Video: beleggingstips bij hoge rente en inflatie

Door ABM Financial News op 16 juni 2024 12:50 | Views: 4.556

Video: beleggingstips bij hoge rente en inflatie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Overheden, zowel in Europa als de VS, zullen in de toekomst vermoedelijk alleen maar meer geld uitgeven en zo de overheidstekorten verder vergroten.

Hierdoor zal de lange rente hoog blijven, voorziet Mauritz, "en is het inflatiegevaar zeker nog niet geweken".

Wat kun je hier nu mee als belegger?

 

Klik hier voor: beleggingstips bij hoge rente en inflatie

"Als je verwacht dat de rente en/of de inflatie stijgt, dan kun je denken aan inflation linked obligaties of floaters". Die beschermen je feitelijk tegen risico's, aldus Mauritz. Wie denkt dat de rente heeft gepiekt, die moet juist in obligaties zitten.

Wie in aandelen belegt, moet dit volgens Mauritz gewoon blijven doen. "Op lange termijn moet je altijd in aandelen belegd blijven", vindt hij.

Maar als de rente gaat stijgen, dan is dat op korte termijn ongunstig voor aandelen. "Maar er zijn wel uitzonderingen", volgens Mauritz. Hij denkt dan aan zogeheten large-caps of waarde-aandelen, dat wil zeggen dividendaandelen of aandelen met een relatief gunstige koerswinst-verhouding. “En tot slot zijn er partijen als financials die profiteren van een hogere rente.”

Goud en zilver zijn al hard gestegen, maar zouden verder kunnen stijgen, denk Mauritz, als de inflatie verder stijgt of er zijn meer zorgen over de overheidsfinanciën.

"Maar wat je ook doet, blijf belegd, want de markt timen, dat kan niemand."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.