Bitcoinhandel aanjager voor Flow Traders

Door ABM Financial News op 25 april 2024 08:02 | Views: 5.331

Bitcoinhandel aanjager voor Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft in het eerste kwartaal fors meer winst geboekt dan een jaar eerder, ondanks een veel lagere volatiliteit, geholpen door een aanzienlijke toename van de handel in crypto. Dit bleek donderdag uit de resultaten van het ETF-handelshuis uit Amsterdam.

De stijging van de handelsvolumes en de volatiliteit in crypto, vergeleken met het voorgaande kwartaal, was het gevolg van de goedkeuring van de Amerikaanse ETF voor bitcoin in januari.  

De netto-handelsinkomsten stegen met 15 procent van 110,5 miljoen euro een jaar eerder naar 127,1 miljoen euro afgelopen kwartaal. Vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar, toen de handelsinkomsten een dieptepunt bereikten, was de stijging zelfs 75 procent.

De nettowinst steeg met 66 procent op jaarbasis, van 27,7 miljoen tot 45,9 miljoen euro. In het vierde kwartaal daalde de winst nog tot 6,4 miljoen euro.

"Flow Traders realiseerde een sterk resultaat", stelde CEO Mike Kuehnel, "door verhoogde handelsactiviteit op het terrein van digitale beleggingen, ondanks het relatief gematigde handelsklimaat in andere beleggingscategorieën." Een bevestiging van de diversificatiestrategie, voegde de topman eraan toe.

Het verhandelde volume was vrijwel gelijk aan een jaar eerder, maar 7 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis daalde de handel in aandelen licht in volume, met 1 procent, en in vastrentende waarden met 23 procent. De handel in crypto, valuta en grondstoffen steeg juist met 24 procent op jaarbasis en was 20 procent groter qua volume dan in het vierde kwartaal.

De gemiddelde volatiliteit daalde met 34 procent, van 21,0 een jaar eerder tot 13,9 en was daarmee ook 10 procent lager dan de 15,4 van het vierde kwartaal. Voorafgaand aan het kwartaalrapport vreesden analisten van ING voor een zwak resultaat, als gevolg van de lage volatiliteit.

De operationele kosten daalden op jaarbasis met 3 procent, door lagere personeelskosten en technologiekosten en wegvallende eenmalige kosten. Het aantal medewerkers was 633 per eind maart, tegen 667 een jaar eerder en 646 aan het einde van 2023.

Outlook

Flow Traders handhaaft de verwachting dat de vaste operationele kosten dit jaar ongeveer gelijk blijven aan vorig jaar, omdat het personeelsbestand ongeveer gelijk blijft of daalt, waar investeringen in technologie en inflatiedruk tegenover staan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Rowi62
1
En die crypto ETF's worden alleen maar meer. Dat wordt de toekosmt en FT zit er perfect tussen met de banden met ONDO/BlackRock.

Zeg 50 cent structureel per kwartaal is 2 EUR per jaar maal 10 is 20 EUR bij de koers. Klinkt gek? Kijk maar over een jaar!
silverbullet
0
quote:

Rowi62 schreef op 25 april 2024 08:38:

En die crypto ETF's worden alleen maar meer. Dat wordt de toekosmt en FT zit er perfect tussen met de banden met ONDO/BlackRock.

Zeg 50 cent structureel per kwartaal is 2 EUR per jaar maal 10 is 20 EUR bij de koers. Klinkt gek? Kijk maar over een jaar!
Ook deze handel in crypto zal snel dalen in verdiensten simpelweg door concurrentie
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.