Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Twijfel

160 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
TA: Twijfel

Bas Heijink - 20 juli 2010, 08:30 uur

"De patronen wijzen op twijfel of omkeermoment? De AEX mag dan vandaag niet meer 321 doorbreken..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

kolenboer
0
Bas, geef nu eens toe dat je niet schrijft wat je denkt. Ik denk dat toen de beurs op 700 stond in 2000 je nog steeds een stijging voorspelde naar 800.
[verwijderd]
1
Het het artikel twijfel nu 3 x gelezen en snap er helemaal niets van. Zijn er mensen die het wel begrijpen? Of er maar een ietsie pietsie mee kunnen. Voorzover ik het begrepen heb staat er als er dit gebeurd dan dat maar als dat niet gebeurt dan dat. Iest van als het door een punt heen gaat dan KAN het verder gaan. Maar is ook een omkeer mogelijk (soms).

Ligt het aan mij dat ik er niks van begrijp? Moet ik hier voor gaan studeren of wat?

Mijn conclusie: de door greed gedreven belegger verblind door lust gelooft in een verhaal dat een normaal mens "normaal gesproken"heel snel terzijde zou leggen.

Nogmaal vraag ik jullie? Lees het verhaal twijfel en vertel mij wat jullie ermee kunnen.
[verwijderd]
1
ook ff paniek bekijken.

Dalingsruimte?
Ik blijf bij mijn mening dat de AEX in de komende twee weken een serieuze aanval en mogelijk directe doorbraak boven 343 kan proberen te bewerkstelligen. Hierboven wordt het potentiële omgekeerde hoofd-schouderpatroon afgerond en kan de rally een verder vervolg naar 370-380 krijgen. Wel is het oppassen voor een verslechtering.

Zelfde verhaal ook veel twijfel trouwens wat staat hier nou precies? Meer zeer veel maren en proberen denk hij dat de beurs omhoog gaat. Direct gevolgt door nog een MAAR of MISSCHIEN want oppassen voor verslechtering.

Dus als het naar beneden gaat heeft bas gelijk?Want we moesten oppassen voor een verslechtering?

Ok dan hij denk omhoog maar pas op voor verslechtering.

Dan verhaal over dalingsruimte VIX zou erop wijzen dat de beurs niet lager kan dan
door het genoemd punt misschien wel maar waarschijnlijk niet. Omdat de VIX daar niet op duidt. VIX is volatility index. Wat heeft die te maken met lagere koersen? Alla paniek bij lagere koersen? Maar als het lager gaat staat die VIX toch wel hoger. Volatility is trouwens wel makkelijk weer te geven hoor. Stel volatily ing is 50. Dan is de beweegelijkheid waar mm rekening meer houden (afgeleide van black and scholes) 50 maal de koers ing gedeelt door 16.1 (wortel van aantal handelsdagen). Dat is volatility wat dat te maken heeft met indicatoren voor koersen snap ik echt niet. De ter RSI is mij onbekend. (wil het ook niet weten ook :))

Volatility is de beweeggelijkheid waar mm(marketmakers)rekening mee houden betreffende prijswaardering van opties.(implied volatility)

Nu een andere analist:

Na het rood op de borden van gisterenavond, is de Amsterdamse beurs vandaag met een winst geopend. "Het is deze week richting zoeken", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Andere'analist fundamenteel dit keer denk ik. Komt tie!!! "Het is deze week richting zoeken" (jos Versteeg)

Royce Tostram (de man die flauw was bij aex op 200)

AEX Commentaar
Trend: Neutraal Steun: 300,54
Advies: Geen advies Weerstand: 343,32

Voorbeursbericht (08.15u)
De CRB index, die het koersverloop van de belangrijkste grondstoffen weergeeft, heeft de weerstand getest. CRB index laat tussen de steun, gevormd op 28 oktober 2009, en de weerstand, gevormd op 3 mei, een zijwaarts koersverloop zien. De CRB index lijkt binnen de neutrale trend een hogere koersbodem te vormen. Dit duidt op technische verbetering. Beleggers durven immers op een hoger niveau in te stappen. We wachten op een doorbraak en slotstand boven de weerstand. Na een uitbraak hierboven mag een koersstijging verwacht worden. Abonnees kunnen de volledige analyse lezen in het besloten gedeelte van onze internetsite of in Tostrams Active.

Goed lezen!!!

Hij geeft ook seminars!!

Als jullie je geld zo graag kwijt willen wil ik jullie ook wel optieles geven of hedgefund les. Volgens mij heb je daar meer aan. Hoeveel betalen jullie?
[verwijderd]
0
Bas is nog positief, maar nu er alleen maar rood op de borden staat is de kans ook mogelijk dat we wat doordalen. Tegenstrijdige signalen, dus eigenlijk weet ie het op dit moment niet.

Bij Bas is het ongeveer zo: we kunnen stijgen, als we verder dalen dan hij had verwacht is dat geen probleem... immers: nu al zo veel gedaald dat er op z'n minst een opwaartse correctie aan zit te komen.

Vind Bas zijn stukjes altijd wel leuk om te lezen, en ben erg blij dat hij dat doet! Maar soms is het ook gewoon even niet duidelijk zoals nu, en dan weten analisten het altijd zo te schrijven dat ze hoe dan ook gelijk krijgen....
[verwijderd]
0
bas moet gewoon lef hebben en zeggen:
" ik blijf bij mijn mening dat er de komende dagen een versnelling naar 343 komt"
waarom moet hij dat zeggen:
1. omdat hij het steeds gezegd heeft
2. omdat het zo is
Henkiekoek
1
"Het blijft naar mijn mening een markt om te zoeken naar positieve omkeerpatronen"

Dus in plaats van een objectieve analyse krijgen we hier een zoektocht om de commerciele gedachtes te versterken?
Ik constateer hier iets dat ik wel vaker zie bij columnisten:
In plaats van een objectieve analyse is er een bepaalde richting die je op wil/moet om een bepaalde reden. Vervolgens worden daarbij allemaal signaaltjes gepakt die een verwachting kunnen schetsen die bij die richting hoort. Voor het gemak worden de tegenstrijdige signalen weggelaten. Dat die signaaltjes die hier in het verhaal naar voren komen om het verhaal te ondersteunen zijn niet erg sterk is de columnist zich ook van bewust. Vandaar dat er eigenlijk een niet onderbouwde richting wordt gegeven in deze column die meer de vorm heeft van een wens.
[verwijderd]
0
Beste mensen heb het al eerder gezegd de man is in loondienst....

"ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Technisch Analist van het ING Investment Office"

Voor de onervaren mensen hier;Allerlei alarmbellen zouden nu moeten afgaan.

Banken....
bearbell
1
Anders dan kennelijk voor velen is het stukje van vandaag voor mij redelijk helder (zoals meestal). Bas hoopt dat zijn eerdere analyses stand zullen houden, maar moet in toenemende mate erkennen dat het wel eens anders zou kunnen gaan lopen.

Iets anders is dat ik de fixatie op 321 (waar we in zijn scenario niet onder zouden moegen komen -hetgeen inmiddels al wel intraday is gebeurd) en 318 (een getal dat ik al enige tijd hoor) niet zo begrijp. Volgens mij liggen er geen reële steunen tot de 308 à 309...
shortie
1
@Henkiekoek

Het is inderdaad "zoeken" naar positieve omkeerpatronen want negatieve zijn er zat....
Een Golden Cross wordt van de daken geschreeuwd en een dead cross wordt afgedaan als onbelangrijk...
Ik begrijp exact wat je bedoelt...
ONN
0
quote:

Ali Jas schreef:

Beste mensen heb het al eerder gezegd de man is in loondienst....

"ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Technisch Analist van het ING Investment Office"

Voor de onervaren mensen hier;Allerlei alarmbellen zouden nu moeten afgaan.

Banken....
Zou Bassie zelf ook handelen naar z'n analyses of mag dat niet van de baas/bank ? :)
liebregts301
1
Met alle respect, als ik kijk naar de grafiek van de AEX vind ik geen omgekeerd hoofd-schouderpatroon. Met kleine moeite zie ik wel een normaal hoofd-schouderpatroon, dat echter pas bevestigd wordt bij daling onder de 300. Zover zijn we nog niet en of dat gaat komen is ook maar de vraag.
Momenteel bevinden we ons weer midden in het trendkanaal en de vraag is dan altijd of we het kanaal in zijn geheel oversteken (in dat geval dalen we naar 307) of dat we halverwege omkeren (in dat geval stijgen we naar 337). Het resultaat is altijd pas achteraf te constateren, daar kan geen enkele analist iets aan veranderen. Wat we wel zien is, dat gisteren na een stijging de koers doodliep op 324, waar we gedurende enkele uren bivakkeerden. Daar ligt dus momenteel blijkbaar de weerstand. Waarschijnlijk zullen we het kanaal dus in zijn geheel oversteken. Maar daartoe moet de AEX echt door de 321 zakken en liefst zelfs meteen door de 317, want daar liggen op dit moment de steunen. Gezien de koersontwikkeling gisteren verwacht ik, dat vanaf morgen of overmorgen de daling wordt hervat (of misschien zelfs vandaag al) en gaat versnellen. Maar ook hier geldt weer, dat een lange serie van dalingen zeldzaam is en vaak onderbroken wordt door een of enkele dagen van stijging. En met de dunne markt van nu kan het erg snel gaan. In plaats van een beweging van drie tot vier weken kan het nu binnen een week al beslecht worden. Hoe steiler de lijn verloopt (zowel omlaag als omhoog) hoe minder betekenisvol (lees: blijvend) de beweging zal zijn. Maar voor mij staat vast dat de komende dagen de richting naar beneden is.
Nogmaals: als er in de daling een gap ontstaat (en liefst twee, drie is zeer zeldzaam) is het einde van de beweging nabij. Let daar dus op.
Succes!
[verwijderd]
0
Hee nog een ex market maker die ik ken!!! Hee O.

Leuk je weer te zien. We zijn hier analisten aan het analiseren.
New dawn
0
De trend is inmiddels naar beneden, op langere termijn, tegen alle "goede" bedrijfscijfers in.

"Smart money" doet niet mee in de bear market rallies zodat de recentelijke uptrends niet door volume werden ondersteund. Die nog steeds long zit, moet echt oppassen of alles afdekken.
160 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.332,41 -0,24%
 EUR/USD 1,0709 +0,15%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront