Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - De bill van Bali

25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
geobeo
0
quote:

Bookie schreef:

[quote=geobeo]
Nou een vraag bijvoorbeeld:

-Waarom licht de focus (ook vanuit het IPCC) zo ontzettend op CO2 terwijl het bekent is dat andere zaken minstens zoveel invloed hebben op het klimaat.

Bijvoorbeeld: de zon (er schijnt nu op mars tegelijk ook globalwarming bezig te zijn... dat is wel heel toevallig toeval?) ook heel wat wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de zon een veel grotere invloed heeft op het klimaat dan wat ook maar, methaan en alle andere broeikasgassen en zogenaamde superbroeikasgassen, waterdamp, enz...

En om nog eentje te lanceren. Het argument dat CO2 een gevolg zou zijn van global warming (door opwarming komt het vrij) en niet een oorzaak?

Als je de grafieken van de temperatuur en de hoeveelheid CO2 over elkaar legt en vervolgens zorgt dat de schaal op weet ik veel hoeveel duizenden jaren zet dan zie je dat er een verband is. Als je echter inzoemt op deze grafiek (met een schaal van zo'n 800 jaar) is duidelijk te zien dat er EERST opwarming plaatsvind en DAARNA pas de hoeveelheid CO2 toeneemt. Dit is dus een van de argumenten uit de global warming swindle docu...
[/quote]

1. De focus ligt niet op CO2. Alle factoren worden in beschouwing genomen (wij weten uiteraard ook dat CH4, zon, aerosolen e.d. ook een rol spelen). Kijk op figuur 2 van de samenvatting
www.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar4...

En uiteraard heeft de zon een grote invloed. Het is alleen dat de zonneactiviteit sinds de jaren '70 nauwelijks is gewijzigd, en de temperatuur wel, en hard ook. In Swindle toont men een grafiek van zonneactiviteit die stopt in 1980. Een knap staaltje bedrog...

2. Ook dat is al lang geweten en geen nieuws. De glaciale-interglaciale periodes werden de voorbije honderdduizenden jaren gestuurd door de Milankovic-cycli. Dwz veranderingen in aardrotatie en afstand tot de zon. Door een aldus veranderende energie-balans (via zonne-instraling) werd het klimaat gestuurd. Aan het einde van een ijstijd luidden dergelijke wijzigingen een stijging van de temperatuur in. Vervolgens, na ongeveer 800 jaar, was de T dermate gestegen dat bepaalde feed-forwards optraden, te weten o.a. ontsnappen van CO2 uit de zee. Dit proces begon de T verder op te drijven, zodat nog meer CO2 vrijkwam, enzoverder. Tijdens de laatste 800.000 jaar lag de CO2 concentratie trouwens tussen 180 ppm (einde ijstijd) en 280 ppm (einde warme periode).

A propos, de volgende natuurlijke ijstijd zou nog enkele (tien)duizenden jaren op zich laten wachten. Wil je daar echt op anticiperen?
Interessant stukje, waarvoor dank! (maar ben er nog steeds niet overtuigd dat er zekerheid is dat CO2 DE grote boosdoener is en dat we er iets aan zouden kunnen doen als dit al de boosdoener zou zijn).

En om op je laatste zin te reageren; ja, is goed voor m'n klein klein klein klein klein klein klein klein klein klein (x1000) -kinderen. :-P
[verwijderd]
0
quote:

geobeo schreef:

[quote=little johnie]
[quote=antonvb]
Geen paniek.

Olie is CO2 neutraal als je Essent moet geloven. Olie is namelijk niets meer dan oude plantenresten. Die planten hebben eerder CO2 uit de lucht gehaald. En dat komt bij de verbranding weer vrij. CO2 neutraal dus!
[/quote]

Het zou CO2 neutraal zijn als het met dezelfde snelheid verbruikt zou worden als dat het duurde om te onstaan. :-)
[/quote]

Euh die zin klopt niet. CO2 werd opgenomen door die planten en weer vrijgegeven door de plantenresten is het argument.
Nee, het begrip CO2 neutraal heeft als bepalende factor tijd.
Co2 neutraal betekend , net zo veel co2 opslaan als vrijmaken in dezelfde hoeveelheid tijd.
[verwijderd]
0
och die co2, tja als we maar genoeg bomen planten, is daar geen probleem meer mee.

Onze EXTREME consumptie is wel een probleem, we consumeren VEEl meer dan de aarde weer kan herstellen. DAARMEE vern#@ken we de aarde. Per hoofd hebben we 1,2 hectare aan landbouw grond. De gemiddelde amerikaan gebruikt 9,4 hectare.....
Dáár moeten we wat aan doen.
[verwijderd]
0
@van dongen: Ik ben het eens met je idee over apple. Misschien maar een paar putjes kopen.
NielsvanderStappen
0
Gelukkig weet een aantal lezers van IEX (en ik schaar mezelf daar ook bij, als chemicus die hierover rapporten heeft gelezen en met sceptici als Labohm heeft gecorrespondeerd,) veel meer over het probleem van CO2 als Frank van Dongen. Frank: geeft niks, zorg jij maar, dat je verstand houdt van beleggen, want dat is jouw ding.
@bookie:
Ook Labohm c.s. erkennen in hun laatste publicaties een grafiek, waarbij ('heel toevallig') de zonne-activiteit sinds 1980 aan het afnemen is. Dus ook dit, feitelijk belangrijkste, argument van de sceptici is nu verworpen.
In het algemeen geldt: van de 5 belangrijkste atmosferische factoren op het broeikas-effect(natuur/vulkanen, water, zon, CO2, aerosolen) is de factor CO2 de enige die een constante stijging laat zien en daarmee dus de gevaarlijkste. Zonder een temperatuur-verhogende invloed van CO2 is het temperatuurgedrag van de aarde simpelweg niet te verklaren, met die relatie sluit deze ondertussen behoorlijk goed.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -1,18%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.304,88 -1,33%
 EUR/USD 1,0675 +0,06%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront