Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nico van Geest - Financials: fase III

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Financials: fase III

Nico van Geest - 18 jan; 12:15 uur

"Zorgen de drie grote Nederlandse financials straks voor positieve cijferverrassingen...?"

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Openkader
0
Ipv Nederlands kan je nu beter Europees denken.
Onze buren rechts doen het bv vorig jaar en zeker dit jaar stukken beter.
Ik heb daar aandacht aan besteed in:
openkader.beloggen.nl/pages/Topic.asp...
Wat dacht je van een grote financiele instelling als Allianz?

[verwijderd]
0
>Hoeveel procent van de handel van Euronext is program trading (er wordt wel gefluisterd: 40%)?

Wanneer komt er eens een piratenversie uit op CD van wat program trading software. Kunnen we de bui of het mooie weer aan zien komen.
[verwijderd]
0
Ik heb verschillende keren de presentatie van Koos Timmermans van 8 augustus doorgenomen. Ik begrijp dat ING AAA en AA mortgages heeft. (Zijn dit de Alt A loans?). Omvang is me onbekend. ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat deze sinds de laatste publicatie zo'n 40-60% in waarde zijn gedaald. Ik vind het daarom niet zo evident dat ING geen last heeft van de crisis. Omdat ik geen expert ben op dit gebied, kan het zo zijn dat ik de plank mis sla. Kan je hier iets meer over vertellen.
[verwijderd]
0
betr. financials: heeft ING niet ontzaglijk veel geld kunnen verdienen aan de wetenschap dat ABN wilde verkopen ; zij waren toch de eerste ? (over voorkennis gesproken....: daar moeten zij toch -terecht en wettelijk toegestaan - hun zakken gevuld hebben ) .
Begrijp ik nu dat ING ook afdekkingspapieren heeft gekocht van de Amerikaanse Hypotheekverstrekkers ? Noemt men dat AAA- mortages ? Vr. groet.. : F.M.van Leeuwen allionfrans@hotmail.com 06-546 42 146
[verwijderd]
0
"Fortis moet nog steeds een gedeelte financieren van de overname en geruchten gaan dat het concern een gedeelte van haar aandelenportefeuille heeft verkocht om geld vrij te maken."

Wmz-register: Fortis houdt > 5% in ING.

Zou Fortis soms aan de verkoopzijde in ING zitten?
Bart Meerdink
0
Inderdaad record-omzet (zo'n beetje de hoogste in jaren, nu om 16:00 uur al), en het komt duidelijk van de verkoop-kant. Ook nauwelijks herstel toen de AEX vanmiddag even in de plus kwam.

Een grote verkoper, of een gerucht in de markt, één van beiden.
Bart Meerdink
0
van dft.nl: "ING droeg de rode lantaarn bij de hoofdfondsen en leverde maar liefst 5% in. Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde gisteren de kredietwaardigheid van een aantal semi-risicovolle hypotheken voor Merrill Lynch. De Nederlandse bankverzekeraar heeft ook een flinke exposure op deze hypotheekmarkt."

Och, dat wisten we eigenlijk al, maar voor de zekerheid toch het fonds maar even ruim 3 miljard euro goedkoper gemaakt op de beurs...

Eigenwijs, ik heb toch maar wat bijgekocht.
[verwijderd]
0
quote:

Tankian schreef:

"Fortis moet nog steeds een gedeelte financieren van de overname en geruchten gaan dat het concern een gedeelte van haar aandelenportefeuille heeft verkocht om geld vrij te maken."

Wmz-register: Fortis houdt > 5% in ING.

Zou Fortis soms aan de verkoopzijde in ING zitten?
ING had 2,205.1 million outstanding depositary receipts for ordinary shares.

Er zouden dan zo'n 100-200 miljoen aandelen op de markt komen. Praat je over 10-20 maal het normale dagvolume.
[verwijderd]
0
Die verkoop door die Groenink van ABN Amro was eigenlijk toch wel een werelddeal als je ziet wat Fortis nu incl. hun deel van Abn Amro kost.
[verwijderd]
0
Heel goed, u lijkt wel een frisse kleine belegger.

Al maanden is bekend dat de ratings verschuiven maar financials als aegon en ING geven geen outlook welke effecten dat heeft op huidige uitstaande investeringen en zijn daarom onbetrouwbaar ogend.
[verwijderd]
0
Goed verhaal, ook over die turbo's. ik houd me nog niet zo lang bezig met beleggen maar verschijnselen zoals turbo-shorts in combinatie van het massaal 'dumpen en pumpen'/ verschuiven van aandelen wat ik zie gebeuren, vond ik al vrij snel erg dubieus en ervaar ik ook als zeer nadelig voor kleine beleggers. Wat er allemaal voor ingewikkelde(transactie)mogelijkheden en constructies er door grote partijen gehanteerd worden heb ik onvoldoende zicht op maar ik zie wel dat er vaak heel onlogische (maar aan de andere kant ook weer 'logische) dips en bubbels ontstaan die m.i. doelbewust gemanipuleerd worden. Ik begrijp ook niet dat de AFM hier geen onderzoek naar doet. Het zou leuk zijn als de schrijver van bovenstaand artikel eens een goed uitgediept artikel hierover zou schrijven in een gerenomeerd dag- of weekblad.
[verwijderd]
0
Morgan Stanley had vrijdag een rote basket aan de markt van 1.2 mrd Euro met heel veel financials erin. CS heeft ruim 7mln aandelen verhandelt en ING zelf ook(zie hun melding) Zou ING gebruik hebben gemaakt van het deze verkooporder en eigen aandelen hebben ingekocht?
[verwijderd]
0
Door de forse en misschien wel te forse afboekingen kunnen de (nieuwe) CEO´s straks mooie rendementen laten zien. Voor in de VS zijn ze erg sterk in het meteen nemen van alle elende. Laten we eerlijk zijn: hopelijk doen de "Nederlandse" financials dat ook. De tijd is er rijp voor. Fortis pak ik niet op; zo voorspoeidig gaat de integratie niet en ze hebben veel te veel betaald voor ABN AMRO (al noemen ze het intern nu een fusie). ING daar kan ik wel wat mee.

hap
0
Eindelijk eens iemand die een beetje aandacht besteedt aan het uitlenen van aandelen aan shortsellers. Dat onderwerp wordt hier (en elders) vrijwel volledig genegeerd, terwijl een analyse van shortsellersactiviteit toch meer inzicht geeft in de koersvorming dan welke andere analyse dan ook. Allerlei lieden proberen meteen rookgordijnen ("de koers stijgt wel weer als de aandelen teruggekocht worden"; "de pensioenfondsen verdienen toch aan dat uitlenen") op te trekken als het onderwerp aan bod komt.
Nog kwalijker dan die pensioenfondsen zijn die banken en verzekeraars die door hen beheerde aandelen uitlenen en zelf de leenfees opstrijken, maar de belegger met de koersverliezen laten zitten. Als deze vorm van diefstal uitkomt dan staan hun ongetwijfeld enorme claims te wachten. Werk aan de winkel niet alleen voor de AFM maar ook voor de VEB zou ik zeggen. Het is zeer wel mogelijk dat aandelen van beleggers op dit forum zijn gebruikt om de koers van hun aandelen in elkaar te beuken. Meer dan die vage "technische" steunlijnen geven de stoplossen van de turbo's inderdaad concrete richtpunten voor short sellers. Ik ben wel benieuwd of er hier beleggers zijn die de ervaring hebben dat hun aandelen werden uitgeleend (en door wie dat dan gebeurde). In een vorige discussie was er iemand die die ervaring had. De short sellers zelf zullen wel niet uit de school willen klappen waar ze die pakketten aandelen lenen. Wat dat betreft viel het me op in 'Tegenlicht' dat die mensen van Antaurus zo gemakkelijk (met een kort telefoontje) een behoorlijk groot pakket aandelen Wavin konden lenen. Als ik het fout heb, hoor ik dat graag, maar dan wel liefst met argumenten ipv dooddoeners omkleed.
[verwijderd]
0
quote:

bbc schreef:

Morgan Stanley had vrijdag een rote basket aan de markt van 1.2 mrd Euro met heel veel financials erin. CS heeft ruim 7mln aandelen verhandelt en ING zelf ook(zie hun melding) Zou ING gebruik hebben gemaakt van het deze verkooporder en eigen aandelen hebben ingekocht?
Waar haalt u deze kennis vandaan?
[verwijderd]
0
Wat zou ABN nu waard zijn als er geen overname was geweest...rond de 25 misschien?
Bart Meerdink
0
Hoogstens 18 volgens mij. Voor de overname stonden ze op 23 (en ING 34 of zo), en ik was (toen) blij in feb'07 25,85 voor m'n ABN Amro aandelen te krijgen. Daarna kwam er nieuws naar buiten...
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
926,69  +3,33  +0,36%  09:18
 Germany40^ 18.618,10 -0,19%
 BEL 20 3.917,37 +0,01%
 EURO50 5.073,24 +0,05%
 US30^ 38.965,00 +0,24%
 Nasd100^ 19.053,20 +0,18%
 US500^ 5.358,05 +0,10%
 Japan225^ 38.630,60 -0,01%
 Gold spot 2.377,80 +0,08%
 EUR/USD 1,0897 +0,05%
 WTI 75,60 +0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AZERION +1,20%
ING +1,09%
BESI +0,77%
Brunel +0,73%
ASML +0,70%

Dalers

CTP -0,36%
Arcadis -0,32%
SIGNIFY NV -0,32%
ADYEN NV -0,19%
VIVORYON THER... -0,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront