ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Rechtszaak tegen de staat: NLFI grootaandeelhouder Class action suit

6 Posts
Hancock
0
Nou, daar ligt hij dan toch, de schikking van een klein half miljard voor ABN AMRO. Openbaar aanklager Guus Schram vond het toch nodig om 480 miljoen uit te delen aan ABN AMRO..

Ik vind dit een totaal onaanvaardbare zet en zeer dom van het Openbaar Ministerie, zoals ik al eerder uitvoerig in deze post heb uiteengezet: www.iex.nl/Forum/Topic/1380789/ABN-AM...

Nogmaals: een zeer domme en schadelijke actie van het OM, die de verkeerden raakt.. Een typisch voorbeeld van een zeer bureaucratische toeslagen affaire- overheid die helemaal niets om haar burgers geeft die door deze MEGA-boete getroffen gaan worden.. En OM-aanklager Guus Schram kan lekker zijn CV oppoetsen dat hij de man is geweest die ABN eens even een kleine half miljard boete heeft gegeven.. Ten koste van wat?

Banken zitten net in een ingewikkelde transitie periode van een fysieke bank met kantoren en bankmedewerkers naar een totale online omgeving via Internet en apps. Neem daarbij een alsmaar zakkende rente en een wereldwijde pandemie. én een megaboete van bijna een half miljard er over heen en je hebt alle mogelijke ingrediënten voor een mogelijke perfect storm.. Het OM neemt een onverantwoordelijk hoog risico om uitgerekend midden in een wereldwijde pandemie waar de schade nog lang niet is van overzien, denk aan slechte MKB-leningen, niet terug betaalde hypotheken door getroffen burgers die hun inkomen kwijt zijn geraakt door Corona enz enz.. En dan een boete van een half miljard geven.. Nogmaals hoe oliedom en gevoelloos voor de maatschappij waarin je leeft kun je zijn als een OM.. Heb er eigenlijk geen worden voor. Als Systeembank ABN AMRO wéér hierdoor omdondert. Wat dus niet helemaal ondenkbaar is om boven beschreven redenen.. Dan kan Wobke Hoekstra er weer 16.8 miljard euro belastinggeld aan uit geven en kunnen de aandeelhouders wéér onteigend worden.. En net alsof Wobke uitgerekend nú, midden in de coronapandemie niet beter kan gebruiken.. Jonge jonge jonge..

Neem daarbij dat deze boete opgehoest zal worden middels kostenverhogingen naar de klanten toe, bezuinigen op lager personeel en door de aandeelhouders in de vorm van lager of helemaal geen dividend. Bij deze aandeelhouders zitten grote pensioenenfondsen zoals ABP die tientallen miljoenen dividend mislopen en hierdoor ook een lagere koers van ABN AMRO te vreten te krijgen. Want geen dividend uitkeren werkt natuurlijk nou niet echt prijsopdrijvend.. Sterker nog. De toch al super en superrijke short- en hedgefonds hebben zich vergenoegd in de knuistjes gewreven toen deze rechtszaak werd aankondigt door de Heer Schram en hebben vervolgens ABN AMRO naar de bliksem geshort van € 18 naar een laag van € 5.5. Met dan aan het Openbaar Ministerie. Hoeveel miljoen zal Schram gekregen hebben.. Maar goed, minder dividend en lagere koersen voor grootaandeelhouder ABP betekend gewoon een lagere dekkingsgraad door de misgelopen inkomsten en dus kortingen hierdoor op het pensioen voor miljoenen en miljoenen Nederlanders.

Ook zal deze boete worden afgewenteld op versneld afvloeien (overtollig) personeel en meer ontslagen. Weet je hoeveel omschoolprojecten met een half miljard er zouden kunnen worden opgezet? Deze werknemers zitten nu allemaal in de WW. Heel slim hoor Schram! Geloof me als ik ze dat het personeel in de hogere salarisechelons NIETS van deze boete gaan voelen..

Het hele boeteverhaal; komt dus compleet bij de verkeerden terecht: De werknemers ABN AMRO, de klanten en de aandeelhouders(die er helemaal NIETS aan konden doen)

Want nu komt de crux van het verhaal. De Nederlandse staat is in 2008 grootaandeelhouder geworden van ABN AMRO in de vorm van het NLFI (NL financial investments) Hoekstra is hier de eindbaas van. www.nlfi.nl/

De Staat als aandeelhouder waarvoor de boete een vestzak-broekzak verhaal gaat worden. NLFI heeft geen dividend en lagere koersen te vreten gekregen voor haar investering met belastinggeld in ABN AMRO. Maar omdat de boete naar 'Algemene Middelen' zal vloeien, kan Hoekstra uit de staatsruif zijn verlies hieruit terugpakken en zo de mislukte investering in ABN AMRO met belastinggeld billijken. Hoe dan ook. De staat zal hier geen hinder van ondervinden.

De andere aandeelhouders des te meer van wat in feite niets meer is als een verpakte belasting inning.. Want zij konden er helemaal NIETS aan doe of tegenhouden op de (B)AVA's
Grootaandeelhouder NLFI wel. Zij hadden moeten roepen op de AVA"s Hee ABN, jullie zijn door de DNB gewaarschuwd dat jullie klaarblijkelijk te weinig aan witwassen doen, wij gaan niet akkoord met de jaarreking. Of NLFI had met haar 56% belang agendapunten kunnen laten agenderen(kan met een belang van meer als 5%) en zij had een agendapunt, een stemming kunnen inbrengen over een verhoging van het budget op witwas controle binnen ABN AMRO..

Maar niets van dit alles. De NLFI heeft gewoon zitten slapen op de AVA's en nu zitten de kleinere aandeelhouders met de gebakken peren. Geen dividend en hierdoor koersschade..

Dit is totaal niet eerlijk voor de kleinere (particuliere) aandeelhouders en voor de grotere zoals pensioenfonds ABP ook niet. Miljoenen gepensioneerden raken hierdoor gedupeerd in hun uit te keren pensioen. Dus zeg ik. VEB of een Kifid www.kifid.nl/ start een class action lawsuit tegen de NLFI, zij zijn nalatig geweest op de AVA's en hierdoor hebben vele aandeelhouders en miljoenen gepensioneerden schade geleden.. Start een rechtszaak om compensatie voor de getroffenen op te halen..

Rowi62
0
Er zullen vast al een paar advocaten uit NY zoeken naar een gedupeerde klant om een zaak mee te beginnnen. Moet wel om een tiental miljoen (schade) gaan anders loont het de moeite niet.

Wat ik niet begrijp (weet) is of EURONEXT hier geen regels voor heeft. Je kunt toch geen prospectus afgeven en dan later als DNB zeggen dat het allemaal toch helemaal anders lag?
Doet Euronext helemaal niets dan nieuwe klanten verwelkomen ?
Hancock
0
Ja, ABN AMRO heeft idd te laat en te weinig ook volgens de VEB het witwas onderzoek van het OM vermeldt. De VEB is zich aan het beraadslagen hierover..
Rowi62
0
Lees net dat de Staat de compensatie voor SNS Reaal aandeelhouders weer gaat aanvechten. Nog niets te merken van de nieuwe cultuur dus Mark. De Rechter is er om processen te rekken/keren in het voordeel van de Staat en niet voor de burger.
Hancock
0
quote:

Rowi62 schreef op 11 mei 2021 20:43:

Lees net dat de Staat de compensatie voor SNS Reaal aandeelhouders weer gaat aanvechten. Nog niets te merken van de nieuwe cultuur dus Mark. De Rechter is er om processen te rekken/keren in het voordeel van de Staat en niet voor de burger.

die indruk begin ik ook steeds meer te krijgen. Kon je ook zien aan dat WiIlem Engel-verhaal. Ben absoluut geen viruswappie, maar vond het wel frappant om te zien dat een beslissing van een lagere rechter zo ongeveer binnen 24 uur werd teruggedraaid, die in het voordeel was van Engel.. Als je dat als normaal burger of zelfs als een onderneming probeert. Ben je maanden of jaren verder. En als je de zaak tegen de Staat hebt aangespannen. Is verlies 100% zekerheid..

Dit is gewoon objectief en rationeel bezien realiteit in NL vandaag de dag.. Met dan aan Rutte en zijn ondoorzichtige afschermende en zelfs liegende administratie.. Rutte beschermt zijn mensen at all cost(zie zwartgelakte pagina’s toeslagen affaire, (want: leidt naar de namen van ambtenaren) dit ten koste van de normale burger. En die ambtenaren op de departementen hebben vrij spel..

En niemand meer daar die dus verantwoordelijkheid pakt. En ze schuiven alles op elkaars bordje. En komen er dus mee weg.. Dát is in een notendop wat er mis is in Nederland. En dit is de reden dat het Tijdperk Rutte nu tot een einde moet komen.. meer transparantie in de politiek en de ambtenaren moeten ook met de billen bloot als ze wat fout gedaan hebben.. Let wel: Ik zeg dit als een VVD-er..
Hancock
0
Gaat weer lekker vandaag met Abn. Met dank aan OM-aanklager Guus Schram. Helpt gewoon voor de 2e keer in goede 10 een complete Systeembank met 8 miljoen particuliere en 800.000 zakelijke klanten naar de kloten..

VEB aan deze gedachte graag aandacht schenken: Het OM geeft grootaandeelhouder NLFI(ook de staat, 56% Abn) Hoekstra is hier de baas van. Gewoon 480 miljoen euro dividend in de vorm van een boete voor grootaandeelhouder De Nederlands Staat..

En dit mag dan wel De Nederlandsche Bank en de ECB!?? Dividend uitkeren zou de solvabiliteit van de balans Abn Amro in gevaar brengen. Maar een boete van een freaking half miljard Euro kan dan wel?!?
We zitten nog midden in Coronatijd en het is nog veel te vroeg om nu de balans op te maken qua slechte leningen & hypotheken. Neem daarbij lage rente standen, (ongunstig voor banken) en hyperinflatie door continu geldpersen aanzetten ECB.

En dan vinden zo’n OM(die niet om begrijpelijke redenen wordt teruggefloten door de politiek) en daarom dus ook de politiek en Hoekstra het verstandig, onder deze omstandigheden. Om Abn Amro zo’n MEGA boete te geven. Jonge jonge. Als de spaarders en zakelijke klanten toch eens het vertrouwen gaan opzeggen in wat ooit ‘ Dé Bank’ was..

Gewoon dwazen zijn het. Maar het komt de NLFI wel goed uit. Want dus 480 miljoen dividend voor hun mislukte investering in Abn(is ook zo lastig uit te leggen aan de belastingbetaler: 60% koersverlies op IPO Prijs €24 in 2010 en geen dividenden) dus koos Hoekstra voor deze optie.. gewoon die andere 44% van de aandeelhouders naaien. Die mogen weer geen dividend vreten en vandaag weer bijna een euro koersverlies op een koers van amper een tientje.. En bedankt hé. Wobke.

Wat het nog des te pijnlijker maakt. Is dat NLFI als grootaandeelhouder 56% heeft lopen slapen op de AVA’s Abn Amro.. Of all people hadden juist zij moeten agenderen dat Abn te weinig aan witwassen deed. De Nederlandsche Bank heeft herhaaldelijk gewaarschuwd klaarblijkelijk in de relevante periode. Je mag dan toch aannemen dat een minister van financiën, Wobke Hoekstra dan uiterraad in die hoedanigheid deze signalen ook heeft gehad van De Nederlandsche Bank!!!

Maar daar lijkt het dus niet op..

Een Slager die zijn eigen vlees(niet) keurde) Maar zichzelf wel verrijkt met een gestolen dividend in de vorm van een mega boete. Dit ten koste van vele duizenden andere aandeelhouders en miljoenen pensioengerechtigden(pensioenfondsen zoals ABP zijn ook aandeelhouder in Abn Amro en denk maar niet dat dit soort geintjes de dekkingsgraad bespoedigen..)

VEB, AFM(is wel overheid dus weinig kans) en Kifid. Kom er maar in! Genoeg voor voor een paar mega rechtszaken, lijkt me!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 jun 2024 17:35
Koers 15,580
Verschil +0,140 (+0,91%)
Hoog 15,635
Laag 15,385
Volume 2.232.462
Volume gemiddeld 3.027.909
Volume gisteren 4.111.381

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront