Ablynx « Terug naar discussie overzicht

ABLYNX OKTOBER 2016

1.336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
[verwijderd]
0
In het huidige klimaat is €15,00 voldoende om Ablynx van de markt te halen. Zeker als het een 100% cash bod is.

fc
DWB Happy
0
quote:

FatCool schreef op 9 oktober 2016 21:33:

In het huidige klimaat is €15,00 voldoende om Ablynx van de markt te halen. Zeker als het een 100% cash bod is.

fc
Hallo, het is nog altijd aan de grootaandeelhouders die dat beslissen?
Denk jij dat grootaandeelhouders die zoveel geïnvesteerd hebben zich af laten schepen met een paar dubbeltjes winst?
Zelf denk ik dat 20 euro niet eens geaccepteerd zal worden!

Eerst gaan ze de komende tijd de koers fors omhoog zetten, vrijdag was al duidelijk
zichtbaar dat ze hun computer anders ingesteld hebben, werd ook tijd!

K. Wiebes
0
10,90. Het is ook eigenlijk te bezopen voor woorden.

Capla zit in F3 en heeft 'n potentieel voor minimaal 9 per aandeel.

280M cash voor 61M aandelen: 4,60 per aandeel.

Dan betaal je nu dus 10,90 - 4,60 = 6,30 en vanaf daar heb je alleen al o.b.v. Capla 'n opwaarts potentieel van 50%.

Even los van binnenkomende MSP's weet ik óók wel dat die cash wordt verbrand; maar tóch: wanneer Aby 'n one-trick-pony zou zijn, met alléén Capla en 4,60 cash per aandeel, zou de koers hoger staan.
DWB Happy
1
quote:

hoebeet schreef op 9 oktober 2016 22:24:

10,90. Het is ook eigenlijk te bezopen voor woorden.

Capla zit in F3 en heeft 'n potentieel voor minimaal 9 per aandeel.

280M cash voor 61M aandelen: 4,60 per aandeel.

Dan betaal je nu dus 10,90 - 4,60 = 6,30 en vanaf daar heb je alleen al o.b.v. Capla 'n opwaarts potentieel van 50%.

Even los van binnenkomende MSP's weet ik óók wel dat die cash wordt verbrand; maar tóch: wanneer Aby 'n one-trick-pony zou zijn, met alléén Capla en 4,60 cash per aandeel, zou de koers hoger staan.
Aandeel wordt bespeeld, heb geduld, zodra ze klaar zijn zetten ze het in een handomdraai
50% and up.....
De kunst is om dan tussentijd niet gelijk eruit geschud te worden, dit is geen aandeel
om mee te handelen maar om stevig vast te houden.

Ook ik heb dit koersverloop (gemanipuleer) bij Crucell en Galapagos gezien.

Lees eens terug op het Gala forum, ook daar dagen ervoor onzekerheid en ongeloof, ook daar eerst koers omlaag voordat het de grote klim begon.
[verwijderd]
2
Ablynx

ABLYNX START EEN FASE III OPVOLGINGSTUDIE MET CAPLACIZUMAB, HAAR EERSTE-IN-ZIJN-KLASSE ANTI-vWF NANOBODY IN VOLLEDIGE EIGENDOM, VOOR DE BEHANDELING VAN VERWORVEN TTP

Om de veiligheid en de werkzaamheid van caplacizumab op lange termijn te evalueren
Om de veiligheid en de werkzaamheid van herhaalde behandelingen met caplacizumab te evalueren
Om de ernst en de impact van verworven TTP op lange termijn te karakteriseren

GENT, België, 10 oktober 2016 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] kondigde vandaag aan dat de eerste patiënt met verworven trombotische trombocytopenische purpura (aTTP), die de Fase III HERCULES studie met caplacizumab voltooide, overgegaan is naar een opvolgingstudie van drie jaar.

Verworven TTP is een acute, uiterst zeldzame en levensbedreigende bloedstollingsziekte waarbij ongecontroleerde aggregatie van bloedplaatjes en de vorming van kleine bloedklonters oorzaak zijn van verstopping van de kleine bloedvaten doorheen het lichaam[1], wat leidt tot trombotische complicaties en wijdverspreide orgaanschade[2]. Niettegenstaande de huidige standaardbehandeling van dagelijkse plasmaferese (PEX) en immuunsuppressie, zijn aTTP episodes nog steeds geassocieerd met een sterftecijfer tot 20%, met het hoogst aantal overlijdens binnen de 30 dagen na diagnose[3]. Daarnaast lopen de patiënten een verhoogd risico op acute thrombo-embolische complicaties (bijv. beroerte, veneuze trombose en hartinfarct) en lopen ze risico op een terugval van de ziekte. Bovendien zijn sommige patiënten ongevoelig voor therapie[4], wat geassocieerd is met een zeer lage kans op overleven na een acute episode van aTTP. Op lange termijn hebben de patiënten een verhoogd risico op hoge bloeddruk, ernstige depressie en vroegtijdige dood.

Het doel van deze studie is om de veiligheid en werkzaamheid van caplacizumab op lange termijn en herhaalde toediening van caplacizumab te evalueren, en om de impact van aTTP op lange termijn te karakteriseren. De patiënten zullen twee keer per jaar op controle komen en zullen een aantal klinische, cognitieve en kwaliteit-van-leven testen ondergaan. Laboratorium parameters voor veiligheid, immunogeniciteit van herhaalde behandelingen met caplacizumab en ziekte-gerelateerde merkers zullen worden geëvalueerd.

Bij elke terugval van aTTP zal de standaardbehandeling worden opgestart bestaande uit dagelijkse PEX en immuun-onderdrukkende geneesmiddelen, samen met open-label caplacizumab. Patiënten zullen een intraveneuze bolusinjectie met caplacizumab toegediend krijgen bij aanvang van de PEX behandeling, gevolgd door een dagelijkse onderhuidse injectie voor de duur van de dagelijkse PEX en gedurende 30 dagen daarna. Behandeling met caplacizumab kan mogelijks verlengd worden in geval van aanhoudende tekenen en symptomen van onderliggende ziekte (bijv. wanneer de activiteit van het ADAMTS13 enzyme onder 10% blijft).

Verwacht wordt dat de studie ongeveer drie jaar zal duren vanaf de dag dat de laatste patiënt de HERCULES studie voltooide en in de opvolgingstudie werd overgegaan.

Dr Edwin Moses, CEO van Ablynx, verklaarde: "Als voortrekkers in de behandeling van verworven TTP zijn we toegewijd om caplacizumab beschikbaar te maken voor patiënten die lijden aan deze ernstige ziekte waarvoor er momenteel geen specifiek goedgekeurd geneesmiddel op de markt is. De veiligheid en werkzaamheid van caplacizumab werd aangetoond in de Fase II studie en de recrutering in de recent uitgebreide Fase III studie loopt veel sneller dan gepland. We zitten op schema om het dossier voor voorwaardelijke goedkeuring voor caplacizumab begin 2017 in te dienen in Europa en om de Fase III topline resultaten te communiceren vóór het einde van 2017. Tevens startten we de investeringen in onze eigen commerciële infrastructuur en belangrijke expertise om de verwachte lancering van caplacizumab in Europa en Noord-Amerika te ondersteunen."
[verwijderd]
2
Over caplacizumab
Caplacizumab is een zeer krachtig en selectief bivalent anti-von Willebrand Factor (vWF) Nanobody® dat in 2009 de Status van Weesgeneesmiddel verkreeg in de VS en Europa. Caplacizumab blokkeert de interactie tussen ultra-grote (UL-vWF) multimeren (slierten van het bloedstollingseiwit vWF) met de bloedplaatjes en heeft daardoor een onmiddellijk effect op de aggregatie van de bloedplaatjes en de resulterende vorming en accumulatie van kleine bloedklonters die ernstig bloedplaatjestekort en orgaan- en weefselschade veroorzaken in aTTP. Dit onmiddellijk effect beschermt de patiënt tegen de verschillende manifestaties van de ziekte, terwijl het onderliggende ziekteproces hersteld wordt.

De werkzaamheid en veiligheid van caplacizumab bovenop de standaardbehandeling (PEX) werden in een Fase II studie in 75 patiënten met aTTP geëvalueerd. Caplacizumab werd goed verdragen en het primair eindpunt van daling in tijd tot normalisatie van het aantal bloedplaatjes werd behaald (p=0,005). Behandeling met caplacizumab resulteerde in een daling van bijna 40% in de tijd tot normalisatie van het aantal bloedplaatjes in vergelijking met placebo (d.w.z. een snellere ommekeer van trombocytopenie met als resultaat minder PEX behandelingen). Bovendien werd er tijdens de behandeling met caplacizumab een vermindering van 71% aTTP terugvallen vastgesteld in vergelijking met placebo als aanvulling op de standaardbehandeling[5]. Post-hoc analyses van de resultaten5 van de Fase II TITAN studie werden uitgevoerd om het effect van caplacizumab op een samengesteld eindpunt van ernstige trombo-embolische complicaties en aTTP-gerelateerde mortaliteit te beoordelen. De resultaten tonen aan dat een veel lager percentage van patiënten behandeld met caplacizumab één of meerdere trombo-embolische voorvallen kreeg tijdens de behandelingsperiode, of stierven tijdens de studie, in vergelijking met placebo (11,4% versus 43,2%). Bovendien waren de caplacizumab-behandelde patiënten minder ongevoelig voor behandeling (5,7% versus 21,6% en 0% versus 10,8%, respectievelijk afhankelijk van de definitie van ongevoeligheid)[6], in vergelijking met patiënten die placebo kregen. Er waren twee doden in de placebo groep en bij beide patiënten sloeg de standaardbehandeling niet aan. Er waren geen sterfgevallen gerapporteerd in de caplacizumab groep.

Deze Fase II resultaten zullen dienen als basis voor de indiening van het dossier voor voorwaardelijke goedkeuring van caplacizumab in Europa begin 2017. De 'confirmatory' Fase III HERCULES is momenteel lopende en zal de indiening van de BLA in de VS ondersteunen. Resultaten van deze Fase III studie worden verwacht tegen eind 2017.

Caplacizumab zou het eerste geneesmiddel kunnen zijn dat specifiek is goedgekeurd voor de behandeling van verworven TTP.


Over verworven TTP (aTTP)
aTTP is een acute, uiterst zeldzame, levensbedreigende bloedstollingsziekte die wereldwijd ongeveer 11 mensen per miljoen treft. Het treedt plotseling op en wordt veroorzaakt door verminderde activiteit van het ADAMTS13 enzyme (doorgaans <10% dan in normaal plasma) waardoor de UL-vWF multimeren niet meer worden gesplitst (vWF is een belangrijk eiwit betrokken in het bloedstollingsproces). Deze ULvWF multimeren binden spontaan met bloedplaatjes, wat resulteert in ernstige trombocytopenie (zeer laag aantal bloedplaatjes) en vorming van kleine bloedklonters in de kleine bloedvaten doorheen het lichaam1, hetgeen leidt tot trombotische complicaties en wijdverspreide orgaanschade2.

Tot 20% van de patiënten sterven aan een initiële aTTP episode waarbij de meeste overlijdens gebeuren binnen 30 dagen na diagnose3. Naast het acute risico van de ziekte, kunnen patiënten met een aTTP episode op lange termijn lijden aan gevolgen zoals cognitieve stoornissen, depressie, en verhoogde bloeddruk[7], en lopen ze risico op een terugval. De gerapporteerde graad van terugval ligt tussen 10-85%[8] en gebeurt meestal binnen 1-2 jaar[9] maar werden tevens tot 30 jaar na initiële episode gerapporteerd[10].
Trust&watch
0
Schrijf de woorden± Geduld en vasthouden op een papier. Plak hem op je spiegel en over een tijdje denk je. Pff. had ik er maar meer gekocht op 10,90-11,00...
Nice guy
0
quote:

Trust&watch schreef op 10 oktober 2016 09:20:

Schrijf de woorden± Geduld en vasthouden op een papier. Plak hem op je spiegel en over een tijdje denk je. Pff. had ik er maar meer gekocht op 10,90-11,00...
Inderdaad! Nog maar een pluk bijgekocht nu het nog kan!
DWB Happy
0
quote:

pilletje voor de lamas schreef op 10 oktober 2016 09:46:

En toch gaan we weer in het rood eindigen...
Ben benieuwd hoe laat ze de knop omzetten en het mag gaan stijgen,
wachten op wat kleine verkopers nog?

Wil Helmus
0
Toch wel teleurstellend koersverloop na aankondiging fase 3 capla. Is niet het nieuws waar we op zitten te wachten, maar had niet verwacht dat we nu al redelijk in het rood zouden staan. Klein plusje vandaag moet er toch wel in zitten
[verwijderd]
0
Ablynx NV ABLX 10.98 +0.06 (0.60%) 660.88M 45,628.00 11.04 11.05 10.85
Galapagos NV GLPG 58.00 +0.27 (0.47%) 2.66B 45,925.00 57.95 58.3 57.5
MDxHealth SA MDXH 4.70 +0.23 (5.17%) 199.65M 20,337.00 4.456 4.456 4.384
Tigenix NV TIG 0.894 -0.005 (-0.56%) 181.47M 17,500.00 0.9 0.906 0.897
Ordina N.V. ORDI 2.33 +0.11 (5.14%) 216.91M 373,599.00 2.24 2.33 2.222
DWB Happy
0
quote:

Wil Helmus schreef op 10 oktober 2016 11:20:

Toch wel teleurstellend koersverloop na aankondiging fase 3 capla. Is niet het nieuws waar we op zitten te wachten, maar had niet verwacht dat we nu al redelijk in het rood zouden staan. Klein plusje vandaag moet er toch wel in zitten
Prijs de dag niet voordat het avond is, mijn inziens zit er nog meer in het vat vandaag,
en morgen en de komende weken, maanden:)
[verwijderd]
0
quote:

janbeugel1967 schreef op 10 oktober 2016 12:13:

Ablynx NV ABLX 10.98 +0.06 (0.60%) 660.88M 45,628.00 11.04 11.05 10.85
Galapagos NV GLPG 58.00 +0.27 (0.47%) 2.66B 45,925.00 57.95 58.3 57.5
MDxHealth SA MDXH 4.70 +0.23 (5.17%) 199.65M 20,337.00 4.456 4.456 4.384
Tigenix NV TIG 0.894 -0.005 (-0.56%) 181.47M 17,500.00 0.9 0.906 0.897
Ordina N.V. ORDI 2.33 +0.11 (5.14%) 216.91M 373,599.00 2.24 2.33 2.222
De boodschap ontgaat me van dit bericht... help me eens!
effegenoeg
0
quote:

BassieNL schreef op 10 oktober 2016 13:33:

[...]
De boodschap ontgaat me van dit bericht... help me eens!
Ordina en MDX Health als de grootste stijgers.
1.336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.698,09 +1,55%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.337,95 +0,25%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront