Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Leven de VVD

1.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 5 september 2015 16:27:

[...]

Jazeker wel - daarover zou jij een paar weken geleden nog even een optelsom maken.
Maar omdat de uitkomst jou, cijferfetisjist, onwelgevallig is, houd je je blijkbaar maar van de domme...

Ik wilde jouw lijstje maatregelen optellen. Maar er kwam geen lijstje van jouw kant ondanks herhaaldelijk vragen. Opgeteld kwam ik dus uit op nul.
hirshi
0
"Asscher krijgt het lastig in Amsterdamse raadsenquête naar financieel wanbeleid.

Vrijdag 9 oktober wordt een belangrijke dag voor Lodewijk Asscher. De PvdA-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet dan namelijk verschijnen voor een Amsterdamse enquêtecommissie die onderzoek doet naar de huidige financiële puinhoop in de stad. Asscher was in de periode 2006 – 2012 wethouder financiën, en dus verantwoordelijk voor het destijds gevoerde wanbeleid. Hoewel hij niet wordt gezien als dé veroorzaker van de ellende, greep hij naar verluidt ook niet in".

We gaan er dus meer van horen....

www.politalk.nl/2015/08/24/asscher-kr...

Groet.

[verwijderd]
0
"Toen Asscher in 2006 wethouder financiën werd, erfde hij al de nodige problemen van zijn voorganger VVD-wethouder Laetitia Griffith. Er was al sinds 2000 gedoe bij de Amsterdamse dienst financiën. Topambtenaren vertrokken in die periode uit onvrede. Er verdween veel kennis."

Laat vooral het stukje erna weg over welke partij de problemen veroorzaakte.
Norton007
1
Een financiele puinhoop achterlaten is een grote aanbeveling bij de grote politieke partijen. Des te groter de puinhoop des te beter de volgende baan. Voor een baantje van minister heb je helemaal geen kennis nodig maar kennissen. Die houden je uit de wind en geven je prachtige baantjes.
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 5 september 2015 18:08:

[...]

Oke OPANEUS.
Ik heb wel zin om iemand symbolisch lek te gooien.
nee niet lek, gewoon in t oog net als in de film I.D,, als dat je lukt mag je naar LAKE SIDE:-):-)
hirshi
0
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 18:50:

Laat vooral het stukje erna weg over welke partij de problemen veroorzaakte.
Wat ik ook wegliet maar dan nu toch maar vermeld is het stukje tekst dat alsvolgt luidt:

"Het belangrijkste verwijt aan Asschers adres is dat hij niet ingreep".
josti5
0
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 18:38:

[...]

Ik wilde jouw lijstje maatregelen optellen. Maar er kwam geen lijstje van jouw kant ondanks herhaaldelijk vragen. Opgeteld kwam ik dus uit op nul.
Goh, het lijkt wel of je Rutte, Samsom, dan wel Pechtold persóónlijk bent ...
[verwijderd]
1
quote:

hirshi schreef op 5 september 2015 12:03:

[...]

De PvdA zat op het pluche in Amsterdam en zit op het pluche in Den Haag.
Voor de rest beter inhoudelijk reageren op de kern van het artikel.
Dat de PvdA er in Amsterdam een puinhoop van gemaakt heeft was trouwens al bekend.

Puinhoop na een eerdere puinhoop veroorzaakt door VVD die het pluche bezat.

1998-2002 Geert Dales aan de macht voor VVD.
Ben meldde al wat daarna kwam ook VVD,VVD-wethouder Laetitia Griffith.
Ga er maar aanstaan 10 jaar rechtse graai en afbraakpolitiek, dat herstel je niet in een paar jaar.

Noord/Zuidlijn[bewerken]
Dales wordt ervan beschuldigd de gemeenteraad van Amsterdam te hebben misleid om de aanleg van de Noord/Zuid metrolijn erdoor te krijgen. Hij zou de kosten veel te laag hebben voorgesteld ((totale kosten 1,46 miljard waarvan 317 miljoen ("en geen cent meer" aldus beloofde Dales in 2002 in de gemeenteraad) voor rekening van Amsterdam, de waarschijnlijk totale kosten worden geraamd op 3,1 miljard waarvan 1957 miljoen, inclusief een reservering van 500 miljoen voor onvoorziene kosten op basis van het rapport van de Commissie Veerman. (500% meer ofwel 6 maal zoveel als beloofd) voor rekening van Amsterdam)), onder meer door een niet serieuze stroppenpot te reserveren. Ook zou hij de risico's hebben gebagatelliseerd. Zes raadsleden van de linkse oppositie hebben hem beschuldigd van misleiding.[1] Deze aantijgingen zijn onderzocht door de enquêtecommissie van de Amsterdamse gemeenteraad. Deze kwam in december 2009 met een eindverslag, waarin werd volstaan met een algemeen oordeel. De commissie concludeerde dat van misleiding geen sprake was, maar uitte veel kritiek op de besluitvormingsprocessen vanaf het begin van het project in de jaren '80 en '90. Het voorstel tot aanleg van de Noord/Zuidlijn had in oktober 2002 niet aan de gemeenteraad mogen worden voorgelegd, luidde de vernietigende conclusie. Het College van Burgemeester en Wethouders legde zich sputterend bij het vonnis neer. Dales niet. Tegenover de Volkskrant [2] noemde hij de kritiek "veel te hard". Hij had liever gezien dat de enquêtecommissie een lijst had opgesteld van aannemers die "de kluit belazeren". Hij vond dat het Rijk moet bijspringen omdat de metro van nationaal belang is.

Uit wikipedia.
[verwijderd]
0
Nu we het toch over Geert Dales hebben.

Na Amsterdam opgezadeld te hebben met een financieele puinhoop, vertrok hij met staart tussen de benen bijna in het geniep als burgemeester naar Leeuwarden.
Om daar de bevolking op te zadelen met extra mega vergoedingen op zijn riante burgemeester bezoldiging, er moest voor 2 jaar extra geld op het kleed komen om hem de extra woonkosten te vergoeden, hij zou zijn woning in Amsterdam niet gunstig genoeg kwijt kunnen.
Toen Leeuwarden het zat begon te worden inmiddels giingen er geruchten dat hij helemaal niet in Leeuwarden wilde gaan wonen, waarschijnlijk vanwege partner in A'dam die daar niet weg wilde, vertrok hij halsoverkop naar Hogeschool in-Holland.
2 jaar nam hij de gemeenschap Leeuwarden in de maling en parasiteerde hij op hun zak.

Toen kwam in-Holland...

Inholland[bewerken]
In de loop van 2010 komen er berichten in de media dat bij een van de opleidingen van de Haarlemse vestiging van Hogeschool Inholland ouderejaars studenten via een verkorte route te makkelijk aan een diploma zouden zijn geholpen. Geert Dales stelde dat het College van Bestuur verrast was door de berichten en liet een onafhankelijke commissie van deskundigen onder leiding van oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht een onderzoek doen naar eventueel gesjoemel met diploma’s. Al na een paar maanden concludeert de commissie-Leers dat er geen bewijzen zijn gevonden van diplomafraude, maar wel dat langstuderenden via een verkort traject, dat niet aan de normen voldeed, konden afstuderen. Het bestuur zou hiervan niet op de hoogte zijn geweest. Geert Dales concludeert “vrijspraak” van fraude en neemt alle conclusies en aanbevelingen uit het rapport over. Er zijn echter aanwijzingen dat Dales wel degelijk op de hoogte was van de gang van zaken. Boris van der Ham (D66) komt met notulen van de medezeggenschapsraad uit 2009 en 2010 waarin verslag wordt gedaan van besprekingen over verkorte trajecten. Die bleken echter van de deel-medezeggenschapsraad van de Haarlemse vestiging te zijn en waren niet bekend bij het bestuur van Inholland. Staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA) maakt op 30 september bekend dat ze de onderwijsinspectie onderzoek laat doen naar de rol van het college van bestuur van Inholland bij de verkorte afstudeertrajecten. De Onderwijsinspectie concludeerde eveneens dat bij de verkorte trajecten niet juist was gehandeld, maar dat er geen sprake was van fraude. Tevens werd vastgesteld dat bestuur noch de lokale leiding in Haarlem van de trajecten op de hoogte was, in lijn met de commissie-Leers. Op 10 oktober wordt bekend dat Geert Dales opstapt als bestuursvoorzitter van Inholland wegens verschil van inzicht over de bestuursstijl die bij Inholland nodig zou zijn. Het verschil van inzicht zou al langere tijd bestaan, maar zou zijn geaccentueerd door de problemen bij de opleiding media- en entertainmentmanagement van Inholland Haarlem. Dales wilde wijzigingen in het bestuur, maar kreeg daarvoor geen steun van de Raad van Toezicht. Kort na het vertrek van Dales werden de twee andere bestuursleden uit hun functie gezet. Twee maanden later trad de hele Raad van Toezicht onder leiding van Karel Noordzij (CDA) af nadat de Onderwijsinspectie had geconcludeerd dat de Raad niets had gedaan met meerdere verzoeken van de bestuursvoorzitter om in te grijpen en daarmee in het uitoefenen van toezicht tekort was geschoten.

De vertrekregeling van Dales betrof een jaarsalaris.[3]

Gelukkig horen wij op heden niets meer van hem, zal inmiddels de zakken voldoende gevuld hebben, met dank aan VVD.
haas
0
Hte heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen 20 jaren ontbroken aan leiderschap
Dat heeft niets te maken met welke politiek kleur er regeert

En heeft ontbroken aan stevige kritiek !

PS:Komt/kwam meer voor de laatste 20 jaren van de 70 vette jaren. Vooral in grote organisaties kon het geluk/luxe etc niet op(gouden kranen in UWV gebouw)
IK concludeer ook vaak dat er onvoldoende kennis/ervaring is mij betrokkenen
(zie kassa verhaal dd 5-9-2015 over openbaar vervoer op Texel :schandelijke vertoning !!
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 5 september 2015 20:25:

[...]

Wat ik ook wegliet maar dan nu toch maar vermeld is het stukje tekst dat alsvolgt luidt:

"Het belangrijkste verwijt aan Asschers adres is dat hij niet ingreep".
(A) maakt troep. (B) ruimt het niet op.

Ergo: het is de schuld van (B) dat er troep is?

NB:
Wie heeft bedacht dat 1 iemand wethouder van financien, economische zaken, onderwijs, integratie en jeugd moet zijn? Logisch dat er dan dingen blijven liggen.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 5 september 2015 20:37:

[...]

Goh, het lijkt wel of je Rutte, Samsom, dan wel Pechtold persóónlijk bent ...
Goh, nu heb je nog steeds niets genoemd. Even gezocht op een van die ouderen websites. Grote woorden over stapeling dit, stapeling dat. Maar ook door geen enkel concreet voorbeeld.

Het zal toch niet zo zijn dat jullie je van alles inbeelden? Dat komt toch pas veel later.

Noem nu eens concreet wat anti-ouderen maatregelen.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 5 september 2015 21:06:

Hte heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen 20 jaren ontbroken aan leiderschap
Dat heeft niets te maken met welke politiek kleur er regeert

Arnold Heertje heeft heel andere conclusie.

Geert Dales: de grondlegger van de valse voorlichting

Van de wijze waarop door politici wordt omgegaan met publiek geld krijgt de burger een goede indruk door het debacle van de Noordzuidlijn nauwgezet te volgen. Lees de column van professor Arnold Heertje over de kneuzen bij de overheid

Dales

De grondlegger van de valse voorlichting is de oud-wethouder van Amsterdam, Geert Dales, die in 2003 tegen beter weten in bij hoog en bij laag volhield dat de totale kosten nimmer boven 1.4 miljard euro zouden uitkomen. Zoals hij onlangs mededeelde gaf hij deze rooskleurige voorstelling van zaken om het project door de gemeenteraad te krijgen. Daar hoorde ook bij het opnemen van een percentage voor onvoorziene gebeurtenissen van 4 % in plaats van de gebruikelijke 25 à 30 %.

Beunhazen

Dales gaf leiding aan een heel leger van beunhazen bij de gemeente Amsterdam, die op geen enkel front ook maar enige expertise hadden. Zelf is en was hij daarvan evenzeer verstoken. Inmiddels staat de teller op 3.1 miljard euro en het einde is nog lang niet in zicht.

Bonussen

Geert Dales is nu voorzitter van de Hogeschool InHolland en zijn naam prijkt als nummer 13 op de lijst van de hoogste bonussen in de semipublieke sector. Het bonussenkwaad heeft vaste voet gekregen in de zorg, het onderwijs en bij corporaties.

Kneuzen

Wanneer wij verder overwegen dat het bij een belangrijk deel van deze risicomijdende managers gaat om kneuzen, die uit het reguliere bedrijfsleven zijn verwijderd wegens wanprestaties en die door onvoldoende toezicht niet zelden handelingen verrichten die het daglicht niet kunnen velen, dan komt de vraag op waarom het Kabinet aan deze wantoestanden niet onmiddellijk een einde maakt.

Genadeloos afstraffen

Waarom wachten op het werk van ambtelijke commissies, die ongetwijfeld grote bedragen gaan uitgeven aan allerlei adviseurs, zoals KPMG, Berenschot en Boer en Croon? Dat men nog even wil wachten met bezuinigen is tot daar aan toe, maar het uitstellen van een grootscheepse sanering, die een einde maakt aan de fraude en wijdverspreide verspillingen in de publieke sector, is niet te rechtvaardigen. Bij verkiezingen straft de burger dit non-beleid van het Kabinet Balkenende genadeloos af.

Arnold Heertje

www.rtlnieuws.nl/economie/geert-dales...
[verwijderd]
0
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 21:19:

[...]

(A) maakt troep. (B) ruimt het niet op.

Ergo: het is de schuld van (B) dat er troep is?

Maar steeds weer probeert (A)=VVD de schuld bij (B) neer te leggen, precies wat Hirsi keer op keer ook poogt te doen, maar helaas internet onthoudt alles.
[verwijderd]
2
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 21:21:

[...]

Noem nu eens concreet wat anti-ouderen maatregelen.
Korting WW duur weliswaar voor iedereen maar bij 50+, hakt het er dubbel in.
Bewassing in verzorgingshuizen, ineens moest iedere nieuwe bewoner zelf hiervoor gaan betalen.
Ook gingen eigen bijdragen voor broodmaaltijden hoger.
Premiebetaling voor gepensioneerden.
Rekenrente pensioenen aangepast met als gevolg 15% lagere uitkering, dit was inleidend voorschot om nu de premie's van werkenden lager te zetten en weer als loonsverhoging bij ambtenaren (politie) te presenteren.
Er zijn er meer maar ik leef er niet mee, het is mij wel goed maar onderkant heeft behoorlijke aderlating ondergaan.
[verwijderd]
0
Ik zie nog steeds in dit rijtje geen maatregelen die alleen gelden voor 65+ers.

mbt pensioenen:
Rekenrente aangepast? Dacht het niet. Korting viel reuze mee en geldt bovendien voor iedereen, niet alleen voor mensen die nu pensioen krijgen. Sterker nog ... voor nog werkenden telt het niet indexeren veel harder aan.
[verwijderd]
0
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 21:47:

Ik zie nog steeds in dit rijtje geen maatregelen die alleen gelden voor 65+ers.

mbt pensioenen:
Rekenrente aangepast? Dacht het niet. Korting viel reuze mee en geldt bovendien voor iedereen, niet alleen voor mensen die nu pensioen krijgen. Sterker nog ... voor nog werkenden telt het niet indexeren veel harder aan.
Jij zit in de tabelletjes, ik deed de financieen van mij 80 jarige Moeder, ik zag wel degelijk in enkele jaren het minimale pensioentje met 15% bestolen worden.

En als je bewassing laat betalen dan pakt Rutte/Samsom netto €65 per maand van de bejaarde.

Maar nogmaals ze mistte het niet, ze had het niet nodig.
[verwijderd]
0
En totale inkomen (AOW+toeslagen+pensioen). Hoeveel daalde dat?

Over bewassing weet ik (gelukkig) niets.
[verwijderd]
0
quote:

BEN hofnar schreef op 5 september 2015 22:02:

En totale inkomen (AOW+toeslagen+pensioen). Hoeveel daalde dat?

Over bewassing weet ik (gelukkig) niets.
Bewassing is kleding, ergens tot 2011 was dit all-in gratis, tot het betaald moest, oude bewoners bleven niets betalen maar nieuwkomers werden geschud, bij overplaatsing 2 jaar geleden, moest dus ook betaald gaan worden, Moeder werd dus ook geschud voor €65
Het totaal binnenkomende geld werd minder met het bedrag wat van pensioen gejat werd, er kwam geen toeslag oid extra.
hirshi
0
1.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,71  0,00  0,00%  02 mei
 Germany40^ 17.954,30 +0,32%
 BEL 20 3.893,20 0,00%
 Europe50^ 4.903,54 +0,26%
 US30^ 38.141,33 0,00%
 Nasd100^ 17.512,21 0,00%
 US500^ 5.063,59 0,00%
 Japan225^ 37.812,60 0,00%
 Gold spot 2.305,74 +0,09%
 EUR/USD 1,0734 +0,09%
 WTI 79,08 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront