Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Obama noemt schuldenlast VS 'onhoudbaar'

85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aad de Vries
9
Obama noemt schuldenlast VS 'onhoudbaar'

President bang dat China en andere landen stoppen met financieren Amerikaanse schuld - Gaat de VS zichzelf failliet verklaren? (8 jaar oud officieel scenario economische ineenstorting staat op het punt om uit te komen)

De Amerikaanse president Barack Obama verklaarde gisteren dat de schuldenlast van de VS, inclusief het torenhoge begrotingstekort, onhoudbaar is. 'We kunnen niet doorgaan met geld lenen van China of andere landen. We moeten rente over die schuld betalen en dat betekent, dat we onze kinderen in de toekomst opzadelen met meer en meer schuld.' Obama's waarschuwende opmerkingen staan in schril contrast met de ongekende record-uitgaves die zijn regering doet, en het daardoor verreweg hoogste begrotingstekort ($ 1,84 biljoen, mogelijk nog hoger) uit de Amerikaanse geschiedenis.

'Het is waar dat ze het op een bepaald moment zat worden om onze schuld op te kopen,' zei Obama, daarmee vooral wijzend op China, dat met $744 miljard de grootste bezitter is van Amerikaanse schatkistpapieren. China is eerder dit jaar begonnen met het stelselmatig afbouwen van het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, een teken aan de wand dat het land er niet gerust op is, dat de waarde van de Amerikaanse dollar in de toekomst stabiel zal blijven.

Obama waarschuwde dat de rente verhoogd zal moeten worden, als het buitenland inderdaad besluit om te stoppen met het opkopen van de Amerikaanse schuld. De FED heeft de Amerikaanse economie de laatste jaren met name door extreem lage rentetarieven aan de gang weten te houden. Nu is de rek er echter definitief uit. Hogere rentetarieven zullen de toch al in zware problemen verkerende Amerikaanse economie nog verder verstikken.

'VS gaat schuld niet meer terugbetalen'
De bekende Amerikaanse rechts-extremist Hal Turner schrijft op zijn website dat Obama's verklaringen impliciet betekenen, dat de VS zichzelf binnenkort failliet gaat verklaren. Met andere woorden: dat het zal toegeven dat de gigantische staatsschuld niet meer terug te betalen is, en dit daarom ook niet meer zal doen.

Ondanks zijn omstreden reputatie zegt Turner feitelijk exact hetzelfde, als wat de toonaangevende Europese denktank E2020/LEAP al sinds vorig jaar aangeeft, namelijk dat de VS rond de zomer van dit jaar -of mogelijk in het najaar- failliet zal gaan.

Als dit werkelijk gebeurt, zal er een ongekend krachtige schokgolf over de hele planeet gaan, die de wereldeconomie in totale chaos zal storten, waardoor er alle kans is op het uitbreken van grote oorlogen. Een dergelijke situatie zal door de elite achter de schermen onmiddellijk aangegrepen worden om de lang verwachte en gevreesde Nieuwe Wereld Orde in te voeren, door het invoeren van een nieuwe wereld-munteenheid, met uiteindelijk de vorming van één wereldregering met één wereldleider.

Het officiële plan / protocol voor het faillissement van de VS werd al in 2001 door een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën naar buiten gebracht. De informatie in dat plan is mede afkomstig van het toenmalige hoofd van de Amerikaanse Rekenkamer (GAO), David Walker, die destijds beweerde, dat de VS na 2009 niet meer in staat zou zijn om haar schuld te blijven financieren.
Bijlage:
Aad de Vries
5
Huizenprijs Amerikaanse stad Detroit zakt naar 4300 euro

Laatste cijfers Amerikaanse economie rampzalig

Het instorten van de huizenmarkt raakt ook de rijkeren. Een gemeenteraadslid van Detroit en toekomstig kandidaat voor het burgemeesterschap, moest met zijn gezin bovenstaand huis verlaten, nadat de waarde was gezakt van $ 225.000 naar $ 100.000.

Nergens in de VS is de slachting op de huizenmarkt zo groot als in 'autostad' Detroit. We berichtten al eerder dat hele straten en wijken leeg staan, en talloze huizen dichtgetimmerd zijn of ten prooi vallen aan vandalisme. De gemiddelde huizenprijs in Detroit is inmiddels gezakt naar het verbijsterend lage bedrag van 4300 euro (géén typefout: 43 HONDERD). De doorsnee huizenkoper in Nederland kan van zijn hypotheek in Detroit 47 huizen kopen, zelfs ondanks het feit dat ook bij ons de huizenmarkt flink aan het inzakken is.

Nu lag de gemiddelde huizenprijs in het grootste deel van de VS altijd al een stuk lager. Zeven jaar geleden kostte een huis in Detroit gemiddeld € 53.000; dat bedrag was toen in Nederland bijna vier keer zo hoog (ongeveer op hetzelfde niveau als nu, iets boven de € 200.000). Daarnaast kampt Detroit met één van de hoogste werkeloosheidspercentages in de VS, namelijk circa 20%.

Het instorten van de Amerikaanse huizenmarkt raakt al lang niet meer alleen de laagste inkomens. Kwame Kenyatta is lid van de Gemeenteraad van Detroit, en bezat een mooi vrijstaand huis in koloniale stijl in één van de beste wijken van Detroit. In december moesten hij en zijn vrouw en kinderen echter de koffers gaan inpakken en hun huis achterlaten, omdat de hypotheek niet meer op te brengen was. Het huis van het gezin Kenyatta sloot zich daarmee aan in een trieste lijst van duizenden eerder verlaten huizen.

Kenyatta, één van de sterkste voorstanders van het nemen van maatregelen om de vervallen wijken in zijn stad weer op te knappen, was van plan om zich deze zomer kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van de stad. Nu hij echter gedwongen zijn huis heeft moeten verlaten is hij bang, dat zijn kansen hierop flink geslonken zijn.

'Als ik op je moet stemmen, dan moet je wel een leider zijn,' gaf Patricia Dixon, voormalige buurvrouw van de Kenyatta's, als commentaar. 'Het weglopen uit je huis in Detroit is geen teken van leiderschap. Zodra er een huis leegkomt, onstaat er vandalisme en worden er allerlei zaken gestolen.'

Kenyatte, een Democraat, is niet de enige gekozen politicus die problemen heeft gekregen met zijn hypotheek. De officier van Justitie van Wayne County moet eveneens zijn huis in Detroit uit. Kenyatte kocht zijn huis destijds voor $ 225.000, maar dat was eind 2008 gezakt naar $ 100.000. De hypotheeklast van $ 2600 per maand dreigde echter met $ 1000 te gaan stijgen.

Het is niet illegaal om je huis te verlaten als je de hypotheek niet meer kunt betalen. De bank wordt eigenaar van je huis, en probeert het weer te verkopen. Vastgoedmakelaar Karen Page zegt echter, dat het grote aantal huizen dat gedwongen in de verkoop moet, de gemiddelde huizenprijs alleen maar verder doet dalen.

Rampzalige cijfers Amerikaanse economie
Hieronder volgen puntsgewijs de laatste ontwikkelingen van de Amerikaanse economie, die er op wijzen dat het hele land zich in een diepe afgrond aan het storten is:

- 1575 van de 9000 banken leden verlies in het 1e kwartaal van 2009. Het aantal verliezen op leningen is echter in 20 jaar niet zo laag geweest, wat betekent dat het beleid van de regering -het met biljoenen uitkopen van de banken om de kredietstroom weer op gang te helpen- faliekant mislukt is.

- FED-topman Bernanke zegt dat de banken nog eens $ 2 biljoen nodig hebben. Toch kwamen ze allen door de recente stresstest van de Amerikaanse overheid, waarmee opnieuw aangetoond is, dat deze test niet meer dan een vals toneelspelletje was.

- De kas van de meeste Amerikaanse staten is leeg. Gemeente-obligaties zijn totaal ingestort. De staten doen nu een beroep op de overheid, omdat anders basisvoorzieningen voor de burgers mogelijk gesloten moeten worden.

- Al 20% van de huiseigenaren in de VS betaalt meer hypotheek dan het huis waard is. De helft van het aantal bijgestelde hypotheken resulteert na een paar maanden alsnog in een gedwongen faillissement. 40% van alle huizenverkopen is noodgedwongen.


- Het echte werkeloosheidspercentage steeg naar 15,8% (officieel wordt 8,9% opgegeven, wat een misleidend cijfer is). Het aantal verloren banen in februari en maart moest naar beneden worden bijgesteld. Afgelopen week kwamen er 220.000 werkelozen bij, zodat het totaal nu op 6,56 miljoen uitkomt.

- De FDIC (Verzekeringsinstantie van de overheid voor de banken) heeft om $ 500 miljard aan extra fondsen gevraagd, wat er op duidt dat er binnenkort opnieuw een groot bankenfaillisement aan zit te komen.

- De autoverkopen zijn op jaarbasis met 40% gedaald. Talloze autofabrieken en dealers moeten hun deuren sluiten. General Motors verliest iedere dag $ 113 miljoen; totaalverlies eerste 3 maanden van 2009: $ 1,3 miljard. De herstructurering bij GM en Chrysler zal waarschijnlijk resulteren in een faillissement.

- Investeringen in de economie daalden in het eerste kwartaal met 38%. Consumentenkrediet daalde in het 3e kwartaal van 2008 met 80%, en kromp zelfs met $ 31,7 miljard in de twee daarop volgende kwartalen. Nog nooit eerder in de geschiedenis werd het Amerikaanse consumentenkredietpercentage negatief. Voor een op krediet/schuld gebaseerde economie als die van de VS, is dit funest.
Bijlage:
[verwijderd]
0
Eerst werd Peter Schiff hartelijk uitgelachen door heel wat "profs"... ik geloof dat hij - helaas - gelijk heeft gekregen.

video.google.nl/videosearch?hl=nl&q=p...
Aad de Vries
5
quote:

Watermannetje schreef:

Eerst werd Peter Schiff hartelijk uitgelachen door heel wat "profs"... ik geloof dat hij - helaas - gelijk heeft gekregen.

video.google.nl/videosearch?hl=nl&q=p...
Ik ben helemaal met je eens, Watermannetje!!!

En het is nog steeds zo hoor... mensen lachen je uit, als je denkt dat de economie nog slechter gaat worden...
Bijlage:
ro1946
0
quote:

Burlington schreef:

Huizenprijs Amerikaanse stad Detroit zakt naar 4300 euro

Laatste cijfers Amerikaanse economie rampzalig

Het instorten van de huizenmarkt raakt ook de rijkeren. Een gemeenteraadslid van Detroit en toekomstig kandidaat voor het burgemeesterschap, moest met zijn gezin bovenstaand huis verlaten, nadat de waarde was gezakt van $ 225.000 naar $ 100.000.

Nergens in de VS is de slachting op de huizenmarkt zo groot als in 'autostad' Detroit. We berichtten al eerder dat hele straten en wijken leeg staan, en talloze huizen dichtgetimmerd zijn of ten prooi vallen aan vandalisme. De gemiddelde huizenprijs in Detroit is inmiddels gezakt naar het verbijsterend lage bedrag van 4300 euro (géén typefout: 43 HONDERD). De doorsnee huizenkoper in Nederland kan van zijn hypotheek in Detroit 47 huizen kopen, zelfs ondanks het feit dat ook bij ons de huizenmarkt flink aan het inzakken is.

Nu lag de gemiddelde huizenprijs in het grootste deel van de VS altijd al een stuk lager. Zeven jaar geleden kostte een huis in Detroit gemiddeld € 53.000; dat bedrag was toen in Nederland bijna vier keer zo hoog (ongeveer op hetzelfde niveau als nu, iets boven de € 200.000). Daarnaast kampt Detroit met één van de hoogste werkeloosheidspercentages in de VS, namelijk circa 20%.

Het instorten van de Amerikaanse huizenmarkt raakt al lang niet meer alleen de laagste inkomens. Kwame Kenyatta is lid van de Gemeenteraad van Detroit, en bezat een mooi vrijstaand huis in koloniale stijl in één van de beste wijken van Detroit. In december moesten hij en zijn vrouw en kinderen echter de koffers gaan inpakken en hun huis achterlaten, omdat de hypotheek niet meer op te brengen was. Het huis van het gezin Kenyatta sloot zich daarmee aan in een trieste lijst van duizenden eerder verlaten huizen.

Kenyatta, één van de sterkste voorstanders van het nemen van maatregelen om de vervallen wijken in zijn stad weer op te knappen, was van plan om zich deze zomer kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van de stad. Nu hij echter gedwongen zijn huis heeft moeten verlaten is hij bang, dat zijn kansen hierop flink geslonken zijn.

'Als ik op je moet stemmen, dan moet je wel een leider zijn,' gaf Patricia Dixon, voormalige buurvrouw van de Kenyatta's, als commentaar. 'Het weglopen uit je huis in Detroit is geen teken van leiderschap. Zodra er een huis leegkomt, onstaat er vandalisme en worden er allerlei zaken gestolen.'

Kenyatte, een Democraat, is niet de enige gekozen politicus die problemen heeft gekregen met zijn hypotheek. De officier van Justitie van Wayne County moet eveneens zijn huis in Detroit uit. Kenyatte kocht zijn huis destijds voor $ 225.000, maar dat was eind 2008 gezakt naar $ 100.000. De hypotheeklast van $ 2600 per maand dreigde echter met $ 1000 te gaan stijgen.

Het is niet illegaal om je huis te verlaten als je de hypotheek niet meer kunt betalen. De bank wordt eigenaar van je huis, en probeert het weer te verkopen. Vastgoedmakelaar Karen Page zegt echter, dat het grote aantal huizen dat gedwongen in de verkoop moet, de gemiddelde huizenprijs alleen maar verder doet dalen.

- Al 20% van de huiseigenaren in de VS betaalt meer hypotheek dan het huis waard is. De helft van het aantal bijgestelde hypotheken resulteert na een paar maanden alsnog in een gedwongen faillissement. 40% van alle huizenverkopen is noodgedwongen.

Dat betekent dus dat de staat niet lekker zit met die AltA van de ING. Dat gaat ons allemaal geld kosten.
[verwijderd]
0
China is niet voor niets nu aan het hamsteren geslagen....al hebben ze er geen belang bij dat de Usa failliet gaat, ze vertrouwen het niet meer.

[verwijderd]
0
quote:

Burlington schreef:

Obama noemt schuldenlast VS 'onhoudbaar'

Burlington heeft een nieuwe guru & bron blijkbaar :

xandernieuws.punt.nl/?r=1&id=516762

( bronvermelding blijft erg lastig voor sommigen )
Aad de Vries
6
Ha... daar hebben we Deodorant weer; altijd leuk om je tegencommentaar te lezen :)

p.s. mijn nieuwe guru, my new hope: zie attachment... dat nou weer wel he...
Bijlage:
[verwijderd]
0
maar waarom vermeld je geen bron ? Zo te lezen is dat xanderding een christelijke ''beleggers site'' ?

( schud hoofd )
[verwijderd]
0
quote:

Burlington schreef:

p.s. mijn nieuwe guru, my new hope: zie attachment... dat nou weer wel he...
Ik dacht altijd dat BB voor Brigitte Bardot stond...
Aad de Vries
7
quote:

Deodorant schreef:

maar waarom vermeld je geen bron ?
soms doe ik dat wel, soms niet... als iemand daar specifiek om vraagt (dan vermeld ik de bron alsnog in bijna 99% van de gevallen)...

het is meer een vrije tijds ding, dus geen job met verplichingen en dan vergeet je wel eens om de bron te vermelden (het blijft mensenwerk he?), niets mis mee toch?

Bijlage:
[verwijderd]
0
Hmmpffff.. je copy past gewoon de hele zooi over man :)

En "'Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder HEADLINES) alleen met toestemming"'
Aad de Vries
6
quote:

The Artist schreef:

[quote=Burlington]
Obama noemt schuldenlast VS 'onhoudbaar'
[/quote]
ab
Danke, The Artist (heb je posts lang gemist); hoop dat je weer vaker terug komt :)
Bijlage:
Aad de Vries
5
quote:

Deodorant schreef:

Hmmpffff.. je copy past gewoon de hele zooi over man :)

En "'Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder HEADLINES) alleen met toestemming"'
Je hebt gelijk, maar heb ik ooit ontkent dat ik niet copy paste?

Kan jij iemand noemen hier, die never gebruik maakt van copy and paste functie?

Anyway, ik heb begrip van hoe jij over mij denkt, maar discussie is nu toch wel afgesloten lijkt mij... dit gaat nergens over :)
Bijlage:
[verwijderd]
0
probleem is dat het gekopieerde artikel namelijk vanuit een bepaalde overtuiging / standpunt is geschreven, en is de bron dus een wezenlijk onderdeel van de info.

Hier, nog zo'n pareltje van die ( behoorlijk paranoïde ) site :

Amerikaanse padvinders worden getraind tot Gestapo-achtige politiemacht

De tijd dat padvinders in Amerika zich vooral bezig hielden met kamperen, kanovaren, sportactiviteiten en bijvoorbeeld leerden hoe ze bosbranden konden voorkomen, lijkt definitief voorbij. De jonge Amerikaanse boyscouts hebben van het ministerie van Homeland Security namelijk een nieuwe missie gekregen: het bestrijden van binnenlands terrorisme, het oppakken van illegalen en het vernietigen van hennepkwekerijen. Kortom: de vorming van de Amerikaanse versie van de gevreesde Gestapo van toenmalig Nazi-Duitsland is in gang gezet.
Bijlage:
[verwijderd]
0
schulden hmm als ik dat verhaal zo lees is het dus heel goed mogelijk dat we nog even een rally in de beurs gaan zien ;)
TraderRon
0
Yup beetje triest dit.
Verhaal van een site van godsdienstwaanzinige die staan te trappelen om de wereld in te zien storten om maar te kunnen zeggen ZIE JE WEL het is de torn van god.
------------------------------------------------------------------------------------------------
gewoon even wat opmerkingen van die site op dit bericht.

ben benieuwd of ik dit nog mee zal maken ? kom Heer Jezus kom!!!!
***
PROJECT L.U.C.I.D -- het 666 universeel controlesysteem van het beest
Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie -- een totalitaire politiestaat -- is nabij.
***
Opb. 11 : 18 staat er ook niet voor niets. De volken zijn toornig geworden.... en verder staat er ook dat God loon gaat geven aan Zijn dienstknechten .....enz.

Dus een goede tijd. Waar blikken we op, op ellende of op het goed wat God gaat geven. Ik in ieder geval het laatste,
------------------------------------------------------------------------------------------------

Triest dat dit soort onzin als een "officieel" nieuwsbericht wordt gepost hier.
En dat je bron er niet bij zette is echt geen toeval.
[verwijderd]
0
Het eerste gedeelte van de oorspronkelijke post klopt wel degelijk. Heeft o.a. op Bloomberg gestaan.

tinyurl.com/prcntk
85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.321,96 +1,59%
 EUR/USD 1,0714 +0,42%
 WTI 81,58 -1,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront