Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
1
vice-minister van Defensie van Oekraïne :

“Niets houdt ons tegen om de Krim te heroveren, daar zijn we heel open over. Wij zijn bereid om dat te doen. Rusland moet het accepteren als een onvermijdelijk onderdeel van deze oorlog“

twitter.com/TatAtfender/status/165523...
luchtschip
1
Oekraïne begon Israëlische radars te ontvangen van RADA Electronic Industries.

De eerste 3 van de 16 Israëlische tactische radar RADA iMHR zijn al in dienst van de strijdkrachten van Oekraïne. Ze zullen worden gebruikt om Russische raketaanvallen op te sporen en te voorkomen.

foto
twitter.com/ukraine_world/status/1655...
plusmin
0
quote:

Paul1111 schreef op 7 mei 2023 20:11:

[...]

En blijkbaar is plus min de laatste jaren niet in Rusland in grote steden in opkomst geweest. Dan zou hij zulke domme opmerking niet maken. Moderne metropolen die je gewoonweg ziet groeien en bloeien en waarbij zeker plus min verbaasd zou zijn dat dat ook Rusland is.
Dat is <5% van rusland, slimme Henk
Freemoneyforever
0
T.a.v. plusmin: Ik heb respect voor vele Russen, die gewoon (proberen te) leven.
Vergelijk dat maar met de positie van de gewone Duitsers in WO2.
Wilt u niet naar het front? Even goede vrienden, dan knallen wij u hier alvast neer. Het gewone volk heeft weinig keuze.

Zo gaat het in Rusland ook. Dat ligt volgens mij niet aan het volk, maar aan de leiding.

Gelukkig zit ik vaak fout, de dag dat ik geen fouten meer maak, mag ik plaatsnemen tussen zes planken. Uw ongedocumenteerde bericht over het gebruik van menselijke poep op niet-zandgrond is gewoon shit, ongefundeerd www.groningerarchieven.nl/actueel/blo...
, of heeft u een link naar de fakeinfo die u verstrekt over beer.
GakGak
0
quote:

mjmj schreef op 7 mei 2023 19:08:

[...]

Dit heeft wel iets te maken met een tang en een varken.
.
Inderdaad, het varken moet zowiezo verdwijnen en we zitten zwaar in de tang bij Kaag.
De natuur gaat dood hier, bossen zijn al dood en het stikt van de brandnetels en de bramen en dat oplossen
moet hier ongeveer net zoveel kosten (goedschiks of kwaadschiks) als de eerste hoogstnoodzakelijke hulp
voor Oekraine om het leven daar nog net draaglijk te maken/houden.

Slaat inderdaad nergens op maar kost evengoed een enorm kapitaal om hier wat stikstof terug te dringen.
Daar schieten ze in zieltogend Oekraine niks mee op en het klimaat wereldwijd nog veel minder...
luchtschip
1
Best een heftige video. In Bakhmut wordt ter plekke medische hulp verleend aan een Oekraïense soldaat.

video 0:24 minuut geluid aan ( als je er sterk genoeg voor bent )

klik net iets rechts onder hide voor groot scherm

twitter.com/NOELreports/status/165526...
DAGEVOS
1
Geachte Moderator, ik dacht mijn aangesproken aangesproken te voelen op de gebruikte terminologie van godsdienstwappie. Mijn bedoeling was om dat met wat vriendelijke woorden meer begrip te creeeren voor een goddienst in deze het christendom. In het christendom staat liefde centraal en heeft het de functie om mensen bij elkaar te brengen. De aangesprokene doet heel denigrerend over godsdienst, maar snapt zelf niet de essentie van het christendom. Zij reactie voordien is ook niet inhoudelijk maar kwetsend en die censureert u niet. Weinig consequent van u.
vriendelijke groet.
Heupie van Salland
6
quote:

DAGEVOS schreef op 7 mei 2023 21:27:

Geachte Moderator, ik dacht mijn aangesproken aangesproken te voelen op de gebruikte terminologie van godsdienstwappie. Mijn bedoeling was om dat met wat vriendelijke woorden meer begrip te creeeren voor een goddienst in deze het christendom. In het christendom staat liefde centraal en heeft het de functie om mensen bij elkaar te brengen. De aangesprokene doet heel denigrerend over godsdienst, maar snapt zelf niet de essentie van het christendom. Zij reactie voordien is ook niet inhoudelijk maar kwetsend en die censureert u niet. Weinig inconsequent van u.
vriendelijke groet.
Deze 'draad' gaat over de oorlog die Rusland in Oekraine voert. Dus niet over religies en godsdiensten. En ook ego's die persoonlijke kwesties willen 'winnen' horen hier niet thuis. Héél gelukkig zijn er enkele posters die feiten over de invasie posten en zich niet laten verleiden door niet ter doende praatjes. IEX is geen platform voor predikanten, ofzo.
luchtschip
2
Veel Russische apparatuur in de buurt van Avdiivka is kapot of staat in brand. Beelden van het 3e bataljon van de 110e gemechaniseerde brigade.

video 1;26 minuut

twitter.com/NOELreports/status/165527...

kaart Avdiivka net boven Donetsk stad in 2de cirkel van onder
pbs.twimg.com/media/Fvesnl5XoAAmCDB?f...
luchtschip
2
Igor Girkin is very pessimistic today. He says it is time to start thinking about preventing Russia from falling apart because military defeat is near.

Translation:

Regular readers and listeners should remember the assessment of the situation that I laid out (and expressed) last winter. One of the theses was: "If the necessary national measures for the successful conduct of the war are not taken before May, we will not be able to win this war.

I state: NO MEASURES HAVE BEEN TAKEN. Neither organizational nor personnel. The goals of the war have not been determined, and the inhabitants of the Planet of the Pink Ponies(PRP) have not understood that "this war will be fought until one side is victorious. Accordingly, since there is no goal, there is no strategy. No strategy - no conscious work on its implementation. But the enemy has a strategy from the beginning and is being implemented with all its might. More and more successfully since the Kremlin is "playing giveaway" with an inexplicable enthusiasm and childlike confidence in the ultimate "contract" that is comfortable for the elderly Ponies, Elephants, and Unicorns.

Now we have to think about how to preserve the state, the country and the people in a situation of impending military defeat.

And, yes - even for a "worthy non-fatal defeat" (in which our enemies will be forced to abandon their plans for the complete fragmentation of Russia and the elimination of its sovereignty) we will have to fight long and hard. Harder and longer than it would have been if we had fought to win decisively from the outset. And the longer the occupants of the PRP will linger in the "sweet languor" of confidence in their peaceful and happy old age (which has long come for most of the VIPs) - the less chance that in the end the Russian ship will manage to get out of the military storm and systemic crisis, without sinking (after a long and bloody Troubles) into History.

twitter.com/VolodyaTretyak/status/165...
luchtschip
2
De militarisering van kinderen en tieners in Rusland is verschrikkelijk.

In een school in Kislovodsk, Rusland, werd een expo met granaatwerpers geopend.

Waar worden deze kinderen op voorbereid? Om te doden en gedood te worden?

video 0:12 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
luchtschip
1
Melitopol-burgemeester Ivan Fedorov: "evacuatie" uit delen van de regio Zaporizhzhia is een dekmantel voor mogelijke provocaties, het veroorzaken van paniek en het overbrengen van soldaten onder de humanitaire dekking.

video 1:25 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
DAGEVOS
1
Ik wist niet dat u moderator was. Ziet u een verband tussen godsdienstwappie en oorlog Rusland/Oekraiene. Dit is geen godsdienstoorlog, maar godsdienst kan wel misbruikt worden voor eigen elang. Mijn ego is niet zo groot om mijn gelijk te halen hoor. Overigens matigen sommigen mij aan voor predikant, maar dat ben Ik niet. Iedereen ziet maar tendele.
luchtschip
1
9 Mei is dichtbij -- Putin wil successen laten zien a.s. Dinsdag

Luchtalarmen in verschillende regio's in Oekraïne. Naar verluidt zijn er 7 Russische bommenwerpers in de lucht.

Naar verluidt zijn er lanceringen vanuit de Zwarte Zee richting de regio Odessa. Wees alert op luchtalarmen en ga naar schuilplaatsen.

In Odessa ( haven in de Zwarte Zee in Zuid West Oekraine ) worden explosies gemeld. Luchtverdediging is naar verluidt ook actief.

Vitaly Kim verwacht 2 raketgolven. Hoogstwaarschijnlijk zijn het Kh-22/101 raketten.

Daarnaast is er ook een UAV-dreiging ( Iraanse Shahed-drones).

Naast Kh-22/101 wordt nu gemeld dat er ook Kalibr kruisraketten zijn gelanceerd vanuit de Zwarte Zee. Ondertussen zijn er meer explosies in de omgeving van Odessa te horen.

twitter.com/NOELreports/status/165530...
benbelegger
2
Het incident (false flag) is al bijna vergeten, maar 'k wil het toch nig even plaatsen, mét een plaatje:

Het gaat om wat anders. Uit alle woorden die Moskou gebruikt, is duidelijk dat Rusland het incident gebruikt om een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen - met de liquidatie van Zelensky en zijn regering en de inzet van zware en mogelijk zelfs tactische kernwapens hoog op de agenda.

Zie het hele artikel in de bijlage.
Bijlage:
plusmin
4
quote:

Freemoneyforever schreef op 7 mei 2023 20:26:

T.a.v. plusmin: Ik heb respect voor vele Russen, die gewoon (proberen te) leven.
Vergelijk dat maar met de positie van de gewone Duitsers in WO2.
Wilt u niet naar het front? Even goede vrienden, dan knallen wij u hier alvast neer. Het gewone volk heeft weinig keuze.

Zo gaat het in Rusland ook. Dat ligt volgens mij niet aan het volk, maar aan de leiding.

Gelukkig zit ik vaak fout, de dag dat ik geen fouten meer maak, mag ik plaatsnemen tussen zes planken. Uw ongedocumenteerde bericht over het gebruik van menselijke poep op niet-zandgrond is gewoon shit, ongefundeerd www.groningerarchieven.nl/actueel/blo...
, of heeft u een link naar de fakeinfo die u verstrekt over beer.
U trekt mijn mening in twijfel en ik heb kritiek op die van u, dat mag toch? Dat is juist mooi, hier.
De russen vergelijken met de duitsers van toen is waanzin en tevens geniaal.. Toen was er niet veel meer dan een kleine radio, nu is er internet, telefoons, Telegram etc... heel andere wereld dus. Dus indoctrinatie zou niet perse mogelijk moeten zijn, toen wel.

Toen had je de Hitler-Jugend... en ook nu filmpjes van marcherende russische kids tijdens een 'volksfeest'?
Toen werd half Berlijn verkracht door de russen, nu doen ze in dunnetjes over in een ander land.

Ik ben inderdaad niet in grote russische steden geweest, heb er ook niets te zoeken, dank je de koekoek, bah!
Die nieuwe metropolen zijn opgebouwd door corrupte bouwfirma's van discutabele personen met het bloedgeld van nog discutabelere personen... en hoeveel miljarden oliegeld gingen er naar de armste regio's? Precies... niets.

Hoeveel 'soldaten' komen er uit Moskou en hoeveel komen er uit de armste regio's?
U weet het vast wel, toch...

De grootste zwakte van rusland is haar omvang en dat is tevens haar kracht;
Te groot om te verslaan en te bezetten maar ook te groot om te verdedigen...
Dus gooi het nu maar op slot en isoleer ze de komende 20 jaar, daarna zien we wel verder.
luchtschip
1
Westelijk Bakhmut.

Film van hoge kwaliteit.

UAF-troepen legden dekkingsvuur neer voor een squadron om zich terug te trekken van de zuidkant van 93 Levanevsky St (48.594276,37.971052) naar de zuidkant van restaurant ?95 + Woka. De jongens zien er goed uitgerust uit. Wagner troepen bevinden zich naar verluidt op de 2e + 3e verdieping.

video 1:49 minuut

twitter.com/Danspiun/status/165531863...

kaart detail bij rode aanwijzer
goo.gl/maps/mAnipZWzZxvX2Nc57?coh=178...

grotere kaart Bakhmut
goo.gl/maps/cEXUzjMCxH1soSaj7?coh=178...
luchtschip
0
Prigozhin over de situatie in Bakhmut.

Hij meldt dat Wagner-troepen 280 meter vooruit zijn gegaan. Hij bevestigt ook dat er munitie wordt verwacht.

audio video 0:26 minuut Russisch gesproken niet vertaald

twitter.com/NOELreports/status/165531...
63.545 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 2151 2152 2153 ... 3174 3175 3176 3177 3178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
886,71  +4,08  +0,46%  14:46
 Germany40^ 18.136,90 -0,13%
 BEL 20 3.874,25 -0,02%
 Europe50^ 4.994,70 -0,24%
 US30^ 38.303,55 +0,24%
 Nasd100^ 17.792,83 +0,54%
 US500^ 5.113,28 +0,35%
 Japan225^ 38.388,17 +0,11%
 Gold spot 2.329,15 -0,38%
 EUR/USD 1,0711 +0,14%
 WTI 83,25 -0,47%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +38,26%
Alfen N.V. +14,59%
Corbion +4,67%
NX FILTRATION +4,53%
EXOR NV +4,35%

Dalers

Vastned -6,43%
VIVORYON THER... -5,00%
ASMI -2,82%
ADYEN NV -2,78%
BESI -2,15%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront