Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jopie FOR PRESIDENT ........

8 Posts
[verwijderd]
0
RIJSWIJK - Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken is medeschuldig aan de uitschakeling van het Nederlands elftal in de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Dat beweert Johan Cruijff dinsdag in zijn column in De Telegraaf.

De voetbalgoeroe van Nederland doelt op de afwezigheid van Salomon Kalou bij Oranje. Verdonk weigerde de aanvaller uit Ivoorkust versneld een Nederlands paspoort te vestrekken, waardoor hij moest afzien van een zekere plek in de WK-selectie van bondscoach Van Basten.

"Nederland had te maken met een situatie, dat als Arjen Robben en Robin van Persie niet in de wedstrijd zaten, er geen alternatief was. En die hadden we met Salomon Kalou wel kunnen hebben", schrijft Cruijff. "Ik wil er vooral mee zeggen dat een minister er is om het landsbelang te dienen en dat heeft ze duidelijk niet gedaan".

Verdonk is het niet eens met de analyse van Cruijff: "Het was toch de bedoeling dat Kalou op rechts zou spelen? Daar stond met Van Persie onze beste man." Wel zei ze dat de bondscoach "heel goed werk" heeft geleverd en dat ze zich had zitten verbijten tijdens de laatste wedstrijd. "Maar ik ga niet over de inhoud van het voetbal. Nu is het niet gelukt, volgende keer beter."

Impuls

Cruijff gaat in zijn kritiek nog verder. Verdonk heeft met haar negatieve besluit de hele toekomst van het Nederlandse voetbal een slechte dienst bewezen. "Dankzij haar krijgt de doorgroei van het nationale elftal geen extra impuls. De ploeg is volop in ontwikkeling en als er straks nog zo'n twee à drie spelers uit Jong Oranje doorbreken, dan ziet de toekomst er richting het EK 2008 goed uit. Daarom is het zonde, dat je dit niet extra kan stimuleren met de aanwezigheid van een supertalent als Kalou".

De jonge aanvaller die afgelopen seizoen furore maakte bij Feyenoord, heeft inmiddels een contract ondertekend bij het Engelse Chelsea.

Opstappen

De oud-voetballer en -trainer van onder meer Ajax en Barcelona vindt eigenlijk dat de VVD-bewindsvrouw moet opstappen. Cruijff: "Ik vergelijk het maar even met een technisch directeur van een profclub. Als een grote speler van het kaliber Kalou zich bij mijn club zou melden en mijn manager stuurde hem weg, dan kon hij daarna zijn conclusies trekken. Dat geldt dus ook voor Verdonk".

Verdonk liet dinsdag via een woordvoerder weten dat ze de woorden van Cruijff geheel voor zijn rekening laat. "Er wordt zoveel over Verdonk geschreven. Dit is een vrij land en ieder mag zijn mening hebben". Hij wil wel benadrukken dat Verdonk Kalou niet zomaar een paspoort heeft geweigerd. "Ze heeft alle elementen afgewogen.

Kalou kon een paspoort krijgen, maar dan moest hij wel de integratietoets halen. En dat heeft hij niet gedaan. De rechter heeft uiteindelijk de minister gelijk gegeven. Bovendien heeft de minister nooit de voetbalkwaliteiten van Kalou ter discussie gesteld".

[verwijderd]
1
Tja, Cruijff denkt kennelijk, sinds al zijn uitspraken als zoete koek worden geaccepteerd, dat hij zich alles kan permitteren. Zotter dan dit heb ik het zelden horen verluiden.
[verwijderd]
0
pim f. was beter geweest dan had de economie iets beter gedraaid als nu,i.p.v rondpompen met al die klote ambtenaren in nederland en bruxelles et straasbourg,groetjes pim 4ever
[verwijderd]
0
De enige die de logica van zijn uitspraken begrijpt
is hij zelf en een aantal figuren die hem dagelijks naar de mond praten. Natuurlijk kon
hij een leuk balletje trappen en op sociaal vlak
doet hij veel goeds in de wijken met zijn trapveldjes en zijn foundation. Maar zijn Crijffiaanse wijsheden zijn soms aardige zwetsverhalen.
[verwijderd]
0
Wat een zielig elftal dat ze volgens Cruijf eerst een asielzoeker erbij moeten halen om nog wat te kunnen presteren.
[verwijderd]
0
De gemiddelde voetballer komt ook nooit meer boven het nivo welke hij had toen hij begon met voetballen,blijkt hier maar weer.

mvrgr jo jo

[Modbreak Eric (forum@iex.nl): Aangezien deze thread nauwelijks met beleggen te maken heeft en aanzet tot een discussie over politiek beleid, is deze geblokkeerd.]
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  18:05
 Germany40^ 18.006,30 +0,61%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.924,90 +0,70%
 US30^ 38.607,38 +1,22%
 Nasd100^ 17.812,88 +1,72%
 US500^ 5.104,92 +0,82%
 Japan225^ 38.008,56 +0,52%
 Gold spot 2.299,50 -0,18%
 EUR/USD 1,0765 +0,38%
 WTI 78,40 -0,70%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront