Forum: Koffiekamer » Tot hoever stijgt de olieprijs? » Pagina: 90 | Eurobench.com

Tot hoever stijgt de olieprijs?

1.789 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, vanwege de zorgen over de spanningen in het Midden-Oosten.

Daarmee steeg de olieprijs tot zijn hoogste niveau in ten minste zeven maanden, na de Amerikaanse drone-aanval en moord op vrijdag op de Iraanse generaal Qassem Soleimani, waardoor de spanningen in het Midden-Oosten zijn gestegen.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde zondag met "onevenredige" aanvallen als Iran terugslaat met aanvallen tegen Amerikaanse doelen. Hij dreigde tevens met economische sancties tegen Irak, als Bagdad besluit Amerikaanse troepen het land uit te zetteb. Hij herhaalde tevens zijn eerdere dreigement Iraanse culturele locaties te bombarderen als Iran met een tegenreactie komt.

Aandelen van Aramco, het nationale oliebedrijf van Saoedi Arabië daalden zondag al met 1,7 procent naar het laagste niveau sinds de beursgang van het bedrijf eind vorig jaar. Maandag ging er nog eens 0,1 procent vanaf.

"De reactie van Iran op de moord op hun topcommandant kan leiden tot een militair conflict in de belangrijke olieproducerende regio", schreef marktanalist Edward Moya van Oanda.

"Een escalatie van het conflict zou mogelijk tot [leverings] verstoringen kunnen leiden in de Straat van Hormuz, in 2018 goed voor de verwerking van circa 21 miljoen vaten ruwe olie per dag, wat meer dan 20 procent is van de olietransit ter wereld", voegde hij toe.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,22 dollar hoger, ofwel 0,4 procent, op 63,27 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Koers Premier Oil in de plus na overname Noordzee activiteiten BP

(ABM FN-Dow Jones) Premier Oil neemt activa van BP over in het Britse deel van de Noordzee voor 625 miljoen pond en neemt tevens een belang van 25 procent in het Tolmount-project van Dana Petroleum voor 191 miljoen dollar over. Dit meldde het concern dinsdag.

Premier Oil zei dat de bezittingen tegen het einde van 2023 meer dan 1 miljard dollar aan vrije kasstroom zullen genereren en 82 miljoen vaten olie-equivalent toevoegen aan de reserves van het bedrijf tegen minder dan 10 dollar per vat aan kosten.

Premier Oil meldde tevens dat de olieproductie van 2019 aan de bovenkant van de eerder afgegeven prognose zal uitkomen.

Het aandeel Premier Oil noteerde rond het middaguur 16,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olie gevonden voor kust van Suriname

(ABM FN-Dow Jones) Het Franse olieconcern Total en het Amerikaanse boorbedrijf Apache hebben een substantiële olievondst gedaan voor de kust van Suriname. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

De vondst sluit aan op de olieboringen voor de kust van buurland Guyana, die veel nieuwe bronnen hebben opgeleverd.

De oliebron werd gevonden op een plek waar de zee ongeveer een kilometer diep is.

Over een afstand van meer dan 123 meter werd ‘light’ olie van hoge kwaliteit en gasrijk condensaat aangetroffen, in meerdere reservoirs die boven elkaar zijn opgestapeld in het gesteente.

"Het resultaat is zeer bemoedigend en bewijst dat de rijke olievondst in Guyana, die van wereldklasse is, doorloopt tot in Surinaamse wateren", zei Kevin McLachlan van Total.

Het bedrijf is nog maar kort aan het boren in het veld en is optimistisch dat er meer vondsten worden gedaan.

Apache en Total hebben elk een belang van 50 procent in het project.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs veert iets op

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opgeveerd. Op een settlement van 58,23 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent meer waard.

Het was de eerste stijging in vijf handelssessies. "Het lijkt erop dat de energiemarkt weer is teruggezakt naar een bandbreedte van tussen de 52 en 63 dollar" na de stijging begin januari, concludeerden analisten van Sevens Report Research over de recente prijsbewegingen.

Het fundament voor de oliemarkt blijft zwak vanwege de zorgen over het mondiale overaanbod, aldus Sevens Report, maar geopolitieke kwesties zoals in het Midden-Oosten creëren wel een bodem.

De olieprijs wist dinsdag te herstellen voorafgaand aan de ondertekening van de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, op woensdag. Dat zorgde voor wat optimisme. Verder berichtte het Russische persbureau TASS dat de OPEC en bondgenoten als Rusland overwegen om hun onlangs gesloten productieakkoord te verlengen tot en met juni.

De Energy Information Administration verwacht dat de Amerikaanse olieproductie in 2020 een nieuw recordniveau bereikt, bleek dinsdag uit een nieuw rapport, terwijl de mondiale vraag en aanbod elkaar weinig zullen ontlopen, met zo'n 102 miljoen vaten per dag.

De Amerikaanse overheidsdienst EIA komt woensdagmiddag met zijn wekelijkse olievoorradenrapport. Er wordt een bescheiden stijging met 500.000 vaten voorspeld. De benzinevoorraden zijn vermoedelijk met 3,3 miljoen vaten gestegen en die voor stookolie met 1,3 miljoen vaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC positiever over wereldwijde olievraag

(ABM FN-Dow Jones) OPEC heeft de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 met 140.000 vaten opwaarts bijgesteld tot een groei van 1,22 miljoen vaten per dag. Dit bleek woensdag uit een rapport van het oliekartel.

Een aantrekkende groei van de mondiale economie zal de olievraag in 2020 doen toenemen, zo voorziet OPEC. Het oliekartel verwacht een groei van de mondiale economie van 3,1 procent in het komende jaar. China en India zullen verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van deze groei.

De OPEC en deelnemende olieproducenten buiten het kartel spraken vorige maand af de productie in het eerste kwartaal van 2020 met nog eens 500.000 vaten per dag in te perken, bovenop de bestaande afspraak van 1,2 miljoen vaten per dag. Dit betekent dat er vanaf januari ongeveer 1,7 miljoen vaten olie per dag aan de markt worden onttrokken.

Hoewel OPEC verwacht dat de olievraag toeneemt, zal het nog een tijd kunnen duren voordat vraag en aanbod in balans komen. Het kartel stelde woensdag de verwachtingen voor de olieproductie buiten OPEC met 180.000 vaten opwaarts bij tot 2,35 miljoen vaten per dag. Vooral Noorwegen, Mexico en Guyana produceren vermoedelijk meer dan verwacht. Canada en Brazilië zullen dit jaar waarschijnlijk ook opnieuw veel olie produceren, aldus het oliekartel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen licht

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 10 januari daalden de voorraden ruwe olie met 2,5 miljoen vaten tot 428,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 6,7 miljoen vaten tot 258,3 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 8,2 miljoen vaten tot 147,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 93,0 naar 92,2 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,71 dollar hoger, of 1,2 procent, op 58,52 dollar.

De olie futures stegen donderdag op het nieuws van de goedkeuring door de Senaat van de handelsovereenkomst tussen de VS, Canada en Mexico in combinatie met het ondertekende eerste fase akkoord tussen de China en de VS.

De prijs van ruwe olie was al omhoog door de ondertekening van de handelsovereenkomst met China stelde energie analist Marshall Steeves van IHS Markit. "De overeenkomst zou kunnen betekenen dat meer Amerikaanse olie aan China verkocht gaat worden zou zijn. Tevens zouden de vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei hierdoor kunnen verbeteren dit jaar, wat de groei naar de vraag voor olie zou moeten vergroten."

Wel benadrukte Steeves dat ondanks de winst van vandaag de trend van de olieprijs nog niet is gedraaid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stabiliseert

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs schommelde vrijdag tussen winst en verlies. Op een settlement van 58,54 dollar werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk nipt 0,02 dollar meer waard.

Op weekbasis verloor de olieprijs echter 0,9 procent, ondanks de woensdag ondertekende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China die ook op de oliemarkten voor optimisme zorgde.

"Het is nu van belang dat we verdere vooruitgang zien in de handelsbesprekingen en dat de economische data ook verbeteren op termijn", volgens analist Tyler Richey van Sevens Report. Gebeurt dit niet, dan rekent Richey op een verdere daling van de olieprijzen.

China is een belangrijke factor voor de ontwikkeling van de vraag naar olie. Vrijdag werd bekend dat de Chinese economie in 2019 met 6,1 procent is gegroeid. Dat was binnen de door Beijing uitgesproken bandbreedte maar wel de traagste groei in bijna drie decennia.

"Het economische plaatje is niet heel sterk", volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade die daarom weinig opwaarts potentieel voorziet voor de olieprijzen.

Verder bleek vrijdag dat het aantal actieve olieboorplatforms in de VS afgelopen week met 14 stuks is gestegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stijgt licht

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag licht gestegen, terwijl beleggers focusten op het coronavirus en oliekartel OPEC, dat de olieproductie verder wil verlagen.

Een maartfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 0,4 procent hoger op 50,95 dollar op de New York Mercantile, op de hoop dat de OPEC de productie verder zal verlagen.

Rusland biedt echter weerstand tegen het plan.

"Het besluit om haastig een extra vergadering in te lassen deze week had de verwachting in de markt van een snelle stap van OPEC opgestuwd", schreven analisten van RBC Capital Markets donderdag in een rapport. Maar de technische commissie van de OPEC "is zoals altijd een onvolmaakt instrument om duidelijkheid te bieden over de olieproductie, omdat de commissie alleen aanbevelingen doet aan de olieministers, op basis van scenario's."

Volgens persbureau Bloomberg deed de commissie de aanbeveling aan OPEC-landen om hun productie met 600.000 vaten per dag te verlagen, nu de olieprijs is gedaald door verwachte lagere vraag naar energie, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China.

Persbureau Reuters meldde vervolgens dat "Rusland om meer tijd voor overleg heeft gevraagd."

De ministers van OPEC-landen en bondgenoten zoals Rusland vergaderen op 5 en 6 maart. Een vervroegde vergadering s nog niet ingeroosterd.

"Een verlaging met 600.000 vaten ligt duidelijk op tafel en de Saoedi's lijken daarin voorop te lopen", zei analist Marshall Steeves van IHS Markit. "Maar de Russen deinzen weer terug." Mogelijk denken de Russen dat een productieverlaging in het tweede kwartaal te snel komt, omdat het coronavirus mogelijk in april zijn piek bereikt.

"De onzekerheid rond de respons en beheersing van het virus is cruciaal voor de destructie van vraag en centraal is hoe ver het virus zich zal verspreiden en hoe lang dat nog duurt", aldus Steeves. "Als de Saoedi's geen extra productieverlaging kunnen leveren, dan zou de Brent-olie onder 50 dollar kunnen zakken."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.789 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
628,13  -1,10  -0,17%  16:26
 AMS25-24h 628,16 -0,17%
 Germany30^ 13.772,40 +0,21%
 Dutch15-index 17.141,19 -0,11%
 BEL 20 4.191,29 +0,14%
 BRX20-24h 4.191,29 +0,14%
 Europe50^ 3.850,31 +0,24%
 Euro30-index 19.756,15 +0,09%
 US30# 29.455,69 +0,21%
 Nasd100# 9.655,21 +0,33%
 US500# 3.386,77 +0,24%
 Japan225# 23.513,98 -0,73%
 Gold World Spot (USD) 1.581,67 -0,13%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,0835 -0,04%

Stijgers

Ordina +7,41%
Neways +2,47%
SBM Offshore +1,76%
NN Group +1,72%
Sif Holding +1,70%

Dalers

Fagron -4,52%
ASMI -3,29%
Vastned -2,86%
Alfen N.V. -2,66%
BESI -2,40%

Nieuws Forum

'VS willen meer hobbels voor China op...
HAFC op 17 feb 2020 16:24
31
Beurs Amsterdam licht in het rood
Erny op 17 feb 2020 16:24
5
Wall Street dicht vanwege President's...
havik of duif op 17 feb 2020 15:36
1
'Trump overweegt verbod op levering v...
P.Latzak op 17 feb 2020 15:27
21
Beurzen licht vooruit in kalme sessie
Jetje1 op 17 feb 2020 15:20
16