ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO NOVEMBER 2016

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
torro
0
Er zijn er genoeg die er geen vertrouwen in hebben voor de cijfers morgen, als ik in het orderboekje de laat bekijk. Zo wie zo het laatste uur een grillig koers verloop. Maar ik neem ze mee over night
[verwijderd]
0
ruud71
0
lodewijk70
0
Werkelijke verwachtingen waren dus iets hoger dan nu gepresenteerd werd. Vergeet niet de koersstijging die al gemaakt is de afgelopen maanden.
Happy
0
Prima cijfers. Sommige hadden nog meer verwacht. Dus tijdelijk even wat lager. Mooi koopmoment!!
[verwijderd]
0
Beursblik: Theodoor Gilissen Bankiers verhoogt koersdoel ABN AMRO

Woensdag 16 november 2016 11:48

Koersdoel naar 21,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 16,50 naar 21,00 euro met een ongewijzigd Niet Aanbevolen advies.

Hoewel de onderliggende winst volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers beter was dan de bedrijfsconsensus, bleek de kwaliteit van de winst evenwel zwak. Zo vielen de personeelslasten namelijk "fors hoger" uit dan de markt had verwacht. "Die tegenvaller werd maar gedeeltelijk gecompenseerd wat meevallende lagere overige kosten", aldus Versteeg.

Evenwel stelde de marktvorser dat het "onderaan de streep" meeviel, vooral vanwege de "zeer" lage voorzieningen voor kredietverliezen van 23 miljoen euro, tegenover 94 miljoen euro aan voorzieningen in het derde kwartaal vorig jaar.

Versteeg oordeelde dat de koers van de bank met het verbeterde sentiment van banken al sterk is opgelopen. "Daarbij speelt ook dat dit najaar bekend werd dat de Zweedse bank Nordea ABN AMRO wilde overnemen", aldus Versteeg. "Dat bod ging uiteindelijk niet door, maar de kans dat er een bod komt van een Britse bank die na de Brexit buiten de Europese Unie valt is zeker aanwezig." Volgens de analist zal dat "gezien de geschiedenis van ABN AMRO" evenwel niet gemakkelijk gaan.

Op een nipt hoger Damrak koerste het aandeel ABN AMRO woensdag 1,6 procent lager op 21,45 euro.

www.beurs.nl/nieuws/binnenland/415748...
[verwijderd]
0
Beursadvies Morgan Stanley over ABN AMRO

Advies omschrijving

New York - Op 16 nov herhalen de analisten van Morgan Stanley hun koopadvies voor ABN AMRO (ISIN: NL0011540547). Het 12-maands koersdoel wordt opwaarts bijgesteld van 22.5 EUR naar 22.9 EUR.

In 2015 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2015) 10.18.

De forward PE (de slotkoers van 15 nov gedeeld door de winst per aandeel over 2015) bedraagt 10.74.

Over 2015 rapporteerde het bedrijf een omzet van 9.69 miljard EUR.

www.analist.be/advies/188629/morgan-s...
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt advies ABN AMRO na koersstijging

Koersdoel blijft 23,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Kopen naar Houden, maar hield het koersdoel ongewijzigd op 23,00 euro.

Analist Matthias de Wit wees op de sterke koersstijging van het aandeel, waardoor het gat in de waardering ten opzichte van ING grotendeels is gedicht.

De derdekwartaalcijfers van ABN AMRO waren volgens de marktvorser sterk, dankzij lager dan verwachte voorzieningen voor slechte leningen. Ook herwaarderingen en een winst op een deelneming in Equens droegen bij aan de meevaller.

De onderliggende winst van ABN AMRO kwam uit op 607 miljoen euro, tegen een verwachting van 567 miljoen euro.

Door een verdere daling van de risicogewogen activa steeg de kernkapitaalratio CET1 ook sterker dan verwacht, tot 16,6 procent, waar analisten rekenden op 16,3 procent.

Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 21,52 euro. Het aandeel handelde een maand eerder nog op 19,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Beursblik: meevallende resultaten ABN AMRO

Deutsche Bank denkt dat kostendoelen consensusverlaging kunnen betekenen.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Deutsche Bank woensdag.

De cijfers waren volgens de analisten over de brede linie beter. Een van de aanjagers was volgens Deutsche Bank de lagere kredietverliezen.

ABN AMRO scherpte de doelstelling voor de kostenratio aan van een bandbreedte van 55 tot 60 procent in 2017 naar 56 tot 58 procent in 2020. Deze nieuw afgegeven kostendoelstelling zou volgens Deutsche Bank wel eens kunnen leiden tot een verlaging van de consensus met 5 procent.

De gerapporteerde nettowinst voor belastingen van 826 miljoen euro lag 10 procent hoger dan analisten gemiddeld hadden voorzien. Rekening houden met enkele bijzondere posten, zoals reorganisatiekosten, kwam Deutsche Bank uit op een winst van 927 miljoen euro, zelfs 23 procent meer dan de consensus.

Deutsche Bank hanteert een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,3 procent lager op 21,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Reorganisatie ABN AMRO langer en dieper - CNV

Vakbond sluit vervolgplannen niet uit.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal de komende jaren nog eens 1.500 vaste banen schrappen en daarmee een vervolg geven aan de maatregelen die eerder al werden aangekondigd.

"De reorganisaties bij ABN AMRO rollen over elkaar heen. De sneeuwbal wordt steeds groter. De reorganisatie duurt langer en gaat een stuk dieper", zei bestuurder Sandra Hendriks van CNV Vakmensen in een eerste reactie.

Er verdwijnen volgens CNV niet alleen nog eens 1.500 vaste banen, maar ook veel zzp'ers en inhuurkrachten die voor de bank werken. In 2020 zijn dat er zeker een kwart minder, schat de vakbond in.

Onduidelijk is volgens Hendriks van CNV "of we er hiermee nu zijn", of dat er in de nabije toekomst nieuwe maatregelen volgen.

"Gelukkig hebben we daar in de cao en het sociaal plan goede afspraken over gemaakt", besloot de bestuurder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: ABN AMRO schrapt nog eens 1.500 banen

Wil kosten stabiel houden tussen 2015 en 2020.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat extra kosten besparen ter waarde van 0,4 miljard euro, waardoor nog eens 1.500 banen verloren zullen gaan. Dit maakte de bank woensdag voorbeurs bekend bij de derdekwartaalcijfers.

De kostenbesparingen komen bovenop de kostenbesparingen die in het tweede kwartaal waren aangekondigd en de reeds lopende digitalisering, die samen 0,5 miljard moeten opbrengen. De besparingen moeten compenseren voor de verwachte kostenstijging van 0,9 miljard euro in de periode 2015 tot 2020, vooral door hogere loonkosten en toezichtskosten.

De extra kostenbesparingen waren al verwacht door analisten, nadat onder andere rivaal ING Groep recent een ingrijpende kostenreductie aankondigde.

Het aantal medewerkers zal door de kostenbesparingen dalen tot 23.000 in 2020, circa 3.500 minder dan in 2015 en 8.000 minder dan in 2010, bleek uit een presentatie van de bank. Dit zal deels gebeuren door het laten afvloeien van externe krachten en natuurlijk verloop, stelde de bank. Er zullen ook gedwongen ontslagen zijn.

ABN AMRO scherpte verder de doelstelling voor de kostenratio aan van een bandbreedte van 55 tot 60 procent in 2017 naar 56 tot 58 procent in 2020. De bank merkte daarbij op dat de oude doelstelling geen rekening hield met de toezichtskosten, die de afgelopen jaren sterk stegen.

Kwartaalcijfers

De nettowinst van ABN AMRO steeg in het derde kwartaal met 19 procent, geholpen door hogere inkomsten en fors lagere voorzieningen voor slechte leningen, van 509 miljoen een jaar eerder tot 607 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf op 555 miljoen euro winst.

Ook de onderliggende winst bedroeg 607 miljoen euro. Hierin zijn reorganisatiekosten van 144 miljoen euro evenwel niet meegenomen. Voor heel 2016 zullen de reorganisatiekosten circa 0,3 miljard euro bedragen.

De rentebaten stegen met 3 procent tot krap 1,58 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten met 3 procent daalden ten opzichte van het voorgaande jaar. De overige inkomsten stegen fors, mede door de herwaardering van een belang in betaaldienst Equens.

De kernkapitaalratio CET1 kwam uit op 16,6 procent terwijl de ongewogen leverage ratio op 3,7 procent bleef staan.

Het aandeel ABN AMRO sloot dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent lager op 21,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO zoekt groei in Duitsland met onlinebank Moneyou

Bank imiteert succes ING.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat in navolging van ING Groep zijn activiteiten als retailbank uitbreiden in Duitsland, waar nog wel groei kan worden gerealiseerd in tegenstelling tot de overvolle Nederlandse particuliere markt. Dit heeft de bank woensdag gezegd tijdens een perspresentatie bij de derdekwartaalcijfers.

ABN AMRO's online spaar- en hypotheekbank Moneyou zal worden omgevormd tot een online-bank met complete dienstverlening, inclusief betaal- en andere diensten. Dat zal eerst gebeuren in Duitsland, waar ABN AMRO met internetddochter Moneyou nu al het meest succesvol is. Zo treedt de bank in de voetsporen van ING, dat de afgelopen jaren als enige grote Nederlandse bank een gezonde groei kon vasthouden dankzij een sterke instroom van spaargeld en leningengroei bij ING's onlinebank in Duitsland en in andere Europese landen.

Het private banking-bedrijf, dat zich richt op de meer vermogende burger, moet ook groeien, met name in Noordwest-Europa. De private bank van ABN AMRO is nu al de grootste op zijn terrein in Nederland, de nummer drie in Duitsland en nummer vier in Frankrijk.

De zakelijke bank tenslotte moet op selecte terreinen groeien in de landen om Nederland heen. Daarbij worden de commercial bank en de asset lease-activiteiten, die beide krediet bieden op basis van verstrekt onderpand, samengevoegd.

Bezuinigingsronde

De groeiplannen vallen samen met plannen om de kosten te drukken. Nadat eerder de TOPS-diensten bij de bank de klos waren, kondigde bestuursvoorzitter Gerrit Zalm woensdag voor 500 miljoen euro aan nieuwe kostenbesparingen aan voor de komende jaren. Dit gaat gepaard met een slordige 300 miljoen aan kosten voor reorganisatie en afvloeiingsregelingen in het derde en vierde kwartaal.

De besparingen zijn nodig omdat banken door de opkomst van de smartphone steeds meer digitaal moeten gaan werken, terwijl de concurrentie van zogeheten fintechbedrijven toeneemt. De gevaarlijkste concurrenten zijn volgens financieel directeur Kees van Dijkhuizen de grote Amerikaanse internetbedrijven zoals Google en Apple. Die hebben de slagkracht om financiële vernieuwingen wereldwijd door te voeren, wat regionale banken zoals ABN Amro hard kan treffen, als ze niet goed opletten.

Waar digitalisering gaat eindigen, kon CFO niet zeggen, omdat het landschap nog steeds te snel verandert.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
orap
0
Ik snap echt niet waarom de koers keldert als de winst is verbeterd en er 1500 mensen worden ontslagen. Dat betekent minder kosten en de medewerkers krijgen een mooie vertrekpremie.Daarnaast gaat de winst, door lagere loonkosten, in de nabije toekomst omhoog. Allemaal emotie zullen we maar zeggen
voda
0
Kapitaalvloer blijft struikelbrok in Bazel

Regels Bazel 4 kunnen ABN AMRO nog steeds hard raken.

(ABM FN-Dow Jones) De kapitaalvloer blijft een struikelblok in de gesprekken tussen Amerikaanse en Europese regelgevers over mondiale Bazel 4-kapitaaleisen voor banken. Dit zei financieel directeur Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO woensdag in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Zo'n overkoepelende 'output floor' ofwel kapitaalvloer moet volgens de Amerikanen worden neergelegd op 70 of 80 procent van de kapitaaleis die geldt zonder intern model. Dit zou de toepassing van interne modellen voor de berekening van minimale kapitaalbuffers door Nederlandse banken grotendeels zinloos maken, meent Van Dijkhuizen, die binnenkort CEO Gerrit Zalm zal opvolgen.

De risicoweging van Nederlandse hypotheken van ABN AMRO zou in zo'n geval kunnen verdubbelen, van de huidige 12 procent tot 25 procent of meer, zei Van Dijkhuizen. De kapitaaleisen zouden navenant stijgen, waardoor het rendement op de hypotheken voor de bank snel zou verdampen.

Versoepeling

Het Bazels Comité heeft toegezegd te zullen werken aan een versoepeling van de huidige plannen, om te voorkomen dat de totale kapitaaleisen voor banken te sterk stijgen door de nieuwe regels.

In het Bazels Comité voor het bankentoezicht zijn centrale bankiers en toezichthouders over de hele wereld vertegenwoordigd.

Vooral een deel van de Europese banken, met name uit Duitsland, Zweden en Nederland, die dankzij hun interne modellen lage risicowegingen mogen hanteren voor hun leningenportefeuilles, zou door Bazel 4 hard worden geraakt in hun kapitaaleisen.

Van Dijkhuizen denkt dan ook dat de ruime kapitaalbuffer van 16,6 procent voor ABN AMRO een luxe uitgangspositie geeft, zo lang er geen duidelijkheid is over verwachte nieuwe kapitaalregels. Een verdubbeling van de kapitaaleisen voor hypotheken zou "zo maar" twee procentpunt van de kapitaalbuffer kunnen afscheren, zei hij. "Je kunt beter vooraf gespaard hebben dan achteraf."

ABN AMRO mikt op termijn op een buffer van 11,5 procent tot 13,5 procent.

Impasse

"De Amerikanen willen die output floor absoluut hebben", aldus financieel directeur Van Dijkhuizen. Duitsland en Frankrijk, waar banken veel gebruikmaken van interne modellen, willen het juist weer niet. Maar in Italië en Spanje worden interne modellen weer weinig gebruikt, zodat zij geen reden hebben om zich bij Duitsland en Frankrijk aan te sluiten.

Tijdens de gesprekken met Europese partijen lijken de Amerikaanse toezichthouders weinig belangstelling te tonen voor de argumenten die de Nederlandse sector aandraagt, zoals de goede resultaten die in Nederland zouden zijn behaald met het gebruik van interne modellen voor kredietrisico.

Amerikanen willen eigenlijk gewoon geen interne modellen, als die leiden tot lagere kapitaalbuffers, bevestigde Van Dijkhuizen. Dat komt door hun slechte ervaringen met herverpakte hypotheken, die tijdens de kredietcrisis van 2008 veel risicovoller bleken dan bleek uit de veilige ratings.

De ervaring met interne modellen bij ABN AMRO is echter heel anders dan in de Verenigde Staten. "Bij ABN AMRO waren de kredietkosten van de grote hypothekenportefeuilles, ondanks twee recessies, nooit hoger dan een kwart procentpunt", aldus Van Dijkhuizen.

Nederlandse hypotheken

De Bazel 4-plannen zijn zo belangrijk voor ABN AMRO, omdat de bank voor een groot deel drijft op de rentebaten uit Nederlandse woninghypotheken. Omdat hier nauwelijks serieuze betalingsproblemen zijn, hebben deze hypotheken zeer lage risicowegingen. Hierdoor mag ABN AMRO voor dezelfde hoeveelheid risicokapitaal meer hypotheekleningen uitgeven dan voor riskantere leningen.

De risicoweging van Nederlandse hypotheken daalde het afgelopen kwartaal naar 12 procent. Hoe lager de gemiddelde risicoweging, hoe groter de impact van de invoering van een kapitaalvloer op het beschikbare bufferkapitaal van de Amsterdamse bank.

Trump

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN AMRO zei te hopen dat de opstellers van de regels eruit komen, zodat ze hun plannen zoals beloofd in januari kunnen presenteren zonder verder uitstel. "Dat is ook mijn hoop als burger. Bazel is één van de internationale instellingen die nog werkt. Ik hoop dat we in januari tot een gemeenschappelijke conclusie kunnen komen", aldus de topman.

Vrees of hoop bij beleggers dat de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump de Bazel 4-regels kan gaan terugdraaien, deelde financieel directeur Van Dijkhuizen niet. "We hebben geen indicatie dat Trump zich hierin zal mengen. We voorzien geen invloed van hem op internationale regelgeving", aldus de financiële man van ABN AMRO. Voor de nationale wet- en regelgeving voor de Amerikaanse financiële markten is het een andere verhaal, zei hij.

Niet normaal

De winst van ABN AMRO viel over derde kwartaal hoger uit dan verwacht met ruim 600 miljoen euro, wat vooral te danken was aan uitzonderlijk lage kredietkosten. De zeer geringe toevoeging aan de voorzieningen voor slechte leningen in het derde kwartaal was "niet normaal" en zal ook niet zo blijven, zei CFO Van Dijkhuizen.

Toch was het cijfer nauwelijks geflatteerd doordat eerder genomen voorzieningen vrijvielen, zoals een jaar eerder. ABN AMRO hoefde nauwelijks extra voorzieningen te nemen voor nieuwe betalingsproblemen. Dit was vooral te danken aan de gunstige economische ontwikkelingen, volgens de topman. "Ik mag niet zeggen dat ze nog jarenlang op dit niveau zullen blijven, maar dit kan de komende kwartalen wel doorzetten als de economie zo sterk blijft", aldus Zalm.

Opvolger Zalm

Van Dijkhuizen wilde niet ingaan op de gang van zaken die leidde tot zijn uitverkiezing tot volgende CEO. Hij noemde het "verschrikkelijk" dat er onrust was ontstaan nadat betrokkenen hadden gelekt naar de pers over onenigheid tussen de raad van Ccmmissarissen, het bestuur en staatsdeelnemingenfonds NLFI over de kandidatenlijst. ABN AMRO heeft het lek nog niet boven. "De dader ligt vaak op het kerkhof", aldus de topman.

Van Dijkhuizen zal zelf opnieuw gekeurd worden door toezichthouder De Nederlandsche Bank, omdat zijn taken anders zullen zijn dan als financieel directeur. De goedkeuringsprocedure zal naar verwachting niet meer dan drie maanden in beslag nemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
taat verkoopt pluk aandelen ABN AMRO

Gepubliceerd op 16 nov 2016 om 17:51 | Views: 311

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat bouwt zijn belang in ABN AMRO af van 77 procent naar 70 procent, Dat maakte NLFI, de instantie die de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, woensdag bekend.

Geïnteresseerde beleggers kunnen zich per direct melden voor de maximaal 65 miljoen certificaten van aandelen die in de verkoop gaan. De inschrijving sluit donderdagochtend om 09.00 uur.
[verwijderd]
0
quote:

Substance schreef op 16 november 2016 09:09:

Deze koersreactie had ik niet verwacht... Jammer van de prima cijfers
hoezo niet verwacht?
voda
0
Nederlandse Staat verkoopt opnieuw deel belang in ABN AMRO

Nederland wil belang van 7 procent verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse Staat wil een belang van 7 procent in ABN AMRO verkopen. Dit maakten NLFI en ABN AMRO woensdag nabeurs bekend.

Stichting Administratiekantoor Beheer Financiële Instellingen, dat optreedt namens de Nederlandse Staat, wil zijn belang in ABN AMRO terugbrengen van 77 naar 70 procent door de verkoop van maximaal 65 miljoen aandelen. Dit is conform de doelstelling om het totale belang in de bank geleidelijk af te stoten.

De aandelen wordt verkocht aan gekwalificeerde beleggers via een zogeheten accelerated bookbuilding offering. Naar verwachting sluit dit proces al op donderdag 17 november.

De bank maakte eerder op de dag resultaten over het derde kwartaal bekend. ABN AMRO zei extra kostenbesparingen door te gaan voeren die 0,4 miljard euro moeten opleveren. Er worden nog eens 1.500 banen geschrapt.

Op een rood Damrak sloot het aandeel ABN AMRO 4,1 procent lager op 20,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 15,210
Verschil -0,665 (-4,19%)
Hoog 15,310
Laag 15,020
Volume 3.322.127
Volume gemiddeld 3.556.276
Volume gisteren 3.154.541

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront