ABN AMRO NOVEMBER 2016

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Turbocharger
0
Huh?? Om 17.28 u. zijn er 2.023.235 stuk verhandeld. Bied €20,65 en laat € 20.66. Koers op dat moment €20,66.

En dan, in de eindveiling zijn er oneens ruim 4,5 miljoen stuks verhandeld, dus 2,5 miljoen stukken gedumpt in de laatste minuut! Dat mag je toch wel zeggen, dumpen als je 2,5 miljoen stukken eruit flikkert in 1 klap?

Koers klapt zo naar de €20,53! Iemand enig idee wie er gedumpt heeft? Is toch een ordertje van dik 50 miljoen! Wie heeft er zo'n positie in alleen ABN? En zit er een lock-up op de laatste 7% die voor €20,40 aan instututionele partijen zijn aangeboden?

Wie weet er meer? Wat is hier aan de hand??
Turbocharger
0
Is er nog iemand die dit forum leest? Bovengenoemde transactie van 2,5 miljoen stukken in de laatste minuut toch maar even gemeld bij de AFM. Daar vonden ze deze transactie ook op z'n zachtst gezegd 'zeer opmerkelijk'. Zaak wordt onderzocht.
torro
0
quote:

Turbocharger schreef op 23 november 2016 22:45:


Is er nog iemand die dit forum leest? Bovengenoemde transactie van 2,5 miljoen stukken in de laatste minuut toch maar even gemeld bij de AFM. Daar vonden ze deze transactie ook op z'n zachtst gezegd 'zeer opmerkelijk'. Zaak wordt onderzocht.


idd zeer opmerkelijk
Mike2202
0
quote:

Turbocharger schreef op 23 november 2016 22:45:


Is er nog iemand die dit forum leest? Bovengenoemde transactie van 2,5 miljoen stukken in de laatste minuut toch maar even gemeld bij de AFM. Daar vonden ze deze transactie ook op z'n zachtst gezegd 'zeer opmerkelijk'. Zaak wordt onderzocht.


en wanneer volgt dan een reactie?
JeeHaa
0
Ik ben niet een poster, maar wil wel even laten weten dat ik o.a. deze discussie met veel aandacht volg. Was ook totaal verrast door die enorme sprong naar beneden. Ben erg benieuwd naar reactie van AFM.

Het lijkt erop dat de koers gedoceerd naar benden gedrukt wordt (of niet mag stijgen). Steeds lager met af en toe wat grote(re) volumes. Tussendoor kleine bewegingen. Of zie ik dat verkeerd?
Turbocharger
0
Als de AFM onregelmatigheden ontdekt, zullen we dat wel via de media vernemen. Nu moeten we geen spoken gaan zien, de omzet nu is nog geen 600.000 stuks. Daarnij is het gemakkelijk een koers omhoog of omlaag te manipuleren, maar wat is nu het voordeel om de koers omlaag te drukken? Ik kan alleen het terugkopen van die 2,5 miljoen stukken bedenken, maar dan moet er toch nog heel veel af.

De handel is op dit moment 'dun', dus een klein verkoopaanbod tegen een nog kleinere braag heeft dan al gauw een koersdrukkend effect.

Persoonlijk denk ik dat er niets aan de hand is en dat de koers misschien nog een week, hooguit twee tussen de € 20,20 en de €20,50 zal schommelen als reactie op de plaatsing van de 65 miljoen stukken en dan
snel naar de €21 en hoger zal klimmen. Ik acht €22 op de borden voor eind 2016 helemaal niet ondenkbaar.
voda
0
Ontslag dreigt voor frauderend ABN-personeel

Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 09:26 | Views: 6.567

AMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van ABN AMRO die handtekeningen van klanten buiten hun medeweten hebben gekopieerd, om zo hun hypotheekdossier af te kunnen sluiten, moeten mogelijk vrezen voor hun baan. Dat meldde algemeen directeur Retail Frans Woelders van de bank vrijdag in een toelichting op de fraude die eerder deze maand aan het licht kwam.

Uit onderzoek van de bank blijkt nu dat negentig medewerkers bij de zaak betrokken waren. Op individuele basis wordt nu beoordeeld welke maatregelen tegen de medewerkers worden genomen. ,,Deze kunnen in principe variëren van berisping tot ontslag", aldus Woelders. Het onderzoek naar de fraude loopt nog. Enkele tientallen medewerkers moeten daarbij nog worden gehoord.

De betrokken werknemers gingen de fout in bij offertes die de bank aan klanten verstrekte die afweken van eerdere adviezen of die incompleet waren. Daarvoor is altijd een handtekening nodig van de klant, ook als de wijziging geen verdere impact heeft. De handtekening geeft aan dat het verbeterde advies is gezien en besproken.

Doorgeslagen

,,Misschien zijn we in het proces wel doorgeslagen in de terugkoppeling naar klanten", meent Woelders. ,,Maar wat de redenen ook zijn geweest om dit te doen, ze waren allemaal verkeerd."

Volgens ABN AMRO is er nog geen aanleiding te denken dat klanten financieel benadeeld zijn. ,,Mocht dit uiteindelijk toch wel zo zijn, dan zullen we dit uiteraard corrigeren", aldus Woelders. ,,Ik betreur ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren en dat we hiermee het vertrouwen van klanten hebben geschaad. We zullen er alles aan doen om dat te herstellen."
voda
0
Nordea ziet weinig kans op deal met ABN

Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 08:20 | Views: 3.816

AMSTERDAM (AFN) - Nordea ziet weinig kans op een fusie met ABN AMRO. Dat zegt de topman van de Scandinavische bank, Björn Wahlroos, in een vrijdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

Vorige maand bleek dat een toenaderingspoging van Nordea afgelopen zomer door ABN en de Nederlandse staat werd afgewezen. Wahlroos gaf vervolgens eind oktober aan nog altijd brood te zien in een samensmelting van beide banken. De kans daarop is echter klein, stelt hij nu.

Nordea aasde onder meer op een fusie omdat het daardoor zijn hoofdkantoor zou kunnen verhuizen naar Amsterdam. Wahlroos heeft autoriteiten vaker gewaarschuwd voor een verhuizing van het hoofdkantoor uit Stockholm om te ontsnappen aan de strenge Zweedse regelgeving. Het bedrijf heeft volgens de topman momenteel echter geen plannen meer om te verhuizen.
pharman
1
Geen interesse meer? Normaal zijn de Scandinaviërs niet zo gauw uit het veld geslagen. Hier zit een luchtje aan.
florida7
0
’Hypotheekfraude ABN Amro werd gedoogd’

AMSTERDAM - Het pijnlijke dossier van fraude met hypotheekadviezen, dreigt voor ABN Amro te ontsporen tot een serieus intern probleem. Leidinggevenden hebben de praktijken altijd gedoogd, zeggen betrokkenen tegen De Telegraaf.

Het aantal van ‘valsheid in geschrifte’ verdachte hypotheekadviseurs van ABN Amro is in nog geen drie weken maar liefst vertienvoudigd. Negentig adviseurs van de bank zijn nu op non-actief gesteld, meldde de bank vrijdag. Dit waren er aanvankelijk slechts negen. Nog ‘tientallen andere’ verdachten moeten nog worden gehoord.

Een insider meldt dat het aantal geschorste adviseurs inmiddels al op 130 zit, en dat ook een manager thuis in afwachting van sancties zit. ABN Amro houdt het desgevraagd op 90. Een woordvoerder zegt niet bekend te zijn met het bericht van een geschorste manager. Twee geschorsten, die alleen op basis van anomimiteit willen spreken, zegen dat zij sinds hun schorsing niets van de bank horen en zijn opgedragen zijn hun mond te houden.

Kloof
Het naar huis sturen van zo veel adviseurs komt op een pijnlijk moment. De imagoschade doet ABN Amro geen goed, na het toch al als klucht verlopen benoemingsproces van een nieuwe ceo. Tegelijk maakt de bank door de licht oplopende hypotheekrente een ongekend drukke periode van af- en oversluiters door. „Dat realiseer ik me goed”, zegt algemeen directeur Frans Woelders van ABN Amro Retail, die desondanks doorgaat met het interne onderzoek.

Woelders gaat de gebeurtenissen zelfs voorleggen aan de Stichting Tuchtrecht Banken, om na te gaan of de bankierseed is geschonden. Eén geschorste adviseur meent juist dat er in het belang van de klant is gehandeld, zoals de eed voorschrijft. Hij wijdt de problematiek aan de kloof tussen de top en werkvloer van ABN Amro. „Dit is echt een typisch voorbeeld van de top te ver staat van het werk van het personeel. Er is geen fraude gepleegd, en niemand is benadeeld.”

Een medewerker uit Noord-Nederland zegt zelfs dat leidinggevenden al jaren op de hoogte zijn van de situatie met hypotheekdossiers. „Ze hebben dit gedoogd en gezegd dat we niet Roomser moeten zijn dan de Paus”, vertelt hij.


Achterafcontrole
Na de introductie van een nieuw computersysteem bij de integratie van ABN Amro en Fortis, werd een aparte afdeling bij de bank opgezet om sinds 2013 afgegeven hypotheekadviezen aan ‘kwaliteitscontroles’ te onderwerpen. De vele kleine wijzigingen die werden gevonden hadden geen invloed op het aanvankelijke advies, zegt ABN Amro ook zelf.

Adviseurs moesten de verbeterde hypotheekadviezen opnieuw laten tekenen. Als klanten dit weigerden, voegden veel adviseurs de aanvulling bij het originele advies. Dit vanwege hoge werkdruk en uit frustratie over een ‘absurd’ controleproces.

Woelders erkent dat ‘we misschien in het proces wel zijn doorgeslagen in de terugkoppeling naar klanten’: „Maar wat de redenen ook zijn geweest om dit te doen, ze waren allemaal verkeerd.” Volgens Woelders hebben ook ‘ruim 800 hypotheekadviseurs deze keuze niet gemaakt’. Hij kondigde gisteren aan mogelijke arbeidsrechtelijke maatregelen ‘op individuele basis’ te gaan vaststellen. Sancties kunnen variëren van berisping tot ontslag.
Turbocharger
0
En weer in de slotveiling worden wr een miljoen stukken doorgeperst. Er zit duidelijk een grote partij met een hele forse positie ABN AMRO waar ze vanaf willen.

De vraag tweeledig. Wie is deze partij? En wat zit erachter?

Als je het mijn vraagt, is dit een partij die vorig jaar voor €17,75 gekocht heeft en nu winst neemt. Het is zeker geen koper die 21 november heeft gekocht op €20,40.

Linksom of rechtsom, er zijn nu 3,5 miljoen stukken geloosd. De pot zal vroeg of laat leeg zijn. En is misschien nu leeg. Wie het weet mag het zeggen.

Positief os dat een dump van 1 miljoen stukken de koers nog geen q0 ct lager zet.

Ik wens iedereen een zeer prettig weekend!
CubaSalsa
0
Topdag ABN AMRO vandaag.
3% erbij, in slotveiling van 20,28 naar 20,40.
Niemand wilde ze onder 20,40 afgeven.
Turbocharger
0
Dag slaapkoppen.


Ik ben de enige poster in 5 dagen. Niemand iets te melden? Vindt iedereen het normaal dat een paar dagen terug er in de slotveiling 2,5 MILJOEN stuks worden gedumpt, en vandaag worden er in de slotveiling 2,5 MILJOEN stuks gekocht!

Om 17.29u. vandaag dttat de koers op z €20,265. Aantal verhandelde stukken: 1.5 miljoen en een beetje.

En dan, in de eindveiling, springt de koers van €20,265 naar de €20,40! Reden: Iemand heeft op het laatste nippertje even 2,5 miljoen stukken gekocht!

Slotstand: ruim 3,8 miljoen stukken verhandeld!

Is het de partij die eerder 2.5 mln stuks dumpte voor 20.53 en ze nu terugkoopt voot 20.40? 13 cent x 2.5 miljoen is 3 ton. Een rendement van een handjevol pinda's op een investering van 50 miljoen. Het hoeft maar even scheef te lopen en je verliest 2%, een miljoen.

Een vriend van mij had een verklaring voor de dump van 2,5 mln stukken. Nordea wilde ABN inlijven en het is geen vreemde gedachte dat Nordea alvast een bescheiden poditie van een aantal miljoenen stukken ABN had ingeslagen.

Toen de deal afketste, hebben ze hun positie in 1 klap geliquideerd. Klinkt plausibel. Maar wie kocht nu in 1 klap 2,5 mln stukken? Nordea? Die toch doorzet om ABN in te lijven? Of is het een andere partij die nu een positie opbouwt?

Wie het weet mag het zeggen.

Schaam je niet om te reageren!

TC

Anidro
0
Kan het niet zijn dat een deel van de losgekomen aandelen hiermee verder doorgezet is naar een paar andere partijen? (Van te voren afgesproken tegen een bepaalde koers).
Dit gaf afgelopen tijd m.i. een vertekend beeld. Zo geweldig waren de cijfers niet, het gaat flink wat tijd duren voordat de kosten op orde zijn. Daling van ABN lijkt me meer voor de hand liggen. En het Italiaans referendum gaat ook niet helpen.
Turbocharger
0
Als ik mij niet vergis, zit er een lock-up periode op de nieuw geplaatste 65 mln stukken. Die overigens grif werden opgenomen door institutionele partijen. Blijkbaar vonden die een prijs van €20,40 zeker niet te duur voor ABN. Blijkt ook nu wel, vrijwel alles is rood op de AEX, behalve AM en olies en ABN staat op de slotstand van gister.

Ook het snelle herstel van een koers van €19,50 naar €20,40 geeft de vraag en het vertrouwen van de belegger in ABN weer.

Ik voorzie dan ook een snelle stijging naar rond de €22, het niveau vlak voordat de 65 mln stuks werden geplaatst.
Turbocharger
0
Er speelt iets....

Om 17.29 u zijn er 1,569 mln stukken verhsndeld. Dan, in de slotveiling, worden er nog even 361.000 gekocht. Eindstand: 1,930 mln stuks verhandeld.

Dus weer in de eindveiling is er een koper. Iemand die 350K koopt. Gister 1.5 miljoen!

Er is hier een partij bezig een poditie op te bouwen. Wie het is, geen idee. Dat je gedurende de dag niet 350K stukken in kleine plukjes opkoopt is logisch. Op een dag dat er 1,5 mln stukken worden verhandeld 350K kopen levert opeaartse koersdruk op. Aan het eind van de dag ben je duirder uit fan de €20,475 die nu betaald is.

Uiteraard is het gunstiger dat er gekocht eordt in de eindveiling dan gedumpt. Maar er is een partij die een flinke positie opbouwt in ABN. Of die partij het juist zoet is de vrasg. Maar er wordt wel voor 60 miljoen euro in ABN gestoken. En dat is geen psrticuliere sukkel die maar eat doet.

Bon apetit voor straks!
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 16:15
Koers 7,922
Verschil +0,156 (+2,01%)
Hoog 8,214
Laag 7,720
Volume 4.209.368
Volume gemiddeld 5.481.400
Volume gisteren 4.760.996