Smit Internationale « Terug naar discussie overzicht

Smit en Boskalis eens over bod van maar 60 E

86 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beleggers kijken uit naar tekenen herstel
6 december 2009, 17:06 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Beleggers kijken de komende week uit naar tekenen van verder economisch herstel. Mogelijk begint deze week een voorzichtige rally, nu de angst voor een terugval naar de achtergrond is verdwenen. Vrijdag bleek dat bedrijven in de Verenigde Staten in november veel minder banen hebben geschrapt dan was verwacht. Wel blijven beleggers voorzichtig met de feestdagen voor de deur en de nog steeds zuinige consument.

De Verenigde Staten worden gezien als een barometer voor andere landen. Een positief banencijfer in het land schept vertrouwen in het doorzetten van het wereldwijde economische herstel. Het aantal geschrapte banen in de VS was in november elfduizend. Analisten hadden op 130.000 arbeidsplaatsen gerekend.

De positieve macrocijfers hebben ook een keerzijde. De data kunnen het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, dwingen om de rente eerder te verhogen dan gedacht. Een groeiende economie kan de prijzen omhoog stuwen (inflatie). Als die te snel stijgen, is dat slecht voor de economie. Beleggers zijn bang dat de Fed de rente te vroeg verhoogt, waardoor de bodem onder de economische groei wordt weggeslagen.

Consumentenbestedingen

Daarnaast maken beleggers zich zorgen over de consumentenbestedingen rond de feestdagen. Met de kerstdagen voor de deur is het erop of eronder voor veel bedrijven. Beleggers maken zich zorgen dat consumenten de hand nog steeds op de knip houden, waardoor de kerstverkopen dit jaar wel eens zouden kunnen tegenvallen, net als vorig jaar. De komende week worden detailhandelscijfers over november gepubliceerd.

In Nederland staat weinig bedrijfsnieuws op de agenda. Wel spelen bedrijven als baggeraar Boskalis, maritiem dienstverlener Smit Internationale en supermarktketen Super de Boer zich de komende week in de kijker. Boskalis geeft maandag tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst een toelichting op het bod op Smit Internationale, dat het bedrijf in november deed. In totaal betaalt Boskalis 1,35 miljard euro om de dienstverlener van de beurs te halen.
[verwijderd]
0
Boskalis bava keurt aandelenemissie voor overname Smit goed
7 december 2009, 13:05 uur | FD.nl/DJ



Door Eelco Hiltermann

Van FD.nl/DJ

PAPENDRECHT (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft maandag toestemming gekregen van zijn aandeelhouders voor de uitgifte van euro 200-230 mln aan nieuwe aandelen, waarmee de overname van Smit Internationale nv deels zal worden gefinancierd.

Vorige maand maakte baggeraar Boskalis bekend een strategische overeenkomst met Smit te hebben gesloten voor de overname van de maritiem dienstverlener voor euro 1,35 mrd, of euro 60 per aandeel Smit.

Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van Boskalis, waar 50,9% van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd was, schaarde een meerderheid zich maandag achter de voorgenomen uitgifte van nieuwe aandelen. Wanneer de emissie zal plaatsvinden kon bestuursvoorzitter Ben Berdowski niet zeggen. "Waarschijnlijk voor het biedingsbericht", aldus de CEO.

In februari krijgen de aandeelhouders nog de kans zich over de overname als geheel uit te spreken, zo meldde Berdowski verder.

De prijs van euro 60 per aandeel staat nog niet helemaal vast. Inclusief het belang dat Boskalis al in Smit houdt, is 44% van het aandelenkapitaal van Smit akkoord met die prijs. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit zijn echter nog niet akkoord en laten momenteel onderzoeken of de prijs eventueel zou moeten worden verhoogd.

Boskalis herhaalde bij monde van voorzitter van de Raad van Commissarissen, Bert Heemskerk, dat het huidige bod "fair" is. "Wij gaan ervan uit dat het bod van euro 60 per aandeel gehandhaafd blijft", aldus Heemskerk.

voda
0
UPDATE: Boskalis bava keurt emissie voor overname Smit goed


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Boskalis bava keurt aandelenemissie voor overname Smit goed' om informatie toe te voegen.)



Door Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



PAPENDRECHT (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft maandag toestemming gekregen van zijn aandeelhouders voor de uitgifte van EUR200-230 miljoen aan nieuwe aandelen, waarmee de overname van Smit Internationale nv deels zal worden gefinancierd.

Vorige maand maakte baggeraar Boskalis bekend een strategische overeenkomst met Smit te hebben gesloten voor de overname van de maritiem dienstverlener voor EUR1,35 miljard, of EUR60,00 per aandeel Smit.

Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van Boskalis, waar 50,9% van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd was, schaarde een meerderheid zich maandag achter de voorgenomen uitgifte van nieuwe aandelen.

In februari krijgen de aandeelhouders nog de kans zich over de overname als geheel uit te spreken, zo meldde bestuursvoorzitter Ben Berdowski.

Wanneer de emissie zal plaatsvinden kon de CEO niet zeggen. "Waarschijnlijk voor het biedingsbericht", aldus Berdowski.

Boskalis wil het verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 4 februari volgend jaar, aan de Autoriteit Financiele Markten (AFM) voorleggen.

De prijs van EUR60,00 per aandeel staat nog niet helemaal vast. Inclusief het belang dat Boskalis al in Smit houdt, is 44% van het aandelenkapitaal van Smit akkoord met die prijs. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit zijn echter nog niet akkoord en laten momenteel onderzoeken of de prijs eventueel zou moeten worden verhoogd.

Boskalis herhaalde bij monde van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Bert Heemskerk, dat het huidige bod "fair" is. "Wij gaan ervan uit dat het bod van EUR60,00 per aandeel gehandhaafd blijft", aldus Heemskerk.

Hoeveel procent van het aandelenkapitaal van Smit zich uiteindelijk moet aanmelden, wilde Boskalis maandag niet aangeven. "Het is zeker onder de 95%", was het enige dat CEO Berdowski daarover wist te melden.

Mochten onvoldoende aandeelhouders van Smit zich achter het bod scharen, dan houdt Boskalis alle opties open. "Wij sluiten geen enkele vorm van fusie uit, ook een juridische fusie niet", aldus Berdowski.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com



triumph3
0
Plaatst iemand in de bied een order van 68K op 60,59. Weet iemand iets wat wij niet weten? Is toch een flinke order van meer dan 4 miljoen.
[verwijderd]
0
Smit krijgt 5-jarig sleepcontract in Australische haven



AMSTERDAM (Dow Jones)--Smit Internationale nv heeft met de haven van Gladstone in Australie een vijfjarig exclusief contract gesloten voor de verzorging van sleepdiensten.

De sleepdiensten zullen worden verleend aan alle gebruikers van de haven, aldus Smit. De activiteiten starten op 1 januari 2011.

Onderdeel van de overeenkomst omvat de levering van vijf nieuwe sleepboten met een trekkracht van 70 ton, aldus de maritieme dienstverlener.

Australie is een strategische groeimarkt voor de sleep- en terminalactiviteiten, licht Smit toe in de persverklaring.



Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
[verwijderd]
0
www.fd.nl/artikel/13760134/boskalis-g...

Boskalis geen hoger bod Smit
Door: Mathijs Schiffers

Baggeraar Boskalis is niet van zins zijn bod van euro 60 per aandeel op maritiem dienstverlener Smit Internationale te verhogen. Ook niet als de leiding van Smit, dat nog advies inwint over de prijs, dit vraagt.

Dat bleek maandag tijdens de buitengewone aandeelhouders- vergadering van Boskalis, waarop het bedrijf toestemming kreeg voor de uitgifte van nieuwe aandelen ter financiering van de overname.

'We betalen euro 60 per aandeel en that's it, wat de adviezen (aan Smit) ook zullen zijn', zei oud-Rabobank-topman Bert Heemskerk, die de raad van commissarissen van Boskalis voorzit. Het bod is inclusief dividend, dat over 2008 euro 3 per aandeel Smit bedroeg.

Overname door Boskalis

Vorige maand werd bekend dat Smit, na lang de boot te hebben afgehouden, dan toch akkoord gaat met een overname door Boskalis. Alleen over de hoogte van het bod, dat inclusief schuld zou neerkomen op euro 1,35 mrd, liet de leiding van Smit zich nog niet uit. Op dit moment wordt daarover nog advies ingewonnen bij RBS.

Op de beurs wordt de laatste weken voorzichtigjes gespeculeerd op een hoger bod op Smit. Al twee weken lang staat het aandeel van de maritiem dienstverlener bijna onafgebroken boven de biedprijs. De hoop op meer wordt gevoed door analistenrapporten over Smit waarin staat dat een hoger bod gerechtvaardigd is. Gisteren sloot het aandeel Smit 0,3% hoger op euro 60,65, na op de dag zelf een top bereikt te hebben van euro 61,33.

Grootaandeelhouder Fairplay

Buiten deze speculanten en de leiding van Smit kan vooral grootaandeelhouder Fairplay, met naar schatting een belang van 9% in de maritiem dienstverlener, nog dwarsliggen. Fairplay is de enige grootaandeelhouder van Smit die nog niet akkoord is met een overname door Boskalis. Delta Lloyd en Janivo zijn dat wel, ook met de prijs. Met de aandelen in Smit die Boskalis via de beurs kocht, weet de baggeraar zich daarmee verzekerd van een belang van 44%.

Mocht Fairplay een hoger bod eisen, dan kan Boskalis die klip omzeilen. Een overnamebod wordt meestal pas gestand gedaan als minstens 95% van de aandelen wordt aangemeld, omdat het over te nemen bedrijf dan van de beurs gehaald mag worden. Maar de koper kan beslissen bij een lager percentage het bod toch door te zetten, om dan via andere wegen een beursexit te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld via een juridische fusie, waarbij in dit geval Fairplays aandelen in Smit worden omgezet in aandelen Boskalis.

Scenario van een juridische fusie

Boskalis wil niet zeggen of er al is gesproken met Fairplay en, zo ja, wat daarvan de uitkomst is. Maar de baggeraar lijkt rekening te houden met het scenario van een juridische fusie. 'Wat precies de drempel wordt is nog onbekend', zei Boskalis-topman Peter Berdowski gisteren, 'maar dat het lager wordt dan 95% staat vast. De definitieve percentages zullen we nog bekendmaken.' Smit wilde geen commentaar geven.

De aandeelhouders van Boskalis gingen gisteren akkoord met het plan van de baggeraar om voor maximaal euro 230 mln aan nieuwe aandelen uit te geven. Boskalis wil de overname van Smit verder financieren uit openstaande kredietlijnen en door geld op te halen met langlopend schuldpapier.
112
1
quote:

Telamon73 schreef:

'We betalen euro 60 per aandeel en that's it, wat de adviezen (aan Smit) ook zullen zijn', zei oud-Rabobank-topman Bert Heemskerk, die de raad van commissarissen van Boskalis voorzit. Het bod is inclusief dividend, dat over 2008 euro 3 per aandeel Smit bedroeg.
Zo ken ik zeer arrogante Bert van de Rabobank. "Wat de adviezen ook zullen zijn" wij (ik) doe wat ik wil(len).

Zelfde onverteerbare houding had Bert t.a.v. de Opmaat woeker hypotheek. Zal nu door het huidige Rabo bestuur gecorrigeerd worden.

Als Boka en als Smit aandeelhouder ben ik niet blij met de betrokkenheid van Bert bij Boskalis.

gr 112
voda
0
Boskalis start plaatsing aandelen voor overname Smit


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv kondigt woensdag nabeurs de plaatsing van EUR230 miljoen aan nieuwe aandelen aan, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt ter financiering van de overname van Smit Internationale nv.

De baggeraar zal door middel van een 'accelerated book build' maximaal 5,1 miljoen gewone aandelen bij institutionele en andere gekwalificeerde beleggers plaatsen. Het boek gaat per direct open en zal naar verwachting in de loop van donderdag worden gesloten, stelt Boskalis.

Het bedrijf meldt verder dat grootaandeelhouders HAL Investments en Delta Lloyd Groep zich hebben gecommitteerd om via een onderhandse plaatsing met uitsluiting van voorkeursrecht tot een maximum van EUR105 miljoen aan aandelen te kopen.

Naar verwachting van Boskalis zullen de uitgegeven aandelen op 15 december tot de notering op Euronext Amsterdam worden toegelaten. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting ook op 15 december plaatsvinden.

De uitgifteprijs en het aantal van de uit te geven aandelen zal na afloop van het bookbuilding proces worden bepaald, aldus de onderneming.

Vorige maand maakte Boskalis bekend een strategische overeenkomst met Smit te hebben gesloten voor de overname van de maritiem dienstverlener voor EUR1,35 miljard, of EUR60,00 per aandeel Smit.

Afgelopen maandag kreeg Boskalis tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering toestemming voor het uitgeven van EUR200-230 miljoen aan nieuwe aandelen.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com

[verwijderd]
0
'Afgelopen maandag kreeg Boskalis tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering toestemming voor het uitgeven van EUR200-230 miljoen aan nieuwe aandelen.'

Vandaag kondigen ze 230M (het uiterste van de bandbreedte). Zal dit betekenen dat ze verwachten toch iets meer te moeten betalen voor Smit?

voda
0
Boskalis heeft financiering bod op Smit rond


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft de financiering voor het voorgenomen openbaar bod van EUR60 per aandeel op Smit Internationale nv rond, meldt de baggeraar dinsdag.

De overname wordt deels gefinancierd met een aandelenemissie ter waarde van EUR230 miljoen, die vorige week werd uitgevoerd en inmiddels is afgerond.

Naast de opbrengst uit de aandelenemissie bestaat de financiering uit een combinatie van een 3- en een 5-jarige bankfinanciering van EUR650 miljoen en een tijdelijke overbruggingsfinanciering van EUR400 miljoen.

De financiering is afgesloten met een groep van banken, bestaande uit Rabobank, ING Wholesale Banking, Fortis Bank Nederland en RBS, aldus Boskalis.

Vorige maand maakte het bedrijf bekend een strategische overeenkomst met Smit te hebben gesloten voor de overname van de maritiem dienstverlener voor EUR1,35 miljard, of EUR60,00 per aandeel Smit.

De prijs van EUR60,00 per aandeel staat nog niet helemaal vast. Inclusief het belang dat Boskalis al in Smit houdt, is 44% van het aandelenkapitaal van Smit akkoord met die prijs. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit zijn echter nog niet akkoord en laten momenteel onderzoeken of de prijs eventueel zou moeten worden verhoogd.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

triumph3
0
[verwijderd]
0
Het is oorverdovend stil aan het Bos-Smitfront. Ik wacht op een definitieve vaststelling van de prijs. Dacht zelf aan een eurootje of 65. Zo niet, dan zijn mn aandelen Smit wel erg dood geld. Toch jammer bij een stijgende beurs.
[verwijderd]
0
Van www.Addvaluefund.nl:

Maritiem dienstverlener Smit Internationale heeft de acquisitie van Minette Bay Ship Docking Ltd in Prince Rupert,
Canada afgerond. Minette Bay is ten behoeve van de shipdocking dienstverlening voor de Ridley Island Coal Terminal
(RICT) met drie sleepboten actief in de haven van Prince Rupert. Het contract met RICT heeft een looptijd van 25 jaar.
Door deze overname vergroot Smit haar marktaandeel op het gebied van sleepbootoperaties aan de westkust van
Canada. Daarnaast verwierf Smit een exclusief vijfjaars contract van de Gladstone Ports Corporation voor
havensleepdiensten in Gladstone, Australië. De werkzaamheden gaan 1 januari 2011 van start. Onder het contract zal
Smit vijf nieuwe 70 tons havensleepboten inzetten voor genoemde vijfjaars periode. Australië is door Smit aangemerkt
als strategische groeimarkt voor wat betreft de havensleepdiensten en de Terminals-activiteiten. Voor 2010 wordt, in
vergelijking met 2009, door analisten uitgegaan van een daling van de winst per aandeel van gemiddeld circa 14% van
€ 5,50 naar € 4,75. Tegen de huidige beurskoers van € 60,25 wordt zodoende 12,7 maal de getaxeerde winst voor de
aandelen Smit Internationale betaald. Zoals bekend heeft Boskalis een bieding van € 60,- per aandeel op Smit
Internationale gedaan. Sinds begin december noteert het aandeel Smit Internationale boven de door Boskalis geboden
€ 60,-. Tot op heden zijn ruim 780.000 aandelen boven de € 60,- verhandeld, overeenkomend met 4,25% van het aantal
uitstaande aandelen. Het Bestuur van Smit Internationale zal zich deze maand uitspreken over de fairness van de door
Boskalis geboden prijs. Wij houden er rekening mee dat Boskalis er niet aan ontkomt een premie boven de aanvankelijk
geïndiceerde € 60,- per aandeel te betalen teneinde voldoende aandelen aangemeld te krijgen. Vooralsnog zijn wij niet
voornemens ons belang van 40.000 aandelen aan te melden op de door Boskalis geïndiceerde biedprijs.
voda
0
Stakingen bij Smit stap dichterbij


AMSTERDAM (Dow Jones)--Smit Internationale nv moet vrezen voor stakingen bij de divisies Salvage en Heavy Lift, nadat een eindbod van de maritiem dienstverlener maandagavond door de leden van vakbond CNV Vakmensen unaniem werd verworpen.

Volgens bestuurder Albert van Damme van de vakbond vallen acties nu niet uit te sluiten. "Uiteraard wordt de werkgever op de hoogte gebracht van dit signaal van de mensen bij Smit. Dat is dan tegelijk de laatste mogelijkheid om er actief op te reageren. Komt die inkeer niet, dan wordt het hommeles."

Van Damme hekelde al eerder tegenover Dow Jones Nieuwsdienst de voorstellen die Smit heeft gedaan in het eindbod, waaronder een prijscompensatie en eenmalige uitkeringen over 2009 en 2010. Maar volgens de bestuurder gaat het niet zozeer om het geld. "Smit doet veel te weinig aan de ontwikkeling en opleiding van mensen."

Volgens de vakbondsman werken circa 150 mensen bij de twee divisies.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com

Frensje
0
Smit lijkt het respect voor zijn werknemers en aandeelhouders kwijt te zijn. Een slechte zaak die het bedrijf geen goed doet.
[verwijderd]
0
Gezien de koersontwikkeling vanaf het bod vrees ik dat het eindbod niet boven de €61,00 gaat komen.

Ik hoop wel dat het nu snel gaat komen, zit nu met dood geld en durf niet te verkopen omdat ik hoop uiteraard dat het hoger gaat uitvallen dan €61,00
voda
0
Acties dreigen bij Smit
12 jan 2010, 07:17 uur

ROTTERDAM (AFN) - Acties bij bergingsbedrijf Smit zijn niet uitgesloten, nadat vakbondsleden van het CNV maandag tijdens een bijeenkomst het eindbod van de directie in de CAO-onderhandelingen hebben verworpen, meldt CNV Vakmensen.

De vakbondsleden nemen geen genoegen met een tweejarige cao, die voorziet in twee keer een eenmalige uitkering, aldus onderhandelaar Albert van Damme. ,,Als Smit na dit signaal niet tot inkeer komt, wordt het hommeles,'' zegt hij.

86 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront