Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

IEX-forums opgefrist

149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

Kingie schreef:

Voor het overige lijken de verandering wel aardig. Het zal gaan lijken op, nee laat ik dat maar niet schrijven.
Nee joh, die veranderingen zijn niet aardig. Wat ik nu opmaak uit de veranderingen van IEX is dat het een wanhopig bij elkaar geraapt zootje lijkt te worden. Welke kwalitietsredacteur verzint er nu zoiets als een voorwaarde van 1500 aanbevelingen voor een moderatorschap?

De paniek en wanhoop lijkt hier toegeslagen! Een paar amateurs zoals jullie stichten in 24 uur tijd een subforum en je hebt wat betreft kwaliteit meer dan de hele IEX bij elkaar. Nou wat wil je nog meer?
zet
0
Zeg Kiep,

Wat is dat voor een gezever? Wanhoop toegeslagen? Men oppert iets, thats all.

Groet,

Hans
[verwijderd]
3
quote:

zet schreef:

Zeg Kiep,

Wat is dat voor een gezever? Wanhoop toegeslagen? Men oppert iets, thats all.

Hoi Zet,

nou ik las een bijdrage van Bertus en toen dacht ik van....'tis Bertus die het voorstelt' Niets meer niets minder. Ik had op dat moment de hoofdtopic van IEX nog niet gelezen. Toen ik die wel las toen viel ik bijna achterover van verbazing; de iex lijkt het een goed idee dat iemand met meer dan 1500 aanbevelingen een moderator wordt. Nou sorry hoor maar als ik een paar mensen af ga die inderdaad zo veel van die aanbevelingen hebben dan denk ik toch dat mijn broek af gaat zakken op het moment dat zij moderator gaan worden. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een professionele en ook gerespecteerde site als IEX zoiets serieus oppert.

met vriendelijke groet, kiep
[verwijderd]
6
quote:

zet schreef:

Wat is dat voor een gezever? Wanhoop toegeslagen? Men oppert iets, thats all.
Sorry hoor, maar dit voorstel komt ook op mij redelijk desperate over. Zoals ik het lees wordt je gewoon standaard moderator als je 2 jaar lid bent en 1500 aanbevelingen hebt. Ik weet niet hoeveel mensen kwalificeren, maar volgens mij wordt dat een zooitje. En je ziet nu al wat er met zo'n regel gaat gebeuren, impliciet of expliciet bedelen om aanbevelingen zodat iemand moderator wordt. Mensen aanbevelen alleen maar om hem/haar moderator te maken....

Moderatie dient te gebeuren aan de hand van zo concreet mogelijke regels door 1 of slechts een paar mensen per forum. Door mensen die neutraal en objectief zijn. Als ze de moderatie functie zo graag bij de gebruikers neer willen leggen doe dat dan volgens een democratisch principe. Laat mensen die bijvoorbeeld minimaal twee jaar lid zijn zich kandidaat stellen en houd een verkiezing onder de leden om een paar mensen te kiezen.

Zelfs als je zou vinden dat het aantal aanbevelingen iets zegt over de waarde van postings, dan geld nog altijd dat een goede schrijver niet perse een goede moderator is. Schrijven en modereren zijn twee totaal verschillende zaken.

mvg
Wilco

[verwijderd]
0
TEGEN!!!

volgens mij wordt de forums juist verschrikkelijk onoverzichtelijk.

en dat van die moderators: je zal maar een persoonlijke vete krijgen met een moderator; dan hoef je niet meer op iex te komen...

mvg

AEXEA
[verwijderd]
0
Het optreden van leden als moderator lijkt mij geen goed idee.
Voor een indeling in categorien valt wel iets te zeggen want er zijn nu wel erg veel dooie hoeken.
Maar dan wel wat fijnmaziger dan nu voorgesteld.
Dus bijvoorbeeld de Uitzenders bij elkaar maar niet ook Post en Papier er bij.
En druk bezochte fora met een eigen bedrijfscultuur kunnen maar beter apart worden gehouden.
[verwijderd]
0
Ik wil me ook uitspreken tegen een nieuwe forumstructuur! Ik geef geen argumentatie, omdat meerdere mensen voor mij dit al deden.

Zorg er vooral voor dat het vernieuwen van het forum, er niet voor zorgt dat het trager werkt!!!!
[verwijderd]
0
De aanbevelingen worden op dit moment toch niet geteld bij de IEX,. (wel bij debeurs.nl de dochter van de IEX).. Ik ben wel vòòr deze voorstellen, deze zijn positief vernieuwend..
Zeker voor de "forumtrekkers", die op ieder specifiek forum vaak aanwezig zijn,.. (just like me..)

Grtz. leon
[verwijderd]
1
Let op IEX, Er zijn veel websites met een forum. De meeste zijn zo dood als een pier. Voor een groot deel heeft dat te maken met een onduidelijke en complexe forumstructuur. Vaak zijn er veel klikken nodig en dus veel wachttijd om bij het juiste forum te komen om vervolgens te zien dat er geen zinnige postings in staan. Vervolgens moet je terug en dan weer langs een hele boom om bij een ander forum te komen. Dit is dodelijk. Besef goed dat de internetbezoeker geen geduld heeft.

De huidige forumstructuur van IEX is wat mij betreft prima. Ik gebruik een snelkoppeling in de Internet Explorer koppelingen die bovenin de menubalk staat en met één klik ben ik vanuit waar dan ook op het internet in de koffiekamer. Wil ik een ander forum bekijken dan kan ik daar direct naartoe via het pulldownmenu. Sneller kan het niet, wel langzamer. Doe dit niet, mensen lopen gillend weg, er is inmiddels concurentie.

Dat idee van die leden-moderatoren is natuurlijk gewoon slecht, maar daar is inmiddels genoeg over geschreven. Ik sluit mij daarbij aan.

Het plaatsen van plaatjes vind ik dan weer een stap in de goede richting. Het zou fijn zijn als dit kan. Maar inderdaad dient dit eerst op één forum uitgeprobeert te worden. Laten we hopen dat het een succes wordt.
[verwijderd]
0
O ja mensen, dit kan ook nog:

Stap 1. Je maakt een tweede alias aan.
Stap 2. Je zoekt via de zoekfunctie postings van je eerste alias.
Stap 3. Je beveelt ze aan.
Stap 4. Je bent moderator.

P.S. Je snapt het al hè Thijs. Niet doen dus!
[verwijderd]
1
Nee, ik zie niet in het "indikken" naar categorieen of het aanstellen van moderators.
Graag het huidige systeem per beursfonds handhaven.
Dat is zeerrrrr duidelijk.
Salieman
0
Het is best goed dat er gekeken wordt naar een eventuele nieuwe opzet van het forum. Het lijkt mij ook, net zoals meerdere forumleden, dat het geen goed idee is om iemand met veel aanbevelingen moderator te maken. Daar zijn, ook naar mijn mening, andere kwaliteiten voor nodig. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan lijkt het mij voor de hand dat iemand geen moderator mag worden in een forum waar hij of zij zelf post. Dan is er in ieder geval nog een soort van gescheiden belangen cq objectiviteit.

Verder wil ik me graag aansluiten bij een andere poster die zegt 'in zo weinig mogelijk klikken op plaats van bestemming te willen komen'(vrij vertaald). Behoeft geen uitleg. En zoals het nu is ben ik ook in 2!! klikken vanaf internet openen op het forum waar ik zijn wil.(IEX is niet mijn opstartpagina, zal bij velen niet zo zijn neem ik aan)

De persoonlijke items die bijgevoegd worden vind ik wel erg leuk, en het is een prima idee om het mogelijk te maken dat je bepaalde berichten weg kan filteren.(althans dat begrijp ik eruit)

Geld dit wegfilteren tevens voor de postings van bepaalde personen?

That is all, succes met de opzet.

Groeten
hjm
0
Forum indeling niet aanpassen. Het systeem nu is overzichtelijk. Ik ben wel geinteresseerd in aanbevolen schrijvers.

Groeten,

Marco
[verwijderd]
0
quote:

hjm schreef:

Forum indeling niet aanpassen. Het systeem nu is overzichtelijk.
Daar be ik het dus niet mee eens. Sommige dedicated forums (futures, turbos, turbo's en CFD's) staan alfabetisch tussen de aandelen forums, terwijl andere dedicated forums (opties, optiestrategien, warrants) vooraan 'apart' staan waar dan stiekem ook een paar aandelen forums tussen staan. Geen lijn in te ontdekken.

Verder zijn een heleboel forums (nagenoeg) leeg. Enkele voorbeelden met het aantal actieve topics in het afgelopen half jaar:
opties 22
optiestrategien 8
rangebeleggen 3
futures 3
turbo's 25
turbo's en CFD's 2
warrants 1

Deze hele lijst kan imho gemakkelijk in een forum derivaten gegoten worden dan heb je gemiddeld nog steeds minder dan 1 topic per dag. En worden de verschillen tussen de derivaten te groot gevonden worden zou je kunnen kiezen voor derivaten met daaronder een dedicated forum voor opties en turbo's. Het aantal berichten is imho echter veel te weinig voor drie forums, laat staan voor de 7 die er nu zijn.

Ook bij de specifieke aandelen forums zie je dat het aantal berichten soms beperkt tot zelfs zeer beperkt is. Door naar sector forums te gaan hebben forums wat meer body en kunnen ze mensen gemakkelijker verleiden om regelmatig terug te komen. Nadeel is uiteraard wel dat sommige bedrijven in meerdere sectoren actief zijn. Op het moment dat de berichtenstroom erg groot wordt is het uiteraard wel de moeite waard op te splitsen. Antonov, getronics hebben voldoende berichten en mogen uiteraard gewoon gehandhaafd worden als sub forum onder de sector.

Wat betreft de overzichtelijkheid hoeft imho een dergelijke reorganisatie geen negatieve impact te hebben. Je kunt nog steeds alle forums in een rolmenu zetten. Door typografie of layout kan eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen hoofdforum en subforum. Dat zou imho het overzicht alleen maar vergroten ten opzichte van de lange monotone lijst die er nu is.

mvg
Wilco

Ronson
24
[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een tweetal berichten is verwijderd om te voorkomen dat nog meer forumleden onbewust aanbevelingen geven.]
[verwijderd]
0
Ik ben niet geiintresseerd in meerdere fondsen binnen een hoofdcategorie. Ik vind het handig om gewoon naar het forum te gaan die je wilt zien. Wellicht is dit met cookies op te lossen zodat mensen die categorien willen zien dit krijgen en mensen die dat niet willen gewoon dit forum houdt.
josti5
0
Beste IEX, ik lees in Uw voorstel 20% verbetring, en 80% verslechtering...
Veel punten zijn al beargumenteerd, daarom kort:

*Huidige indeling svp houden; aantal klikken en zoektijd zo veel mogelijk beperken
*Moderatorschap is, met alle respect voor Thijs, onbegonnen werk voor 1 persoon.
Zet op ieder aktief forum gewoon een leergierig student, die intensief en consequent modereert.
Alternatief: alert-optie.
*Maak svp nooit en te nimmer forumschrijvers moderator: da's per definitie de dood in de pot voor het betreffende forum.
*Schaf voor mijn part dat hele aanbevelingengedoe af
*Technisch punt: doe svp iets aan die voortdurende traagheden

Succes,

Jos.
zet
0
Janus,

Het lijkt iex een goed idee om enkele trouwe gebruikers nauwer te betrekken bij het mod process: alleen maar om het voor iedereen hier nog prettiger te maken. De definitieve uitwerking daarvan hangt van een hoop dingen af.

Dus, dont worry, je broek hoeft niet af te zakken hiervan.

groet,

hans
149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront