Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Woningmarkt en de gevolgen.

1.597 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 76 77 78 79 80 » | Laatste
atitlan
0
In Rotterdam ook nog maar een zware stroomstoring er overheen, dat kan er op een dag als vandaag ook nog wel bij.

www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/articl...
atitlan
0
Heb al vaker gemeld dat hier volgens mij alles op groen staat, maar toch waanzin... in januari is het aantal openstaande vacatures in de Kreis Kleve (130 km gemeenschappelijke grens met Nederland) met 30% gestegen.

Het artikel maakt tevens melding van het feit dat zich (zoals ook al in december het geval was) in januari weer vele in Nederland werkenden zich hier werkloos hebben gemeld.

Het ziet er naar uit dat de richting van arbeidsmigratie (jarenlang vonden vele in Duitsland wonende Nederlanders, Duitsers en Polen werk in bubbleboomend Nederland) zich zal keren.
Hopelijk kan de overwegend bloeiende Duitse grensstreek bij werkloosheid Nederlanders een goed alternatief gaan bieden.

Mehr offene Arbeitsplätze als Bewerber

zuletzt aktualisiert: 01.02.2012 Kreis Kleve (RP).
Allein im Januar ist die Zahl der offenen Stellen im Kreis Kleve um etwa 30 Prozent gestiegen. 406 zusätzliche Beschäftigungsmöglichkeiten haben Unternehmen in den vergangenen Wochen der Agentur gemeldet.

www.rp-online.de/niederrhein-nord/kle...
atitlan
0
quote:

atitlan schreef op 31 januari 2012 14:52:

De hele noordelijke Niederrhein streek (aan het westen grofweg begrensd door Nijmegen-Venlo, noordelijk en oostelijk door de Rijn) boomt.
Een van de speerpunten daarbij is logistiek, enerzijds vanwege de excellente aanbinding aan snelwegen, rivieren en spoorlijnen, anderzijds vanweg de hoge bevolkingsconcentratie zowel als indutrieconcentratie aan de 'Rheinschiene' t/m Basel toe.
De Zwitserse logistiekgigant Kühne+Nagel (nog pas in 2006 in Duisburg begonnen) breidt daar de zoveelste keer uit, waarmee Duisburg nu zelfs de grootste vestiging voor K+H wereldwijd wordt.
Amazon stampte vorig jaar in Rheinberg een nieuw distributiecentrum van van 110.000 meter uit de grond.
En het Hamburgse BLG logistics vestigde zich kortelings in soortgelijke omvang nabij de rijnterminal van Emmerich.
Fascinerend allemaal.. en ook Rotterdam en Antwerpen profiteren sterk van die ontwikkelingen hier.
De Betuwelijn gaat nu toch met Duitse prioriteit doorgetrokken worden, maar tegelijkertijd is er priorieit bij het beter aanbinden van de zeehavens van Bremen en Hamburg aan Duisburg en Rheinschiene.
Een van de ondernemingen die haar oorsprong heeft in de noordelijke Niederrhein (Kreis Kleve) is de grote touroperator Alltours (nr 4 in Duitsland) dat zojuist haar jaarcijfers meldde.. rekordcijfers. Ook vele Nederlanders boeken er inmiddels, vooral via de luchthaven Weeze.
Het gaat zo goed met de eigenaar/oprichter Willy Verhuven (eerste reisbureautje destijds in Kleve) dat hij in de vorm van een nieuw gezondheids-/wooncomplex a.h.w. een cadeau aan zijn thuisstad Kleve geeft.
De bouw is net begonnen.. zo komt het er uit te zien.
Het is overigens een van de talloze projekten die momenteel in de steigers staan en daarin etaleert zich dan weer het grote vertrouen dat er momenteel in Duistsland (bij investeerders) is.
www.hpp.com/de/projekte/bautypologien...

Alle reden om te verwachten dat de binnenconjunctuur voor een flinke periode een vliegwiel voor Duitsland gaat vervullen, hoe anders helaas de situatie in Nederland.

Alltours fährt Rekordgewinn ein - Auch 2012 gut angelaufen
07:19 02.02.12

DUISBURG (dpa-AFX) - Deutschlands viertgrößter Reiseveranstalter Alltours hat im Geschäftsjahr 2010/11 (31.10.) einen Rekordgewinn erzielt. Das Vorsteuerergebnis stieg um 144 Prozent auf 32 Millionen Euro, wie Alltours am Donnerstag in Duisburg mitteilte. Vor allem Flüge und Hotels seien gut eingekauft worden. Darüber hinaus stiegen die Gästezahlen um 130 000 auf 1,67 Millionen und der Umsatz um 150 Millionen auf 1,32 Milliarden Euro, hieß es weiter. "Die Zahlen des laufenden Geschäftsjahres stimmen uns zusätzlich optimistisch, dass wir weiter wachsen werden", sagte Firmeninhaber Willi Verhuven. Besonders die Kanaren sowie Mittelmeer- und Fernreiseziele würden gut gebucht./wd/DP/stk
atitlan
0
Na 20 jaar gemakkelijk oogsten wordt het nu zwaar afrekenen en vermoedelijk voor een lange tijd.
Triest dat opeenvolgende kabinetten steeds weer populistisch een na-mij-de-zondvloed-mentaliteit hadden.. niet wilden weten (waar was de DNB onder Wellink?) dat het wel meer fout moest lopen, naarmate de bubble langer werd uitgemolken.

DNB: Nieuwe crisis op komst

ANP - 03/02/12, 06:32

De financiële sector wacht een nieuwe crisis. Na de kredietcrisis en het Europese schuldenprobleem dreigt de vastgoedsector de bedrijfstak te destabiliseren. Dat zegt Jan Sijbrand, directeur toezicht bij de Nederlandsche Bank (DNB).

Het is volgens Sijbrand steeds moeilijker om kantoren te verkopen, ongeacht de soms enorme kortingen die eigenaren geven. 'Vastgoed is een probleem voor de sector door het structurele overaanbod aan kantoren en winkelpanden. Er is minder behoefte vanwege het nieuwe werken en het internetwinkelen', zegt hij in het Financieele Dagblad.

Sijbrand wil dat er zo snel mogelijk 'juiste' waarderingen komen voor het commerciële vastgoed. 'Zolang er twijfels zijn over de waardering, is er geen vertrouwen in de markt en zullen financiers of beleggers zich niet melden voor financiering van banken. Daardoor zeuren de problemen onnodig lang door.'

Een concrete oplossing zegt Sijbrand nog niet te hebben, maar als een van de manieren om de volgende dreigende crisis te bezweren is volgens hem het stallen van slechte vastgoedportefeuilles in een zogenoemde 'bad bank'. Daarvan zou de overheid eigenaar kunnen worden, al vraagt Sijbrand zich af of de Nederlandse belastingbetaler bereid zou zijn om te betalen voor zo'n initiatief.

Sijbrand is in juli aangetreden en is als directeur toezicht aanspreekbaar op eventuele ongelukken bij financiële instellingen.
atitlan
0
En een van de hoofdschuldigen van de prijsopdrijving en ongebreidelde leencultuur zoekt nu nog "eerherstel" ook.

Dirk Scheringa wil eerherstel
ANP - 03/02/12, 00:42
www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...
atitlan
1
20 miljard zelfs

Naar nu blijkt is de portefeuille aan derivaten vorig jaar opgelopen naar €?20 mrd. Dat melden bronnen rond Vestia.
fd.nl/beleggen/549167-1202/vestia-ver...


en intussen wordt er een prachtvilla op Bonaire gebouwd

Topman Vestia bouwt villa op Bonaire tussen BN'ers
woensdag 8 februari 2012 10:14
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/...
ffff
0
Al die derivatenproducten hebben toch voor heel wat ellende gezorgd. Als je de afgelopen jaren rustig terugkijkt, constateer je toch echt vaak dat juist die derivaten de oorzaak zijn van totaal scheefgetrokken belansen. Bestuurders die nauwelijks beseften wat ze nu eigenlijk kopen. Wat mij betreft zou het ook al een zegen zijn dat die producten extra belast zouden worden, waardoor er minder geld naar toe stroomt. Een bijkomend nadeel van die derivaten is uiteraard ook dat al het geld dat in die derivaten gaat zitten niet gebruikt kan worden voor" echte" beleggingen, zeg rechtstreeks onroerend goed, aandelen of bedrijfsobligaties.
haas
0
Belgische banken,die zelfs dat giftige spul doorverkochten aan hun grote bedrijfsklienten........Bah
s.lin
0
'Forse daling hypotheekschuld'
9 februari 2012 08:46
AMSTERDAM - De Nederlandse hypotheekschuld zal op langere termijn niet toenemen, maar significant dalen. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een donderdag gepubliceerd onderzoek.

Door de vergrijzing en het loskomen van een aflossingsgolf vanaf 2015 zal de hypotheekschuld dalen in verhouding tot het bruto binnenlands product.

Het EIB verwacht dat er in de periode 2015 tot en met 2030 voor in totaal 220 miljard euro wordt afgelost. Volgens De Nederlandsche Bank bedroeg de totale hypotheekschuld medio 2011 644 miljard euro.



Starters
Het EIB keek ook naar de invloed van strengere regels bij het verstrekken van hypotheken op de woningmarkt. Volgens het instituut zijn vooral starters geraakt door de hogere eisen. Die groep zou gebaat zijn bij een volledige afschaffing van de overdrachtsbelasting (ovb) of een vrijstelling daarvan.

In dat laatste geval betalen kopers van relatief goedkope woningen, bijvoorbeeld starters, geen ovb, maar blijven kopers van duurdere huizen nog wel gedeeltelijk bijdragen aan die belasting.

© ANP
haas
0
US regulators are preparing to announce a settlement, worth up to $39.5bn and covering nearly all 50 states, that would resolve allegations that five leading banks systematically abused borrowers in their pursuit of improper home seizures.
Under the proposed agreement, Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup and Ally Financial would be forced to improve their mortgage procedures; reduce borrowers’ loan balances and monthly payments; and make about $4.2bn in cash payments to an estimated 750,000 aggrieved homeowners and state governments, people with knowledge of the matter said.
More

www.ft.com/intl/cms/s/0/14deb8c2-52ac...
Robin Good
0
quote:

s.lin schreef op 9 februari 2012 09:16:

'Forse daling hypotheekschuld'
9 februari 2012 08:46
AMSTERDAM - De Nederlandse hypotheekschuld zal op langere termijn niet toenemen, maar significant dalen. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een donderdag gepubliceerd onderzoek.

Door de vergrijzing en het loskomen van een aflossingsgolf vanaf 2015 zal de hypotheekschuld dalen in verhouding tot het bruto binnenlands product.

Het EIB verwacht dat er in de periode 2015 tot en met 2030 voor in totaal 220 miljard euro wordt afgelost. Volgens De Nederlandsche Bank bedroeg de totale hypotheekschuld medio 2011 644 miljard euro.



Starters
Het EIB keek ook naar de invloed van strengere regels bij het verstrekken van hypotheken op de woningmarkt. Volgens het instituut zijn vooral starters geraakt door de hogere eisen. Die groep zou gebaat zijn bij een volledige afschaffing van de overdrachtsbelasting (ovb) of een vrijstelling daarvan.

In dat laatste geval betalen kopers van relatief goedkope woningen, bijvoorbeeld starters, geen ovb, maar blijven kopers van duurdere huizen nog wel gedeeltelijk bijdragen aan die belasting.

© ANP

En in ruil hiervoor komt de starter zeker 5 keer per jaar de voortuin doen bij die groep die dit gaat subsidiëeren.
Wat een onzin zeg.
Selektief met gratis geld strooien, op grond waarvan?
Men vergeet klaarblijkelijk waarom de regels zijn aangescherpt.
atitlan
1
-0,7% in Q4 2011... tamelijk dramatisch

Niettemin hier (en in andere draden) wel meermaals door mij aangegeven dat het er voor Nederland economisch allemaal veel slechter uitziet dan wat politici en bekende economen steeds doorhadden.

Ik blijf erbij.. wanneer Nederland niet als de bliksem drastische en helaas pijnlijke hervormigen doorvoert wordt het allemaal nog veel erger.
Je mag sowieso verwachten dat deze berichten de daling van de woningprijzen gaan versnellen en ook dat triple A voor Nederland, zoals trouwens ook eerder voorspeld, spoedig verleden tijd is.
Wat hebben successieve kabinetten (voorop de zichzelf bewierokende paarse) er een puinzooi van gemaakt.

Niederlande rutschten in die Rezession

10:55 15.02.12

AMSTERDAM - (dpa-AFX) - In den Niederlanden ist die Wirtschaft im Schlussquartal 2011 stärker als befürchtet geschrumpft und in die Rezession abgerutscht. In den Monaten Oktober bis Dezember sei das Bruttoinlandsprodukt (BIP) zum Vorquartal um 0,7 Prozent gesunken, teilte die nationale Statistikbehörde CBS am Mittwoch mit. Volkswirte hatten einen Rücksetzer um lediglich 0,3 Prozent erwartet. Bereits im dritten Quartal war die Wirtschaft den Angaben zufolge um revidiert 0,4 Prozent (zuvor 0,2 Prozent) geschrumpft. Ökonomen sprechen von einer Rezession, wenn die Wirtschaftsleistung eines Landes zwei Quartale in Folge rückläufig ist.

In den vergangenen drei Jahren sind die Niederlande damit bereits zum zweiten Mal in die Rezession abgerutscht. Experten nannten als Ursache für die aktuelle Schwächephase die Euro-Schuldenkrise und die jüngsten Sparmaßnahmen der Regierung. Zuletzt hätten der private Konsum und die Investitionen der Unternehmen in den Niederlanden einen Dämpfer erhalten.

Im Jahresvergleich schrumpfte die Wirtschaft im Schlussquartal den Angaben zufolge ebenfalls um 0,7 Prozent, nach einem Zuwachs von 1,1 Prozent im dritten Quartal. In dieser Abgrenzung hatten Volkswirte zuvor einen Zuwachs beim BIP von 0,3 Prozent erwartet.
atitlan
0
quote:

atitlan schreef op 15 februari 2012 11:32:

Wat hebben successieve kabinetten (voorop de zichzelf bewierokende paarse) er een puinzooi van gemaakt.
Ook paars... bestuurlijke fiascos zijn wanneer je drammerige niettemin inhoudsloze kamerleden naar ministerposten wegpromoveert eigenlijk voorgeprogrammeerd.

Geen 300 km/h, maar roestige treinen; 5 vragen over het failliet van de hsl

15/02/12

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de reddingsoperatie voor de High Speed Alliance (HSA), de exploitant van de snelle treinverbinding tussen Breda en Amsterdam. De minister heeft wat uit te leggen. De kwestie in vijf vragen.

Wat is het probleem?
Korte versie: HSA, het samenwerkingsbedrijf van KLM en NS, is failliet. De iets langere versie: ruim tien jaar geleden tekenden NS en KLM een contract om jaarlijks ongeveer 150 miljoen euro te betalen voor het recht om de 'HSL-Zuid' tussen Breda en Amsterdam te exploiteren. Rond 2007 zou de belastingbetaler met de hogesnelheidslijn (hsl) vanuit Amsterdam binnen drie uur in Parijs zitten.

Anno 2012 boemelt die HSA in roestige treinen onder de naam Fyra nog altijd met een relatief armzalige 160 kilometer per uur tussen Breda en Amsterdam. De snelle treinen laten op zich wachten, de reizigers blijven weg.

Hoe kon NS zo dom zijn een veel te hoge vergoeding overeen te komen?
De wereld van 2001 was een andere. Het Paarse kabinet was sinds halverwege de jaren negentig enthousiast aan het liberaliseren en privatiseren. NS was ervan overtuigd dat de aanbesteding van de HSL-Zuid een eerste stap was op weg naar volledig vrijgeven van het spoor.

vervolg
www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...
theo1
1
Die HSL is inderdaad een erg knullig verhaal. Het kabinet wilde perse dat de NS de HSL kreeg, de NS wilde hem perse hebben. Probleem: ze wisten het niet van elkaar. Met als gevolg dat de NS idioot hoog bood op de concessie en het kabinet zonder nadenken alvast begon het geld uit te geven. Nu hebben ze elkaar in de tang: de NS kan niet betalen, het kabinet kan niet kwijtschelden omdat ze dan een strop moeten realiseren. Als je die aanbesteding dan toch gaat manipuleren, doe het dan goed zodat je een redelijke prijs krijgt en het een succes wordt.
atitlan
0
En bovendien was het absurd dat de paarse toptalenten Netelenbos en Jorritsma destijds met ook de Betuwelijn twee megaprojecten tegelijkertijd doordramden, uiteraard met grote gevolgen voor de uitvoeringskosten. Voor bouwbedrijven als Heijmans was dat natuurlijk luilekkerland.
theo1
1
Dan noem je ook wel een paar genieën. Het koppel Windbuil en Leeghoofd. Natuurlijk een mooi succes van de bouw- en havenlobby. Op zich nuttige projecten, maar veel te duur gebouwd. Alleen al die idiote tunnel onder het groene hart. Een tunnel onder matig productieve weilanden in een moeras. Wie verzint er zoiets? Wel weer een luilekkerland voor de ingenieursbureaus die mogen verzinnen hoe je een tunnel stabiel en droog houdt in de veenblubber.
atitlan
0
:)

Omdat ik het jammer vind dat bijdragen in andere draden a.h.w verloren dreigen te gaan, ze echter prima deze draad (discussie over problemen, oplossingen) passen, neem ik weer wat stukken van elders over.

quote:

Zilverduit schreef op 16 februari 2012 12:58:

Beginnen met verminderde afdracht aan de E.U. ze vergaderen nog steeds 1 keer in de maand in Straatsburg en dit kost jaarlijks vele miljoenen. Dus dit kan in ieder geval la wat minder. De pensioenregeling voor EU personeel kan wel naar een beschikbre premieregeling kassa. En zo zijn er nog wel dingen te bedenken.

1) Afschaffen wachtgeldregelingen voor alle groepen naar WW conforme uitkering
2) Verhogen AOW leeftijd naar 70 met ingang van 1 januari 2016.
3) Afschaffen subsidies voor niet rendabele bedrijfstakken
4) Beperken hypotheekrenteaftrek
5) Subsidies Randstadgemeenten verminderen infrastructuur etc.
6) Hervormen zorgstelsel. Medicijnen decalraties behandelingen etc.
7) Hervormen woningmarkt zowel huur als koop.
8) Vereenvoudiging van wet- en regelgeving
atitlan
0
atitlan schreef op 16 feb 2012 om 16:25:

Naast hervorming van de woningmarkt en het onderwijs (prikkels voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit) moet hervorming van het zorgstelsel in alle naden en voegen imo de topprioriteit zijn.
Daar is financieel verreweg het meest te halen.

Zonder (veel) lagere zorgkosten gaat het Nederland niet lukken er weer bovenop te komen.
Er moet vooral drastisch gesneden worden in de ingeslopen management cultuur.
Tevens moet fors gesnoeid worden in zowel het aantal grootverdieners, als in hun salarisniveau.
Daarbij is het zinvol om veel van de volstrekt onzalig uitgepakte privatiseringen van vooral de Paarse kabinetten terug te draaien.
Als het enigszins kan weer specialisten in loondienst, enz.

Dan kunnen premies fors lager, en komt er wellicht meer acceptatie/ruimte voor het verhogen van het eigen risico, c.q. bonus/malus.
Volkstrekt onbewust levensgedrag (teveel en slecht eten, te weinig bewegen) leidt als bekend tot immense overbodige kosten bij medicijnen en tot een veel grotere zorgbehoefte op hogere leeftijd. Probeer daarom meer prikkels te leggen voor patroonverandering.

De belangen zijn groot.
Je kunt als Westere economie in een globale economie je welvaartsniveau onmogelijk op peil houden wanneer alleen de kosten van gezondheidszorg per hoofd van de bevolking al verre het modale salarisniveau overschrijden van landen waarmee je uiteindelijk economisch/industrieel moet concurreren. En zonder concurrerende industrie (die immers ook snakt naar beheersbare loon/zorgkosten) en export is dat niet mogelijk en worden de problemen in de toekomst snel onbeheersbaar.
atitlan
0
quote:

ffff schreef op 16 februari 2012 18:45:

Maar één klein voorbeeldje uit de gezondheidszorg, maar je kunt hele lijsten opstellen. Criterium is dan niet meer: Comfort, comfort, hoe maken we het de mensen zeer aangenaam en plezierig, maar criterium MOET weer worden: Wat kost het allemaal en is dat de uitgave waard in tijden van grote tekorten. En dan komen de prioriteiten ineens heel anders te liggen. Maar inderdaad: Populair word je er niet van als je mensen iets afneemt. Natuurlijk dan ook de premies goed verlagen, zodat de mensen ook ondervinden waarom er aan comfort ingeleverd is.
Goed punt Peter, inderdaad ook veel minder luxe i.p.v. steeds meer.. is allemaal veel te ver doorgeslagen.

Ik kan je in dit verband vertellen dat wij vroeger thuis een vrijgezelle buurman met chronische rugklachten hadden, die er altijd weer naar uitkeek wanneer hij naar het ziekenhuis mocht om van de lieve verpleegsters zorg en aandacht te ontvangen... tja, dan veins je natuurlijk ook nog wel eens klachten.
En tegenwoordig heb je op die locatie een prachtig nieuw ziekenhuis met alleen nog maar een- en twee persoonskamers, internet etc. is het dus allemaal nog veel prettiger toeven (en voor de verzekeraars dito duurder).

Er moeten vooral prikkels komen om gedrag- en gezondheidsconsumptiepatronen te veranderen.

Al die tokos en maatschappen in de gezondheidszorg hebben er echter alleen maar belang bij dat de zorgconsumptie al maar toeneemt, hun lobbygroepen tevens dat vergoedingen al maar hoger worden.
1.597 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,71  -0,12  -0,01%  17:51
 Germany40^ 17.912,20 -0,11%
 BEL 20 3.893,20 +0,26%
 Europe50^ 4.894,64 -0,54%
 US30^ 38.060,88 +0,04%
 Nasd100^ 17.433,75 -0,78%
 US500^ 5.039,61 -0,47%
 Japan225^ 37.840,09 -1,25%
 Gold spot 2.298,47 +0,56%
 EUR/USD 1,0704 -0,06%
 WTI 78,43 -3,86%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +9,57%
ForFarmers +7,64%
ING +6,37%
AMG Critical ... +5,88%
Van Lanschot ... +4,05%

Dalers

BAM -10,85%
Alfen N.V. -5,54%
BESI -4,06%
PostNL -3,64%
ASML -2,56%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront