Degroof Petercam verlaagt koersdoel Flow Traders

Door ABM Financial News op 8 februari 2024 10:49 | Views: 7.505

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van 20,00 naar 18,00 euro na de cijfers over het vierde kwartaal, met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Michael Roeg.

De inkomsten uit de handel vielen tegen, maar de genormaliseerde winst voldeed aan de verwachtingen, volgens de analist.  

De handelsinkomsten waren vooral lager doordat de marge, of 'revenue capture', in de Amerika’s tegenviel. Voor Europa en Azië waren ze conform de analistenconsensus.

Dat de genormaliseerde EBITDA van 23 miljoen euro conform de consensus was, kwam doordat de investeringen 5 à 6 miljoen euro lager uitvielen dan voorzien, wat volgens Roeg in elk geval deels te verklaren is uit een daling van het personeelsbestand met 12 personen in het kwartaal.  

De outlook die Flow Traders afgaf voor 2024 bood geen verrassingen, stelde de analist verder.

Roeg verwacht dat hij zijn taxaties voor de winst per aandeel zal gaan verlagen met circa 5 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
beleggertje2020
0
Tja de winsten van FLOW zouden ook zomaar es heel flink omhoog kunnen gaan knallen dit jaar . Denk ook dat de bankproblemen in de US , EU en vastgoedproblemen in China zeker nog niet opgelost zijn. De angst voor besmetting richting US en EU is zeer groot . Grote jongens stappen nu uit bankaandelen , daarna komt de klapper voor de beurzen naar beneden met veel VIX denk ik.
MOEdig Voorwaarts
0
Wat een miskleun!

Aan de koersontwikkeling te zien zijn beleggers uitermate in hun nopjes met die vijftien cent die in het laatste kwartaal per aandeel is verdiend. Doe dat maal vier en reken op 50% pay-out, dan zit je aan een ultra lage k/w (richting 30) en een dividendrendement van (naar boven afgerond) 2%.

Dat krijg je nergens anders!
g.raaier
1
Achter de koers aan analyseren noemen ze dat. Straks een kwartaal met stevige volatiliteit en met Flow Traders op een euro of 23 zal het koersdoel wel weer aangepast worden naar 25...
€URO-Trader
0
Kansloos koersdoel van een zo evenwel kansloos analistje. En dan druk ik me nog gematigd uit.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.