Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flowtraders 2024

2.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 97 98 99 100 101 » | Laatste
putdeksel
2
quote:

Rowi62 schreef op 20 maart 2024 11:57:

Als de pers dit leest wordt het mogelijk nog een schandaaltje. Analisten gaan het ook zien als ze het jaarverslag goed lezen.
Ik hou er nu over op want ik heb zelf ook aandelen FT.
in 2023 werd er in het 3e of 4e kwartaal al een loss van 2-3 miljoen op de investment portfolio gerapporteerd dus daar zat dit waarschijnlijk al in, dus ik denk niet dat dit heel bijzonder is
Betweter
6
quote:

Alex Future schreef op 20 maart 2024 12:00:

De AEX en de Nasdaq zijn rijp voor een stevige correctie. Helaas ontbreekt de trigger. Afgelopen periode is al het positieve nieuws ingeprijsd en al het negatieve nieuws genegeerd. Beleggers zijn hebzuchtig geworden en zijn doof voor slecht nieuws. Dit wordt een keer gecorrigeerd wanneer deze hebzuchtige beleggers met hun neus op de feiten worden gedrukt. De media heeft een flink aandeel in het opdrijven van de beurs. Het woord 'renteverlaging' komt echt mijn neus uit. Lagarde gooit er vandaag weer een schepje boven op. De eerste renteverlagingen waar op voorgesorteerd werd zou aan het einde van 2023 plaatsvinden. Elke keer wordt het opgeschoven. Logisch want de inflatie bodemd en is klaar om op te veren. De grote problemen in de wereld lijken allemaal naar de achtergrond te zijn verdwenen.
We zitten in election year. De MSM is inmiddels geheel gesynchroniseerd en vertelt hetzelfde verhaal: de economie is booming, werkeloosheid is laag, inflatie op retour (bijzonder want een sterke economie maakt juist inflatie).
Voorheen kritische marktvolgers zijn 180 graden gedraaid en lopen mee in dit narratief. Techfondsen worden afgeschilderd als goedkoop nu (you can't make this up).

Ondertussen scheldt Biden in het witte huis als een speenvarken, want de polls wijzen uit dat hij steeds verder wegzakt (bijzonder want het gaat toch zo goed?), hebben de Yanks te maken met schrikbarende creditcard schulden, hebben te maken met enorme prijsstijgingen die maar niet willen zakken, loopt de staatschuld op tot astronomische proporties, hebben honderden, zo niet meer banken te maken met porto's die diep onder water staan etc etc.

Het is maar net in welk kamp je wilt verkeren. Aangezien de democraten er alles aan doen ( maar dan ook echt alles....) om een rooskleurig plaatje in stand te houden (en krijsen ondertussen in de oren van Powell dat hij de rente moet verlagen) en ikzelf geen hoge pet op heb van die club, blijf ik in het kamp van de "ongelovigen".

Je zegt dat het woord renteverlagingen je neus uitkomt. Probeer te vatten waarom men zo graag die rente wil zien zakken. Het staat haaks op het geschetste plaatje dat alles zo booming is. bij een booming economie past een goede rentevoet.

Powell heeft tot juni om de rente te bewegen, daarna wordt elke actie gezien als election interference dus zal hij dan op de achtergrond blijven. Als de macrodata niet verandert zal er in juni geen verlaging komen en de rest van het jaar ook niet. Dan komt de vraag wanneer het rietje gaat knakken.
devil80
2
quote:

Rowi62 schreef op 20 maart 2024 09:17:

[...]

Annual Report schrijft:
The Group recognized an impairment of €4.3 million in its investment in an
associate, LedgerEdge Inc. As of 31 December 2023, the estimated recoverable
amount of LedgerEdge Inc. is nil and there is no expectation of reversal in future
periods as the company and its subsidiary are in the process of liquidation

Inmiddels is alles opgeheven in een faillisement. Het was 1 persoon die de kar trok in de US (en FT heeft weten te overtuigen mee te betalen) ; Vervolgens is er volop staf aangetrokken en diverse internationale werkmaatschappijen opgezet (UK, NL met in NL zo'n adelijke jongen aan het roer met een marketing diploma) ; Geld is dus opgegaan aan advocaten en salarissen. Denk dat er iemand bij FT wel verantwoording heeft genomen maar ik heb geen press release gezien met dit erin!
Dat is de reden waarom het rap zakt waarschijnlijk...
Dr. Pré
2
Goedemiddag Allen,

Mijn plan om tussen 16 en 17 weer in te DCA'en zou al van start zijn gegaan, ware het niet dat de berichtgeving omtrent de gefaalde investment wat neerwaartse beweging kan opleveren.

Even een paar dagen afwachten en dan kan het kopen weer beginnen.

Succes allemaal! Blij (voor mij) dat we toch weer on de 17 terug zijn gekomen.
Jan2022
0
Hoe lang duurt het nog voor de krantenkoppen berichten dat goudlokje toch het sprookje blijkt wat het altijd was?
2024 2025 ?
Rowi62
2
Board member bij Ledgeredge voor FT was een jonge FT US trader genaamd M.H. In juli liep zijn boardmembership af bij Ledgeredge (broke) en ook zijn baan bij FT.
beleggertje2020
0
Flow daalde vandaag weer flink maar de handel neemt toe vooral na het beursslot (50K stuks, is toch meer als 1/4 van de daghandel in FLOW ) . Veel nieuwe eigenaren in FLOW , dat is positief naar mijn indruk .
Mooie bijkoopkansen voor mij tegen een lage koers nemen wel toe ! IK schat zelf toch in dat FLOW minstens op 19 a 20 euro gaat komen binnen 1 jaar .
beleggertje2020
0
Stijgende trend Flow sinds 14 febr j.l ( net onder de 16) is ook nog prima intact ! Hogere bodem is wel ca in zicht lijkt mij !
PaxRomana
2
quote:

beleggertje2020 schreef op 20 maart 2024 18:13:

Stijgende trend Flow sinds 14 febr j.l ( net onder de 16) is ook nog prima intact ! Hogere bodem is wel ca in zicht lijkt mij !
www.tostrams.nl/Aandeel-Koers/612908/...
nl.investing.com/equities/flow-trader...

waarschijnlijk is je bron niet juist of trek je zelf verkeerde lijnen.

vix is ook weer aan het dalen....
devil80
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 20 maart 2024 18:13:

Stijgende trend Flow sinds 14 febr j.l ( net onder de 16) is ook nog prima intact ! Hogere bodem is wel ca in zicht lijkt mij !
Mijn glazenbol ziet wederom een lagere top, dit speelt nu al jaren zo...
Dus zet dat kasteelbiertje maar weer op zij, en neem een kop zwarte koffie...
beleggertje2020
1
quote:

PaxRomana schreef op 20 maart 2024 19:41:

[...]

www.tostrams.nl/Aandeel-Koers/612908/...
nl.investing.com/equities/flow-trader...

waarschijnlijk is je bron niet juist of trek je zelf verkeerde lijnen.

vix is ook weer aan het dalen....
Een dalende VIX rondom nieuwe meer afgevlakte beurstoppen kan m.i juist heel verraderlijk zijn.
Duidelijk dat ik een andere lijn trek dan Trostrams. Ben benieuwd wie er gelijk gaat krijgen .
Flow gedraagt zich vaak contrair aan de beurs. Daarnaast zie ik toch de olieprijzen vanaf het dieptepunt dit jaar toch gemiddeld flink oplopen . Is toch ca +14% duurder geworden t.o.v het dieptepunt. Bij nieuwere nog komende inflatiecijfers zal dit toch ook verwerkt worden die +14% . Bij de voorgaande lagere inflatiecijfers hebben ze gewoon mazzel gehad dat de olieprijzen toen op een bodem zaten . Op een oververhitte economie komt toch es de rem er flink op en valt er aan verdere renteverhogingen mogelijk zelfs niet meer te ontkomen. Blijf erbij dat er zelfs binnenkort al flink wat jeu op de beurzen aankomt waar Flow op z'n minst behoorlijk van kan profiteren . FLOW is voor mij o.a. daarom immer nog minstens een strong HOLD. Sterker nog: het wordt juist steeds gevaarlijker om Flow nu nog te verkopen tegen een zulke lage koers waarbij FLOW in een rustige beurs zelfs nog een KW van ca 20 heeft of zelfs nog beter
4finance
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 20 maart 2024 21:40:

[...]
Een dalende VIX rondom nieuwe meer afgevlakte beurstoppen kan m.i juist heel verraderlijk zijn.
Duidelijk dat ik een andere lijn trek dan Trostrams. Ben benieuwd wie er gelijk gaat krijgen .
Flow gedraagt zich vaak contrair aan de beurs. Daarnaast zie ik toch de olieprijzen vanaf het dieptepunt dit jaar toch gemiddeld flink oplopen . Is toch ca +14% duurder geworden t.o.v het dieptepunt. Bij nieuwere nog komende inflatiecijfers zal dit toch ook verwerkt worden die +14% . Bij de voorgaande lagere inflatiecijfers hebben ze gewoon mazzel gehad dat de olieprijzen toen op een bodem zaten . Op een oververhitte economie komt toch es de rem er flink op en valt er aan verdere renteverhogingen mogelijk zelfs niet meer te ontkomen. Blijf erbij dat er zelfs binnenkort al flink wat jeu op de beurzen aankomt waar Flow op z'n minst behoorlijk van kan profiteren . FLOW is voor mij o.a. daarom immer nog minstens een strong HOLD
Nog niet zo lang geleden voor het eerst een positie gekocht.
Dit lijkt mij meer een LT investering. De AEX kan eerst nog richting 900 -1000 punten als de markten zo blijven stijgen. Tussen de €15-€16 wil graag wat bijkopen. Mijn horizon is hier zo’n 3 jaar.
ASK
2
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen haalden opgelucht adem na het rentebesluit in de VS en de woorden van Jerome Powell die de verwachting voor drie verlagingen vóór eind 2024 handhaafde.

Alle drie de indices in de VS bereikten nieuwe records. De S&P 500 steeg 0,9 procent naar 5.224,62 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 1,3 procent tot 16.369,41 punten en de Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 39.512,13 punten.

Zoals verwacht bleef de rente onveranderd. De leden hielden ook vast aan drie rentedalingen dit jaar. Voorzitter Jerome Powell zei na de bijeenkomst dat als de voorspellingen van het Federal Open Market Committee uitkomen en de inflatie een hobbelige weg inslaat in de richting van een daling, een daling van de rente gerechtvaardigd zou zijn. De data voor eventuele dalingen zouden afhangen van de maandelijkse inflatiegegevens, zei Powell.

"We weten niet of de recente opleving in de inflatie een hobbel in de weg is of iets meer", zei de voorzitter op een persconferentie na de bijeenkomst.

Marktstrateeg Philip Marey van Rabobank liet aan ABM Financial News weten dat de drie rentedalingen dit jaar haalbaar zijn. Echter, wil de Fed niet te snel zijn vanwege de nog steeds taaie inflatie, maar ook niet te lang wachten, vooral als de banenmarkt verslechtert. Deze cijfers zullen de komende tijd dan ook nauwlettend worden gevolgd.

Powell gaf ook aan dat het tempo waarmee de balans wordt verkleind, wellicht wordt verlaagd. Niet heel gek zei Marey; rentedalingen zijn een vorm van kwantitatieve verruiming en de afbouw van de balans is een vorm van kwantitatieve verkrapping en zal de Fed een nieuwe balans moeten vinden, aldus Marey.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gedaald met 1,6 procent. De marktindex daalde van 201,5 naar 198,1.

De olieprijzen zijn woensdag lager gesloten, nadat ze tijdens de vorige sessie het hoogste niveau in meerdere maanden hadden bereikt. Handelaren overwogen onder meer het recente rentebesluit in de VS en de lagere voorraadcijfers in de VS.In de week eindigend op 15 maart daalden de voorraden ruwe olie met 2,0 miljoen vaten naar 445,0 miljoen vaten.

De tienjaarsrente daalde licht naar 4,28 procent en de euro/dollar steeg naar 1,0920. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0844 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0865 op de borden

Goud en Zilver zetten nieuwe records

Bron: ABM Financial News
PaxRomana
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 20 maart 2024 21:40:

[...]
Een dalende VIX rondom nieuwe meer afgevlakte beurstoppen kan m.i juist heel verraderlijk zijn.
Duidelijk dat ik een andere lijn trek dan Trostrams. Ben benieuwd wie er gelijk gaat krijgen .
Flow gedraagt zich vaak contrair aan de beurs. Daarnaast zie ik toch de olieprijzen vanaf het dieptepunt dit jaar toch gemiddeld flink oplopen . Is toch ca +14% duurder geworden t.o.v het dieptepunt. Bij nieuwere nog komende inflatiecijfers zal dit toch ook verwerkt worden die +14% . Bij de voorgaande lagere inflatiecijfers hebben ze gewoon mazzel gehad dat de olieprijzen toen op een bodem zaten . Op een oververhitte economie komt toch es de rem er flink op en valt er aan verdere renteverhogingen mogelijk zelfs niet meer te ontkomen. Blijf erbij dat er zelfs binnenkort al flink wat jeu op de beurzen aankomt waar Flow op z'n minst behoorlijk van kan profiteren . FLOW is voor mij o.a. daarom immer nog minstens een strong HOLD. Sterker nog: het wordt juist steeds gevaarlijker om Flow nu nog te verkopen tegen een zulke lage koers waarbij FLOW in een rustige beurs zelfs nog een KW van ca 20 heeft of zelfs nog beter
kan jij misschien een foto delen hoe jij de lijnen hebt getrokken en welke periode je hebt gebruikt want kan echt niet vinden
dat er sprake is van een bodemvorming en dat de opwaartse trend intact is.
zowel op korte termijn als de lange termijn staan alle seinen op rood.
Alex Future
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 20 maart 2024 21:40:

[...]
Een dalende VIX rondom nieuwe meer afgevlakte beurstoppen kan m.i juist heel verraderlijk zijn.
Duidelijk dat ik een andere lijn trek dan Trostrams. Ben benieuwd wie er gelijk gaat krijgen .
Flow gedraagt zich vaak contrair aan de beurs. Daarnaast zie ik toch de olieprijzen vanaf het dieptepunt dit jaar toch gemiddeld flink oplopen . Is toch ca +14% duurder geworden t.o.v het dieptepunt. Bij nieuwere nog komende inflatiecijfers zal dit toch ook verwerkt worden die +14% . Bij de voorgaande lagere inflatiecijfers hebben ze gewoon mazzel gehad dat de olieprijzen toen op een bodem zaten . Op een oververhitte economie komt toch es de rem er flink op en valt er aan verdere renteverhogingen mogelijk zelfs niet meer te ontkomen. Blijf erbij dat er zelfs binnenkort al flink wat jeu op de beurzen aankomt waar Flow op z'n minst behoorlijk van kan profiteren . FLOW is voor mij o.a. daarom immer nog minstens een strong HOLD. Sterker nog: het wordt juist steeds gevaarlijker om Flow nu nog te verkopen tegen een zulke lage koers waarbij FLOW in een rustige beurs zelfs nog een KW van ca 20 heeft of zelfs nog beter
De FED kijkt voornamelijk naar de CPI om de inflatie te bepalen. Daar zit voedsel en energie niet bij in. Flowtraders heeft dit kwartaal waarschijnlijk niks verdient. Niks wijst erop dat er onrust komt. Beleggers wanen zich totaal veilig. De FED vertelde gisteren niets nieuws. Maar het wordt groots gevierd. Totdat het geld naar grondstoffen rolt, dan zal de inflatie weer gaan stijgen. Zolang het in Bitcoin, goud, zilver en tech zit zal de inflatie niet verder stijgen. Er is vooralsnog geen trigger voor een daling. Technies en fundamenteel ziet het er slecht uit voor Flow. Maar we weten allemaal dat je moet kopen wanneer het laag staat. Je moet alleen geduld hebben, elke dag is er een kans dat het sentiment omslaat. Het is wachten totdat er financiële instellingen of grote groepen consumenten gaan bezwijken onder de hoge rente. Na een piek komt er altijd weer een daling. Je weet alleen nooit hoe hoog die piek wordt.
PaxRomana
1
quote:

Alex Future schreef op 21 maart 2024 09:05:

[...]

De FED kijkt voornamelijk naar de CPI om de inflatie te bepalen. Daar zit voedsel en energie niet bij in. Flowtraders heeft dit kwartaal waarschijnlijk niks verdient. Niks wijst erop dat er onrust komt. Beleggers wanen zich totaal veilig. De FED vertelde gisteren niets nieuws. Maar het wordt groots gevierd. Totdat het geld naar grondstoffen rolt, dan zal de inflatie weer gaan stijgen. Zolang het in Bitcoin, goud, zilver en tech zit zal de inflatie niet verder stijgen. Er is vooralsnog geen trigger voor een daling. Technies en fundamenteel ziet het er slecht uit voor Flow. Maar we weten allemaal dat je moet kopen wanneer het laag staat. Je moet alleen geduld hebben, elke dag is er een kans dat het sentiment omslaat. Het is wachten totdat er financiële instellingen of grote groepen consumenten gaan bezwijken onder de hoge rente. Na een piek komt er altijd weer een daling. Je weet alleen nooit hoe hoog die piek wordt.
net zo goed dat je niet weet hoe heftig de daling zal gaan zijn.
een daling van de markt hoeft niet per definitie te betekenen dat de vix gaat exploderen.
Alex Future
1
quote:

PaxRomana schreef op 21 maart 2024 09:21:

[...]

net zo goed dat je niet weet hoe heftig de daling zal gaan zijn.
een daling van de markt hoeft niet per definitie te betekenen dat de vix gaat exploderen.
Inderdaad wanneer alles rustig gaat dalen verdient Flow er weinig aan . Maar op basis van het verleden is de verwachting wel dat het niet altijd zo rustig blijft. De bomen groeien niet tot in de hemel.
Betweter
1
www.tijd.be/bear_and_bull/de-crash-va...

heb niet de illusie dat alles nu wel onder controle is.
Opmerkelijk feitje in dit artikel: De computer gestuurde programma's van verkoop institutionele beleggers.
Jan2022
3
Powel kwam gisteren met 3 dingen die de beurzen omhoog lieten vliegen:
1.ondanks dat de inflatie op dit moment hoger ligt dan de dalende lijn die we willen volgen, gaan we nog steeds uit van 3 verlagingen in 2024
2.ondanks dat de inflatie op dit moment hoger ligt dan de dalende lijn die we willen volgen, zullen we QT minder snel uitvoeren dan we tot nu toe deden.
3.een krappe arbeidsmarkt is op zich geen reden om de rente niet te verlagen en een te hoge inflatie ook niet. (Zolang de trend maar dalend is).

De markt heeft dit aanvankelijk positief geïnterpreteerd en ziet dat het 2e mandaat van de Fed ‘werkgelegenheid’ meer prioriteit heeft dan de snelheid waarmee de inflatie moet dalen. Werkgelegenheid = winstgevende bedrijven = aandeelhoudersbelang.

Maar waarom kwam Powel gisteren met deze pleisters en medicijnen aan als de patiënt kerngezond is?
Betweter
0
quote:

Jan2022 schreef op 21 maart 2024 10:49:

Powel kwam gisteren met 3 dingen die de beurzen omhoog lieten vliegen:
1.ondanks dat de inflatie op dit moment hoger ligt dan de dalende lijn die we willen volgen, gaan we nog steeds uit van 3 verlagingen in 2024
2.ondanks dat de inflatie op dit moment hoger ligt dan de dalende lijn die we willen volgen, zullen we QT minder snel uitvoeren dan we tot nu toe deden.
3.een krappe arbeidsmarkt is op zich geen reden om de rente niet te verlagen en een te hoge inflatie ook niet. (Zolang de trend maar dalend is).

De markt heeft dit aanvankelijk positief geïnterpreteerd en ziet dat het 2e mandaat van de Fed ‘werkgelegenheid’ meer prioriteit heeft dan de snelheid waarmee de inflatie moet dalen. Werkgelegenheid = winstgevende bedrijven = aandeelhoudersbelang.

Maar waarom kwam Powel gisteren met deze pleisters en medicijnen aan als de patiënt kerngezond is?
U snapt het.

Mensen verdringen negatieve gedachten en situaties. Willen het niet onder ogen zien. Zo ging het in 1929, in 1987, in 2000.
corona zie ik als uitzondering. Die invalshoek had een andere dynamiek.
Ik durf de stelling wel aan dat de inflatie hoger is dan de FED Funds rate. Nu al is in opvolgende maanden januari en februari de inflatie hoger dan verwacht, ondanks dat de rente al een tijd hoger staat. Nog een keer een hoger of gelijkblijvend cijfer zal alleen maar bevestigen dat de hoge rente misschien niet hoog genoeg is. Wat wel nu duidelijk is is dat de FED dus hogere inflatie langer toestaat.
En dan nog de rest van de veenbrand in CRE en zo.
2.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 97 98 99 100 101 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 19,820
Verschil -0,130 (-0,65%)
Hoog 19,950
Laag 19,490
Volume 253.619
Volume gemiddeld 227.822
Volume gisteren 941.106

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront