Hagemeyer « Terug naar discussie overzicht

Dagopening 09-02

165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
[verwijderd]
0
Herstel op Damrak
09 Feb 07, 09:40
AMSTERDAM (DFT) - De Amsterdamse effectenbeurs kon zich vrijdag bij de start van de handel wat herstellen van de klappen die donderdag werden uitgedeeld. De AEX, die gisteren nog bloedrood kleurde, toonde nu vrijwel uitsluitend winnaars.
Tegen tien uur vanmorgen noteerde de belangrijkste graadmeter van het Damrak, de AEX-index, een plus van 0,6% op 507,59. De Midkap-index liet een winst zien van 0,3% bij een stand van 717,18.

Na de stroom cijfers die donderdag werd gepubliceerd, kwamen vandaag de analistenrapporten los. Zo kreeg Buhrma van Deutsche Banke een adviesverlaging voor de kiezen. Van ‘kopen’ werd het ‘houden’. En Rabobank verlaagde het advies van Unilever van ‘kopen’ in ‘houden’. De analist ziet voor de komende maanden geen groeipotentieel meer voor het aandeel. Toch kon Unilever 0,15% herstellen, maar Buhrman werd nog eens met 0,8% afgeprijsd. Naast Burhman zag alleen Numico een (iets) lager notering op de borden verschijnen.

De olieprijs kwam voor het eerst sinds lange tijd weer boven de ¼60 uit, een dat had zijn uitwerking op de koers van SBM. Dat aandeel prijkte dankzij een vooruitgang van liefst 1,7% bovenaan de lijst met winnaars op de AEX..

Ook TNT lag er goed bij en won 0,7%. Dat was mede te danken aan een adviesverhoging van Kempen. De analist van deze zakenbank adviseert het aandeel nu te kopen, waar het tot voor kort nog op houden stond. De analist baseert deze stap op de verwachte sterke internationale groei, kostenbesparingen in Nederland en lagere belastingen. Bovendien noemt hij het aandeel nog altijd een overnamekandidaat. Genoemd worden OPS en FedEX.

ABN Amro presteerde ook uitstekend. FBS Bankiers stelde in ‘Initiative Daily’ dat er geruchten rondzingen dat een aantal investeerders in ABN Amro een fusie hebben voorgesteld met het Italiaanse Unicredit. De analist van FBS zegt zich voor te kunnen stellen dat het geduld van beleggers begint op te raken, na opnieuw teleurstellende cijfers. Maar hij zegt tevens te verwachten dat Groenink zijn karwij heel graag af zal willen maken. “Mocht ook 2007 een teleurstelling worden dan denken wij dat de dagen van dhr. Groenink als bestuursvoorzitter van ABN Amro zijn geteld Wellicht is er dan meer ruimte voor een eventuele fusie”, stelt FBS Bankiers.

Ook de Midkap-sectie laat vanmorgen in de eerste handelsfase vooral stijgingen zien. Crucell was met een koerssprong van 1,6% de sterkste stijger, na de melding dat de samenwerking met DSM versterkt wordt.

‘Ballast Nedam is terug op het radarscherm’ stelt Rabo Securities. Uit de markt is te horen, stelt Rabo, dat na de toename van de opdrachten nu ook de prijzen verbeteren. En daarom heeft de analist zijn verwachting voor de winstmarge verhoogd met een half procent en verhoogde hij zijn koersdoel naar €45. Beleggers omarmden het aandeel daarop, waardoor het 2,9% meer waard werd op €36,89.

Exact, dat gisteren fraaie cijfers liet zien en beleggers blij verraste met een superdividend, moest nu toch door winstnemingen een stapje terug doe (min 0,9%).
[verwijderd]
2
en de volgende afm melding is een feit, dit doet vermoeden dat het toch met de converteerbare obligaties te maken heeft.

groet,

niche

Datum meldingsplicht: 08 feb 07
Uitgevende instelling: Hagemeyer N.V.
Inschrijving handelsregister: 32028710
Plaats: Naarden


volgende
Totale kapitaalverdeling
Totaal geplaatst kapitaal Totaal aantal stemmen
666726657,60 EUR 555605548,00

Vorige melding
Soort aandeel Nominale waarde Aantal geplaatst Aantal stemmen per aandeel Aantal gecertificeerd
Gewoon aandeel 1,2 522023199 1 0

Nieuwe melding
Soort aandeel Nominale waarde Aantal geplaatst Aantal stemmen per aandeel Aantal gecertificeerd
Gewoon aandeel 1,2 555605548 1 0

Datum laatste update: 09 feb
[verwijderd]
1
ACE (Agencies / Consumer Electronics)

Hagemeyer’s ACE business consists of three operations, all active in import, marketing and distribution of consumer electronics and / or other branded products in certain countries:
Distribution of Panasonic and related products in the Netherlands. Consumer electronics form the largest part of this business. The Fuji Film business in the Netherlands was divested in 2005.
The distribution of consumer electronics and other branded products, such as white goods, in Australia and New Zealand.
The distribution of luxury goods, such as watches, fashion products and cosmetics, in Hong Kong, China, Taiwan, Korea and Micronesia. Our luxury goods business operates 60 retail stores in these countries.
The three ACE operations have a direct functional reporting line to the CFO in the Board of Management.

The Agencies / Consumer Electronics division is impacted by levels of consumer confidence and seasonality in the consumer electronics market and other markets in which our ACE business operates.


Dit wist ik helemaal niet. Hm, nieuws van 13 7 2006.
[verwijderd]
4
niche, lees de notulen van de laatste aandeelhoudersvergadering er maar eens op na, pagina 23.
HH
[verwijderd]
0
Niche,
gezien de aantallen ziet het er wel naar uit.
Ik vind dit wel een hele vreemde gang van zaken.
Waarom komt HGM niet met een update naar buiten of beantwoorden ze mijn mail. Ik ga er weer 1 sturen !

Huib, als ik meer uitsluitsel heb, bied ik mijn excuses aan!
douwej
1
dit is conversie
grote blokken aanbod(bestens) is cashen geconverteerde aandelen (donderdag- / woensdag middag)

gaat nog wel even door

wordt echter heel goed opgevangen door de markt
methley
1
Uitleg Vlug, Davids & van Mourik
Update: 9-2-2007

Hagemeyer heeft een Negatief advies (rend: -3.4%) sinds 31 januari 2007. Donderdag daalde het aandeel met -1.87% tot EUR 3.67, de grootste daling sinds 24 handelsdagen.
De recente opwaartse beweging kwalificeren wij als een herstel in de dalende trend, pas boven EUR 3.78 komt het negatieve beeld onder druk te staan. Er is divergentie gesignaleerd tussen het verloop van de RSI en de koers, dit wijst op een afname van de dalende kracht van de trend, maar (voorlopig) niet op een trendomslag. De verwachting is dan ook dat Hagemeyer zich verder neerwaarts zal ontwikkelen.
Het eerste steunniveau werd neerwaarts doorbroken, op EUR 3.15 en EUR 3.47 zijn de nieuwe steunniveaus te vinden.

[verwijderd]
1
quote:

Huib Horizon schreef:

niche, lees de notulen van de laatste aandeelhoudersvergadering er maar eens op na, pagina 23.
HH
huib je hebt gelijk, de formele melding van inlossing is al gedaan door hgm.
ik was in de veronderstelling dat deze nog moest komen.
mijn welgemeende excuses.

groet,

niche
[verwijderd]
1
quote:

niche schreef:

[quote=Huib Horizon]
niche, lees de notulen van de laatste aandeelhoudersvergadering er maar eens op na, pagina 23.
HH
[/quote]

huib je hebt gelijk, de formele melding van inlossing is al gedaan door hgm.
ik was in de veronderstelling dat deze nog moest komen.
mijn welgemeende excuses.

groet,

niche
Hallo Niche,

In een van de volgende lessen van de HBK komt het item goede info voorziening nog aan de orde!

Advies blijf de herhalingen volgen!

GR ZB
[verwijderd]
0
quote:

elok schreef:

[quote=niche]
bedankt hans,

ik vond het al wat vreemd, maar heb nog geen tijd gehad om me te verdiepen in de materie.
de melding bij de afm kan dus iets anders betreffen, als ze in naarden nou eens wat meer info naar buiten brengen!.

groet,

niche

[/quote]

waar ik hier niemand over hoor (ben hier ook niet meer zo vaak en eerlijk ook niet meer van plan om nog vaak te komen) is de Algemene vergadering van aandeelhouders. Aandeelhouders kunnen op die manier theoretisch in ieder geval bijdragen aan de besluitvorming. De algemene vergadering heeft de volgende bevoegdheden:
- aanstelling van directieleden;
- ontslag van directieleden;
- aanstelling van commissarissen;
- ontslag van commmissarissen;
- vaststelling van de jaarstukken ( jaarrekening; balans, v&w rekening, toelichting en het directieverslag. Overbodig om te noemen deze omvat info over de toestand op de balansdatum, de gang van zaken gedurende het boekjaar, bijzondere gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden na het einde van het boekjaar, de gang van zaken in de toekomst!!!!!!!!!!!!!!!, research en development!!!!!!!!!!!!!!!!!.
- verandering van de statuten;
- uitgave van aandelen;
- opheffing van de van de vennootschap.

De eerste 4 punten, dat zit wel goed. Ga op geruchten af.
Maar punten 5, 6, 7 kunnen interessant zijn. Bijvoorbeeld puntje 6 heeft men uiteindelijk toestemming om het zo op te lossen en op dit moment met die obligaties.

Wordt er wel voldoende gebruik gemaakt van deze theoretische mogelijkheden?

Elok, is dit misschien de reden dat je er niets over hoort?

Aandeelhoudersvergadering

Conform de bepalingen en best practices van de Code brengen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tenminste eenmaal per jaar verslag uit aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Aandeelhouders die alleen of gezamenlijk tenminste één procent van het geplaatste kapitaal van Hagemeyer vertegenwoordigen en / of volgens de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V. alleen of gezamenlijk een waarde van € 50 miljoen vertegenwoordigen, hebben het recht de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen te verzoeken om onderwerpen op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te plaatsen. De Aandeelhoudersvergadering heeft belangrijke bevoegdheden, zoals goedkeuring van statutenwijzigingen en juridische fusies en ontbindingen. De Vergadering keurt de jaarrekening en het voorstel voor resultaatbestemming goed. Voorts is voor de benoeming, schorsing of ontslag van leden van zowel de Raad van Commissarissen als de Raad van Bestuur goedkeuring van de Vergadering noodzakelijk. Daarnaast verleent de Vergadering goedkeuring aan Hagemeyers bezoldigingsbeleid en de beloning van de Raad van Commissarissen.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen verschaffen de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gevraagd en ongevraagd, alle relevante informatie die zij behoeft voor de uitoefening van haar bevoegdheden, tenzij een zwaarwichtig belang van de Vennootschap zich daartegen verzet.

Elke substantiële wijziging in de corporate governance structuur van de Vennootschap en in de naleving van de Code zal onder een apart agendapunt ter bespreking aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgelegd.

[verwijderd]
1
@ zb,

zoals ik al aangaf in een eerdere post heb ik mij nog niet kunnen verdiepen in de materie omtrend de conversie.
middels het forum waar info door posters wordt verstrekt is de conclusie te trekken dat de meldingen gedaan bij de afm betrekking hebben tot de conversie.
deze conclusie kan men trekken, maar niet door uw bijdrage.
dus u kunt bijdehand doen, maar voorlopig zijn uw bijdragen/posts geen knip voor de neus waard.
zodra u informatief waardevolle posts gaat plaatsen heeft u recht van spreken.

groet,

niche

[verwijderd]
1
quote:

niche schreef:

@ zb,

zoals ik al aangaf in een eerdere post heb ik mij nog niet kunnen verdiepen in de materie omtrend de conversie.
middels het forum waar info door posters wordt verstrekt is de conclusie te trekken dat de meldingen gedaan bij de afm betrekking hebben tot de conversie.
deze conclusie kan men trekken, maar niet door uw bijdrage.
dus u kunt bijdehand doen, maar voorlopig zijn uw bijdragen/posts geen knip voor de neus waard.
zodra u informatief waardevolle posts gaat plaatsen heeft u recht van spreken.

groet,

niche

Hallo Niche,

Kennelijk is de visie van de Hogere Beleggingskunde nog niet tot u doorgedrongen!
Echter ik heb van de forum master nog een gelegenheid ontvangen maandag zal ik derhalve nog een poging doen om een en ander speciaal voor u te herhalen!

GR ZB

PS het zou nog al wat wezen als ik in 1 dag tijd zowel mijn korte als lange termijn visie op hgm zou wijzigen!!!
De forums zitten vol met mensen die van dag tot dag van visie switchen daar heeft ZB geen zin an!

[verwijderd]
1
doe vooral geen moeite, als ik al iets van andere poster aanneem dan vallen deze in de catagorie serieuze posters.
daar behoort u m.i. niet toe, verder zal ik de eer aan mijzelf houden en niet meer op uw posts te reageren.

groet,

niche
[verwijderd]
0
quote:

h.vdbilt schreef:

Niche,
gezien de aantallen ziet het er wel naar uit.
Ik vind dit wel een hele vreemde gang van zaken.
Waarom komt HGM niet met een update naar buiten of beantwoorden ze mijn mail. Ik ga er weer 1 sturen !

Huib, als ik meer uitsluitsel heb, bied ik mijn excuses aan!
Huib, mijn excuses. Je hebt toch gelijk! (en een AB op je post van 10.06)

De heer Tiemstra: Er is bijna niet geconverteerd en even voor de duidelijkheid het is omdat, zeker op die € 150 miljoen een vrij aantrekkelijke coupon van 5,75 zit en u kunt uitrekenen dat het in de meeste gevallen pas aantrekkelijk is te converteren vlak voor het einde van de looptijd van een converteerbare obligatie. Want je houdt het voordeel van de koerswinst terwijl je in de tussentijd je cash op je coupon houdt. Dus vrijwel niemand zal converteren en dat is ook niet gebeurd, ondanks het feit dat de koers hoog is.
Uw vraag wanneer zouden wij converteren? Wij hebben, zoals in de prospectus staat na een aantal jaren die mogelijkheid. Volgend jaar februari mogen wij op de € 150 miljoen converteerbare obligatie nominaal aflossen als wij willen. Als de koers boven een bepaald niveau heeft gestaan voor een bepaalde periode en dat is een hogere dan de huidige koers. Dus als Ceteris Paribus dat zo blijft dan zou dat moeten kunnen en dan moeten we tegen die tijd bekijken of we dat doen en dan mogen wij converteren of dan mogen wij de aflossing aanbieden, maar dan is het logisch te verwachten dat men liever voor conversie kiest
[verwijderd]
4
quote:

niche schreef:

@ zb,

zoals ik al aangaf in een eerdere post heb ik mij nog niet kunnen verdiepen in de materie omtrend de conversie.
middels het forum waar info door posters wordt verstrekt is de conclusie te trekken dat de meldingen gedaan bij de afm betrekking hebben tot de conversie.
deze conclusie kan men trekken, maar niet door uw bijdrage.
dus u kunt bijdehand doen, maar voorlopig zijn uw bijdragen/posts geen knip voor de neus waard.
zodra u informatief waardevolle posts gaat plaatsen heeft u recht van spreken.

groet,

niche

Niche, ondanks je vermeende kennis ben je verwaande eikel.
[verwijderd]
1
Elok, is dit misschien de reden dat je er niets over hoort?

Aandeelhoudersvergadering

Conform de bepalingen en best practices van de Code brengen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tenminste eenmaal per jaar verslag uit aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Aandeelhouders die alleen of gezamenlijk tenminste één procent van het geplaatste kapitaal van Hagemeyer vertegenwoordigen en / of volgens de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V. alleen of gezamenlijk een waarde van € 50 miljoen vertegenwoordigen, hebben het recht de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen te verzoeken om onderwerpen op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te plaatsen.

Ik zou zo zeggen, zo op het eerste gezicht aandeelhouders vergadert u. Richt een HGM aandeelhoudersplatform op zodat je aan de eisen aan deelname kan voldoen.
Maar dat is in dit stadium ook niet aan de orde. Maar als het persee moet kan het wel denk ik.

[verwijderd]
1
Een gratis advies is om voorlopig even de cijfers af te wachten van febr 21 want het zou me niks verbazen indien er toch wat tegen tegenvallende cijfers gepresenteerd worden, voornamelijk de val van de koperprijs zal de nodige impact geven op de cijfers. De US dollar is van minder belang aangezien de activiteiten van Hagemeijers zich voornamelijk in het eurogebied bevinden. Buiten het feit indien het wel of niet goede cijfers zullen zijn zal er voorlopig verkoop druk blijven bestaan door de obligatie houders, die niet van aandelen houden en deze zeker in de verkoop zullen doen, probeer nooit tegen de stroom in te roeien bij een versnelling. Een extra gevaar is dat indien de cijfers tegenvallen de markt dit ook fors zal afstraffen kijk maar naar een Buhrman, binnen no-time 11% ervan. Wie over geen inside informatie beschikt kan dan ook beter de officiele cijfers afwachten van Febr 21 om hierna te beslissen om weer verder in Hagemeijer te beleggen. De herstructering is succesvol afgerond door ceo de Becker maar nu komt de vraag wordt Hagemeijer weer een solide groeier en gaan de marges weer omhoog?
165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 -0,10%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront