Iedereen wordt getroffen door COVID-19 en dit heeft grote gevolgen voor onze maatschappij. Op het moment zijn er meer besmettingen dan ooit en worden de regels steeds weer verder aangescherpt. De kans dat een slachtoffer, middels mond op mond reanimatie, wordt gereanimeerd wordt steeds kleiner. Er zijn steeds meer mensen thuis en bedrijven zijn dicht. Veel van deze bedrijven hebben hun AED’s, helaas nog steeds, binnen hangen. Hierdoor zijn de AED’s niet vrij toegankelijk en kunnen dus ook niet worden ingezet bij een hartstilstand.

Daarnaast is de kans dat er geen AED bediener aanwezig is, omdat hij/zij thuis werkt. Dus er is een situatie ontstaan waarin de AED en AED bediener, in veel situaties, van elkaar gescheiden zijn. Daarnaast gaan mensen met hartklachten minder snel naar het ziekenhuis, simpelweg omdat er onvoldoende capaciteit is. Of gewoon omdat de angstig zijn om COVID-19 op te lopen, aangezien hartpatiënten tot de risicogroep behoren. Dit een zorgelijke ontwikkeling en daarom komt

AEDmaster in actie!
AEDmaster stelt de AED trainer gratis beschikbaar voor alle verenigingen en opleiders in Nederland. De reden hiervan is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen, althans dat vinden wij.

Daarom stellen wij AED trainers GRATIS beschikbaar. Hierdoor kunnen de cursussen, waarin de reanimatie en de AED centraal staan, gewoon doorgaan. Door de strengere regelgeving van het RIVM kunnen er nu niet zoveel mensen gebruikmaken van een AED trainer. Terwijl juist de AED bediener / burgerhulpverlener belangrijker is dan ooit.

Mocht u mensen in uw omgeving kennen of bent u bereid om, samen met AEDmaster, ook uw maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Neem dan contact op.

Wij staan ook open voor nieuwe initiatieven.

Samen sterk tegen COVID-19