Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
luchtschip
0
quote:

leek2018 schreef op 23 september 2022 23:04:

[...]
Stom of niet laat ik in het midden.
Maar het is zeker niet slim om je van een dictator afhankelijk te maken. Vooral niet als je een beleid voert om op termijn geen gebruik meer te maken van zijn grondstoffen.
Iets gelijksoortig gaat zich misschien ook wel met betrekking tot Taiwan afspelen. In plaats dat we alles op alles in het werk zetten om met betrekking tot de fabricage van chips niet van Taiwan afhankelijk te zijn roepen we dat we Taiwan zullen helpen als China echt lastig wordt.
Oh, dan volg je het nieuws in Amerika zeker niet ?

Biden heeft miljoenen bedragen geïnvesteerd in de ontwikkeling van chipsfabriek

President Joe Biden authorized in August 2022 one of the largest federal programs the government has ever administered to boost a single industry.

The $52.7 billion ( miljard ) CHIPS and Science Act aims to build up the domestic semiconductor industry and counter the national security implications of relying on chips made in China or Taiwan.

en als onderdeel daarvan kwam op 6 september 2022 dit bericht als onderdel van de CHIPS and Science Act :

The Commerce Department on Tuesday took another step toward boosting chip manufacturing in the U.S., announcing that it will start dispersing $39 billion to companies that want to build semiconductor factories in the country as soon as spring 2023.

time.com/6211172/biden-chips-funding-us/

Joe Biden gaat voortvarend te werk om minder afhankelijk te zijn
luchtschip
0
Wopke Hoekstra, Minister van Buitenlandse Zaken :

Good to meet the President of the US and First Lady of the US in New York.
The Netherlands cherishes its deep and historic ties with the US.
We very much welcome the President’s strong words of support for Ukraine and condemnation of Russia’s aggression in the UN General Assembly

foto

pbs.twimg.com/media/FdW5V20WIAA29GL?f...

twitter.com/WBHoekstra/status/1573367...
JP Samosa
1
rightright
0
Poetin kan gewoon een eerlijk referendum houden.
En dan in een inlegvelletje verklaren hoe hij denkt dat men heeft gestemd en dat uitvoeren.
Met een grote glimlach.
[verwijderd]
2
@rightright: :-)

Ik ben verder benieuwd bij welk percentage tegenstemmers men hier terug wil komen op de voorgeschreven werkelijkheid van schijnreferendum. Of zijn die er dan door de sluwe Russen voor de vorm en ter afleiding tussen gefrommeld?
[verwijderd]
2
Zijn er ook nog mensen die de wegloopactie van het kabinet afgelopen woensdag zien als iets spontaans? :-)
[verwijderd]
3
Behalve het schijnreferendum was er nog meer feest der hypocrisie afgelopen week.

ABN AMRO: te vroeg om in te grijpen in de energiekwestie.

Even nadenken................2008, wat was er toen ook alweer? Eigenlijk geen actieve herinnering meer aan, maar toch daagt er in de verte iets van vele miljarden euro's ten koste van de NL-belastingbetaler. Enfin, zal wel aan mij liggen.
leek2018
2
quote:

luchtschip schreef op 23 september 2022 23:31:

[...]

Oh, dan volg je het nieuws in Amerika zeker niet ?

Biden heeft miljoenen bedragen geïnvesteerd in de ontwikkeling van chipsfabriek

En Europa? Nederland heeft een van de meest vooraanstaande bedrijven in de wereld voor het maken van machines om chips te maken. Gebruik die mogelijkheid dan ook optimaal in Europa.
Het zelfde geldt voor de voedselvoorziening. Klimaatverandering zal invloed hebben op de productie, maar men maakt zich meer druk om de klimaatverandering tegen te gaan dan om de gevolgen, die nu al onvermijdelijk zullen zijn.
rene l
10
quote:

luchtschip schreef op 23 september 2022 20:41:

[...]

Het heeft weinig zin om het Nederlandse beleid dan maar meteen af te kraken en het stom te noemen
Beetje flauw om, zoals de rechtse splinterpartijen ook doen, bij iedere ontwikkeling een sneer naar D66 te doen uitgaan
Gebruik niet iedere ontwikkeling om populistisch op D66 af te geven
Wilde je iets zeggen over kolencentrales of was dit verhaal een kapstok om partijpolitiek te bedrijven namens een rechtse splinterpartij

Erg slim kom jij hier niet mee over

Bedankt voor je constructief betoog luchtschip en om mij direct af te schilderen als een niet slimme rechtse populist.
Normaal gesproken zou ik heel erg boos worden, maar omdat het jouw woorden zijn neem ik het voor kennisgeving aan, jij bent namelijk gebakken lucht voor mij.

Zelf heb ik een aantal jaren terug toen er nog niets speelde in de Oekraine, dit werd ons tenmiste altijd voorgehouden, al duidelijk aangeven, dat het sluiten van de kolencentrales een zeer stom besluit was.

En ik zal als eerste aangeven waarom, in de zomerperiode is de temperatuur dusdanig hoog dat we weinig energie verbruiken en dat de aanvulling met bijv. zonnepanelen een goede optie kan zijn, over windmolens heb ik nog steeds mijn bedenkingen.
Maar in de wintermaanden, zeker als het koud is en de zon niet schijnt lopen we tegen tekorten aan, en in dit geval zijn kolencentrales absoluut nodig.

Maar helaas wilden de onkundige mensen (o.a. Robbie van D66, en later ook Kaag), niet luisteren naar verstandige mensen die ook kennis hebben van de materie.
Je moet namelijk bedenken dat bepaalde bedenkselen bedacht door mensen zonder dat ze verstand van de materie hebben in de praktijk niet werken.

Nu begint het langzaam kouder te worden, en we zullen deze winter tegen tal van knelpunten aanlopen, als eerste in ieder geval een onbetaalbare energierekening voor vele burgers en ook de nodige bedrijven.
Het zal velen de kop kosten, en velen zullen failliet gaan.

Zie ook de warmtepompen en het opladen van stekkerbakken, dit slokt zoveel energie op waardoor er voor het normale gebruik een tekort ontstaat.

Je gaat hier nu ook flink los op dit forum, blijkbaar denk jij te kunnen bepalen wat hier wel of niet geschreven mag worden.
Iederéén die het niet eens is met jouw linkse gevoelens dient de kop ingedrukt te worden en zie je het liefst verbannen te worden van IEX.
Denigrerende opmerkingen, inmiddels ben ik het wel gewend, anders denkende mensen worden afgeschilderd als een rechtse populist, ik zie dit als een scheldwoord van een links meelopend type zonder benul van zaken.

En dan te bedenken, Nederland is grotendeels rechts, maar we worden geregeerd door een klein clubje Linksen aangestuurd door Brussel en anderen.

Ons land wordt volledig de vernieling in geholpen, we hebben blijkbaar nog geen problemen genoeg, en we blijven de mensen van her en der maar binnenhalen.

Neem nu de sporthal bij ons in de wijk.
Deze is na de zomervakantie ingevorderd door de burgemeester.
Op dit moment zitten er ongeveer 100 mensen in, Oekraieners, mensen uit Afrika, en mensen uit Arabische landen, en er lopen flink wat mensen rond die ondersteunende diensten aanbieden, o.a. veel beveiligers.

Een tweetal basisscholen die daar gymles kregen zijn nu verbannen naar een klein sporthalletje.
En i.p.v. 2x in de week een uur gym krijgen ze nu slechts 1x in de twee weken een uurtje gym.
Net als de vele sportverenigingen, doordeweekse trainingen zijn abrupt tot stilstand gekomen, geen wedstrijden meer in de weekenden.
Kijk eens naar de impact op hun leven, en ook de vele vrijwilligers die altijd aanwezig waren om alles te begeleiden.
Voor deze mensen, ongeveer 1000 in totaal is er een heel stuk van hun sociale leven afgepakt.

En van wat ik zo hoor, enkele buurtbewoners hebben er een kijkje mogen nemen.
En weet je wat zeggen, in de sporthal is het heel erg warm, ongeveer 23 graden, m.n. de mensen uit Afrika hebben namelijk een hekel aan kou, en voor hun draaien de cv-ketels op volle toeren.
En dat voor een ongeisoleerde sporthal van ongeveer 50 jaar oud.
En wij moeten thuis van Kaag zuinig omspringen met gas en de thermostaat op 18 graden zetten.

Gisteren stond er bij de Aldi een oud vrouwtje voor mij die een brood en een pot pindakaas gekocht had en we raakten buiten in gesprek.
Ja zegt ze, daar moet ik maar mee doen, het leven is voor mij onbetaalbaar.
Ik heb slechts een AOW en een klein pensioen van 150 Euro per maand, mijn man is al overleden.
Thuis zet ik maar en pot met thee en doe het in de thermoskan zodat het de hele dag warm blijft.
Maar gelukkig heb ik nog 2 kinderen waar ik af en toe kan komen eten, of dat hun mij het avondeten brengen.
Ik wil echter niet teveel van hun afhankelijk zijn omdat hun ook hun eigen leven hebben.
Ze lachte maar een beetje, dat ik dit allemaal nog mee moet maken op mijn leeftijd, het liefst zat ik nu in een verzorgingstehuis maar daar is geen plek.

Dit is de realiteit luchtschip, maar waarschijnlijk kom jij nooit buiten en praat je nooit met normale burgers die tot wanhoop gedreven worden door ons rampenkabinet die haar eigen burgers als 2e rangs mensen ziet en lak aan hun heeft voor hun eigen hogere doel.

Maar waar ben jij mee bezig en wat is jouw toegevoegde waarde op IEX, alleen maar lappen gecopieerde tekst met vaak een twitter filmpje, vaak in het Engels, het komt de leesbaarheid niet ten goede.
Het is blijkbaar je dag/nachttaak of roeping, en ik vraag mij ook af, doe je het uit je eigen roeping, of word je er voor betaald.
Dit is een doodnormale vraag waar ik het antwoord wel op zou willen weten.

Wij zijn onze vrijheid in Nederland kwijt, niets meer te vertellen, ondanks dat we rechts gekozen hebben worden we geregeerd door de Kofferdraagster van Klaas Schwalbe.
Ik zal maar niet spreken over een dictatuur, maar het gaat hard die kant uit.
Zie ook de Eurofielen, allemaal hebben ze zichzelf benoemd, wij hebben niets meer te vertellen.
voda
2
Groot gelijk Rene! We (wij) gaan met zijn allen naar de kloten! Dit soort berichten zullen er nog veel vaker komen...

Metaalbedrijf Aldel ontslaat 175 van 200 werknemers om gascrisis
Updated Gisteren, 21:19
Gisteren, 21:18
in FINANCIEEL

DELFZIJL (ANP) - Aluminiumfabrikant Aldel in Delfzijl ziet zich door de gascrisis genoodzaakt zo’n 175 van de 200 werknemers te ontslaan. De Groningse metaalfabriek ligt sinds begin september stil omdat het met de hoge energieprijzen onmogelijk is geworden om rendabel te blijven produceren.

Financieel directeur Eric Wildschut zegt dat het bedrijf nu verder gaat met zo’n 25 mensen. Die zijn nodig om het bedrijf in een zogenoemde waakvlamstand te houden. Door de productie gecontroleerd stil te leggen moet het mogelijk zijn snel weer op te starten wanneer de omstandigheden verbeteren.

BEKIJK OOK:
’Aluminiumbedrijf Aldel wordt ontmanteld’, werknemers eisen geld

Volgens Wildschut is zo’n nieuwe start alleen mogelijk als de gasprijzen structureel zakken of de overheid met substantiële steun voor het bedrijf komt. „Wij vragen al langer om steun van de overheid. We hebben al drie jaar een project lopen voor verduurzaming dat nu geen doorgang vindt”, zegt hij.

Het steekt hem dat vrijwel alle andere landen van de Europese Unie dit jaar al wel steun aan bedrijven hebben toegezegd wegens de energiecrisis, die verhevigde na de inval van Rusland in Oekraïne op 24 februari. De steun die het kabinet het midden- en kleinbedrijf en grootverbruikers van gas en elektra op Prinsjesdag beloofde, komt volgens Wildschut rijkelijk laat.

Na het stilleggen van de productie ging personeel van Aldel over tot een staking voor het behoud van een sociaal plan. Dat werd afgesloten bij een vorige ontslagronde die het gevolg was van de hoge gasprijzen. De acties eindigden nadat vakbonden een compromis hadden gesloten over een versoberd pakket, waarbij Aldel beloofde ook ontslagvergoedingen te betalen bij een eventueel faillissement. „Een unieke afspraak”, meldde CNV vorige week.

Volgens Wildschut is een bankroet nu niet waarschijnlijk. Zo zijn er veel toezeggingen van financiers van Aldel, waaronder het miljardenbedrijf uit de grondstoffenhandel Glencore.

www.telegraaf.nl/financieel/800485334...
objectief
1
quote:

voda schreef op 24 september 2022 11:39:

Metaalbedrijf Aldel ontslaat 175 van 200 werknemers om gascrisis
Updated Gisteren, 21:19
Gisteren, 21:18
in FINANCIEEL

DELFZIJL (ANP) - Aluminiumfabrikant Aldel in Delfzijl ziet zich door de gascrisis genoodzaakt zo’n 175 van de 200 werknemers te ontslaan. De Groningse metaalfabriek ligt sinds begin september stil omdat het met de hoge energieprijzen onmogelijk is geworden om rendabel te blijven produceren.

Wat een meevaller dat er eindelijk weer 175 werknemers op de markt komen, nu er een enorm gebrek aan personeel is.
Ik verwacht dat ze elders ene stuk meer gaan verdienen. (elk nadeel heeft zijn voordeel of andersom)
het zwaard
4
Gisteren zat ik op een terrasje in de zon , met een pilsje in de hand. IK zat helemaal niet alleen op dat terras , want het was even zoeken naar een niet bezet tafeltje. De obers en diensters hadden het dan ook erg druk met hun aan en weer geloop om ieders zijn drankje te bezorgen . Maar wat mij het meest van al opviel was dat ik zowat de enige was op het terras met een pilsje. De andere heren dronken allemaal dure speciale bieren ( meestal van Belgische origine) en de dames een glas wijn of cava. Ik dacht meteen, gaat het nu echt zo financieel slecht met de bevolking , begrijpen ze nog steeds niet dat we in oorlog zijn. Nou ja ik bestelde mij een 2 de pils en een pakje chips . De andere terrasbezoekers ook , maar dan met een taart of ijs met slagroom. Ik wil niet weten wat zij daarvoor hoefden te betalen. Zijn mijn zaken trouwens niet. Ik kan ook die Trappist , cava en ijs met slagroom, en taart betalen maar ik doe het niet. Kwestie van instelling dat overdaad schaad, denk ik dan . Wedden dat we volgend jaar weer op dat terras dezelfde gebeurtenissen gaan zien. Maar blijven jullie maar verder zeuren over hoe slecht het wordt in dit land. Een verhaal dat ik al minstens 40 jaar hoor; maar integendeel het werd al 40 jaar steeds beter ( alleen zien we het niet meer, gewoon omdat een mens nu immers aan alles snel went, misschien )
Succes
2
quote:

voda schreef op 24 september 2022 11:39:

Groot gelijk Rene! We (wij) gaan met zijn allen naar de kloten! Dit soort berichten zullen er nog veel vaker komen...

Metaalbedrijf Aldel ontslaat 175 van 200 werknemers om gascrisis
Updated Gisteren, 21:19
Gisteren, 21:18
in FINANCIEEL

Volgens Wildschut is een bankroet nu niet waarschijnlijk. Zo zijn er veel toezeggingen van financiers van Aldel, waaronder het miljardenbedrijf uit de grondstoffenhandel Glencore.

www.telegraaf.nl/financieel/800485334...
O.b.v van dit bericht concludeert u dat we naar de klote gaan ...
Ha, ha .. wat een quatsch!

U bent duidelijk niet bekend met dit bedrijf!
Want dit heeft namelijk niks met de huidige energie-/gascrisis te maken.

Aldel had al jaren gelden gesloten moeten worden, omdat het niet levensvatbaar is!

Het bedrijf kan alleen overleven bij een combinatie van zeer hoge aluminiumprijzen en zeer lage stroom-/gasprijzen. Dit is al jaren niet meer het geval, waardoor het bedrijf al sinds +/-2003 verliesgevend is.

Tegelijkertijd is door (oud)eigenaren geld onttrokken van het bedrijf, waardoor de financiële positie nog verder verslechterde. Dit heeft er oa toe geleid dat het bedrijf diverse malen failliet is gegaan!

Alleen dankzij (de verkwisting) van veel subsidie en kunstmatige lage energieprijzen is een poging gedaan om te overleven. Nog meer geld/subsidie in deze bodemloze put gooien is gekkenwerk en totale verkwisting van belastinggelden.
leek2018
3
quote:

het zwaard schreef op 24 september 2022 12:25:

Gisteren zat ik op een terrasje in de zon , met een pilsje in de hand. IK zat helemaal niet alleen op dat terras , want het was even zoeken naar een niet bezet tafeltje. De obers en diensters hadden het dan ook erg druk met hun aan en weer geloop om ieders zijn drankje te bezorgen . Maar wat mij het meest van al opviel was dat ik zowat de enige was op het terras met een pilsje. De andere heren dronken allemaal dure speciale bieren ( meestal van Belgische origine) en de dames een glas wijn of cava. Ik dacht meteen, gaat het nu echt zo financieel slecht met de bevolking , begrijpen ze nog steeds niet dat we in oorlog zijn. Nou ja ik bestelde mij een 2 de pils en een pakje chips . De andere terrasbezoekers ook , maar dan met een taart of ijs met slagroom. Ik wil niet weten wat zij daarvoor hoefden te betalen. Zijn mijn zaken trouwens niet. Ik kan ook die Trappist , cava en ijs met slagroom, en taart betalen maar ik doe het niet. Kwestie van instelling dat overdaad schaad, denk ik dan . Wedden dat we volgend jaar weer op dat terras dezelfde gebeurtenissen gaan zien. Maar blijven jullie maar verder zeuren over hoe slecht het wordt in dit land. Een verhaal dat ik al minstens 40 jaar hoor; maar integendeel het werd al 40 jaar steeds beter ( alleen zien we het niet meer, gewoon omdat een mens nu immers aan alles snel went, misschien )
Je vergeet dat veel mensen nog geen last hebben van de hoge energiekosten. Ze gaan pas bezuinigen als ze met de neus op de feiten gedrukt worden. Bijvoorbeeld kamerbewoners met een allin huur zullen binnenkort wel ingelicht worden dat de huurprijs verhoogd wordt. De mensen, die er nu al last van hebben zijn vaak de mensen met een laag inkomen. Hun werd altijd geadviseerd om geen lange contracten af te sluiten, zodat ze makkelijk konden switchen naar de goedkoopste leverancier. En ja die zijn nu al de pineut.
leek2018
2
quote:

objectief schreef op 24 september 2022 11:53:

[...]

Wat een meevaller dat er eindelijk weer 175 werknemers op de markt komen, nu er een enorm gebrek aan personeel is.
Ik verwacht dat ze elders ene stuk meer gaan verdienen. (elk nadeel heeft zijn voordeel of andersom)
Er zullen nog velen volgen. In Zeeland is bijvoorbeeld een kunstmestfabriek gestopt, omdat ze ook fabrieken hebben over de hele wereld. Het bleek goedkoper te zijn om daar te produceren en vervolgens naar Europa te transporteren dan de kunstmest, die in Zeeland geproduceerd werd. En vergeet ook niet de steeds verder wegzakkende Euro ten opzichte van de dollar. Is niet goed voor Europa (Nederland).
[verwijderd]
1
quote:

Succes schreef op 24 september 2022 13:55:

[...]

O.b.v van dit bericht concludeert u dat we naar de klote gaan ...
Ha, ha .. wat een quatsch!

U bent duidelijk niet bekend met dit bedrijf!
Want dit heeft namelijk niks met de huidige energie-/gascrisis te maken.

Aldel had al jaren gelden gesloten moeten worden, omdat het niet levensvatbaar is!
[...]
Het bedrijfje gebruikte tot voor kort evenveel elektrische stroom als de stad Groningen.

Hopelijk wordt binnenkort de onzinnige verkwisting bij de cryptominers ook stopgezet.

Hoogste tijd voor een Great Reset!
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 24 september 2022 14:24:

[...]
Is niet goed voor Europa (Nederland).
Welke superintelligente Amerikaanse president beweerde ook al weer dat een hoge USD slecht is voor de US?
luchtschip
1
quote:

leek2018 schreef op 24 september 2022 14:24:

[...]
Er zullen nog velen volgen. In Zeeland is bijvoorbeeld een kunstmestfabriek gestopt, omdat ze ook fabrieken hebben over de hele wereld. Het bleek goedkoper te zijn om daar te produceren en vervolgens naar Europa te transporteren dan de kunstmest, die in Zeeland geproduceerd werd. En vergeet ook niet de steeds verder wegzakkende Euro ten opzichte van de dollar. Is niet goed voor Europa (Nederland).
Een aluminium fabriek in de provincie Groningen en een kunstmestfabriek in de provincie Zeeland

Beiden enorme gas slurpers
Dan gaat het hard met het bezuinigen op gasverbruik

Hier uitgelicht uit een artikel van maart 2022

Als de fabriek verdwijnt, helpt dat om de klimaatdoelen te halen én het gasverbruik neemt in één klap met twee miljard kubieke meter per jaar af. Dat komt overeen met het gebruik van 1,3 miljoen huishoudens

Milieudefensie, die kritiek had op deze gas slurper :

"Onze hele economische structuur is gebouwd op het feit dat we in Groningen gas gevonden hebben, heel goedkoop gas." Dat hielp volgens Pols om grote industriële gasverbruikers naar Nederland te halen. "Maar dat gas hebben we nu niet meer."

en wat de economische impact betreft

Op volle capaciteit produceert de kunstmestfabriek 3,5 miljoen ton kunstmest. "Per jaar gaat het om 600 á 700 van die grote zeeschepen en duizend binnenvaartschepen", zegt Gunter. Tien procent van de in Zeeland geproduceerde mest wordt in Nederland gebruikt. De rest gaat naar de rest van Europa en andere delen van de wereld

lees het hele artikel

nos.nl/artikel/2422525-is-er-toekomst...

Een productie apparaat, gebaseerd op het Groningse goedkope gas, in Nederland dat voor 10 % in de Nederlandse markt voorziet en 90 % naar het buitenland .En dat een groot beslag legt op de energie behoefte van Nederland ( jaarverbruik van 1,3 miljoen huishoudens )

Het is hetzelfde als met de Nederlandse veeteelt
Een productie apparaat, in Nederland dat voor 25 % in de Nederlandse markt voorziet en 75 % naar het buitenland
En dat als bijproduct een grote hoeveelheid mest produceert waardoor wij met het stikstof probleem zitten

Het zijn keuzes die gemaakt moeten worden :

Willen wij gas slurpers in Nederland, die voor een groot deel voor het buitenland produceren
Willen wij dierlijk mest overschot, van bedrijven die voor een groot deel voor het buitenland produceren

voordelen :
sluiten of krimp van dierlijke mest producenten helpt ons in hoge om het stikstof probleem op te lossen
sluiten of krimp van energie slurpers helpt ons bij onze klimaat doelstelling

nadelen
sluiten of inkrimpen heeft een grote impact op inkomsten en werkgelegenheid

1)
Willen wij het buitenland bedienen en nemen we het stikstofprobleem en de klimaatbelasting op onze schouders, vanwege het economisch voordeel

of

2)
Hechten we belang aan een grote oplossing voor het stikstofprobleem en een snelle stap richting onze klimaatdoelstelling

Het zal een keuze zijn, die de politiek en het volk zal moeten maken

Door het dure gas van de laatste tijd hebben 2 grote energie slurpers al zelf, om financiele redenen, besloten tot een tijdelijke stop
Maar dit is slechts tijdelijk en er moet gekeken worden naar de lange termijn

PS
Willen wij de lasten dragen, alleen om voor een groot deel het buitenland te bedienen, wat natuurlijk wel inkomsten en werkgelegenheid oplevert
jowi
2
quote:

luchtschip schreef op 23 september 2022 20:41:

[...]

Stom bezig geweest in Nederland ?
Omdat er een dictator was die dacht heel Europa te kunnen chanteren door zijn machtspositie op het gebied van gasleveringen ?

We hebben een klimaatplan in 2 fases, tot 2030 en tot 2050, en in dat kader passen de sluiting van kolencentrales
Dat Putin misbruik wilde maken van onze afhankelijkheid van gas en gasleveringen als wapen tegen Europa gebruikte heeft ons overvallen en het kost even tijd om een nieuwe stabiele situatie te creëren.

Het heeft weinig zin om het Nederlandse beleid dan maar meteen af te kraken en het stom te noemen
Beetje flauw om, zoals de rechtse splinterpartijen ook doen, bij iedere ontwikkeling een sneer naar D66 te doen uitgaan
Gebruik niet iedere ontwikkeling om populistisch op D66 af te geven
Wilde je iets zeggen over kolencentrales of was dit verhaal een kapstok om partijpolitiek te bedrijven namens een rechtse splinterpartij

Erg slim kom jij hier niet mee over
Beste LS, verdiep je eens in de gasprijzen! Die liepen al op voordat Poetie begon te chanteren.
Juli 2021 € 0,71 m3
Dec 2021 € 1,50 m3 (ruime verdubbeling)
Jan 2021 € 1,60 m3

Nadat Poetie met de gaskraan begon te spelen is er binnen de EU volop ingekocht om de 80% voorraad te realiseren.
Dit was prijsopdrijvend. LNG schepen onderweg naar China keerde om naar Europa (de hoogste bieder).

Ik verwacht dan ook dat de gasprijzen weer gaan dalen. Het zal echter nooit meer zo goedkoop worden als
in juli 2021 omdat LNG duurder is en extra transportkosten met zich zal meebrengen.
A3aan
1
Is dat niet die fabriek die destijds dreigde naar Duitsland te gaan als men geen goedkoop gas kreeg. Men wees op de werkeloosheid in Groningen en omdat gas inderdaad volop vlak bij was kregen ze een tarief van ik meen 8 cent en behoefden de energietoeslag en BTW niet te betalen. Ja, dat kan nu niet meer maken als men ziet hoe burgers worden uitgeknepen met huidige tarief. Ik ben ervan overtuigd dat die drie grote niet meer Nederlandse gasleveranciers zwaar misbruik maken van de situatie. Eneco ruim 4,60 per kuub gas. Eneco was in handen van grote steden en dorpen en die zijn zo stom geweest om de boel te verkopen aan Japanners. Die lachen zich nu rot. Zo snel geld verdienen hadden ze niet durven dromen. Overigens Shell wilde het ook overnemen, maar was niet bereid de prijs te betalen die de Japanners op tafel lagen.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
886,92  +4,29  +0,49%  15:13
 Germany40^ 18.131,90 -0,16%
 BEL 20 3.876,36 +0,04%
 Europe50^ 4.993,62 -0,26%
 US30^ 38.295,55 +0,22%
 Nasd100^ 17.779,08 +0,46%
 US500^ 5.110,53 +0,30%
 Japan225^ 38.388,17 +0,11%
 Gold spot 2.332,80 -0,22%
 EUR/USD 1,0705 +0,09%
 WTI 83,27 -0,44%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +36,39%
Alfen N.V. +14,84%
EXOR NV +3,96%
FASTNED +3,65%
Corbion +3,63%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -4,75%
ASMI -2,82%
ADYEN NV -2,56%
BESI -2,22%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront