USG People « Terug naar discussie overzicht

week 5 start op 10,845 . USG - Randstad - Brunel

395 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
tatje
0
Een slecht einde van de week, moet je direct relativeren.

Pina 100, zei het al, in januari toch al meer als 1 euro stijging.

Was deze week, die voor bijna alle aandelen catastrofaal eindigde, voor USG ook zo n ramp.

Als je donderdagavond op 11,425 staat en vrijdagavond op 10,845, zeg je zo wie zo, ja.

FF een vergelijk, voor wat het waard is.

Vroeger zou USG binnen de uitzenders de grootste daler zijn en hoe is dat nu.

USG begon op 10,975 en eindigt op 10,845 een daling van 1,18%
Randstad begon de week op 48,30 en eindigt op 46,28 een daling van 4,18%
Brunel begon de week op 47,74 en eindigt op 44,32 een daling van 7,16%..

Ik weet het, de sectoren en landen zijn bij alle drie anders, maar toch, USG houdt zich in tegenstelling tot vroeger staande.

Als je een week bent weggeweest en je ziet de eindstand van vandaag en het bloedbad, zeg je, zoveel heeft USG niet ingeboet.

Was je gisteravond thuisgekomen, dan smaakt je het eten niet zooo goed.

Alle positieve uitlatingen over de uitzendbranche worden op 1 dag wegegvaagd door macro economische angst.

1 was uitzender die dicht bij de bronnen zit, niet ontzettend positief.
2 waren de abucijfers niet behoorlijk positief en beloven nog beter te worden.
3 Gaf HSBC geen advies op 13 euro
4 gaf kepler geen advies op 14 euro.
5 was de vacature top tien vanaf de kerstweek niet groeiend met 15% per week.

Ik geloof ook wel, dat zonder echt nieuws van USG, we toch te leiden zullen hebben onder slechte economische macro cijfers en of voorspellingen.
Hopelijk hebben we vandaag macro economisch het ergste gehad.

Het is jammer van de winst van gisteren, die ineens verdampt.

Maar dat zal altijd een onderdeel van de koersstijging op lange termijn, van USG blijven.

Heb van vandaag, niet veel meegekregen.
Gisteren bij thuiskomst ineens lichtflitsen in het linkeroog, via huisarts, direct naar oogspecialist en had toen even geen flitsen, geen scheuring in netvlies, zag ze en heb nu weer flitsen, lijkt op onweer.
Maandag toch maar weer terug en niet op de afspraak van 4 weken wachten.

Wat een mens toch kan krijgen.
Denk toch dat 8 maanden de zon op zoeken beter voor mij is.

Heb het weekdraadje vast geopend, want weet niet wat er allemaal dit weekend nog kan gebeuren.

AVE !
[verwijderd]
0
Ook namens mij een oprecht sterkte toegewenst, Tatje.
Als je jezelf maar niet sappel laat maken door iets wat USG heet!
tatje
0
Bedankt, voel zelf alsof het niets is, maar het flitst weer, dus hang ik maandag weer aan de bel.
Maar nu genoeg daar over, daar zijn we niet voor hier.

Zolang er geen doorbraaknieuws van USG of van de sector komt, blijven we speelbal.

En blijven we overgeleverd aan de sentimenten.

Het zij zo !
SAHR-0310
0
Het gaat me allemaal net wat te 'toevallig' allemaal. Vlak voordat de koers in 2011 van 15 naar 4,50 euro daalde was er ook die dag met opvallend veel omzet in calls (ik meen toen ook zo'n 4500 calls in een serie).

Vandaag had ik het gevoel dat de algehele kentering op de beurzen volgens planning door wat grote jongens is uitgevoerd. Eigenlijk heb je als particulier niks te zoeken in dit spelletje. En zogenaamde controlerende instanties kunnen we net zo goed afschaffen. List en bedrog blijft toch de boventoon voeren. Veel bewegingen zijn niet meer op logica of feiten gebaseerd.

Benieuwd waar het grote geld de beurzen en daarmee ook de koers van USG naar toe gaat brengen de komende tijd.
SAHR-0310
0
tatje
0
Bedankt, maar nu is het genoeg geweest, zal wel meevallen.

Heren en eventueel dames we gaan weer over tot de orde van de dag.

USG.

Rob Zandbergen : de 2e helft van 2103 was al beter, maar 2014 wordt ( ff wachten ) veel beter.

Alleen geklooi in de macro economie, waardoor onze export terugvalt kan USG stoppen.

We zullen het volgende week zien in dit theater.

Ja Sahr - 0310, flitshandel, ik zal dat wel hebben gezien.
[verwijderd]
0
eddy59
0
'Euro uit de gevarenzone' USG Up She Go's

DAVOS -
De existentiële bedreiging voor de euro door de eurocrisis is afgewend. Dat zei de Finse eurocommissaris Olli Rehn (economische en monetaire zaken) zaterdag op het World Economic Forum in Davos.


Foto: screendump
Mede dankzij de omvangrijke reddingsoperaties van de Europese Centrale Bank is vorig jaar het langverwachte economische herstel in de eurozone ingezet, aldus Rehn. Het economische klimaat is in de afgelopen 18 maanden sterk verbeterd en het herstelproces zal zich dit jaar voortzetten, zei hij.
[verwijderd]
0
Ik denk eerlijk gezegd dat we maandag licht rood beginnen en dat we stevig groen sluiten. Anders bestens eruit?
Tobo
0
na een tip uit de weekdraad van vorige week heb ik even op www.shortsell.nl gekeken. Ik zag daar eerst de onderstaande melding staan met een totale shortsell van1,28 als je dan doorklikt op deze tekst (Shortposities worden momenteel niet weergegeven na de datum van de slotmelding. Klik hier om deze posities wel te laten zien.) zie ik een shortsell van 2,23 staan. ik interpreteer dat misschien wel fout maar als ik het niet fout zie dan betekend dat er na 20 januari 1 % extra geshort is.

USG People
Totale netto shortpositie op 25 januari 2014: 1,28%
Shortposities worden momenteel niet weergegeven na de datum van de slotmelding. Klik hier om deze posities wel te laten zien.
USG People
Totale netto shortpositie op 25 januari 2014: 2,23% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben. In onderstaande grafiek worden ze toch weergegeven. Klik hier om deze posities te verbergen.

kan iemand het verklaren?
PS: gezien de daling op WS voorzie ik maandag niet veel goeds voor de beurs hier.

@en voor Tatje heel veel succes maandag zelfs, een USG koers van € 35,= kan jou oogklachten die je mogelijk hebt niet oplossen.
artm
0
1,28% zijn de gemelde shorts. Van de overige 0,95% is het onbekend hoe hoog ze zijn omdat beide partijen onder de 0,5% zitten.
Tobo
0
AHA dank je artm dat betekend dus dat er waarschijnlijk mer geshort is dan dat we denken jammer maar helaas. dank voor je uitleg. Ik blijf gewwon zitten want zoals Tatje altijd zegt HIJ KAN ZOMAAR VALLEN ! (alleen niet komende week.....)
Pim de Waard
0
Tatje, ik kom net thuis en lees je nieuwe draadje.
Die lichtflitsen heb ik jaren geleden ook gehad en toevallig ook in mijn linkeroog. Mijn huisarts belde zelf met de oogarts en ik kon snel terecht. Blijkt glaucoom te zijn. De boldruk in je oog is dan te hoog en je krijgt er druppels tegen, die je dagelijks moet gebruiken. Sindsdien probleem onder de knie.
Er op staan dat je naar de specialist gaat en snel.
Slaap lekker.
Pim
[verwijderd]
0
Volgens mij zit USG in fase 4, en kunnen we flink door stijgen!!

Zoals u waarschijnlijk wel weet, speelt psychologie ? in het bijzonder angst en hebzucht ? bij beleggen een grote rol. Emoties zorgen ervoor dat sommige aandelen uitgroeien tot lievelingsaandelen. Waarvoor velen dan bereid zijn een hoge prijs te betalen. Met als gevolg dat de toekomstige rendementen van dergelijke aandelen vaak juist tegenvallen.

Value-aandelen

Aan de andere kant van dat spectrum bevinden zich de zogeheten 'value-aandelen'. De bedrijven achter deze aandelen worden doorgaans geconfronteerd met problemen. Die al dan niet van tijdelijke aard of bedrijfsspecifiek zijn. Beleggers - zich vaak van die problemen maar al te goed bewust - mijden deze aandelen het liefst.

Maar als gevolg daarvan worden de problemen nogal eens meer dan evenredig in de beurskoersen vertaald. Met als gevolg dat de toekomstige rendementen van dergelijke 'probleembedrijven' nogal eens een stuk beter zijn dan menigeen zich aanvankelijk realiseert.

Gemiddeld geldt dat iets meer dan de helft van alle value-aandelen een bovengemiddeld rendement oplevert. Maar opvallend blijft wel dat dit effect al lang en breed bekend is en in tal van studies is aangetoond. En toch blijft het effect gewoon bestaan. Kennelijk is ook bij beleggers emotie een sterkere factor dan de ratio.

Overigens geldt wel dat value-beleggen niet ieder jaar werkt. Dat lijkt een nadeel, maar is juist een heel groot voordeel... Een strategie die altijd werkt gaat al snel aan eigen succes ten onder. Dat value-beleggen soms werkt, en soms een tijdlang ook niet, maakt dat deze strategie gemiddeld bovengemiddelde rendementen kan blijven genereren. Gelukkig dus maar dat value-beleggen niet altijd werkt...

Opvallende asymmetrie

Bij value-aandelen geldt nog iets opvallends. De verwachte rendementen kennen namelijk een asymmetrisch karakter. Laat ons dit even toelichten...

Wanneer eenmaal aandelen van een bepaald bedrijf gekocht zijn, kan zo'n bedrijf zich vervolgens eigenlijk slechts op een viertal manieren ontwikkelen:

1) De ontwikkelingen vallen sterk tegen
2) De ontwikkelingen vallen ietwat tegen
3) De ontwikkelingen vallen ietwat mee
4) De ontwikkelingen vallen sterk mee

Het aardige van value-aandelen is dat beleggers bij voorbaat eigenlijk al wat al te somber zijn (vanwege het overreageren op de problemen). Voor dergelijke aandelen betaalt u dus eigenlijk een prijs waarbij 'ietwat tegenvallende ontwikkelingen' (optie 2) al ingeprijsd zijn. Vallen de ontwikkelingen dan inderdaad wat tegen dan blijft een forse koersdaling nogal eens uit. Dit was immers al - aanvankelijk ten onrechte - in de beurskoers verdisconteerd.

Enkel wanneer de ontwikkelingen sterk tegenvallen (optie 1) zal ook een value-aandeel fors in koers kunnen dalen. Maar gelukkig resteren er ook nog twee andere scenario's...

Want wanneer de ontwikkelen ook maar 'ietwat meevallen' (optie 3) is nogal eens sprake van een flinke koerssprong. Immers, 'ietwat tegenvallende' ontwikkelingen waren ingeprijsd. Terwijl daar in werkelijkheid helemaal geen sprake van blijkt. Geen wonder dan ook dat de koersen in zo'n geval nogal eens flink stijgen.

Resteert nog het meest gunstige scenario. Van sterk meevallende ontwikkelingen (optie 4). In dergelijke gevallen stijgen koersen van value-aandelen dikwijls meer dan 100%. En in een heel enkel geval soms nog veel meer.

Dus...

Bij value-aandelen geldt dat sprake is van positieve rendementsverwachtingen (beter dan het marktgemiddelde). Dergelijke aandelen ontstaan doordat beleggers in geval van onzekerheden of problemen aandelen te sterk afstraffen. Tevens blijkt van een opvallende asymmetrie sprake.

Die asymmetrie zorgt ervoor dat wanneer slechts de helft van de value-aandelen beter dan gemiddeld presteert, de totale portefeuille in een gemiddeld jaar toch bovengemiddeld rendeert. Dit doordat de uitschieters omhoog, mits een voldoende ruime spreiding is aangehouden, de uitschieters omlaag doorgaans meer dan volledig goedmaken...

Een goed weekend toegewenst!

Vriendelijke groet,
Hendrik Oude Nijhuis

www.warrenbuffett.nl

---

DISCLAIMER: Dit bericht is geen professioneel beleggingsadvies. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor meer informatie, zie disclaimer.warrenbuffett.nl.

(C) Kingfisher Capital,
marathon 11
0
quote:

Tobo schreef op 25 januari 2014 23:56:

AHA dank je artm dat betekend dus dat er waarschijnlijk mer geshort is dan dat we denken jammer maar helaas. dank voor je uitleg. Ik blijf gewwon zitten want zoals Tatje altijd zegt HIJ KAN ZOMAAR VALLEN ! (alleen niet komende week.....)
Dat is het perecntage dat altijd onbekend is en blijft en meer een goede schatting dan werkelijke percentages.
Omdat er donderdag gewoon 125000 in de slotveiling bestens worden gekocht zou ik me daar niet zo druk over maken.
Dat deze slechte vrijdag werd gebruikt om de zaak fors zonder veel extra moeite en kosten lager te zetten moge duidelijk zijn. Binnenkort gaan we gewoon weer omhoog. Structureel en fors.
Sterkte morgen tatje. Lees dat het even wat minder gaat maar begrijp die lichtflitsen na al dat USG vuurwerk van de afgelopen dagen wel. We spreken elkaar.
395 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  18:05
 Germany40^ 18.023,90 +0,71%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.929,82 +0,80%
 US30^ 38.701,83 +1,47%
 Nasd100^ 17.905,58 +2,25%
 US500^ 5.131,53 +1,34%
 Japan225^ 38.343,55 +1,40%
 Gold spot 2.298,67 -0,22%
 EUR/USD 1,0766 +0,39%
 WTI 78,07 -1,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront