Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Trend in de koers van Ten Cate.

69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Bir
0
Het koersverloop van Ten Cate vertoont een enge overeenkomst met de periode eind 2007 - begin 2009. Zomer 2009 draaide het sentiment en gingen de beurzen weer langzaam omhoog.

Kijkend naar de 5 jaars grafiek zitten we nu in een nieuwe cyclus en zijn we nu op weg naar ......... koersen waar ik niet vrolijk van wordt. Als de trend verder vorm krijgt en het patroon werkelijk wordt gevolgd en afgerond, komt de bodem pas eind dit jaar. Pas dan ook kunnen we ons opmaken voor een eerste herstel........vraag is waar we dan staan.

En laten we vooral hopen dat ik het mis heb. Positief is wel dat Ten Cate net als de AMX substantieel beter heeft gepresteerd dan de AEX.

Ben benieuwd naar jullie reacties.

Grtn Bir.
Bir
0
Iemand nog wat positieve geluiden over Ten Cate? Ik heb nl. nogal wat stukjes, maar word stilaan wel een beetje onrustig

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Waarschijnlijk wel meegekregen dat Ten Cate een kunstveld heeft verkocht aan een Eredivisie club. Wellicht gaan er hierdoor meer balletjes rollen bij deze hoofdpijn divisie.

www.tencate.com/Pages/16526/TenCate/C...

Verder weinig nieuws idd. 27 juli hj resultaten... Hopen op een mooie order voor die tijd.
Bir
0
Ja, das ook wel nodig , want 1 zo'n voetbalveld zet niet echt zoden aan de omzetdijk.

Sterker nog, ik maak me juist een beetje zorgen als ze zulke kleine orders al gaan melden. Komt over als.......... We moeten toch iets roepen.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Goed punt Bir, zou idd kunnen. Maar de Eredivisie geeft stukken meer exposure dan een divisie lager. Verwacht geen spurt n.a.v. dit veldje maar toch...

Ik blijf van mening dat het een bedrijf is met mooie producten. Wat ik persoonlijk moeilijk vind bij TC, is het vinden van indicatoren in de markt die wat kunnen zeggen over mogelijke omzetontwikkelingen bij Ten Cate.

Het is altijd de trading updates afwachten...

Van de ahvergadering kan ik mij nog een aantal lopende zaken herinneren die voor een omzet boost kunnen zorgen. Tot op heden is het inderdaad akelig stil.
Bir
0
Zosls ik op een ander Ten Cate draadje al aangaf zit er vanalles in de pijplijn, maar ja komt dat er ook uit?

KTCa heeft idd prachtige producten, zeker in beschermende kleding en materialen voor voertuigen Is het bedrijf top of the bill! Maar er hangt ook een prijskaartje aan.......

Ik hoop dat de Nederlandse krijgsmacht in zeer gaat met Ten Cate vwb de vervanging van de kleding. Natuurlijk moet eea Europees worden aanbesteed, maar hetbzou mooi zijn als een Nederlands bedrijf de tender zou winnen.

Laten we hopen dat Ten Cate binnenkort mooie orders bekend kan maken.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Hoe kijk jij naar de eigen aandelen inkoop? Hadden ze dat geld niet beter kunnen investeren in research of strategische overnames?
Bir
0
Vraag is of dat soulaas biedt? Ten Cate heeft tal van inovatieve producten, maar er moeten ook wel afnemers / kopers zijn. En wat dat betreft zijn de tijden misschien iets minder gunstig, maar dat kan ook zo weer omslaan, zeker ook omdat er altijd vraag is naar de producten die Ten Cate maakt.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Ten Cate heeft ook nog Enbi (rollers) en Xennia (inkjet) in huis. Die laatste kan (gecombineerd met hun kunststofkennis) ook een heel bijzondere 3D-printer worden...?
Bir
0
Yep, dat is waar! Heeft iemand trouwens een id waarom KTCA zo achterblijft vandaag?

Grtn Bir
[verwijderd]
0
Blijkbaar ben ik niet de enige die KTCA alleen kan peilen op basis van publicaties. Blijkbaar is een dagje positief sentiment niet voldoende...
Bir
0
Opvallende koersontwikkeling bij een behoorlijk volume. Ik kan er helemaal niks mee. En ik ben toch best wel een fan van het bedrijf. Alleen twijfel ik nu wel aan de omzet en de winst, vertrouw het niet helemaal.

Ik overweeg te switchen naar IMTECH en Unit 4.

Misschien krjgen we nog wel een geruststellend signaal van het management van Ten Cate .
Bir
0
Mooie winst vandaag, dames en heren!

Niet vergeten tijdig winst te nemen, want de komende dagen komt er vast nog genoeg turbulentie. En de laatste 40 cent koerswinst was met heeeeeeeel dunne volumes. Dus blijf opletten!

Groeten Bir.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Maar wat is nu de echte reden van die koersopstoot van ten Cate?????
Geen reden, net zo min er een reden was voor de meer dan absurde daling van de laatste maand (ook tov andere fondsen)
Bart Meerdink
0
@ffff: ik kan me niet anders bedenken dan traders die elkaar vliegen aan het afvangen zijn. In 1 lijn van 26 naar 19, zwakke cijfers en moeizame kunstgras business, maar uiteindelijk zo zwaar oversold dat de shorters de positieve beurs niet meer de baas konden en snel moesten coveren. Wie het laatst is verliest het spelletje...

Iets dergelijks gebeurde in december, van die tijd dateert mijn positie.
ffff
0
Chico en Bart,

Bedankt voor de reacties. Ik zat zojuist in mijn adminstratie te kijken dat het in ieder geval één extra bijkomend voordeeltje heeft gegeven: ik laat altijd mijn dividend in nieuwe aandelen uitbetalen en die hebben we als aandeelhouder afgelopen weken dus, achteraf gezien, relatief goedkoop gekregen. Die nieuwe zijn meteen een pak meer waard... Soms schijnt er een flauw zonnetje in beursland.

Peter
[verwijderd]
0


Published: 08:00 CEST 23-05-2012 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Ten Cate NV /XAMS: KTC /ISIN: NL0000375749

Koninklijke Ten Cate NV : TenCate Advanced Composites rondt overname PMC Baycomp af

TenCate Advanced Composites heeft de overname afgerond van Performance Materials Corporation Baycomp. De overname van PMC Baycomp biedt TenCate Advanced Composites een sterke positie voor de groeiende industriële composietenmarkten wereldwijd, in het bijzonder de automotivemarkt.
PMC Baycomp heeft toonaangevende technologieën in thermoplastische composietmaterialen en componenten voor toepassing in onder meer de auto-industrie, olie- & gaswinning en consumentenelektronica. Deze activiteiten zullen worden vermarkt door de nieuwe marktgroep TenCate Industrial Composites.

De marktposities in thermoplastische composieten van PMC Baycomp en TenCate zijn volledig complementair. Onder de voorgestelde structuur zal TenCate zich met haar composietactiviteiten wereldwijd richten op zowel de lucht- en ruimtevaart- als de industriële markt, naast de composietoplossingen voor ballistische bescherming van personen en voertuigen die TenCate Advanced Armour aanbiedt in defensiemarkten.

Thomas Smith - tot voor kort directeur van PMC Baycomp - wordt aangesteld als directeur van TenCate Industrial Composites USA. Hij blijft verantwoordelijk voor de activiteiten in de VS (Camarillo, California), Canada (Burlington, Ontario), China (Guangzhou) en Taiwan (Taichung). TenCate Advanced Composites EMEA zal onder leiding van groepsdirecteur Frank Meurs de organisatie op eenzelfde wijze inrichten om met de nieuwe divisie TenCate Industrial Composites EMEA de groeimogelijkheden op de automotive-, olie- & gas- en industriële markt te benutten.

Scott Unger, groepsdirecteur TenCate Advanced Composites North America, zegt: 'De timing voor de overname van PMC Baycomp was ideaal, gelet op de grote interesse in thermoplastische composieten binnen een verscheidenheid aan industriële markten. Met de componenten- en ontwerpcentra van PMC Baycomp in Azië heeft TenCate bovendien een belangrijke troef in handen. Die kunnen we inzetten ter ondersteuning binnen een aantal belangrijke opkomende markten in dit deel van de wereld'.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, woensdag 23 mei 2012
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront