Aedifica « Terug naar discussie overzicht

Forum Aedifica geopend

534 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
Aedifica is een Belgische beursgenoteerde vennootschap die zich als referentiespeler inzake investeringen in zorgvastgoed en in het bijzonder de huisvesting voor senioren wil profileren.

Aedifica's strategie berust hoofdzakelijk op de demografische grondstroom van de vergrijzing van de bevolking in Europa en de specifieke zorg- en huisvestingbehoeften die daaruit voortvloeien.

De Vennootschap wil een evenwichtige portefeuille opbouwen waarbij terugkerende inkomsten samengaan met een meerwaardepotentieel.
De activiteiten van de Groep worden hoofdzakelijk uitgeoefend in de sector van de huisvesting voor senioren; de Groep exploiteert ook appartementsgebouwen, en bezit hotels en andere types gebouwen.
Aedifica is sinds 2006 genoteerd op Euronext Brussels (continumarkt). Aedifica biedt de investeerder een alternatief voor rechtstreekse investeringen.

Groet Henk
IEX - Forummoderator
0
Aedifica beschikt sinds 1 januari 2015 over een Duitse dochtervennootschap: Aedifica Asset Management GmbH. Dit filiaal adviseert en steunt Aedifica in de groei en het beheer van haar vastgoedportefeuille in Duitsland.
Sinds begin 2016 beschikt Aedifica over een Nederlandse dochtervennootschap (Aedifica Nederland BV) die de Nederlandse vastgoedactiva op haar balans draagt.

www.aedifica.be/nl/profiel

Groet Henk
Kwast
0
Ze werden onlangs aanbevolen door Beleggers Belangen. Ik heb een plukje gekocht en zie het even aan.
aossa
0
Agenda
dinsdag 16 mei 2017
16-05 Resultaten 3e kwartaal 2016/2017

dinsdag 5 september 2017
05-09 Jaarresultaat 2016/2017

vrijdag 22 september 2017
22-09 Jaarverslag 2016/2017

vrijdag 27 oktober 2017
27-10 Algemene Aandeelhoudersvergadering
Kwast
0
Aossa: weet u trouwens wat er te verwachten is aan dividend en wanneer dit wordt uitgekeerd?
aossa
0
www.aedifica.be/en/financial-calendar

Dividend wordt opgesplitst over coupons nrs. 17 en 18 namelijk: coupon 17 (reeds geknipt) dividend over de periode voor de kapitaalsverhoging, coupon nr.18 dividend erna.

Uitkering beide coupons op 6 november 2017
Bedrag dividend zal beslist worden op de Algemene vergadering in oktober.

Dividend policy:
www.aedifica.be/nl/dividendenpolitiek
aossa
0
Fiscaal regime:
www.aedifica.be/nl/gereglementeerde-v...

De afhouding roerende voorheffing op de dividenden zullen vanaf 1/1/2017 weer 15% bedragen (voor Belgische belastingsbetalers).

Vorig jaar was dit verhoogd naar 27%, maar Aedifica kan weer van een speciale regeling genieten
de kampioenen
0
dividend word op 6/11/2017 betaald zou 2,20 euro - 15% roerende voorheffing zou 1,87 euro netto.
aossa
0
In overeenstemming met artikel 207 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen, maakt Aedifica NV bekend dat zij op 16 november 2017 2.799 eigen aandelen heeft ingekocht op Euronext Brussel. De aandelen werden ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 80,81 (afgerond) per aandeel.

Deze inkoopverrichting werd uitgevoerd ter dekking van het
“long term incentive plan” voor de leden van het directiecomité van Aedifica, krachtens de door de
algemene vergadering van aandeelhouders van 24 juni 2013
aan de raad van bestuur verleende bevoegdheid.

hugin.info/137288/R/2150467/825439.pdf
voda
0
PERSBERICHT: Aedifica NV: Openbaarmaking over een transparantiekennisgeving

Gelieve hieronder een persbericht van de openbare gereglementeerde
vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Aedifica te vinden, die op
Euronext Brussels genoteerd is, met betrekking tot een openbaarmaking
over een transparantiekennisgeving (artikel 14, 1(ste) lid, van de wet
van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen).

PDF-versie: hugin.info/137288/R/2157907/829422.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Aedifica via Globenewswire

www.aedifica.be

(END) Dow Jones Newswires
stock watcher
0
Huurinkomsten Aedifica groeien verder
Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 18:02 |

Aedifica (13:22)
EUR 74,800 +0,500 (+0,67%)

(ABM FN) Aedifica is het nieuwe boekjaar aangevangen met een groei van de huurinkomsten met 11 procent. Dat maakte het zorgvastgoedbedrijf woensdag nabeurs bekend.

De huurinkomsten kwamen in het eerste kwartaal, dat van juli tot en met september liep, uit op 24,3 miljoen euro. Dit is beter dan kon worden verwacht op basis van de vooruitzichten voor het lopende boekjaar, stelde het bedrijf.

De vastgoedportefeuille werd in drie maanden tijd 5 procent meer waard, te weten 1.779 miljoen euro.

Het bedrijf meldde 436 miljoen euro aan bouw- en renovatieprojecten en overnames in zorgvastgoed. Dat type vastgoed is nu goed van 84 procent van de portefeuille, 2 procentpunt meer dan een kwartaal eerder.

De schuldratio steeg van 44,3 procent een kwartaal eerder naar 45,9 procent. Aedifica kocht in het afgelopen kwartaal diverse zorgvastgoedsites in Duitsland en Nederland.

De Nettoactiefwaarde per aandeel liep in een kwartaal op van 51,74 naar 52,75 euro.

De dividendvooruitzichten bleven gehandhaafd op 2,80 euro per aandeel. Dat zou 12 procent meer zijn dan vorig jaar.
ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
whoiam
0

De beursgenoteerde zorgvastgoedgroep Aedifica koopt voor 18 miljoen euro twee sites in de Duitse deelstaat Saksen.

Dat laat Aedifica woensdag nabeurs weten in een persbericht.

Het gaat om de sites 'Hartha' en 'Zur alten Linde', allebei in de buurt van Dresden.

Ze leveren bij aanschaf een brutohuurrendement van 6 procent op, stelt Aedifica. 'En er zullen nog investeringen volgen', zegt topman Stefaan Gielens.
wijzerplaat
0
de tijd:

Aedifica lanceert grote kapitaalverhoging
De uitbater van zorgvastgoed wil tot 418 miljoen euro ophalen via een kapitaalverhoging met voorkeurrecht. Aedifica geeft de nieuwe aandelen uit aan 68 euro per stuk. Drie aandelen in bezit geven het recht om in te schrijven op één nieuw aandeel. De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 25 april t.e.m. donderdag 2 mei.
aossa
0
Kapitaalsverhoging is enorm succes volgens De.Tijd

www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/kapit...

De niet uitgeoefende inschrijvingsrechten, omgezet in scripts, zijn vandaag geveild zullen aan €4,53 per script worden uitbetaald aan de bezitters ervan.
aossa
0
De rusthuisuitbater zit met een mogelijke wanbetaler in het Verenigd Koninkrijk, met name Four Seasons Health Care. Volgens analist Herman van der Loos van Degroof Petercam zijn de problemen bij Four Seasons geen verrassing aangezien het bedrijf al twee jaar in crisis zit. Aedifica wist dat toen het eind vorig jaar een grote Britse zorgvastgoedportefeuille voor circa 450 miljoen euro aankocht. De Belgische groep had toen trouwens al rondgekeken naar andere mogelijke uitbaters van de 9 Four Seasons-sites.

Four Seasons zegt in een persbericht dat het met de vastgoedeigenaars in de nabije toekomst wil onderhandelen over 'duurzame marktvoorwaarden op lange termijn'. Van der Loos nam contact op met Aedifica-topman Stefaan Gielens en die denkt dat Four Seasons met nieuw onderhandelde huurvoorwaarden de uitbating aantrekkelijker wil maken om ze vervolgens af te stoten.

De analist schat dat de 9 Four Seasons-rusthuizen circa 1,5 procent van Aedifica's huurinkomsten voor het lopende boekjaar (tot eind 2020) uitmaken. Hij verwacht geen grote financiële impact van de huidige problemen. Qua perceptie kan er wel een hardere impact zijn.

Bron: www.tijd.be
voda
0
Aedifica vraagt tweede beursnotering in Amsterdam aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aedifica
103,60 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Aedifica heeft een tweede beursnotering in Amsterdam aangevraagd en verwacht dat de aandelen binnen enkele weken ook op Euronext Amsterdam verhandelbaar worden. Dat maakte de Brusselse investeerder in zorgvastgoed donderdag bekend.

De beursnotering moet de zichtbaarheid van het fonds in Nederland vergroten.

Aedifica profileert zich als een gefocuste investeerder in Europees zorgvastgoed en heeft een snel groeiende portefeuille van meer dan 260 locaties in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Door de beursnotering zal Aedifica ook kapitaal kunnen aantrekken van Nederlandse beleggers, zodat het bedrijf zijn aandeelhoudersbestand kan uitbreiden en diversifiëren. Vooralsnog gaat de nieuwe notering niet gepaard met een aandelenuitgifte.

"De aanvraag voor een tweede notering aan Euronext Amsterdam illustreert eens te meer onze toewijding en ambitie voor verdere groei van onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland", stelde CEO Stefaan Gielens in een toelichting.

De eerste investeringen in Nederland dateren van maart 2016 en inmiddels heeft Aedifica er circa 50 locaties aangekocht met een waarde van circa 400 miljoen euro. Het bedrijf huisvest meer dan 2.000 ouderen in Nederland. Sinds vorige maand is er een landenmanager aangesteld voor Nederland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aedifica van start met notering in Amsterdam

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 07:59 | Views: 37

07:59 - Aedifica van start met notering in Amsterdam
BRUSSEL (AFN) - De Belgische zorgvastgoedinvesteerder Aedifica heeft vanaf donderdag ook een notering aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf, dat al sinds 2006 in Brussel is genoteerd, had die tweede notering in oktober aangekondigd.

Aedifica heeft een internationale portefeuille van ruim 260 bezittingen, verspreid over België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil dankzij de notering in Amsterdam een diversere groep aandeelhouders aanboren. Aedifica geeft geen nieuwe aandelen uit.
voda
0
Debutant op Damrak Aedifica ziet groeikansen

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 11:40 | Views: 233

Aedifica 11:39
110,40 -1,40 (-1,25%)

AEX 12:02
595,61 +0,68 (+0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursnieuwkomer in Amsterdam Aedifica ziet voldoende groeimogelijkheden in Europa. De zorgvastgoedinvesteerder profiteert daarbij van de almaar toenemende vergrijzing, zei topman Stefaan Gielens tegen het ANP bij de lancering van de tweede beursnotering naast de bestaande notering in Brussel.

Aedifica heeft een internationale portefeuille van ruim 260 bezittingen, verspreid over België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Binnen vier weken hoopt het bedrijf ook de overname van branchegenoot Hoivatilat af te ronden, waarmee de Finse markt wordt betreden en ook de eerste stappen worden gezet in Zweden.

Voor verdere uitbreiding in Europa let Aedifica op drie factoren. De mate van vergrijzing, het overheidsbeleid ten aanzien van zorgvastgoed en de consolidatie in de markt, zo licht Gielens toe. "En we letten op de ideale combinatie van wonen en zware zorg."

Geen brexit-onzekerheid

Aedifica heeft niet veel last van de onzekerheden van de brexit. Volgens Gielens wordt wel gekeken naar de toegenomen volatiliteit van het Britse pond. Daar staat tegenover dat Aedifica ook enige kosten maakt in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf 92 verzorgingshuizen heeft.

Wat meer speelt is de krapte op de arbeidsmarkt, maar dat is volgens Gielens niet alleen in het Verenigd Koninkrijk het geval. Bij de uittreding uit de Europese Unie verliest de zorg mogelijk deels de toegang tot goedkope arbeid uit Oost-Europa, maar dat kan mogelijk worden gecompenseerd door werknemers uit Gemenebestlanden als India en Pakistan. "Dat probleem blijft wat het is."

In Nederland heeft Aedifica nog niet direct te maken met de stikstofcrisis, waardoor veel vastgoedprojecten vastlopen. Verder is er steeds meer interesse van aandeelhouders in sociale bedrijfsvoering en duurzaamheid in algemene zin. Wel waren de hoge bouwprijzen een probleem in Nederland, maar dat begint volgens Gielens inmiddels te normaliseren.
voda
0
Aedifica ziet huurinkomsten fors stijgen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aedifica
111,00 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN) Aedifica heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een forse stijging van zijn huurinkomsten geboekt. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Belgische vastgoedbedrijf.

De huurinkomsten zijn op jaarbasis met 44 procent gestegen van 24 miljoen euro naar 35 miljoen euro. Deze stijging “kan worden toegeschreven aan het grote aantal sites dat Aedifica aan zijn portefeuille heeft toegevoegd in de loop van het voorbije jaar, door de voltooiing van nieuwe acquisities en de oplevering van ontwikkelingsprojecten uit de pipeline”, aldus het bedrijf in een toelichting.

De vastgoedportefeuille van Aedifica was op 30 september 2,4 miljard euro waard, ofwel een stijging van 6 procent tegenover de waarde eind juni van dit jaar.

Aedifica heeft 274 zorgvastgoedsites in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het Belgische bedrijf zal ook in Noord-Europa actief worden door de recente overname van het Finse Hoivatilat.

Verder heeft Aedifica een pijplijn van 414 miljoen euro aan overnames, bouw- en renovatieprojecten.

De gewogen gemiddelde resterende looptijd van de huurovereenkomsten is 21 jaar. De bezettingsgraad bedraagt 100 procent.

De schuldgraad van Aedifica kwam uit op 39,6 procent op 30 september.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
534 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 dec 2022 17:35
Koers 77,200
Verschil -0,600 (-0,77%)
Hoog 77,900
Laag 76,750
Volume 38.096
Volume gemiddeld 64.677
Volume gisteren 46.569

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront