Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 ... 322 323 324 325 326 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Spaartegoed Nederlandse huishoudens gegroeid
11 min geleden

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse huishoudens hebben momenteel zo'n 340 miljard euro aan spaargeld op de bank staan. Daarmee is de totale hoeveelheid spaargeld afgelopen jaar met 5,3 miljard euro aangedikt.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De bijgeschreven rente zorgde voor het leeuwendeel van de toename. Zelf droegen spaarders per saldo 1,8 miljard euro bij.

DNB stelt verder vast dat de concentratie van het spaargeld verder is afgenomen. Tijdens de jaren van onrust op de financiële markten nam het aantal partijen waar Nederlanders hun spaargeld aan toevertrouwden af. Dat had te maken met de faillissementen van DSB en Icesave en fusies zoals die van van ABN AMRO en Fortis.

[verwijderd]
3
Kijk terug: De ooit oerdegelijke Rabobank struikelt van schandaal naar schandaal
economie.eenvandaag.nl/tv-items/71913...
twitter.com/eenvandaag/status/8279624...

Fraude met de Libor-rente. Georganiseerd dopinggebruik bij een wielerploeg. Betrokkenheid bij vastgoedfraude. De massale verkoop van ondeugdelijke rentederivaten aan kleine ondernemers. En de verdenking van medeplichtigheid bij het witwassen van crimineel geld van Mexicaanse drugskartels. De Rabobank - ooit bekend als de bank ‘die het anders doet’ - struikelt van schandaal naar schandaal.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 februari 2017 11:47:

.
Spaartegoed Nederlandse huishoudens gegroeid

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse huishoudens hebben momenteel zo'n 340 miljard euro aan spaargeld op de bank staan. Daarmee is de totale hoeveelheid spaargeld afgelopen jaar met 1.5% aangedikt.
De bijgeschreven rente zorgde voor het leeuwendeel van de toename. Zelf droegen spaarders per saldo 0.5% bij.
Da Freeze
1
quote:

henk38 schreef op 4 februari 2017 22:51:

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse huishoudens hebben momenteel zo'n 340 miljard euro aan spaargeld op de bank staan. Daarmee is de totale hoeveelheid spaargeld afgelopen jaar met 1.5% aangedikt.
De bijgeschreven rente zorgde voor het leeuwendeel van de toename. Zelf droegen spaarders per saldo 0.5% bij.

De bijgeschreven rente zorgt voor het leeuwendeel? De rente is al meer dan 2 jaar minder dan 1%.
New dawn
0
quote:

Dream*On schreef op 6 februari 2017 11:11:

Auto Loans
twitter.com/DonDraperClone/status/827...
Dit is een verschijnsel dat opmerkelijk is, Er is wel een trend in de USA dat na de crises mensen al meer, vooral in de steden, bijna uitsluitend gebruik gingen maken vh openbaar vervoer. Moeten ze toch naar een plek waar je met een auto alleen kunt komen, huurden ze een auto. Ook de jeugd is veel minder dan vroeger geïnteresseerd in het hebben van een auto. A.g.v. de globalisering verdwenen veel banen in de USA, waardoor er al minder geld voor een auto was. De bevolking verarmde.
DeZwarteRidder
0
Bill Clinton in Amsterdam gespot
10 min geleden

De oud-president van Amerika, Bill Clinton, is gespot in Amsterdam. Verschillende mensen melden dat op sociale media.

Mihnea Stoica, was een van hen, aan Elsevier vertelt hij dat hij Clinton rond 12.30 uur op het Spui zag, en toen met hem op de foto ging. “Hij was daar gewoon een beetje aan het rondlopen, net als een toerist. Hij was open en vriendelijk, en zei tegen mij dat hij erg genoten had van zijn reis naar Roemenië als president van de Verenigde Staten.”

Stoica komt uit Roemenië en is momenteel werkzaam in Nederland. De foto werd dan ook genomen voor boekhandel Athenaeum op het Spui.

Maar er waren meer berichten: “Okay, ik zag net Bill Clinton langs het café lopen waarin ik zit!” twitterde Lucy Locket Boaden. Het gaat om café Kalkhoven aan de Prinsengracht “Hij liep waarschijnlijk in de richting van het Anne Frank Huis,” zegt zij tegen Elsevier.

Okay I'm not on drugs Bill Clinton has just walked past the cafe we are sat in!!! Ha ha
— Lucy Boaden (@lucylocket1) 6 februari 2017
Da Freeze
0
Waarom zou je een petitie willen tekenen voor een onderzoek waarvan je zelf grotendeels de uitslag wel kan bedenken?
DeZwarteRidder
0
Juridisch getouwtrek over transformatorstations windparken Borssele

Tennet is in een juridisch geschil verwikkeld rond de aanbesteding van de twee transformatorstations voor de Borssele-windparken. Dat meldt energienieuwsdienst Energeia, onderdeel van de FD Mediagroep, waartoe ook het FD behoort, maandag.

De oorspronkelijke gunning aan het Franse bedrijf STX werd met succes verhinderd door het bedrijf HSM, dat naar de voorzieningenrechter stapte. Toen Tennet daarop HSM de levering van de twee kanariegele platforms gunde, stapte STX naar de rechter. Die heeft zich nu opnieuw in het voordeel van HSM uitgesproken, maar volgens de advocaat van STX staan nog 'verschillende juridische vervolgstappen open'. Dat zou de planning van de aansluiting van de Borssele windparken kunnen beïnvloeden.

Geen bereidverklaring

In september 2015 startte Tennet voor de windparken bij Borssele de aanbesteding voor twee offshore transformatorstations, de enorme gele gevaartes van elk 700 MW van waaruit de windenergie richting land wordt getransporteerd. Ruim een jaar later, in oktober 2016, dacht Tennet de economisch voordeligste inschrijving van STX als winnaar van de tender te kunnen uitroepen. Het verschil met nummer twee HSM bedroeg €15 mln.

Maar HSM legde zich niet neer bij het verlies. Het belangrijkste argument van het bedrijf uit Schiedam was dat STX geen bereidverklaring (een financiële garantie) van het ultieme moederbedrijf had overlegd, wat volgens HSM wel een eis was in de aanbesteding. Zo'n bereidverklaring maakt onderdeel uit van het eisenpakket om te borgen dat de geselecteerde aannemer ook daadwerkelijk levert. Zo'n aannemer is vaak een dochter (van een dochter van een dochter), en een bereidverklaring van het ultieme moederbedrijf geeft Tennet meer zekerheid dat de platforms daadwerkelijk geleverd zullen worden.

'Laat en terloops'

Bij STX's uiteindelijke bod, dat eind september werd uitgebracht, ontbrak deze garantie van het ultieme moederbedrijf STX Offshore & Shipbuilding Co. Bij de voorzieningenrechter stelden zowel Tennet als STX dat deze eis onderwerp was van onderhandelingen rond de aanbesteding, en dat uitkomst van deze onderhandelingen was dat Tennet akkoord ging met de bereidverklaring van een moederbedrijf, en dus niet het ultieme moederbedrijf. Tennet bevestigde dit tegenover de rechter.

Maar de voorzieningenrechter vond dat deze wijziging van de aanbestedingsvoorwaarden in 'een laat stadium' en op een 'terloopse, niet voor de normaal oplettende en goed geïnformeerde inschrijver kenbare' manier tot stand was gekomen. De gewijzigde voorwaarde verscheen pas half september voor het eerst op papier, en niet op een heel duidelijke manier. Oordeel: Tennet moest de opdracht gunnen aan de nummer twee HSM.

Vervolgstappen

Op 23 december 2016 informeerde Tennet STX dat het van plan was de opdracht daarom aan HSM te gunnen. Maar daar legde STX zich op zijn beurt niet bij neer, en het bedrijf wendde zich tot het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Het hof kwam vrijdag met zijn vonnis, dat opnieuw in het voordeel van HSM uitpakt. Daarmee lijkt de kous nog niet af. Advocaat Michel Klijn van Houthoff Buruma laat als representant van STX tegenover Energeia weten dat er nog 'verschillende juridische vervolgstappen' open staan, en dat STX zich daar nog op bezint. Bij het beroep probeerde STX de inschrijving van HSM te diskwalificeren door te stellen dat het bedrijf geen valide referentieprojecten op het CV heeft, wat óók een eis was van Tennet. De rechters zagen echter geen grond voor die diskwalificatie.

Vertraging?

Tennet laat in reactie weten dat HSM inmiddels de definitieve gunning heeft ontvangen. Ten tijde van de rechtszaak was dit nog niet het geval. Over mogelijke vertraging laat woordvoerder Jeroen Brouwers weten: 'De consequenties van de rechtszaken op de planning zijn op dit moment nog niet bekend, maar we hebben vertrouwen in tijdige aansluiting.'
DeZwarteRidder
0
‘Executiefeesten’ in gevangenis Syrië

Rapport Amnesty International

In de Saydnaya-gevangenis bij Damascus worden gevangenen zonder enige vorm van proces ter dood gebracht, meldt Amnesty.

Floris van Straaten

6 februari 2017 om 23:00

Na zware martelingen krijgen gedetineerden van de militaire Saydnaya-gevangenis bij de Syrische hoofdstad Damascus van het personeel te horen dat ze worden overgebracht naar een civiele gevangenis. Dat geeft ze even hoop, want de behandeling is daar over het algemeen minder slecht. In plaats daarvan worden ze echter geblinddoekt naar een ander gebouw op het complex geleid, waar ze – vaak na nieuwe martelingen – worden binnengeleid in de ‘executiekamer’.

Daar pas worden ze zich ervan bewust dat hun laatste uur heeft geslagen. Ze krijgen het bevel hun laatste wens uit te spreken en moeten een vingerafdruk geven, voor hun eigen overlijdenscertificaat. Ook dan nog weten ze niet wanneer en op welke manier ze aan hun eind zullen komen. Krijgen ze de kogel? Worden ze opgehangen? Dat blijkt kort daarop, wanneer ze een platformpje moeten betreden en een strop om hun nek gehangen krijgen. Meteen daarop valt een luik onder hen open en hangen ze.
Amnesty roept de Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties op de massale schendingen in de Saydnaya-gevangenis bij Damascus met spoed te onderzoeken. Ook vraagt het de International Syria Support Group, waartoe onder meer de VS en Rusland behoren, de zaak met de Syrische regering op te nemen. Amnesty zelf kent slechts de identiteit van enkele honderden omgekomen gedetineerden. Ze roept de Syrische regering op de familie van de duizenden andere gestorven gevangenen eindelijk in te lichten over de dood van hun dierbaren.

‘Executiefeest’

Sommige van de slachtoffers zijn – mede door uithongering en ziekte – zo mager en licht dat hun gewicht onvoldoende is om hun nek te breken. Na enkele minuten leven ze nog. Het personeel, dat de periodieke executies cynisch omschrijft als ‘het feest’, trekt hen in zulke gevallen nog eens stevig naar beneden tot hun nek knakt. Hun familie krijgt doorgaans niets te horen over de dood van hun dierbaren. „Saydnaya is het einde van het leven, het einde van de menselijkheid”, zo citeert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een ex-bewaker uit de gevangenis.

In het dinsdag vrijgegeven rapport Menselijk Slachthuis, massale ophangingen en uitroeiing in de Saydnaya- gevangenis, Syrië beschrijft Amnesty de terechtstellingen in de Syadnaya-gevangenis in detail. Na uitvoerig onderzoek schat ze dat er tussen 2011 en eind 2015 in totaal vijf- tot dertienduizend tegenstanders van het regime van president Assad buitengerechtelijk zijn geëxecuteerd. Gemiddeld werden er in Saydnaya twee keer per week twintig tot vijftig mensen terechtgesteld. Hoewel Amnesty International geen bewijzen heeft dat de executies na december 2015 zijn doorgegaan, is dat volgens de mensenrechtenorganisatie zeer waarschijnlijk.

Amnesty baseert zijn conclusies op interviews met 31 ex-gedetineerden, vier ex-medewerkers, rechters, artsen die in een ziekenhuis werkten waar de lijken naar toe werden gebracht en externe deskundigen. De interviews hadden niet in Syrië plaats omdat Amnesty daar geen toegang heeft, maar vooral in Zuidoost-Turkije. Hoewel gevangenen zelden worden vrijgelaten, komen sommigen vrij door steekpenningen die hun familie betaalt aan de autoriteiten.
DeZwarteRidder
0
'Michael Jackson was zo goed als bankroet'
4 uur geleden

Michael Jackson stond vlak voor zijn dood op 25 juni 2009 op de rand van de financiële afgrond. Dat verklaarde David Dunn, de bankier van de popster, dinsdag tegenover de rechtbank in Los Angeles.

De zaak waarin Dunn getuigt draait om een belastingschuld van 1 miljard dollar (935 miljoen euro) die Jackson zou hebben bij de Amerikaanse fiscus. Dunn werd in 2007 ingehuurd door Jackson om zijn boekhouding op orde te brengen en de vele schulden van de zanger te herfinancieren. "Hij zat in een uitermate lastige situatie", aldus de bankier die vertelde dat de schulden van Jackson in 2008 waren opgelopen tot 300 miljoen dollar (281 miljoen euro).

Volgens Daily News gaf de popster veel geld uit en leidde hij een rijkelijk leven op zijn ranch Neverland. "Zo kocht hij twee flesjes parfum van 100.000 dollar per stuk", vertelde Dunn de rechters. De bankier verklaarde dat hij maandelijks telefonisch contact had met de popster over zijn financiën en hem adviseerde beter op zijn uitgaven te letten. Maar Jackson luisterde niet en tekende ongunstige contracten met bedrijven die hem contante voorschotten in het verschiet stelden.
Belastingdienst

Na de dood van Jackson in juni 2009 stroomt het geld ineens binnen dankzij de verkoop van zijn platen in de weken en maanden na zijn overlijden. Ook de muziekfilm This Is It en speciale concerten ter ere van de artiest brengen veel geld in het laatje. De erven van Jackson weten de schulden af te betalen.

Maar met de Amerikaanse belastingdienst had niemand rekening gehouden. Volgens de fiscus heeft Jackson de waarde van zijn bezittingen jarenlang opzettelijk laag ingeschat om zo minder belasting te betalen en zijn de erfgenamen de belastingdienst 1 miljard dollar aan achterstallige inkomsten- en vermogensbelasting schuldig.

De advocaten van de erfgenamen van Jackson, waaronder zijn drie kinderen, beweren dat de vele beschuldigingen over seksueel misbruik met kinderen de reputatie van de zanger ernstig hadden beschadigd. En dat de waarde van zijn bezittingen op het moment van overlijden logischerwijs laag was.
[verwijderd]
3
DeZwarteRidder
0
Politie Bangladesh pakt familie op na fraude met neppenis

Gepubliceerd: 08 februari 2017 12:05 Laatste update: 08 februari 2017 12:06

De politie in Bangladesh heeft een familie opgepakt die geld inzamelden met een kunstpenis. Zij stelden dat de 15-jarige dochter dankzij de interventie van een bovennatuurlijk wezen van sekse was veranderd.

De familie stelde volgens persbureau AFP dat een 'djinn', een mythisch wezen, de dochter des huizes met een piemel had opgezadeld.

De djinn zou zich nog in het huis bevinden en ook andere wonderen kunnen verrichten. Hiervoor moesten dorpelingen en andere geïnteresseerden echter betalen.

De politie vermoedde echter dat het ging om een neppenis en liet een dokter in een ziekenhuis een onderzoek verrichten. De arts constateerde inderdaad dat het meisje een kunstpenis had voorgebonden.
Huwelijksproblemen

Het meisje en de ouders zijn aangehouden. Zij worden verdacht van fraude.

In Bangladesh gelooft negentig procent van de bevolking in bovennatuurlijke wezens die fysieke aandoeningen of huwelijksproblemen kunnen oplossen.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Engelse horeca bang voor Heineken
25 min geleden

LONDEN - Britse uitbaters zijn bang dat het Nederlandse Heineken probeert om Engelse bars te veroveren. Dat meldt The Sun. Heineken is namelijk dichtbij een overname van 1900 pubs van Punch Taverns.

Het gaat om een deal met de op één na grootste pub-keten van het Verenigd Koninkrijk, waarbij ruim de helft van alle bars wordt overgenomen. De betrokken uitbaters van de Punch-keten beweren nu dat de Nederlandse bierbrouwer hen wil dwingen om voor 85 procent Heineken-merken te schenken zoals Amstel en Foster’s.

Heineken zegt dichtbij het afronden van een mega-deal te zijn waarbij een bedrag gemoeid gaat van 1.8 miljard Britse pond (zo’n 2,11 miljard euro). Vrijdag is er een cruciale vergadering van de aandeelhouders van Punch rond de overname.
6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 ... 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.330,04 -0,09%
 EUR/USD 1,0727 +0,28%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront