Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aedifica

Door ABM Financial News op 5 juli 2023 10:50 | Views: 3.830

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aedifica
Beeld: Aedifica

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Aedifica verlaagd van 95,00 naar 87,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Kai Klose.

De vastgoedgroep is goed gepositioneerd voor groei via acquisities omdat de vraag naar moderne zorgwoningen voor ouderen in West-Europa hoog zal blijven vanwege de demografische trends. Dit terwijl het aanbod aan dergelijke zorgwoningen redelijk beperkt is, stelde Klose.

Klose verwacht echter dat het bedrijf selectief en gedisciplineerd blijft met acquisities, mede doordat het aanbod aan goedkoop vastgoed van noodlijdende vastgoedpartijen tot dusver niet wezenlijk is gestegen. "Ondanks dat de waarderingen van vastgoed in Europa flink zijn teruggelopen vanwege de gestegen rentes."

Dankzij de kapitaalverhoging werd de financiële profiel van het bedrijf versterkt, met een schuldratio onder 45 procent.

Een ander sterk punt is de pijplijn voor een bedrag van 500 miljoen euro voor de komende drie jaar, aldus Klose.

Op de beurs van Brussel noteert Aedifica woensdag 0,4 procent hoger op 61,60 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.