Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

VEB weg er mee!

14 Posts
[verwijderd]
0
Dat rijmt!
Nieuwsdienst: ANP

DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en zijn Belgische tegenhanger Deminor willen dat andere personen zitting gaan nemen in het bestuur van de holding van het financiële concern Fortis. De belangenclubs voor kleine aandeelhouders lieten dit vrijdag gezamenlijk weten.

Volgens de VEB en Deminor zijn de bestuursleden die Fortis eerder deze maand heeft voorgesteld niet onfhankelijk genoeg en beschikken zij niet over de kennis om alles uit de kan te halen voor de aandeelhouders.
************
Waarom heb ik daar genoeg van?
Omdat die lui geen 50+1 % hebben van de aandelen slechts 1.
De wet is daarin duidelijk. Het VEB schept doorlopend verwachtingen voor "aandeelhouders" fortis terwijl je weet dat ze 0 op hun eis krijgen.
Nood breekt alle wetten. Dus de noodwet die een minsister van financien ten alletijden uit de kast kan halen.
Maar die noodwet is er niet voor het VEB, dus weg ermee.
Laat ieder zn eigen fouten maken.
Al die loze kreten en zinnetjes van het VEB slaan nergens op.
Wat mij ook irriteert is dit: ze geven mij de indruk dat ze een schare advocaten hebben. Nou volgens mij trekken ze een eerste en beste of slechtste freelance advocaat uit een telefoonboek en die is dan bereid om voor een fooi op de tv een niet samenhangend verhaal te vertellen.(goed voor zijn eigen cv)
Resultaat is hetzelfde als menig andere vereniging doet, ledenwerving en daar gaat het om.
hup jongens help maarten ook eens aan een hedge fonds zoals pieterpaul nu bezit.

[verwijderd]
0
Nou net vrijkaarten gekregen van VEB voor een interessante dag morgen.
Amsterdam - RAI

Alvast een planning gemaakt.
10.30 uur - Em. markets ING
11.30 uur - Tostrams
12.30 uur - biotech panel
13.30 uur - panel
14.30 uur- Biotech-2
15.30 uur - panel.

U komt toch ook?

We ontmoeten elkaar - ik draag een grijze Duvelsjaal - was gratis bij een sixpac.

Ook de hele VEB-beleggingsshow is gratis.
Ik reis gratis met de NS
Mijn vrouw verzorgt het lunchpakket.

Gvd kan ik dan niets uitgeven?

Tot morgen

ffff
1
Casie,

Misschien ook eens op Belgische websites rondijken...

Daar wordt het initiatief van Deminor erg goed onthaald. Je moet natuurlijk wel weten waar ze het over hebben. Fortis Holding heeft een stel oude bestuurders die tot over hun nek bij het oude Fortis betrokken waren en vaak ook zeer oud van jaren naar voren geschoven.

Deminor en VEB zijn daar zeer tegen omdat het geen breuk met hetr verleden betekent en komt met jonge, maar ondertussen toch zeer capabele managers.

Ik vind het een prachtintiatief. En zo wordt er ook op menig website gereageerd. je zult met Fortis holding toch iets moeten aanvangen. En dat vraagt energieke NIEUWE verse bestuurders en niet een stelletje oude zakken van de oude stempel.

Peter
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
fortis is dood.
zoiets als, de king is dood lang leven de king.
.dat dat zooitje bestuurders fouten hebben gemaakt mag duidelijk zijn. maar wil je het bestuur weg hebben dan dien je daar je voorstel voorin binnen de regels van het statuut.
Maar daarvoor naar de rechter gaan nee en dan nog geld lospeuteren ook nee. Dat Bos heeft ingegrepen was terecht.Dat is zijn taak.
Fortis nederland is dood.fortis belgie??? tja die zie ik niet.
en het aandeel is ook dood. laat hem maar naar nul gaan.
Wat ik hoop is dat de belangen van de gebruikers van fortis en de belangen van de werknemers van fortis goed worden overgedragen naar een andere maatschappij en dat die maatschappij misschien nog zin heeft in aandelen. maar zoals te lezen in mn andere draadje zal menig bedrijf zich tegenwoordig achter zn oren krabbelen en denken nieuwe economie nieuwe kansen geen aaandelen meer?
geen vervelende mondige aandeelhouders meer geen akelige veb meer. werken dat is hun taak.
[verwijderd]
0
quote:

Hirsch schreef:

[quote=casie]
nee zeg! ik ga niet, echt niet.

[/quote]

Nou casie, dan niet!

Groet.
zijn we dan nog even goede vrinden.!
[verwijderd]
1
quote:

casie schreef:

[quote=Hirsch]
[quote=casie]
nee zeg! ik ga niet, echt niet.

[/quote]

Nou casie, dan niet!

Groet.
[/quote]
zijn we dan nog even goede vrinden.!
Casie - ik heb niet de eer u te kennen.
Dus hoe zouden wij goede vrienden kunnen zijn?

Groet.
ffff
1
Casie,

Toch klopt het niet wat je zegt. Als je als Deminor en VEB simpelweg niet wilt dat de oude bestuurders de ortis Holding gaan leiden, dan moet je zelf ook ens met namen komen. is dus een goed initiatief: ze noemen goede vervangers.

Verder hoor ik jou maar over Fortis Nederland en Fortis België......maar daar gaat het helemaal niet over.... Het gaat over Fortis Holding!!!!

Peter
[verwijderd]
0
zijn zij bestuurders?
Het is toch te zot, dat een clubje mensen naar de rechter kan stappen terwijl er statuten zijn.
Als het bedrijf niet volgens de statuten werkt en je hebt als clubje je inbreng naar het bestuur gedaan volgens de regels van het statuut ondertekend door de notaris in deze de rechtelijke verantwoordelijke dan mag je naar de rechter.
Maar dat statuut zegt niets over dat jij het oneens kan zijn voorwat betreft het bestuur. Het is geen vereniging met leden. dan kan het wel als je lid bent dan mag je zeggen ik vind jullie een ouwe zakken bestuur ga weg.
nee ik had een stichting, bewust natuurlijk ik was bestuur. samen met mn mede bestuurder.
EEn bedrijf is geen vereniging.milieu defensie ok
een bewoners vereniging ok.
maar een veb. en dan met zoiets naar de rechter nee.
ze gaan voorbij aan menig aandeelhouder die niet voor het veb is. en zich weet te schikken in de statuten. ik heb als aandeelhouder geen keus ik kan niet zeggen he veb stoppen ermee. de statuten zeggen wat ik kan en mag.een nevenorgaan is te veel.
dat kan op enkele gebieden wel zodra er zorgplicht bijv om de hoek komt kijken. zo heeft de overheid veel regels in de wet die niet verplicht zijn maar wenselijk. nou dat zijn punten waarvan ik zeg dat is wenselijk dat een ieder maar gestroomlijnd meedenkt.
maar als er duidelijk wetgeving is dan hoeft dat dus niet. dat is verkapte zelfverrijking voor de vereniging.
alhoewel er zijn vele kapers op de kust allerlei advocaten die kunnen claimen.dat is concurrentie voor het veb . maar die zullen het beter weten volgens mij. hebben meer bagage, vast. commercieel, ja dat zijn ze maar daarom zullen zij beter zijn. tenminste dat vewrwacht ik.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Casie,

Toch klopt het niet wat je zegt. Als je als Deminor en VEB simpelweg niet wilt dat de oude bestuurders de ortis Holding gaan leiden, dan moet je zelf ook ens met namen komen. is dus een goed initiatief: ze noemen goede vervangers.

Verder hoor ik jou maar over Fortis Nederland en Fortis België......maar daar gaat het helemaal niet over.... Het gaat over Fortis Holding!!!!

Peter
ja elk aandeel zit al jaren lang in een holding een leeg ding met alleen aandelen een bestuur en commissarissen thats all en die hebben statuten. en als jij een aandeel koopt word jij geacht dat statuut te hebben gelezen. nou lezen maar want er zijn meerdere versies in omloop. zo heeft de ceo van van der moolen levenslang gekregen en anderen lopen geheel vooruit op de nieuwe wetgeving. die nieuwe wetgeving is nog vele malen ruimer en ook daar zal een rechter naar kunnen kijken naar de nieuwe wetgeving, temeer omdat vele bedrijven die nieuwe wetgeving al gebruiken. terwijl het nog door de eerste kamer moet. bomt niet. we zijn in crisis.
maar van der moolen ceo heeft ;levenslang.
[verwijderd]
0
de veb zijn positie is eigenlijk nog minder dan de vereniging van huisvrouwen.
Ze zijn ooit gevraagd om advies te geven over het een en ander. maar dan komt het,de overheid vraagt hen dan. de wet is voldoende. als niet dan is de wet niet goed.
Maar de wet is goed want daarom is die wet er. een niet goede wet zal terstond veranderd moeten worden. een veb is dus onjuist want ik vertrouw op de wet.
en nu mag ik hinkelen is de wet goed of heeft de veb gelijk. nee dus. in deze is geen twijfel. twijfel hoort in de tweede kamer. niet hier of veb.
begrijp mij goed einde veb wat mij betreft.
.een ieder die belegt in wat voor product ook moet zijn eigen fouten mogen maken. het afm hoort ook zn werk te doen. en hier zie je het weer bij wet ingesteld. daar hoort geen vereniging tussen slechts als ze goed zou zijn als advies orgaan. niet meer.
[verwijderd]
0
ok de vereniging van huisvrouwen bij de wet ruimtelijkeordening en huisvesting of veb daar zit niet zoveel verschil in beide zijn wel gelijkwaardig. alhoewel de vrouwen wat dat betreft al heel wat jaren advies geven. soms zonder te hebben gezien.
dat is knap. en in menig bejaarden woning moet de bejaarden de keuken uit langs het brandende fornuis.
nou zo zie ik het veb ook in hun advies. net zo krom en net zo dom.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 +0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront