Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

De aanvullende beleggingen van de perpetual- en steepenerbeleggers.

1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 59 60 61 62 63 » | Laatste
Royal Dutch Pim
0
quote:

Lk-33 schreef op 28 januari 2015 19:40:

[...]
He RDP, ik ben zeker geen tegenstander van ETFs maar het artikel geeft aan dat een ETF bij een neergaande markt met slecht verkoopbare stukken schade kan aanbrengen voor de zittende aandeelhouders.

In geval van HYLD lijkt dat gebeurd te zijn en ik vraag me af of HYLD nog gaat herstellen als de beleggingen die eronder liggen terugkeren op de oude niveaus. Het lijkt erop dat er een deel van de waarde voor de beleggers definitief is verdwenen.

Voor mij is het een verduidelijking waarom je soms misschien beter een CEF kan hebben, want die gaan dan gewoon een discount noteren en dat vind ik alleen maar goed voor de zittende aandeelhouders. Er hoeft namelijk niets gedwongen te worden verkocht.
Dank Lk-33.
Ik ben aan het proberen om het mezelf makkelijker te maken (dat wil absoluut niet zeggen dat het een betere vorm van beleggen is) maar het is wel een bewuste keuze. Ik heb geen zin meer in het selecteren van de juiste aandelen en het dagelijks blijven monitoren van de porto.

De wereld is volgens mij sterk veranderd. Simpel gesteld kon je tot medio 2008 met wat bekende namen als RDS, Unilever, ING, ABNAMRO etc. en het dividend wat daaruit kwam rustig achterover leunen. Vervolgens ben ik in de perpen gestapt dat verliep ook goed tot begin vorig jaar. Afgelopen jaar veel in $$$, mREITs, BDC's en US prefs gedaan en nu zoek ik weer wat anders omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren als de US rente stijgt. Misschien de ETF's en dan met name Europese ETF's lijken mij kansrijk. Zoek het nu meer in spreiding van sectoren en continenten. Dat onderzoeken en macro economisch denken vind ik wel leuk om te doen, dat is overigens niet hetzelfde als succesvol stock picken!

Mijn doel is om jaarlijks 6% rendement te halen met een beperkt risico naar beneden. Dit jaar gaat dat zeker lukken want na 3 weken stond ik al op +10% (begrijp me goed dat is me nooit eerder overkomen en dus puur geluk). Vervolgens heb ik afgelopen week met een investering van ongeveer 6% putopties gekocht op de gehele privé porto. Ik heb geen calls verkocht omdat er ook nog wel eens een forse stijging aan zou kunnen komen dan rol ik de putjes wel door naar boven natuurlijk. Het is voor mij onduidelijk wat er gaat gebeuren daarom heb ik heb voor (dure) zekerheid gekozen waarbij ik wel profiteer van eventuele koersstijgingen. Mijn grootste risico is de $ die heb ik (nog) niet afgedekt.

Je merkt het al ik ben nog zoekende nu de perpen niet meer interessant zijn. Ik denk wel dat je met een juiste selectie van aandelen het beter kunt doen dan met ETF's.

Veel succes
RDP
Lk-33
0
He RDP, ieder zoekt zijn weg en ook die van jou heeft zeker mijn interesse. Ik wil niet elke dag hoeven letten op mijn beleggingen, ik ga voor buy-and-hold hoewel dat nu lastig is.

Ik ben overigens niet echt bang voor een rate hike in de VS. Iets in mij zegt dat men in de VS veel te optimistisch is en dat er ook daar fundamenteel nog teveel mis is. Dit zou kunnen betekenen dat de marktrentes ook daar nog heel erg lang laag blijven. Een rente-hike van de FED hoeft overigens niet een stijging van de marktrentes te betekenen, dat is in het verleden ook wel eens bewezen, heb ik gelezen.

Maar goed dat is mijn bescheiden mening en ik kan het zomaar ook helemaal fout hebben.
solide
0
Heeft iemand mening over mijn griekse obligate. Verloor van de week maar won zo waar vandaag.
Is dit fonds kansrijk of ten dode opgeschreven?
EFG HELLAS FUNDING 6% 2005-4933,00%0,50(1,54%)
solide
0
Tot slot is het ook mogelijk dat u zeer positief bent op ING en niet vast wilt zitten aan een maximumaflossing, maar toch enige bescherming wenst. Ook dan zijn er mogelijkheden met deze certificaten. Een mooie vind ik die met een 9,50 euro als ondergrens (ISIN: DE000UZ2TU27).

Dit certificaat lost in december 2015 af op een koers van 12,50 euro, als gedurende het jaar de koers van ING niet onder de 9,50 euro uitkomt. De actuele koers van dit certificaat ligt fractioneel boven de koers van ING, namelijk op 11,40 euro.

Dat betekent een bonusrendement van bijna 10%. Als ING toch onder de 9,50 euro duikt, doet het certificaat het nauwelijks slechter dan een directe belegging in ING. En het aardige is, als ING dit jaar in koers zou exploderen, en bijvoorbeeld op vijftien euro zou staan in december 2015, dan lost het certificaat af op vijftien euro.

De 12,50 bonusaflossing is bij dit certificaat geen maximum in de aflossing. Ten opzichte van een directe belegging vind ik dit certificaat daarmee een prachtig alternatief.

Let u bij alle certificaten op dat u een debiteurenrisico loopt op de uitgevende instelling en neem alleen een positie in als u de werking van deze certificaten geheel doorgrondt.

Wie kent dit product van marcel van der tak?
solide
0
Mijn reactie op het artikel van Marcel van der Tak......

Marcel dank voor je uitleg en tips maar.....
Wie is de uitgevende partij met welke S&P rating?
En binck en degiro kennen het isin nummer niet dus de deur blijft helaas nog op slot van de Duitse snoepwinkel....
solide
0
Hierbij het complete artikel...

Mooie bonus via ING
27 jan 2015 om 10:35 - Marcel Tak

ArtikelReacties (3)

Vorige week schreef ik over de 9% Memory Coupon Note met ING als onderliggende waarde. Als ING aan het eind van de driejarige looptijd minimaal 8,30 euro noteert, kan de belegger maximaal 9% rendement per jaar behalen.

Inmiddels ligt de koers van deze note op circa 105% en is het maximaal te behalen rendement gezakt naar 7%. Dat komt omdat de koers van het aandeel ING is gestegen van 10,425 euro bij uitgifte van de note naar 11,35 euro.

De afstand tot de koers van 8,30 euro is daarmee groter geworden, het risico beperkter en dus het rendementsperspectief geringer. Op zichzelf is de note nog steeds aantrekkelijk, maar ik neem u graag mee naar de Duitse snoepwinkel.

Bonus Certificaat op ING
Aan de beurs van Frankfurt staat een grote hoeveelheid certificaten genoteerd met ING als onderliggende waarde. Voor adviseurs die hun klanten willen verwennen met een ING-product op maat, geef ik een aantal mooie voorbeelden.

Stel u bent redelijk positief op ING, en verwacht dat de koers dit jaar niet meer onder de tien euro komt. Dat betekent vanaf de actuele koers van 11,35 euro een maximale koersdaling van 12%. Dan kan het Bonus Certificaat op ING, aflopend in december 2015 interessant zijn (ISIN: DE000PS1CSM1).

Als de koers van ING gedurende het gehele jaar, tot en met 18 december 2015, niet onder de 10 euro komt, lost dit certificaat af op 14 euro. De actuele koers van het certificaat is 11,50 euro. Dat betekent, bij aflossing op 14 euro, een rendement van 22% in nog geen jaar tijd.

Als ING wel op enig moment onder de tien euro uitkomt, vervalt de bonusaflossing op 14 euro. In dat geval lost het certificaat in december af op de koers van ING (met een maximum van 14 euro). Het certificaat noteert nu vijftien cent boven de koers van ING.

Dat betekent dat het resultaat bij doorbraak van de ondergrens 1% slechter is dan een directe investering in ING. Daar komt dan nog het gemiste uitgekeerde dividend in 2015 bij, maar dat zal waarschijnlijk slechts enkele centen bedragen. Het aardige is dat op deze basisvariant er veel alternatieve mogelijkheden zijn.

Bonus Certificaat met ondergrens
Misschien vindt u bovenstaand certificaat interessant, maar vreest u dat ING onder de 10 euro kan komen. Een ondergrens van 8,50 euro is naar uw mening wel veilig genoeg. In dat geval is er een certificaat met als ondergrens 8,50 euro.

Dit certificaat (ISIN: DE000VZ76PX8) lost in december 2015 ook af op 14 euro als de 8,50 euro ondergrens niet wordt doorbroken. De actuele koers van het certificaat is 12,30 euro. Dat betekent in dit geval een maximumrendement van een kleine 14%, ruim 8% lager dan dat van het vorige certificaat.

Bovendien, met een koers van 12,30 euro is de premie bovenop het aandeel gelijk aan 8%. Als de 8,50 euro grens neerwaarts wordt doorbroken, is de achterstand van dit certificaat op een directe belegging in het aandeel derhalve zeker 8%.

Daar staat tegenover dat de bonusaflossing op 14 euro in takt blijft tot een koersdaling van ING met maar liefst 25%.

Pro-certificaten
Stel u vindt het laatste certificaat mooi, maar wil dat de waarneming of de ondergrens wordt doorbroken niet gedurende de gehele looptijd geldt, maar alleen aan het eind van de looptijd.

In dat geval zijn er PRO-certificaten beschikbaar, zoals die (ISIN: DE000DG16C09) met ondergrens van eveneens 8,50 euro, maar een waarnemingsperiode uitsluitend van 18 november tot en met 18 december. Als ING voor 18 november onder de 8,50 euro uitkomt, blijft de bonusaflossing van 14 euro in stand.

Dit certificaat kent nog wat minder risico, maar de actuele prijs ligt ook hoger: 12,70 euro. Dat betekent een rendement van 10% als de bonusaflossing plaatsvindt. De premie van het certificaat bovenop het aandeel is met 12% hoog.

Als in de laatste maand van de looptijd ING onder 8,50 euro noteert, doet dit certificaat het derhalve 12% slechter dan het aandeel.

Bonus Certificaat zonder vast te zitten
Tot slot is het ook mogelijk dat u zeer positief bent op ING en niet vast wilt zitten aan een maximumaflossing, maar toch enige bescherming wenst. Ook dan zijn er mogelijkheden met deze certificaten. Een mooie vind ik die met een 9,50 euro als ondergrens (ISIN: DE000UZ2TU27).

Dit certificaat lost in december 2015 af op een koers van 12,50 euro, als gedurende het jaar de koers van ING niet onder de 9,50 euro uitkomt. De actuele koers van dit certificaat ligt fractioneel boven de koers van ING, namelijk op 11,40 euro.

Dat betekent een bonusrendement van bijna 10%. Als ING toch onder de 9,50 euro duikt, doet het certificaat het nauwelijks slechter dan een directe belegging in ING. En het aardige is, als ING dit jaar in koers zou exploderen, en bijvoorbeeld op vijftien euro zou staan in december 2015, dan lost het certificaat af op vijftien euro.

De 12,50 bonusaflossing is bij dit certificaat geen maximum in de aflossing. Ten opzichte van een directe belegging vind ik dit certificaat daarmee een prachtig alternatief.

Let u bij alle certificaten op dat u een debiteurenrisico loopt op de uitgevende instelling en neem alleen een positie in als u de werking van deze certificaten geheel doorgrondt.

Marcel Tak is zelfstandig beleggingsadviseur en was hiervoor werkzaam op het ministerie van Financiën. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Hoover
0
Beetje verlakkerij dit soort produkten. Asymetrische pay-off inbouwen en er een enorm verkoopverhaal bijhouden.
Fees zijn tenminste 3% en dan zeker nog een keer 3% op de secondaire markt. Mijn advies: als je ze echt wil hebben, koop ze secondair als de fees eruit zijn geschreven. Of natuurlijk als er iets gebeurt en deze zeer beperkt liquide producten voor een habbekrats te koop zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Hoover schreef op 29 januari 2015 08:54:

Beetje verlakkerij dit soort produkten. Asymetrische pay-off inbouwen en er een enorm verkoopverhaal bijhouden.
Fees zijn tenminste 3% en dan zeker nog een keer 3% op de secondaire markt. Mijn advies: als je ze echt wil hebben, koop ze secondair als de fees eruit zijn geschreven. Of natuurlijk als er iets gebeurt en deze zeer beperkt liquide producten voor een habbekrats te koop zijn.
Maak ze zelf, het is immers slechts een synthese van vordering en een geschreven put.

Ik krijg wel altijd jeuk van die marketing verhalen van Marcel Tak, waarbij hij dat laatste even vergeet te vertellen aan de retail beleggers. Die denken een veredelde pandbrief te kopen, en zijn de facto ongedekt puts aan het schrijven.

Hoe dat een nuttig instrument is voor de belegger ontgaat me dan ook (ik zie inderdaad wel het nut voor de emittent), als je zoiets wil, maak het dan zelf (punk is not dead).
solide
0
Heeft iemand mening over mijn griekse obligate. Verloor van de week maar won zo waar vandaag.
Is dit fonds kansrijk of ten dode opgeschreven?
EFG HELLAS FUNDING 6% 2005-4933,00%0,50(1,54%)
NewEnergy
0
@solide
Wat was je motivering om ze ooit te kopen? Ze betalen momenteel geen rente uit, dus de waarde hangt volledig af van je visie op het herstel van deze bank.
[verwijderd]
0
Wie kent het PIMCO INCOME STRATEGY FUND II.

Dit fonds geeft een dividend van ca. 9 % !

Wie heeft er ervaring met dit fonds? Het betaald maandelijks een dividend.
Saltyrug
0
Ik ben op zoek naar een goed Eur high yield fonds.

In USD heb ik op dat gebied PIMCO Dynamic Credit Income (PCI), PIMCO Dynamic Income (PDI), Western Asset High Income II (HIX) en FFC. Momenteel heb ik ook nog HYLD, maar daar heb ik het vertrouwen in verloren en wacht op een beter exit moment. Daarnaast heb ik voor de lol nog wat stukken PCEF en CEFL.

In eerste instantie leek me de iShares High Yield ETF wel wat, maar na bestudering van de literatuur blijkt dat door de screening van die ETF op liquiditeit het voordeel van het investeren in High Yield weer teniet wordt gedaan. Derhalve ben ik op zoek naar een closed end High Yield fonds in Eur met historie en kwaliteit. Is Robeco High Yield wat? Of moet ik gewoon voor de US fondsen gaan en dan een en ander hedgen?

Dank!
shaai
0
Robeco is natuurlijk geen closed-end, maar het is een goed fonds qua team managers en analisten. Robeco High Yield is 'global'dus naar market cap vooral US en flinke pluk Europa. Maar ze hebben ook Robeco European High Yield, zelfde goede team met alleen exposure naar Europa. Actief gemanaged open-end fonds.
shaai
0
iemand ook in prefs zoals de hunter douglas prefs? de HUNDP?
coupon over 24 ct nominaal:

This percentage amounts to 2.25% per annum over the European Central Bank’s deposit rate on the last working day of May of the affected year.
en dat over een par value van 24ct

ik heb ze, er is wel erg weinig handel in.
Otto Obligatie
0
Nee, wel
- share Goodrich Petroleum Corp 9.75% Perp gekocht op 7,75 vorige week. Mazzeltje met uitgifte van de commons deze week.
- escalera resources pref
- miller energy pref

Allemaal dik in de plus + betaling van coupon
Cootje
0
Vraagje Escalera is toch Seadrill geweest , die zouden toch stoppen met couponbetalingen of gooi ik wat door elkaar
Otto Obligatie
0
Escalera was voorheen Double Eagle Petroleum, maar dat zegt mij verder niks. Seadrill is RIG bedrijf. Kijk op seekingalpha voor meer info
Otto Obligatie
0
@shaai: graag gedaan. vind ik nog steeds de beste pref die er is.

Heb trouwens ook enkele weken geleden Supertel Hospitality Inc 8% -Pref-A- gekocht op 5,5. Hij staat inmiddels op 7,5 en is nominaal 10. Hij betaalt al enkele jaren geen coupon uit, maar is cumulatief. Dat was voor mij de reden om deze pref voor een prikkie aan te schaffen.
1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront