Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ABN AMRO licht

Door ABM Financial News op 22 april 2024 09:00 | Views: 6.579

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ABN AMRO licht
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft maandag het koersdoel voor ABN AMRO licht verhoogd van 15,20 naar 15,60 euro met handhaving van het Reduceren advies. Dit bleek uit een analistenrapport van Kepler.

Analist Benoit Pétrarque verhoogde zijn taxaties voor de winst per aandeel voor 2024 met 1 procent. Dit om de lagere risicokosten te weerspiegelen, vanwege een verwachte goede jaarstart.

Voor 2025 en 2026 verlaagde de analist echter zijn winstverwachtingen per aandeel met 2 procent vanwege de hogere AT1-kosten. AT1 obligaties zijn ontworpen als een buffer voor banken in tijden van financiële stress.

Het is volgens de analist onwaarschijnlijk dat het eerste kwartaal een positieve aanjager voor het aandeel zal zijn. Hij verwacht dat de nadruk zal liggen op de netto rentebaten. ABN AMRO zei bij de jaarcijfers te verwachten dat de rentebaten dit jaar grotendeels gelijk zullen zijn aan die in 2023, toen dit 6,3 miljard euro was.

Verder zal de markt volgens de analist letten op de ontwikkeling van de kosten, ook met het oog op de onderhandelingen over de arbeidsovereenkomsten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.