Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiekamer – AEX – 21/08 What's the news !?

367 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
bouwdroger
30
Okee dan,
Hier is dan mijn eerste openingsdraad voor de vrijdag, heb de afgelopen week i.v.m. werken weinig de beurs kunnen volgen en alleen maandag wat kunnen handelen en porto wat op de veilige modus gezet.
De afgelopen week is er volgens de grafiek veel gebeurd en waren de beren eerst aan zet en maken de stieren ( zo het nu lijkt ) de week af. Daardoor wordt het waarschijnlijk een weekje voor de TA’ers en langerermijners een stabiliteits week waar ook niks mis mee is.
Voor de daghandelaren denk ik een prima week geweest , en zal er menig €’tje verdiend zijn en links en rechts ook verloren gegaan zijn. Conclusie; iedereen tevreden ;-)

Vandaag dus (voor de eerste lezers morgen ) dus de Expiratie dag augustus, velen spreken altijd over complotten, over waar de optie markt de index wil hebben.
Persoonlijk vind ik dit zwaar overdreven, en denk dat de markt gewoon heengaat waar het nieuws ( wat van belang is ) op aan stuurt. ( hierbij bedoel ik ook het ‘nieuws’ dat nog niet algemeen bekend is ).
Het enigste dat dan altijd weer opvalt is het extra geknipper van de schermen vanaf 15:00!!

Om even terug te komen op “onbekend nieuws” , een mooi voorbeeld is randstad, behalve dat er een grote jongen is ingestapt zijn er toch meer mensen die hebben moeten geweten dat het bij randstad snel aan de beterende hand was, want anders kan ik niet verklaren waarom de koers als een van de eersten zo sterk herstelde en intussen bijna verdriedubbeld is. Geeft misschien wel aan wat ons nog te wachten staat ;-))
Over wat de dag van vrijdag gaat brengen, geen idee aangezien ik het onbekende nieuws nog niet gelezen heb ;-):

Voor de agenda vandaag;
Interessant ;

Kredietbeoordelaar Moody's Investor Service heeft donderdag de ratings verlaagd voor een aantal door ING Groep nv en dochterbedrijven uitgegeven waardepapieren.

9:30 Nederland consumenten vertrouwen augustus
9:30 Duitsland inkoopmanagersindex augustus (vlp.

Arcelor Mittal ex-interimdividend notering
Nieuwe Steen Investments betaalbaarstelling dividend

Voor de rest;
www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

Voor iedereen die het weet;
www.youtube.com/watch?v=IsV-r1-8Jo8.

Muziekje van de dag;
www.youtube.com/watch?v=N3shci_lrP8

M.v.g.
Tom

P.S. De schrijver heeft geen politieke en/of zakelijk belangen/meningen willen benadrukken in dit verhaal. Mocht iemand zich benadeeld voelen, so be it ! ☺
and have a nice day!!

voda
0
Ton (bouwdroger), een uitstekend eerste debuut als dagdraadopener. Wat mij betreft mogen er nog velen volgen. Je tweede AB! heb je nu binnen ....
[verwijderd]
0
niks mis mee met zooooon DDopening.

nog een paar lesjes bij linke bull en kopie.

beetje rijmen/knippen/plakken.

vind het erg knap... petje af

fijne handelsdag morgen...

*en boys niet te gek maken het met de opties :) *

[verwijderd]
0
Goed gedaan... weinig belangrijk nieuws morgen alleen inkoop managers index in duitsland om 9.30 en om 16.00 verkoop betstaande huizen in de VS. Dus het kan morgen alle kanten op
[verwijderd]
0
Prima Bouwdroger. Dat met Randstad valt mij ook op. Nog niet zo lang geleden stelde ik hier in mijn "wijsheid": tijd zat en wacht maar rustig met het oppakken van Randstad en USG.

Nu lijk ikzelf wel te laat te zijn. Het vertrouwen in een opgang moet wel erg groot zijn. Vandaag noemde ik me richting Marcel Tak aspirant Stier. Dat was doelbewust, want die berenneigingen zijn nog niet helemaal weg bij me.

Morgen Heymans en volgende week BAM. Ik heb er wat over zitten speculeren en mijn hoofd ligt al ter afhakking in het schavot voor de mede IEX-ers. Dat voelt niet echt prettig aan bij nadere beschouwing, maar wie kaatst kan altijd een bal terug verwachten. We zien wel: er zijn nog enioe dagen uitstel van executie! Of niet natuurlijk en ga ik gelijk krijgen.

Groet, Jonas

[verwijderd]
0
heb nog geschreven calls randstad 28,-- voor morgen, had ook gedacht dat euro 28,-- voor randstad deze week te hoog gegrepen was,

we zullen morgen zien, wat te doen/
[verwijderd]
0
AB (overigens redelijke stvw om in een dagdraadje te gaan posten ;-P )

Iemand trouwens enig idee of bij een goede transatlantische-griepepidemie randstad a la - hoe heet dat bedrijf nou ook weer met die grieppolis (ebinge Yer Yachtt o.i.d.?) extra cash in het laatje krijgt of zijn de contracten daar te LT voor?
HJ deTuinman
0
Proficiat Bouwdroger!
Wat mij betreft is jouw dagopener meer dan geslaagd!
Ook van mij dus een dikke AB!
Hoop dat het voor jou een aanmoediging is om het vaker te doen!

Overigens ben ik wat Randstad betreft ietwat huiverig, die koers is mij net iets te ver op de muziek vooruitgelopen (maar dat kan ik ook mis hebben en moet ieder voor zichzelf maar uitmaken).

Groet HJ.

[verwijderd]
0
Roy al half slapend nog even dit, Die 28 calls zijn wel 300% gestegen vandaag en de koers is E 18,40.
Merkwaardig zakie. Ze staan E 0,40.

Calls kunnen voor afloopdatum worden opgevraagd. Is dat nog niet gebeurd? Zitten er beleggers scheef? Heb je morgen de tijd om het een beetje te volgen?

Ik zou denken alhans als ik er niet echt veel had: we wagen maar de gok om ze niet direct te verkopen en proberen in de loop van de dag nog een moment te kiezen om te lozen. Wordt het een beroerde dag dan kan je ook nog gokken op blijven zitten.

Een grote optie-expert ben ik niet dus mogelijk heeft iemand een beter advies.

Groet, Jonas
pro-visio
0
Zo lang het niet duidelijk is of de consument mee doet in dit verhaal en zonder correctie ga ik in geen enkel fonds long. Dus in de situatie as is niet! Al mis ik een pak winst en nam "veel" te vroeg winst met spijt in het hart, ik doe niet mee onder geen beding ook al zit ik fout en ook al blijkt TA tegen me te werken. Net zo kei hard als medio 2007 ga ik nu voor geen hesp van dit standpunt af.
HJ deTuinman
0
pro-visio
Grotendeels ben ik het wel met jou eens en long gaan nu valt wat mij betreft al snel in de categorie "duur kopen en straks wellicht verlies nemen"!
Maar helemaal niets doen lijkt me ook niet nodig. Mocht de groei (en daarmee de rente) de komende jaren laag blijven, dan zijn er best nog wat (kwaliteits)fondsen te vinden die goed presteren en achtergebleven zijn in de koersontwikkeling of simpelweg aantrekkelijk zijn en blijven i.v.m. dividendrendement t.o.v. spaarrente!

Groet HJ.
pro-visio
0
quote:

HJ deTuinman schreef:

pro-visio
Grotendeels ben ik het wel met jou eens en long gaan nu valt wat mij betreft al snel in de categorie "duur kopen en straks wellicht verlies nemen"!
Maar helemaal niets doen lijkt me ook niet nodig. Mocht de groei (en daarmee de rente) de komende jaren laag blijven, dan zijn er best nog wat (kwaliteits)fondsen te vinden die goed presteren en achtergebleven zijn in de koersontwikkeling of simpelweg aantrekkelijk zijn en blijven i.v.m. dividendrendement t.o.v. spaarrente!

Groet HJ.
@ HJ deTuinman,
Ja, ik stel het net iets te hard en pruts wel wat mee met turbootjes op de AEX maar zo schigtig dat het per saldo niet echt lekker loopt. Veel trades met amper 2 puntjes terwijl het "nadien" vlot meer kon zijn maar op de moment zelf gaat dat spelletje niet door wegens te veel snelle en onverklaarbare bewegingen. Wel doorhandelen maar steeds meer prulletrades met kleinere bedragen omdat het allemaal zo onduidelijk wordt. Dus te veel tijdsverlies aan het scherm bij lekker weer en te weinig rendement. Het is bijna zielig hoor:) maar ik wil het in deze fase niet verprutsen. Als ik naar de technische conditie kijk van veel fondsen die kreupel staan van overspannenheid en die nu bovendien doorstijgen.....brrrr.
pro-visio
0
Late instappers zijn twijfelaars. Late instappers schieten het eerst in paniek en met reden, ze kochten hoog (relatief in de tijd), hebben geen marge en heel simpel, omdat het twijfelaars zijn.
Je ziet ze staan in de candles.
[verwijderd]
0
zie vannacht de japan index en de us futures....-1% wordt een lagere opening en vandaag gaan we stukken lager sluiten 282, dow 9123
[verwijderd]
0
quote:

david2006 schreef:

zie vannacht de japan index en de us futures....-1% wordt een lagere opening en vandaag gaan we stukken lager sluiten 282, dow 9123
na een mooie dag gister. wat is er aan de hand met de futs??

wie heeft er nieuws................ whelpppp...

word weer dieproop ben ik bang.
*gaat duimen voor goeie huizencijfers.

gr wish
367 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,06  +7,79  +0,90%  09:05
 Germany40^ 18.026,00 +0,61%
 BEL 20 3.869,24 +0,29%
 Europe50^ 4.974,81 +0,72%
 US30^ 38.131,66 +0,02%
 Nasd100^ 17.620,26 +1,10%
 US500^ 5.087,79 +0,85%
 Japan225^ 37.923,05 +0,52%
 Gold spot 2.339,72 +0,33%
 EUR/USD 1,0733 +0,04%
 WTI 84,07 +0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AEX +0,90%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

Dalers

AMX -0,03%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront