Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Japan is weer terug

251 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Frits_O
1
Bron dft.nl

AMSTERDAM - 15 september 2005 - Beurs heeft nog veel potentie
De financiële wereld heeft een nieuwe love-baby gebaard: Japan.
Internationale beleggers zijn ervan overtuigd dat de ommekeer in de tweede economie ter wereld een onomstotelijk feit is. Zeker na de klinkende overwinning van de regerende partij LDP van premier Junichiro Koizumi bij de vervroegde parlementsverkiezingen.
Koizumi besloot tot vervroegde verkiezingen nadat het Japanse Hogerhuis zijn voorstel had verworpen voor de privatisering van Japan Post, het grootste financiële conglomeraat ter wereld. Hoewel de premier nog steeds geen meerderheid in het Hogerhuis heeft, verwacht nu iedereen dat de privatisering niet meer is tegen te houden. Daardoor zullen miljarden euro's naar de kapitaalmarkt stromen.
Bij beleggingsstrategen en fondsmanagers geldt Japan als favoriet voor de komende jaren. Als zij gelijk krijgen kan het land van de opgaande zon weer terugkeren naar de glorierijke beleggingsperiode van eind jaren tachtig van de vorige eeuw.
Toen werd iedereen voor gek verklaard die geen Japanse aandelen had. Maar meteen aan het begin van de jaren negentig stortte de Japanse beurs ineen en dat was het begin van een ongeveer 15 jaren durende baisse. Weliswaar gaven deskundigen als Robeco-strateeg Jaap van Duyn keer op keer te kennen dat het weer tijd was om in Japan te investeren, maar even zovele keren kwam aan kortstondige oplevingen een abrupt einde.
Nu lijkt het erop dat Japan weer op de goede weg is. De in 2003 ingezette hervorming begint vruchten te dragen. De balansen van ondernemingen zijn aanzienlijk doorzichtiger dan vroeger en de kruisbelangen, waardoor het economisch systeem zwaar werd belast, zijn tot minder dan de helft teruggebracht.
Minister-president Koizumi is erin geslaagd de conservatieve krachten te elimineren: alle belangrijke politici kunnen nu tot de hervormers gerekend worden. De banken hebben het aandeel van hun slechte leningen verminderd van ongeveer 15 procent tot 3 procent, zodat er voor het eerst in tientallen jaren weer van een gezond financieel systeem gesproken kan worden.
De ondernemingswinsten in Japan zijn sinds 2002 al elk jaar met tussen de 18 en 40 procent toegenomen. En ook dit jaar zal dat niet minder zijn. Er wordt nog veel verwacht van het bestaande herstructureringspotentieel, omdat de eigenlijke modernisering van Japan nog maar kort geleden begonnen is.
Macro-economisch staan de lichten ook op groen. Internationale instituten verwachten dat Japan in 2006 een economische groei van rond de 3 procent zal laten zien.
Verheugend is vooral dat de 130 miljoen inwoners duidelijk meer zijn gaan consumeren. Vanwege deflatie hebben ondernemingen en consumenten hun investeringen en bestedingen in het verleden altijd uitgesteld, maar daar is een einde aan gekomen.
Zo bezien staat niets een economische - en beursopgang in de weg. Hoewel de Nikkei-index van de beurs van Tokio op 13 september het vooralsnog hoogste niveau in de laatste 12 maanden bereikte, namelijk 12.940 punten tegen een laagste niveau van 10.575 op 25 oktober van het vorig jaar, geloven veel analisten dat de index over een jaar op 14.000 punten kan staan. Sommigen schromen zelfs niet 15.000 te nomen.
Uit de wekelijks gepubliceerde economische en financiële indicatoren van het Britse weekblad The Economist blijkt dat de beurs van Tokio nog altijd ruim 65 procent onder haar recordhoogte ooit noteert. Dat is meer dan enige andere belangrijke beurs op de wereld. Voor beleggers is dat bemoedigend, want vaak geldt dat wat diep gevallen is ook weer snel stijgt. Het omgekeerde is trouwens ook het geval

Groeten Frits

[verwijderd]
0
Schreef al eerder:

Japan lijkt zich eindelijk te ontworstelen aan zijn jarenlange malaise. Hoe erin te duiken?
-- index garantie contracten op de Mikkei
-- Merrill Lynch Japan Value Fund
-- Abn Amro Far East Fund
Er zijn er vast wel een paar meer.
[verwijderd]
0
VOOR DE DERDE KEER OP EEN WEEK OPEN JE EEN NIEUWE DRAAD OVER JAPAN ???????

www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

Heb je bang dat ze je niet zullen lezen, deze draad wordt wel 50 keer gelezen per posting.

The Artist
Frits_O
0
Elk draadje heeft een einde.

Af en toe wel lekker om even een nieuw draadje te beginnen, leest zo lekker weg.

Groeten Frits
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:

[quote=The artist]
Heb je bang
[/quote]

Neen,maar wel een nijptang!

kck
omdat hij zoveel nicks heeft kan ik ze niet terugvinden maar het was de zoveelste in een week of 2 over Japan waarvoor hij een nieuwe draad opende.

Stom zijn tekst was zeer knap, en waarom geen nieuwe draad openen, altijd de moeite maar geen drie over hetzelfde op 2 weken terwijl er al draden genoeg zijn over Japan en zelfs de intereffect japanse warrants.

Had dan zoals ik gedaan " de grootste fout van ... ", dat was ook een extra draad op Japan, maar omdat ze de nagel op de kop was mocht ze extra geopend worden, iedereen heeft live ondervonden dat het inderdaad zo was, en ze hebben allemaal niet durven springen vanwege de reden dat ie al vertrokken was.

maar drie keer nen draad openen met japan, enfin weet ge wat, hou hem open en doe er mee voort.

Maar al uw jassen die ge hebt voorspeld al niets goed.

The Artist

ps: ook den john van Falwty Towers moet alles herschrijven

John Cleese - 16 sep, 00:03 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

Schreef al eerder:

Japan lijkt zich eindelijk te ontworstelen aan zijn jarenlange malaise. Hoe erin te duiken?
-- index garantie contracten op de Mikkei
-- Merrill Lynch Japan Value Fund
-- Abn Amro Far East Fund
Er zijn er vast wel een paar meer.
Frits_O
0
De titel van jouw draadje heeft niets met Japan te maken, en ik heb het dan ook niet gelezen. Ik heb niet de tijd en zin om alles door te lezen, alleen waar mijn interesse naar uitgaat.

Groeten Frits
[verwijderd]
0
quote:

The artist schreef:

de intereffect japanse warrants.
Is dat niet ene "Sting"?

Prosit,kck

[verwijderd]
0
quote:

Frits_O schreef:

De titel van jouw draadje heeft niets met Japan te maken, en ik heb het dan ook niet gelezen. Ik heb niet de tijd en zin om alles door te lezen, alleen waar mijn interesse naar uitgaat.

Groeten Frits
tis oké frits, 't komt wel goed, alleszins succes met uw belegging in Japan en veel succes, het ga je goed.

The Artist
[verwijderd]
0
De Nikkei heeft redelijk ingeleverd (0,62%), de koers eur/yen staat nagenoeg gelijk, de turbo heeft een hefboom van ongeveer 7. Hoe kan het dan dat deze turbo maar 2 a 3 % inlevert en zelfs langzaam opkrabbelt?

Mvg,

Ralph
[verwijderd]
0
Japan opent weer hoger. Spelen turbo's al op in.
Je moet een betaald abbo hebben om Japanse nieuwsberichten (in het engels) te kunnen volgen waaronder pre-market activities. Ik heb zo'n abbo, het de berichten zijn zeer okee voor de komende tijd.....
Zo'n abbo kost je 6000 Yen (ca. 45 euro) voor 6 maanden op de site www.nni.nikkei.co.jp/CF/FR/MKJ/
Aangezien ik er fors inzit heb ik het maar gedaan.
Suc6
MHM
[verwijderd]
0
Haha! Weer een reden om even te testen met Intereffekt Japanse Warrents dus?! Ik kan niet wachten!
[verwijderd]
0
quote:

Banting66 schreef:

Haha! Weer een reden om even te testen met Intereffekt Japanse Warrents dus?! Ik kan niet wachten!
Ook momenteel mijn lieveling.
Ivanrybkin
0
Hoi,

Ongeveer de helft van de nikkei is ex dividend gegaan vandaag. weet niet hoeveel % dividend er dan wordt uitgekeerd, maar het zou me niets verbazen als dat de geringe daling van de turbo verklaard.

[verwijderd]
0
quote:

Ivanrybkin schreef:

Hoi,

Ongeveer de helft van de nikkei is ex dividend gegaan vandaag. weet niet hoeveel % dividend er dan wordt uitgekeerd, maar het zou me niets verbazen als dat de geringe daling van de turbo verklaard.

Japan geeft de volgende verklaring voor de daling:
Stocks: Fall After Recent Strong Gains

TOKYO (Kyodo)--Tokyo stocks fell Tuesday, with investors locking in profits after the benchmark Nikkei index posted the second-biggest single-day increase for this year on Monday, rising to its highest level since June 2001.

The 225-issue Nikkei Stock Average declined 82.59 points, or 0.62 percent, to 13,310.04. The Tokyo Stock Price Index of all First Section issues on the Tokyo Stock Exchange dropped 9.79 points, or 0.71 percent, to 1,376.70 after surging 2.23 percent Monday.

The Tokyo market saw a weak start, with moderate gains overnight in the U.S. markets failing to spur another round of buying.

Market players have grown concerned about Tokyo shares' recent rapid rise, brokers said. The Nikkei had risen more than 7 percent so far in September through Monday.

Referring to the day's setback, Toshio Sumitani, senior strategist at the Tokai Tokyo Research Center, said, ''It's a reaction to the previous day's sharp rise.''

''From the perspective of technical charts, the previous day's highest level appears to have special importance,'' he said, adding that the index may have reached upside resistance for the near term.

Insurance, air transportation, electric power and gas issues were hurt the most.

In contrast, steelmakers and companies with a favorable earnings outlook continued to lure buying on the back of expectations of a full-fledged economic recovery in Japan, thereby limiting the day's losses.

Sumitomo Metal Industries was the most heavily traded issue by both value and volume, up 10 yen to 369 yen. Nippon Steel was also actively traded, up 7 yen to 392 yen.

Katsuhiko Kodama, senior strategist at Toyo Securities Co., said that active net-buying by foreign brokerages before the opening was supportive and helped to ease bearishness.

But he added, ''It's hard for domestic brokerages to take large positions ahead of the book closing'' for the first half of the current fiscal year at the end of this month.

Buy orders placed before the opening by foreign brokerages topped sell orders for the first time in two trading days, and by a large volume, according to brokers.

Energy-related issues, such as Teikoku Oil and Inpex, gained ground after crude oil futures prices rose sharply overnight in New York.

Ryohin Keikaku jumped 340 yen to 7,240 yen following its announcement Monday of strong earnings results for the March-August first half of the current business year.

The retailer said its group net profit rose 46.5 percent in the period from a year earlier to 4.39 billion yen.

Used-car company Gulliver International dropped 260 yen to 11,710 yen after announcing Monday that it expects 1.65 billion yen in group net profit for the March-August first half of fiscal 2005, down 34 percent from its earlier estimate made in April.

Trading volume on the TSE's main section increased to 3,463.76 million shares from Monday's 3,079.07 million shares.

Declining issues outnumbered advancers 1,121 to 428, with 81 shares ending unchanged.

The TSE's Second Section index lost 35.46 points, or 0.87 percent, to 4,052.00 on a volume of 184.94 million shares. In Osaka, the near-term December Nikkei 225 index futures contract dropped 10 points to 13,320.
[verwijderd]
0
ycdtosay
0
Interessant is dat de binnenlanse markt het ook erg goed doet, waardoor Azie minder afhankelijk wordt van de USA en Europa. Althans volgens dit artikel van Morgan Stanley:

Asian economies saw accelerating export growth rates in August, and this looks likely to continue in September. Japanese demand is the main factor. Japanese imports from S. Korea, Taiwan and mainland China are all strengthening, suggesting that Japan is experiencing both consumption and capex recoveries.

Japan’s economic recovery is a delayed response to its massive fiscal stimulus over the past seven years and could be a source of autonomous demand the next few quarters. It could stabilize Asia during a potential US downturn. We think Japan as a source of autonomous demand could add half a percentage point to Asia’s GDP growth rate in 2006.

volledig verhaal op: www.morganstanley.com/GEFdata/digests...

Grt, Willem
[verwijderd]
0
Eentje voor het slapen gaan:
STOCK MARKET OUTLOOK: Nikkei To Test 14,500 By Year-End

TOKYO (Nikkei)--While the market is teetering on the brink of a short-term correction phase after its recent meteoric rise, the Nikkei Stock Average may yet approach the 14,500 level by the end of the year, according to Hideo Nagai at PantaRhei Securities Co.

Foreign investors are expected to keep buying stocks amid strong domestic economic fundamentals and corporate earnings, helping the market to regain momentum, he says.

Because some technical indicators suggest overheating, as exemplified by share prices surging about 5% above the Nikkei index's 25-day moving average, it would not be surprising if stocks soon took a breather, he adds.

The correction phase will be short-lived, Nagai predicts. The corporate business outlook survey in the July-September quarter showed that the economic recovery is becoming entrenched, macroeconomic indicators remain robust and the end to deflation is becoming a reality, he notes. He expects more firms to upgrade their earnings forecasts when they announce their first-half results, particularly among banks and other sectors that are acutely sensitive to economic conditions.

The supply-demand picture is also improving, Nagai says. Individual investors have wrapped up their selling and have resumed placing buy orders, he notes. The planned October start of mutual fund sales at post offices is also seen lending buoyancy to stock prices. And because domestic institutional investors understand the risks involved in not holding Japanese shares, he expects them to boost their allocations in the near future.

In Nagai's view, the biggest risk factor for the market is U.S. stocks. If the correction gains strength, it may unleash a sell-off of Japanese shares as investors look to lock in profits, he warns.

(The Nikkei Financial Daily Wednesday edition)
251 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
886,19  +3,56  +0,40%  15:33
 Germany40^ 18.125,50 -0,20%
 BEL 20 3.882,65 +0,20%
 Europe50^ 4.992,21 -0,29%
 US30^ 38.294,55 +0,22%
 Nasd100^ 17.813,95 +0,65%
 US500^ 5.121,53 +0,51%
 Japan225^ 38.388,17 +0,11%
 Gold spot 2.335,32 -0,11%
 EUR/USD 1,0697 +0,01%
 WTI 83,51 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +34,41%
Alfen N.V. +14,59%
EXOR NV +4,15%
FASTNED +4,11%
Corbion +3,68%

Dalers

Vastned -6,21%
VIVORYON THER... -3,75%
ASMI -2,85%
ADYEN NV -2,59%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront