Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen?

Pas geleden heb ik deze nieuws update gelezen:
"Donderdag 22 januari, wanneer de ECB weer met zijn rentebesluit naar buiten komt, kan dat alleen maar tegenvallen, omdat iedereen er vanuit gaat dat er voor EUR500 miljard aan inkoop van staatsobligaties wordt aangekondigd. Wordt het minder, en dat zou zo maar kunnen met de kwartaalcijfers en de Griekse verkiezingen voor de deur, of komt er helemaal geen aankondiging, dan mag een spike in de eurokoers worden verwacht", aldus Maartens. (ANS) bron: www.binck.nl

Er wordt een politieke spelletje gespeeld.
De olieprijs en de euro zijn ongekend laag. De Duitsers willen niet meedoen met ECB QE. Wat zal de ECB doen. Of blijft het bij woorden dat we alles doen aan de deflatie, en zullen we afwachten tot na de Griekse verkiezing en wanneer de olieprijs stabiliseert.
Merkel maakt de Grieken bang en sommige EU-beleidmakers in Brussels twijfelen over een schuldsanering op de Griekse leningen. Uiteindelijk zal er ooit de schuldverlichting komen. Maar onder welke bewind. Jammer, door twijfels en dwang zullen de Grieken zeker meer stemmen op Syriza. Want dit is wat Syriza wil een schuldverlichting. Jammer voor Samaras die met veel met pijn en moeite de hervormingen heeft doorgevoerd.
Een veronderstelling van mij: stel Syria wint, Griekenland blijft of gaat uit de EU en er komt een schuldverlichting voor de Grieken. Door deze moves zullen meer aanhangers van anti-EU groeien. Dan kan er met zekerheid worden gevolgd dat de Engelse burgers echt kiezen om uit de euro te stappen. Daarnaast hebben we nog de Spaanse verkiezing, de fransen begrotingstekort en de Italianen met zijn hoge staatschuld waarbij ze verlangen naar mildere aanpak zoals bij de Grieken.

Mijn vraag aan jullie.
Delen jullie mijn visie?
Wat gaat de AEX doen de komende dagen voor 22 en 25 januari?
Wat is jullie langer termijn sentiment? Positief of negatief.