Imtech « Terug naar discussie overzicht

Imtech weekdraadje van 3 t/m 7 augustus 2015 (Het weer wordt mooier, wat doet het aandeel Imtech?)

3.281 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
balance84738
1
quote:

Straddleman schreef op 4 augustus 2015 18:57:

[...]

Precies wat ik tegen TA heb.

Ja, TA kan nuttig zijn, maar alles erop inzetten is ook niet heilvol. In de praktijk zullen beslissingen vast genomen worden op een combinatie van TA en intuitie over bijv. rationele verwachtingen en nieuwsberichten en zelfs irrationelere factoren.

Van "huis uit" ben ik zelf meer kwantitatief dan kwalitatief ingesteld, maar ik zal steeds meer balans hierin trachten te vinden, met mixed mode, triangulation kan daarbij helpen.
[verwijderd]
0
quote:

FlyingTweety schreef op 4 augustus 2015 19:05:

[...]

Ja, TA kan nuttig zijn, maar alles erop inzetten is ook niet heilvol. In de praktijk zullen beslissingen vast genomen worden op een combinatie van TA en intuitie over bijv. rationele verwachtingen en nieuwsberichten en zelfs irrationelere factoren.
De TA van de meesten rijken niet verder dan "het aandeel stond vroeger hoger dus zal het wel weer stijgen".
Toen ik begon met de beurs was TA helemaal mijn ding maar daar ben ik heel erg van terug gekomen.
Naar mijn bescheiden mening is het doortrekken van lijntjes nog beroerder dan oude koeien in een nieuw jasje gieten.
[verwijderd]
0
quote:

Bullisch schreef op 4 augustus 2015 14:31:

[...]

W&W zal je niet eens bij jezelf te raden gaan?
30 mensen op dit forum snappen PRECIES hoe Imtech disfunctioneerd.

Alleen JIJ en je alter-ego die aan het StockHolmsyndrooom lijdt, Guus(je), snappen er werkelijk geen hol van.

Een normaal mens zou zich bij zoveel tegenwicht afvragen...hmmm misschien dat ik het dan toch verkeerd zie.
Imtech komt immers al vanaf koersje 200 en staat nu krap aan tegen de 3 aan te schuren. Dan kan ik toch onmogelijk nog het tegenovergestelde beweren.

Hooguit als je bewust de ondeskundige particulieren in het fonds wil trekken (wat je met het naïeve meisje Guusje is gelukt) zodat hun je verlies een beetje compenseren kan je je zo vreemd en eigenwijs gedragen op een openbaar forum waar IEDEREEN het snapt behalve W&W.

Schaam je gewoon nitwit.

De enige die zich hier moet schamen bent u. Guusje zit voor mijn gevoel al langer dan ik in Imtech, de overige 120 miljoen aandelen heb ik aan de man gebracht. Dank u voor het compliment, haha.
balance84738
1
quote:

Straddleman schreef op 4 augustus 2015 19:20:

[...]

De TA van de meesten rijken niet verder dan "het aandeel stond vroeger hoger dus zal het wel weer stijgen".
Toen ik begon met de beurs was TA helemaal mijn ding maar daar ben ik heel erg van terug gekomen.
Naar mijn bescheiden mening is het doortrekken van lijntjes nog beroerder dan oude koeien in een nieuw jasje gieten.

Ja, velen realiseren zich niet dat interpolatie weliswaar regelmatig redelijk betrouwbaar is, maar dat dit voor extrapolatie veel minder geldt.

In feite extrapoleren velen nu ook op de grafiek van Imtech, en trekken de lijn door naar beneden. Het kan zijn, dat ze gelijk hebben, maar het is niet zeker! De toekomst zal het leren.
[verwijderd]
1
quote:

ff_relativeren schreef op 4 augustus 2015 15:33:

[...]

Het is triest, buitengewoon triest, als het alias Wisenwaarachtig op dit forum moet vragen waar Imtech het dan heeft over een winstwaarschuwing. Blijkbaar neemt ze niet eens de moeite om bladzijde 1 van de Imtech-persverklaring te lezen.

Echt @ Wisenwaarachtig ; bladzijde 1, waar je het 3x tegen komt. 3x.

www.afm.nl/registers/kgi_documents/20... .

Eerste vermelding op blz 1 : bovenin,
"Operational EBITDA lower compared to prior year."

Tweede vermelding op blz 1 : bovenin,
"Return to profitability takes more time than anticipated."

Derde vermelding op blz 1 : halverwege,
"Operational EBITDA for the first six months of 2015 will be € 45-€50 million negative compared to € 25 million negative for the comparable period in 2014."

Mee dat ik naar deze teksten verwijs, realiseer ik mij, dat we op dit forum ellenlange discussies met jou en met Maggy66 hebben gehad over Ebitda, winst voor aftrek van bijzondere kosten etc. Jullie begrepen de term en de betekenis er niet van.

Misschien dat je er daarom 3x overheen gekeken hebt. Dat zou kunnen.

Dus : winstwaarschuwing ... JA.

Verder volgt er in de zelfde persverklaring ook nog een waarschuwing over direkte behoefte aan aanvulling van de liquiditeit. Ofwel :

Continuiteits-waarschuwing ... JA.

Dat was het eerste halfjaar, dus voorbij, ik heb het over 2015.
pieren
1
quote:

Value investor schreef op 4 augustus 2015 17:28:

@ W&W met de daarop volgende posts:

Value investor 17 mei 2014 om 18:38

0

Beste Wies,

1) Ik zeg niet dat IMTECH geen waarde heeft, de onderneming heeft zeker waarde, echter doordat de bank er al EUR 900m heeft uitstaan blijft er voor de aandeelhouder niets over aangezien de ondernemingswaarde (zeer waarschijnlijk) lager is dan de netto-schuld positie, defacto blijft er niets voor de aandeelhouder over. Je kunt het vergelijken of je nu EUR 900m zou geven voor deze onderneming zonder schuld, dat is de propositie waar de bank tegenaan kijkt, dat kan al niet uit aangezien je nog steeds met een verlieslatende onderneming te maken hebt die zelfs na 1.5-2.0 jaar reorganiseren niet winstgevend is en nu haar parels aan het verkopen is.

2) Waarom zou je als grote speler een organisatie kopen en allerlei liabilities op de boeken kopen als deze speler binnenkort niet meer meedoet? Die partijen melden zich wel bij de bank om de krenten eruit te pikken zoals orderboek, naam en een afgeslankte organisatie. Ze gaan niet meer dan EUR 900m betalen.

3) Een emissie, daar zal het wel op uit draaien, is geld van de aandeelhouder naar de bank, het verwachte rendement is echter zeer laag, de onderneming moet eerst naar een sustainable winstgevendheid om een ondernemingswaarde van EUR 1 miljard te rechtvaardigen, of en wanneer dat gaat gebeuren is de grote vraag, daarnaast eet de time value of money hier het rendement op.

Goed weekend!
- See more at: www.eurobench.com/Forum/Topic/1313662...

Value investor 18 mei 2014 om 09:49

0

quote:
pieren schreef op 17 mei 2014 om 22:59:

Beste Active investor, ik ben het met je eens dat hoe lager de koers komt, hoe lager het risico voor de shorter wordt (hoe raar het ook klinkt); de payoff wordt echter wel minder. Daarom heb ik mijn positie redelijk constant gehouden gedurende de downticks. Geloof het of niet, maar begin april heb ik 25% afgebouwd, omdat ik het allemaal te lang vond duren (zat al bijna een jaar short) en toen halverwege de maand het aandeel ging zakken, getwijfeld of ik weer moest opschalen naar mijn oorspronkelijke positie. Afgelopen donderdag heb ik (na de cijfers bestudeerd te hebben) op 1.35 weer bijverkocht naar mijn oorspronkelijke positie.
Ik begrijp dus dat je wilt uitbreiden, zelfs al gaat het lager. Misschien moet ik het zelf ook doen, eventueel in combinatie met gekochte calls (komt dan overeen met jouw positie). Het wordt allemaal wel erg groot dan vind ik. Ook al ben ik wel overtuigd, vind ik de positie die ik nu heb al heel groot voor zo'n klein fonds.
Wat denk jij dat de payoff is die we nog kunnen verwachten?
En vanaf welk niveau zit jij eigenlijk al short?

Beste Pieren, ik heb geen glazen bol waarin ik de toekomst kan voorspellen maar ik denk dat het aannemelijk is dat de koers van dit aandeel blijft dalen. De koers is nog redelijk stabiel gebleven de laatste tijd, omdat analisten van banken het bedrijf niet de put in willen schrijven (ABN AMRO schrijft er al niet meer over, Rabo verschaft zelf financiering). Institutionele partijen kunnen hun aandelen nergens kwijt, er is geen professionele club die hier in wilt stappen. Dus wat we de afgelopen maanden gezien hebben is handel van particulieren, ik vind het nog steeds schokkend om te zien dat mensen het aandeel als koopwaardig aanbevelen omdat de koers zo hard gedaald is.

In mijn analyse is een fair price van dit aandeel in de [EUR 0.00-EUR 0.25 range], laten we wat voorzichtiger zijn en een koersdoel van EUR 0.50 aannemen voor december 2014, dat is nog na de 2e en 3e kwartaalcijfers, let op dat in het 2e kwartaal er nog de bijzondere last van EUR 85m aankomt en dat de banken 10% blijven chargen, het verlies loopt dus rendementen boeken. Ik ga er maandagochtend weer eens naar kijken om uit te breiden. Ik zit zelf short met wat langlopende puts op EUR 2 en ik houd de positie totdat de koers substantieel is weggezakt tenzij er informatie naar buiten komt die mijn analyse volledig onderuit haalt. Vasthouden aan je positie, daar ga je geen spijt van

Interessant deze post van vorig jaar; waarin Active investor en ik imtech analyseren/. Beide dachten we dat het op een faillissement of mega emissie zou uitdraaien.
Ik denk dat imtech nu weer in dezelfde situatie zit (iets beter staan ze ervoor, komt door de 600 mln vers kapitaal wat ze nu bijna een jaar hebben).
[verwijderd]
0
quote:

Voorkennis schreef op 4 augustus 2015 15:41:

Derde vermelding op blz 1 : halverwege,
"Operational EBITDA for the first six months of 2015 will be € 45-€50 million negative

Ja en dan vervolgens later op de dag vermelden dat het hem/haar niet zou verbazen als de EBITDA op 25 augustus alsnog op 0 uitkomt
De kluit opzettelijk belazeren heet dat, een tweetal maanden geleden wist W&W nog te melden dat een EBITDA van 4-6% over 2015 tot de mogelijkheden behoorde. IM draait gewoon verlies en het orderboek gaat er elk jaar met 10% op achteruit. Duitsland en elk onderdeel dat ziek is dient in een aparte juridische structuur ondergebracht worden. Maar helaas, de banken kunnen meer verdienen aan het te gelde maken van gezonde onderdelen, en dat is dus wat er de particuliere AH te wachten staat, een beursgenoteerde toko met geen of weinig vooruitzichten.
[verwijderd]
0
quote:

FlyingTweety schreef op 4 augustus 2015 19:24:

[...]

Ja, velen realiseren zich niet dat interpolatie weliswaar regelmatig redelijk betrouwbaar is, maar dat dit voor extrapolatie veel minder geldt.

In feite extrapoleren velen nu ook op de grafiek van Imtech, en trekken de lijn door naar beneden. Het kan zijn, dat ze gelijk hebben, maar het is niet zeker! De toekomst zal het leren.
Ik denk ook dat imtech nog veel lager kan maar dat baseer ik niet op TA maar gewoon op de PB's en het interpreteren van die informatie.
BulIisch
0
quote:

pieren schreef op 4 augustus 2015 19:27:

[...]

Interessant deze post van vorig jaar; waarin Active investor en ik imtech analyseren/. Beide dachten we dat het op een faillissement of mega emissie zou uitdraaien.
Ik denk dat imtech nu weer in dezelfde situatie zit (iets beter staan ze ervoor, komt door de 600 mln vers kapitaal wat ze nu bijna een jaar hebben).
Is de situatie veranderd dan?
Stevenen nog even hard op faillissement af.
Sterker ze zijn het al een poosje.

balance84738
0
quote:

Straddleman schreef op 4 augustus 2015 19:28:

[...]

Ik denk ook dat imtech nog veel lager kan maar dat baseer ik niet op TA maar gewoon op de PB's en het interpreteren van die informatie.

Ik begrijp jouw lijn eh... punt. We zullen het zien! Voor mij is dit aandeel hoe dan ook leerzaam, in korte tijd leer ik veel meer dan bij alle andere aandelen bij andere bedrijven en fondsen die ik heb samen. Ieder nadeel heb zijn voordeel. ;-)
ff_relativeren
1
quote:

Wisenwaarachtig schreef op 2 augustus 2015 12:04:

[...]
Kunt u mij één post laten zien waarin ik, op de één of andere wijze, duidelijk maak dat ik anderen het licht in de ogen niet gun? Het tegendeel kunt u wel veelvuldig vinden.
[/quote]

Natuurlijk kunnen we dat. Een zeer recentelijke zelfs, om het herkenbaar te houden.

[quote alias=Wisenwaarachtig id=8639163 date=201507151859]
[...]
Het moge iedereen inmiddels overduidelijk zijn dat dit alles in scène gezet wordt als de koers weereens een paar dagen stijgt en dan telkens met oud nieuws.

Wat mij betreft mogen al diegenen die telkens veroorzaken binnen nu en een week voor de rest van hun leven het armenhuis belanden inclusief hun hele familie.

Ik neem aan dat de markt inmiddels deze wederkerende truc ook doorheeft.

[verwijderd]
2
quote:

FlyingTweety schreef op 4 augustus 2015 19:34:

[...]

Ik begrijp jouw lijn eh... punt. We zullen het zien! Voor mij is dit aandeel hoe dan ook leerzaam, in korte tijd leer ik veel meer dan bij alle andere aandelen bij andere bedrijven en fondsen die ik heb samen. Ieder nadeel heb zijn voordeel. ;-)
zozo ft gaan we nu ook al de meester citeeren!
[verwijderd]
0
quote:

Jeremy 14 schreef op 4 augustus 2015 19:44:

[...]
zozo ft gaan we nu ook al de meester citeeren!
Ha ha!
ff_relativeren
1
quote:

Wisenwaarachtig schreef op 2 augustus 2015 12:12:

[...]
Noem er eens één die bewezen leugenachtig is mbt Imtech.

[/quote]

Makkelijk genoeg. Wat vind je van deze ?

[quote alias=Wisenwaarachtig id=8655824 date=201507231643]
[...]

U vergeet iets essentieels: Imtech kan inmiddels heel goed op eigen benen staan, zit in een markt die gewild is en in meerdere landen.

Even zo makkelijk : je bent hier al 10 maanden aan het beweren dat het goed komt met Imtech en met de beurskoers. Je hebt al 10 maanden ongelijk.

[verwijderd]
0
quote:

Leqoc schreef op 4 augustus 2015 16:38:

[...]

Beste Jeremy, jij hebt ook werkelijk niets te vertellen op dit forum dan alleen maar "meelopen"met de lieden die dat wel denken. Een echte meeloper ben je.
Ik volg dit forum nu al ettelijke maanden, en kan geen enkele interessante post van jou vinden. Werkelijk klasse.
Wij Belgen noemen dat het snot uit andermans neus vreten.
Ha ha jij wou dus een paar miljard vangen door IM Marine & Nordic naar de beurs te brengen, roeptoeter. Dat was toch louter hypothetisch en als grapje bedoeld, ja toch?! Succes met de pennystock.
BulIisch
1
quote:

ff_relativeren schreef op 4 augustus 2015 19:51:

[...]

Even zo makkelijk : je bent hier al 10 maanden aan het beweren dat het goed komt met Imtech en met de beurskoers. Je hebt al 10 maanden ongelijk.

Langer dan 10 maanden.........enkele jaren.
Oke onder deze nieuw aangemaakte naam W&W toen de koers rond de 5 stond en hij dacht nu kan het echt niet meer lager (komende van 200), probeerde hij zijn gelijk te krijgen.

Maar die jaren ervoor toen hij pas echt goed platzak ging, die vergeten we natuurlijk ook niet.
Platzak alleen maar om eigenwijs te willen zijn en tegen de meute in te gaan.

guusje
2
quote:

Wisenwaarachtig schreef op 4 augustus 2015 19:20:

[...]
De enige die zich hier moet schamen bent u. Guusje zit voor mijn gevoel al langer dan ik in Imtech, de overige 120 miljoen aandelen heb ik aan de man gebracht. Dank u voor het compliment, haha.
Laat je niet van de wijs brengen Bullisch probeer je alles in jou schoenen te schuiven, jij heb mij nooit Imtech aangesmeerd en die overig 120 miljoen aandelen zou ook door jou schuld verkocht en aangesmeerd zijn,
het idee om dit te posten is al belachelijk.
Maar goed hij wil ergens zijn gram halen, laat hem in die waan.

Soms lijkt dit een lach forum, jij word al met ZE aangesproken, ze denken vast dat jij een omgebouwde man bent, en je zit ook nog in een gedaante van Maggy die al een jaar weg is, tis wel lache.

BulIisch
2
quote:

guusje schreef op 4 augustus 2015 19:57:

[...]
Laat je niet van de wijs brengen Bullisch probeer je alles in jou schoenen te schuiven, jij heb mij nooit Imtech aangesmeerd en die overig 120 miljoen aandelen zou ook door jou schuld verkocht en aangesmeerd zijn,
het idee om dit te posten is al belachelijk.
Maar goed hij wil ergens zijn gram halen, laat hem in die waan.

Soms lijkt dit een lach forum, jij word al met ZE aangesproken, ze denken vast dat jij een omgebouwde man bent, en je zit ook nog in een gedaante van Maggy die al een jaar weg is, tis wel lache.


Stockholm syndroom.

guusje
0
3.281 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront