen. Er is een overnamekas van € 1,2 mld aanwezig om via een overname de Nederlandse markt binnen te dringen
haas
0
"n kredietverstrekker.zoals DSB, kan dan mss ..."ongelimiteerd " ...aan Jan en Alleman,en aan de tokkies en aan alle rijken en weet ik nog meer, ...krediet verstrekken....,
Maar...als die leners dat niet kunnen terugbetalen,omdat ze "onverantwoord" in de boot zijn genomen door DSB .....
(resp, de leners zichzelf ongelovelijk in de voet hebben geschoten).......

snijdt de kredietverstrekker DSB zich op enig moment in haar EIGEN vingers als de leners niet kunnen terugbetalen.
Ook al zal de lener alles moeten verkopen zodat DSB nog "iets " terugvangt.

Het infectie % op het DSB kredietbestand zal ongewoon snel onhoog gaan(zijn gegaan) Dat kan/kon DSB niet volhouden. En is gedoemd om in zware verliezen te geraken>>>>>>>>>>>>>>einde bericht>>>>einde DSB..........
haas
0
Failliet ?.
Dan kent u Dirk niet........
Dirk gaat buitengaats en op zoek in het buutenland........
Dirk gaat vreemd.....................

do 15 okt 2009, 19:02 '
DSB heeft meerdere ijzers in het vuur'
AMSTERDAM (AFN) -

DSB Bank is behalve met het consortium van vijf Nederlandse banken nog steeds in gesprek met buitenlandse belangstellenden om de bank over te nemen. Dat heeft een goed ingevoerde bron binnen DSB donderdag gezegd. ,,Zolang het niet zeker is wat de uitkomst is van het gesprek met de vijf Nederlandse banken, bekijken we andere opties'', aldus de bron.
haas
0
Het overleg tussen de DSB Bank en de grote Nederlandse banken is mislukt. Dat heeft DSB-directeur Scheringa gemeld. Bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam was de hele avond overleg met ING, ABN Amro, Fortis, Rabobank, Van Lanschot en SNS over een overname.

DNB meldde dat het voor de partijen niet mogelijk bleek " een reële en haalbare oplossing" voor DSB te vinden.

Volgens Scheringa is er nog een kleine kans dat DSB Bank wordt overgenomen. Een Amerikaanse partij zou geïnteresseerd zijn. Het is een kandidaat die meerdere banken bezit. Scheringa sprak van de allerlaatste strohalm.

PS. Down Under gaan ze zo Vrijdagmiddag-lunch doen
mss nog 'n Australisch bank ?:)
haas
0
quote:

haas schreef 7 oktober 2009 8.00 schreef:

quote:
jkoets schreef:

Wat is jullie mening betreffende of de DSB failliet gaat?

En welke partijen zullen inspringen om te helpen.

Gr. Jos
Mijn inschatting is dat DSB er zelf niet uit kan komen. De door de klachten ontstane situatie maakt het dat ze volledig afhankelijk zijn van juridische adviseurs,AFM,DNB,Min.van Financien etc.

DSB staat voor de moelijke keus: zichzelf "ophangen " met het voldoen aan de eisen van de benadeelden.Ze zullen er wss voor de zgn "elegante oplossing " gaan kiezen(='n ander het oordeel laten vellen/uitvoeren)...............

...........Én zich onder curatele "laten "stellen.
Van hoger hand zullen dan nwe gezagvoerders in samenspraak met alle betrokken partijen naar oplossingen werken. ......
----------------------------
Tijdlijn: wss dit weekend al
----------------------------------
Wat ik niet weet(2 adders)
1.Is bij wanprestaties,(mits uitgesproken door rechter)waarover hier mss wordt gesproken de eigenaar/aandeelhouder Hoofdelijk Aansprakelijk te stellen door partijen.

2.Zal Scheringa bereidt zijn om als eigenaar de volledige schadevaststelling te betalen ?
Scheringa gooit nu met modder naar alle andere financiële dienstverleners en lijkt daarmee zichzelf te willen vrijpleiten. Het is overduidelijk dat hij koste wat kost wil voorkomen dat het tot een faillissement komt. Als dat gebeurt, kan hij persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor het falende beleid en de leed dat gedupeerden is aangedaan. Het is hem dan ook alles aan gelegen om zijn handelwijze te bagatelliseren."

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/50838...,1
haas
0
Dirk wordt het vuur aan de schenen gelegd

Dirk gaat er voor
Dirk gaat door vuur en vlam
Dirk wordt het vuur aan de schenen gelegd

Dirk trekt het niet meer
Dirk zoekt zijn troost

DeSoapBank serie wordt verlengd
de spelers stellen zich soepel op

Marco zingt uit volle borst
www.youtube.com/watch?v=Y0B9i-TTn1Y
haas
0
De rechtbank geeft respijt aan Scheringa & Inslag. Wss speelt het idee bij de rechter:
Geef de aanstaande gefailleerde 'n kans op herstel van de veroorzaakte situatie ?
OF betere oplossing voor klient en Personeel?

Maar ondertussen.
Scheringa & Inslag heeft tot doel om faillissement te voorkomen. En daarmee zijn eigen ondergang.!

Ja,
Er wordt gesold met de belangen van klienten én Personeel.
En over enkele mnd zal iedereen van de daken schreeuwen:
Hoe hebben ze Schering & Inslag zo lang kunnen laten modderen............

DSB Plan B ?
wie is Adriaan Dorrepaal, 'n NoordHollandse financieel deskundige ?
Waarin deskundig ?
The man of all seasons ?

quote:

schreef:

Geachte heer Geertsma,

Ik ben eigenaar van een bedrijf dat softwareprogrmma's voor de banksector ontwikkelt en verkoopt. (zie www.d-basics.com)
Ik wil mijn ontwikkelcapaciteiten naar Roemenie verp[laatsen omdat ik hiert de programmeurs niet kan krijgen en zoek daar een eerlijke partner om een jv op te zetten..
Bent u in staat (en bereid) mij op weg te helpen met uw ervaring?
Bij voorbaat dank.

Adriaan Dorrepaal
adriaan dorrepaal | zaterdag 13 oktober 2007 21:45
[/quote]

In oktober 2008 reageerde ene A.Dorrepaal met de volgende reactie op 'n artikel in FEM

[quote]a.dorrepaal 09-10-2008 07:10

Waarom tracht de overheid door middel van een attractieve condities de spaar- en depositogelden die nu uit angst bij de banken worden weggehaald niet kortstondig naar zich toe te halen en deze vervolgens weer aan de banken uit te lenen?

Dat voorkomt dat de geldhoeveelheid (de huidige “reddingsacties”) nog verder wordt opgeblazen en is veel effectiever dan de inflatoire en weinig effectieve maatregel van gisteren (mondiale renteverlaging)

Adriaan Dorrepaal

www.fembusiness.nl/web/artikelSmal/16...
haas
0
Hoe komt Adriaan Dorrepaal op het idee om initiatief te nemen, met Hendrikcx, inzake de DSB Plan B ?

Welke belangen spelen hem parten ? Die van personeel ? of van de Klienten ? Of...

Heeft hij,prive,of zakelijk nog wat achtergestelde depositos bij DSB staan van redelijke tot hoge omvang ?
Of is hij via www.d-basics.com leverancier van de software aan de Dirk Scheringa Beheer-groep. En daaronder vallende ondernemingen ?

PS
jaja, dirty mind thinking. Maar als investeerder/financier is dat mijn instinct.

[verwijderd]
0
quote:

haas schreef:

Hoe komt Adriaan Dorrepaal op het idee om initiatief te nemen, met Hendrikcx, inzake de DSB Plan B ?

Welke belangen spelen hem parten ? Die van personeel ? of van de Klienten ? Of...

Heeft hij,prive,of zakelijk nog wat achtergestelde depositos bij DSB staan van redelijke tot hoge omvang ?
Of is hij via www.d-basics.com leverancier van de software aan de Dirk Scheringa Beheer-groep. En daaronder vallende ondernemingen ?

PS
jaja, dirty mind thinking. Maar als investeerder/financier is dat mijn instinct.
Niet onrealistisch. Maakt het toch nog geen fout voorstel, tenzij executie most favourable is.
goudvink_1
2
Wie is toch die Dorrepaal. Iedereen mag zich financieel deskundige noemen. Kijk eens naar zijn reakties op enkele publicaties op internet. En de wijze waarop dit contact even tot stand komt over een zo'n belangrijke zaak. Dat zegt genoeg over het niveau van de heren.
[verwijderd]
0
'Wouter, zonder jouw hulp redden we het niet!'

De Raad van Bestuur van de DSB Bank doet in een brief aan Wouter Bos een laatste verzoek om de bank te redden. Hieronder de volledige tekst:

Beste Wouter,

Zonder jouw hulp zal morgen het faillissement van DSB Bank worden uitgesproken.

Wij zien een mogelijkheid waarmee we DSB Bank, de spaarders, klanten alsmede personeel kunnen redden. Dit als gevolg van een gisteren gestarte massale actie van onze achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders. De spaarders zijn hiermee begonnen, de vakbonden en ondernemingsraad steunen het ook. En natuurlijk sluiten ook wij ons hier graag bij aan. Jij bent hierbij nog de enige ontbrekende schakel die nodig is om dit plan te realiseren. Er is in totaal Eur 200 mln vermogenssteun nodig. Dit bedrag is nodig om alle problemen en klachten in de meest ruime zin van het woord tot een oplossing te brengen.

Van die Eur 200 mln kan Eur 100 mln opgebracht worden door onze spaarders.

Wat ons voor ogen staat is dat wij in combinatie met de overheid en achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders een aanvullende vermogensstorting binnen DSB Bank realiseren.

Via de massale actie van onze achtergestelde spaarders is het dus mogelijk de helft van het benodigde aanvullende kapitaal te realiseren. Hiervoor hebben zich sinds gisteren al heel veel spaarders aangemeld.

Mijn vraag is of de staat beschikbaar is om de andere helft van de in totaal benodigde Eur 200 mln voor zijn rekening te nemen in de vorm van een lening. Doordat de klachten en claims opgelost worden zal de betaalbaarheid door klanten en de kwaliteit van de DSB kredietportefeuille verbeteren. Daardoor kan De Nederlandsche Bank in principe niet anders dan tot de conclusie komen om de eerder doorgevoerde haircut van Eur 800 mln op beleenbare activa grotendeels danwel geheel terug te draaien. Hiermee zal ook de liquiditeitsproblematiek opgelost zijn. Daarbij zal met de steun van de staat ook het opvraagbaarheidsrisico van de huidige resterende spaarklanten sterk afnemen.

Wij zeggen toe dat indien deze steun komt vanuit de staat en DNB, dat wij overeenkomstig de wensen van DNB met betrekking tot governance en aandeelhouderschap zullen handelen. Dit zoals ook al was overeengekomen met DNB twee weken terug. Dit zelfde geldt uiteraard ook voor de door de AFM gestelde eisen.

Met vriendelijke groet,

De Raad van Bestuur van DSB Bank

www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/...
haas
0
Zal Dirk zelf de faillissemtn aanvraag doen voor DSB Beheer ?

Of wacht hij tot de curator dat wel gaat doen ? prestige gevecht ?
Wie is het eerst ?
--------------------
di 20 okt 2009, 06:19 Scheringa: Ook moederbedrijf gaat failliet HILVERSUM (AFN) - Nu DSB Bank is omgevallen, zal ook het moederbedrijf van Dirk Scheringa's imperium failliet gaan. De gevallen bankier zei maandagavond bij Pauw & Witteman dat hij deze week het faillissement zal aanvragen voor DSB Beheer

di 20 okt 2009, 06:19 Scheringa: Ook moederbedrijf gaat failliet HILVERSUM (AFN) - Nu DSB Bank is omgevallen, zal ook het moederbedrijf van Dirk Scheringa's imperium failliet gaan. De gevallen bankier zei maandagavond bij Pauw & Witteman dat hij deze week het faillissement zal aanvragen voor DSB Beheer
179 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,72  -5,89  -0,64%  14 jun
 Germany40^ 18.004,30 -1,43%
 BEL 20 3.833,37 -0,92%
 EURO50 4.840,53 0,00%
 US30^ 38.584,80 0,00%
 Nasd100^ 19.665,00 0,00%
 US500^ 5.432,55 0,00%
 Japan225^ 38.512,90 0,00%
 Gold spot 2.332,68 0,00%
 EUR/USD 1,0706 0,00%
 WTI 78,03 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +0,76%
KPN +0,75%
DSM FIRMENICH AG +0,73%
NSI +0,72%
Vastned +0,65%

Dalers

EBUSCO HOLDING -6,53%
Avantium -4,28%
SIGNIFY NV -3,78%
ALLFUNDS GROUP -3,55%
BESI -3,52%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront