Imtech « Terug naar discussie overzicht

Imtech 11-15 februari, tijd voor herstel?

2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Espanjolles schreef op 12 februari 2013 18:16:

[...]

ik wil niet betweterig overkomen, maar die GMT heeft zijn positie met 0.55% vergroot (van 0.82 naar 1.37)
Met die nieuwe Marshall totaal nu dus 8.55%...
vind het erg veel...(sns was 6 of 7%)

Je kijkt naar 4 feb. GMT heeft al eens verhoogd naar 1.16 op 8 feb. En inderdaad is veel te veel.
bezinteergebelegt
0
quote:

RT2014 schreef op 12 februari 2013 17:28:

[...]

Net als Bezinteergebelegt, of heb je je postzegelverzameling nog? ;)
whoehahahahaha, deze kan ik waarderen en ja die heb ik nog :-), de rest is wel meegegaan met de kringloop, slaap nu in een verlaten Occupytent, heb D.Scheringa als buurman, hij is wel vermomd maar je herkent hem nog net.
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

vlaggenmast schreef op 12 februari 2013 17:48:

oke....ik begin wel.......:

ik zit erin op 11 rond voor de volle 100%

wat verwachten jullie en waarom, onderbouwing dus?

(ik denk ik begin een discussie zonder de ander af te zeiken.....onderbouwing dus!)
Maar een kleine belegger, gisteren winst genomen, dan spreken we over 90 euro. vanmorgen weer gekocht op 10,550. te vroeg dus. Ik zit er ook grotendeels geheel in. Nu ben ik pas vrij recent echt begonnen met beleggen dus het is allemaal nog een beetje natte vinger werk. Ik verwacht de komende tijd nog gekke bewegingen naar boven en naar beneden maar waar ik eerst dagelijks alles maar in de gaten hield hou ik daar maar mee op. Ik verwacht dat dit fonds over 2 maanden wel rond de 11,50 / 12,00 zou kunnen staan. En hopelijk aan het einde van het jaar rond de 15/16. Dan ben ik al heel blij.

Ik zou willen dat ik het meer voor je kon onderbouwen maar ik volg in deze simpelweg mijn gevoel.

Succes!
Spoetnik
0
quote:

vlaggenmast schreef op 12 februari 2013 17:48:

oke....ik begin wel.......:

ik zit erin op 11 rond voor de volle 100%

wat verwachten jullie en waarom, onderbouwing dus?

(ik denk ik begin een discussie zonder de ander af te zeiken.....onderbouwing dus!)
Geen idee, valt mijns inziens ook niet te onderbouwen. We varen op een zeilschip zonder enig idee te hebben hoe de wind staat, is moeilijk koers bepalen..
Superdude
0
bericht is inmiddels een week oud. Maar in die zin wel duidelijkheid vanuit het park zelf.
Zo lezende zou de fraude misschien bij Poolse en Duitse tak van Imtech zitten?

Pools pretpark verwacht Imtech te kunnen betalen
(Novum/ABM FN) - Adventure World Warsaw verwacht uiterlijk in het tweede kwartaal de financiering rond te hebben voor de bouw van zijn pretpark. Maandagochtend meldde technische dienstverlener Imtech nog een strop van ruim honderd miljoen euro te leiden op het project, omdat Adventure World de rekeningen niet betaalt.

Volgens Adventure World Warsaw mag het geen verrassing heten dat de langetermijnfinanciering nog niet rond is. Volgens het pretparkbedrijf bevindt het project zich nog in de ontwikkelingsfase en wordt er gedraaid op geld dat de aandeelhouders zelf inleggen.

Het pretpark stelt sterke steun te genieten van overheden en de benodigde vergunningen in bezit te hebben. Later deze maand moet de ontwikkelingsfase voltooid zijn, stelt Adventure World Warsaw. Imtech meldde maandagochtend dat Adventure World Warsaw de financiering niet rond heeft, waardoor een betaling van tweehonderd miljoen euro voor gedane werkzaamheden niet is overgemaakt. De technische dienstverlener kan de schade niet precies inschatten, maar mikt op ten minste honderd miljoen euro aan afschrijvingen. De bovenkant van de verliezen kan Imtech niet vaststellen, maar in totaal is voor Imtech 757 miljoen euro gemoeid met de orders.

Imtech laat forensisch onderzoek doen naar mogelijke fraude bij de projecten. Het eigen lokale management is tot die tijd op non-actief gesteld.

Adventure World Warsaw zegt de gang van zaken te betreuren. Het pretpark spreekt desalniettemin de verwachting uit dat Imtech Polen de uitvoerder zal blijven.

Een woordvoerder van Imtech reageert positief op de uitspraken van het pretpark. "Dat zou heel goed nieuws zijn. Als zij de financiering rond krijgen, dan zouden wij gaarne bereid zijn de werkzaamheden te hervatten.
bezinteergebelegt
0
Ik heb nog geen positie in Imtech maar loer er wel op, t'is alleen een beetje raar/vreemd als dat hebberig genoemd wordt, het gaat toch om geld verdienen. Ik had het dus ook echt niet vervelend gevonden als ik vorige week maandag 50 putjes oid mrt 20 had gehad, had ze met liefde afgerekend, maar had ze alleen niet. Het zijn toch DE bewegingen waar je op hoopt als je posities hebt in een aandeel. Geldt ook de andere kant op, je hebt toch graag calletjes in een fonds als je opstaat en leest dat er een overnamebod is uitgebracht met 30 procent premie erbij. Hoe het nu met Imtech staat weet ik ook niet maar volg al wel een paar dagen scherp het nieuws en de koers ( incl omzetten ) en de AFM shortlist. De daling van vandaag had ik zelf niet verwacht maar dramatisch is het niet, wellicht nog wat uitstappers die het zekere voor het onzekere nemen. Op het moment dat de koers redelijk stabiliseert en een evtle stijging op hogere omzetten gaat als dalingsdagen ga ik zeker een positie opbouwen in Imtech, niet de aandelen maar calls, groter risico maar ook veel grotere hefboom, mocht de koers dan echt gaan herstellen dan kun je met een investering van een 3 tot 4 duizend euro evtl flink cashen. Uiteraard kun je ook in de goot eindigen maar daar is het inmiddels ook al zo druk met al die mensen in T-shirt met daarop een SNS logo. Mss gaat het nog drukker worden.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 12 februari 2013 19:48:

Ik heb nog geen positie in Imtech maar loer er wel op, t'is alleen een beetje raar/vreemd als dat hebberig genoemd wordt,

Dat is niet hebberig, dat is slim

bekijk het zo, als je er al in gezeten had was je nu ook het haasje geweest

Ik had geluk dat ik er net uit was, maar ik kom ook terug
GC
0
Deutsches Imtech-Geschäft von Turbulenzen in Polen nicht berührt

HAMBURG (dpa-AFX) - Die deutsche Abteilung des niederländischen Imtech-Konzerns ist von den Turbulenzen innerhalb des Konzerns in seinem operativen Tagesgeschäft nicht betroffen. Alle Aufträge und Projekte würden planmäßig fortgeführt und auch die Sponsorenverträge mit Bayern München, dem Hamburger SV, dem VfB Stuttgart und dem VfR Aalen eingehalten, teilte der Spezialist für Energie- und Gebäudetechnik am Sonntag in Hamburg mit. "Es gibt keinerlei Anzeichen für irgendwelche Schwierigkeiten in Deutschland", sagte Imtech-Sprecher Sebastian Conrad.
Imtech ist ein internationaler Konzern mit 27.000 Mitarbeitern und einem Umsatz von mehr als fünf Milliarden Euro mit Sitz im niederländischen Gouda. In Deutschland erreicht Imtech mit 5.800 Mitarbeitern an mehr als 60 Standorten einen Umsatz von rund 1,5 Milliarden Euro und ist vor allem als Namens-Sponsor des HSV-Stadions einer größeren Öffentlichkeit bekannt.



In der vergangenen Woche hatte Imtech bekannt gegeben, dass im Zusammenhang mit vier Projekten in Polen eine Abschreibung von 100 Millionen Euro fällig werde und deshalb der Jahresabschluss 2012 und die Jahresversammlung der Aktiengesellschaft sich verzögern. Die Aktie war daraufhin abgestürzt, die polnische Geschäftsführung wurde umgehend suspendiert. Zwei deutsche Spitzenmanager, darunter der Chef der Geschäftsleitung, erklärten freiwillig ihren Rücktritt. Das polnische Geschäft fällt in die Verantwortung der deutschen Niederlassung in Hamburg.
"Polen stellt mit einem Umsatz von 100 Millionen Euro im Vergleich zu Imtech Deutschland oder dem Imtech-Konzern lediglich eine kleine Region dar", sagte Conrad. Die möglichen Unregelmässigkeiten seien vor allem bei dem Projekt "Abenteuerwelt Warschau" aufgetreten. Zugesagte Gelder seien nicht geflossen, der Partner habe seine Vertragspflichten nicht eingehalten. Deshalb habe Imtech die Arbeiten an dem Projekt bereits vor einem halben Jahr gestoppt. Der Konzern fühle sich getäuscht und überprüfe derzeit seine internen Frühwarnsysteme. Die deutsche Geschäftsführung sei kommissarisch mit Managern aus Gouda und Hamburg neu besetzt worden. Imtech sei auf operativer Basis gesund. "Es gibt weiterhin im Rahmen bestehender Bankkredite genügend Spielraum für unsere normale Geschäftstätigkeit", sagte Conrad./egi/DP/edh

www.finanzen.net/nachricht/aktien/Deu...
[verwijderd]
0
quote:

Nickname89 schreef op 12 februari 2013 20:12:

Dat zie ik positief
Daarom is de koers gehalveerd.
Er is veel meer aan de hand.
wiegveld
0
quote:

xiut schreef op 12 februari 2013 18:54:

[...]
Same here.
Zit er in voor gemiddeld 10.80 of zo maar het lijkt er inderdaad op of de shorters al meer weten. Tweede Ahold zou niet fijn zijn, maar ja, erger dan bij m'n SNS-aandelen kan 't niet worden.
Dat hangt af van de instapkoers lijkt mij.
imtech gaat alleen nooit naar 0
Dit zijn spelletjes van grote hedgefunds, afblijven even is beste als je geen stalen zenuwen hebt.
[verwijderd]
0
quote:

Nickname89 schreef:

Dat zie ik positief
kan bij net zo goed het verslag van een veotbalwedstrijd zijn
[verwijderd]
0
We wachten op :

a)Uitleg van Imtech
b)jaarcijfers
c)Ingang naar AEX

We hebben 1 week koers naar beneden, deze week 2 dagen stabilisatie 10-11euro en dat is gekomen ook mede het stoppen van de slechte nieuws van de media. Geen nieuws dus = stabile koers.

Borreltje ? Nog 2 weken en we zijn er verder.
Nickname89
0
Het blijft natuurlijk spannend gedurende het onderzoek. Toch denk ik dat de grote partijen proberen te profiteren van koersdalingen zolang er geen definitieve zekerheid en grote onrust is. Spannende dagen, wat het enerzijds ook leuk maakt.
Guus_Geluk
0
quote:

Nickname89 schreef op 12 februari 2013 20:12:

Dat zie ik positief
Het bericht is van 2 dagen geleden dus het zal niks meer doen.
[verwijderd]
0
Is er iemand die een optie strangle heeft opgebouwd? (koop van zowel call als put out of them money). Ik twijfel om wat van sept 13 serie aan te schaffen. Imtech lijkt daar ideaal gezien de grote volatiliteit.
GC
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 12 februari 2013 20:19:

[...]

Het bericht is van 2 dagen geleden dus het zal niks meer doen.
je kan ook zeggen. Het bericht is helaas alweer uitgewerkt.
Gisteren een stijging en vandaag weer een daling waarbij de stijging van
Maandag weer geheel te niet is gedaan.
[verwijderd]
0
al met al zijn de shortposities zo groot, dat bij een goed PB van Imtech sommige late shorters problemen kunnen krijgen.

de nieuwe CEO en CFO zijn lekker druk met overleggen.

Naar mijn gevoel gokken de laatste shorters op een emissie, maar als ie komt zal ie onderhands zijn, waardoor de koers naar mijn mening omhoog zal gaan, daar er dan geen onduidelijkheid meer is.
Bir
0
quote:

zonnetje-in-huis schreef op 12 februari 2013 17:36:

[...]

ik denk dat ze, net als ik, geen respect meer kunnen opbrengen voor het gedrag van Diegy.

Ik begrijp ut. Maar als je hetzelfde gedrag laat zien of je bedient van dezelfde woorden, ben je geen haar beter. Misschien beter ons te focussen op het beleggen.

Grtn Bir.
2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.706,59 +1,60%
 US500^ 5.095,04 +0,99%
 Japan225^ 38.333,05 +1,61%
 Gold spot 2.339,61 +0,33%
 EUR/USD 1,0702 -0,26%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront