Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

closer
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 10 april 2024 10:05:

In 1 cartoon uitgelegd .
Dat kan duidelijker:
Bijlage:
gnocchi.
0
'Bond without effect': Trump warned Letitia James poised to grab assets as deadline nears
Carl Gibson, AlterNet
9 april 2024 5:52PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/bond-is-without-effe...

Voormalig president Donald Trump en zijn juridische team hebben naar verluidt bijna geen tijd meer om de borg te betalen voor het in beroep gaan tegen zijn veroordeling voor civiele fraude voordat de New Yorkse procureur-generaal Letitia James beslag gaat leggen op zijn bezittingen, volgens een prominente vastgoedadvocaat.
Advocaat Paul Golden, die partner is bij het in New York gevestigde advocatenkantoor Coffey Modica, vertelde Newsweek dinsdag dat als hij maandag nog geen bevredigende borg heeft, het kantoor van James volgende week al kan beginnen met de inbeslagname van zijn bezittingen.
James heeft eerder gedreigd om de wettelijke autoriteit van de staat te gebruiken om het vonnis van $464 miljoen tegen Trump, dat rechter Arthur Engoron in februari heeft uitgesproken, te voldoen.
"Vermoedelijk, als de motie faalt, zal de procureur-generaal het standpunt innemen dat de borg zonder effect is en dat de procureur-generaal kan beginnen met incasso-inspanningen," zei Golden.
"Natuurlijk, als om wat voor reden dan ook een rechtbank oordeelt dat de borg zonder effect is, dan zal Trump waarschijnlijk ook tegen die beslissing in beroep gaan en mogelijk ook in het kader van dat afzonderlijke beroep om een schorsing vragen."

Hoewel de wet van de staat New York voorschrijft dat een rechtzoekende die in beroep gaat tegen een vonnis een borg moet storten die gelijk is aan het vonnis zelf plus 9% rente, kwam een hof van beroep op het laatste moment tussenbeide en gaf Trump de mogelijkheid om een veel lagere borg van $175 miljoen te storten.
De voormalige president was in staat om een borgstelling te krijgen van Knight Specialty Insurance Company om te voorkomen dat het kantoor van James beslag zou leggen op zijn bezittingen.
James diende vorige week echter een motie in om KSIC een deadline van 10 dagen op te leggen om te voldoen aan de staatsregels voor borgstellers, anders zou ze de borg van $175 miljoen niet langer van kracht achten. Volgens Axios waren de obligatiepapieren die Knight indiende onvolledig en Knight was niet geregistreerd bij het New York Department of Financial Services, wat een vereiste is voor elke borgsteller van een obligatie in de Empire State. Het bevatte ook geen financieel overzicht waaruit bleek dat de borgsteller over voldoende middelen beschikt om de obligatie te betalen.
Golden zei dat als de garantie inderdaad geacht wordt niet langer van kracht te zijn, James zich in juridisch onbekende wateren zou bevinden.
"Er is weinig jurisprudentie over dit specifieke onderwerp, dus het wordt moeilijk te voorspellen welke factoren een rechtbank in overweging zou nemen bij de beslissing of KNIC echt solvabel is en het zich uiteindelijk kan veroorloven om 175 miljoen dollar af te betalen," vertelde hij aan Newsweek.

KSIC wordt voorgezeten door miljardair Don Hankey - een oude Trump-aanhanger die zijn rijkdom opbouwde in de subprime auto-leningenindustrie en een lange geschiedenis heeft met zowel Trump als zijn vastgoedimperium. Een van Hankey's bedrijven, Westlake Services, werd aangeklaagd door het Ministerie van Justitie voor het illegaal terugnemen van 70 auto's van schuldenaren.

"Dat is allemaal onderdeel van het spel voor Hankey, die zijn fortuin van $7,4 miljard heeft vergaard door dit soort roofpraktijken, gericht op klanten met een laag inkomen en hoge rentes voor autoleningen," schreef Houghtaling. "Hankey's Knight Specialty Insurance Company is de groep die Trump's borg heeft betaald voor zijn civiele fraudezaak, maar het is niet Hankey's enige investering in Trump's financiële situatie. "
"Hankey wordt ook verondersteld de grootste aandeelhouder te zijn in Axos Financial, volgens Lisa Rubin van MSNBC - een financiële instelling die in 2022 meer dan $50 miljoen van Trump's leningen op Trump Tower en Trump National Doral Miami herfinancierde, volgens documenten ingediend bij het Office of Government Ethics," voegde ze eraan toe.
gnocchi.
0
'Subprime lening koning' die Trump's $175M obligatie plaatste heeft lange geschiedenis van 'duistere zakelijke praktijken'

Alex Henderson
04 april 2024.

Link Engels.
www.alternet.org/trump-bond-hankey-ja...

Het valt nog te bezien hoe succesvol Donald Trump uiteindelijk zal zijn in zijn beroep tegen de sancties van rechter Arthur Engoron in de civiele fraudezaak van Letitia James, procureur-generaal van de staat New York. Maar voorlopig heeft hij een financiële reddingslijn terwijl hij in beroep gaat: de borg van $175 miljoen die is gesteld door miljardair Don Hankey, die voorzitter is van Knight Specialty Insurance Company.
Sinds de 80-jarige Hankey de borg heeft gestort, is zijn geschiedenis in de zakenwereld uitgebreid onder de loep genomen. Ellie Quinlan Houghtaling van The New Republic benadrukte in een artikel dat op 3 april werd gepubliceerd dat Hankey - die "de koning van de subprime leningen" werd genoemd - een geschiedenis heeft van "duistere zakelijke praktijken".
The Daily Beast heeft gemeld dat een van Hankey's bedrijven, Westlake Services, werd aangeklaagd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) toen Trump president was voor het illegaal terugnemen van 70 auto's. En Houghtaling wijst erop dat het Westlake debacle niet de eerste keer was dat hij "gestraft werd door de FBI".

"Dat is allemaal onderdeel van het spel voor Hankey, die zijn fortuin van $7,4 miljard heeft opgebouwd door dit soort roofpraktijken, gericht op klanten met een laag inkomen en hoge rentes voor autoleningen," legt Houghtaling uit.

"Hankey's Knight Specialty Insurance Company is de groep die Trump's obligatie voor zijn civiele fraudeproces heeft onderschreven, maar het is niet Hankey's enige investering in Trump's financiële situatie. Hankey zou ook de grootste aandeelhouder zijn van Axos Financial, volgens Lisa Rubin van MSNBC - een financiële instelling die in 2022 meer dan $50 miljoen van Trump's leningen aan Trump Tower en Trump National Doral Miami herfinancierde, volgens documenten die zijn ingediend bij het Office of Government Ethics."

Houghtaling wijst erop dat Hankey Trump besprak met Forbes tijdens een interview begin april.
De miljardair vertelde Forbes: "Ik heb Donald Trump nooit ontmoet. Ik had hem nog nooit aan de telefoon gesproken. Ik hoorde dat hij een lening of een obligatie nodig had, en dit is wat wij doen. Dus we reikten hem de hand en hij reageerde."
gnocchi.
0
FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act of 1978)
"KILL FISA" - Donald Trump blijft de hele nacht op met de ene na de andere waanzinnige inzinking terwijl alles voor hem in duigen valt
Bill Palmer | 7:52 am EDT 10 april 2024

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/kill-fi...

Donald Trump blijft de ene na de andere lelijke klap krijgen, of het nu gaat om zijn rampzalige draai over abortus of zijn toenemende verliezen in de rechtszaal. Het verliezen lijkt Trump te raken, die - als we mogen geloven dat hij nog steeds zijn eigen sociale media post - de hele nacht opbleef om op een defaitistische manier te tieren.
Rond twee uur 's nachts begon Trump boos uitgerekend Mike Pence aan te vallen. Vervolgens verklaarde Trump in een aparte post "KILL FISA, IT WAS ILLEGALLY USED AGAINST ME, ANDY OTHERS. ZE BESPIONEERDEN MIJN CAMPAGNE!!!" Vreemd genoeg ondertekende Trump deze post met "DJT" alsof hij wilde suggereren dat hij hem persoonlijk had geschreven. Is dit een erkenning dat de andere berichten die in zijn naam zijn gemaakt niet van hem afkomstig zijn?
Maar Trump, of degene die deze onzin voor hem schrijft, was nog maar net begonnen. Om vijf uur 's ochtends schreeuwde Trump "MAKE AMERICA GREAT AGAIN!". Toen, rond zeven uur 's ochtends, begon Trump (ten onrechte) te tieren over hoe president Biden hem voor de rechter sleepte, voordat hij zeurde dat "ik maandag gedwongen zal worden om GAGGED voor een ZEER CONFLICTED & CORRUPT JUDGE te zitten, wiens haat voor mij geen grenzen kent."

Ja, Donald, het heet een strafproces en jij moet erbij zijn omdat jij de beklaagde bent. Hoe dan ook, als Trump al deze berichten heeft gemaakt, dan heeft hij of heel kort ertussen geslapen, of hij is de hele nacht doorgegaan met tieren. Trump lijkt zich nu in dat stadium van ontrafeling te bevinden.
gnocchi.
0
'Communisme op zijn ergst': Trump woedt over het moeten bijwonen van 'illegale' rechtszaken
Travis Gettys
10 april 2024 8:42AM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-trial-d...

Donald Trump ging ' s ochtends vroeg op sociale media tekeer tegen de strafzaak in de Stormy Daniels zwijggeldzaak en de daaruit voortvloeiende spreekverboden tegen hem.
De voormalige president staat gepland om 15 april terecht te staan nadat een hof van beroep in New York zijn verzoek heeft afgewezen om de zaak uit te stellen terwijl hij een spreekverbod aanvecht, hoewel een volledig panel van rechters in hoger beroep zich nog steeds zal buigen over zijn aanklacht tegen dat bevel en Trump tekeer gaat tegen de 91 strafrechtelijke aanklachten tegen hem in vier rechtsgebieden.
"De misdadigers van het Witte Huis zouden deze gevaarlijke en oneerlijke Biden-processen niet mogen voeren tijdens mijn campagne voor het presidentschap," plaatste Trump op Truth Social. "Ze hadden allemaal, civiel en strafrechtelijk, meer dan drie jaar geleden kunnen worden aangespannen. Het is een illegale aanval op een politieke tegenstander. Het is communisme op zijn ergst en verkiezingsbemoeienis op zijn best. Zoiets is nog nooit eerder gebeurd in ons land.

Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd om rechter Juan Merchan terug te trekken, wiens volwassen dochter directeur digitale overtuigingskracht was voor de 2020 presidentiële campagne van Kamala Harris en indirect werkte voor de Biden-Harris 2020 presidentiële campagne via een communicatiebedrijf dat contracten heeft met progressieve campagnes, maar een adviescommissie van de staat vond geen basis om zijn onpartijdigheid in twijfel te trekken.

"Maandag zal ik gedwongen worden om GAGGED voor een ZEER CONFLICTED & CORRUPT JUDGE te zitten, wiens haat voor mij geen grenzen kent," heeft Trump gepost. "Al deze New Yorkse en D.C. 'rechters' en aanklagers hebben dezelfde MINDSET. Niemand anders dan deze Soros aanklager, Alvin Bragg, wilde deze belachelijke zaak aannemen. Alle rechtsgeleerden zeggen dat het een schijnvertoning is. HET MINISTERIE VAN JUSTITIE VAN BIDEN LEIDT DE ZAAK. Denk je eens in, deze beesten willen de voormalige president van de Verenigde Staten (die meer stemmen kreeg dan welke zittende president dan ook!) en de REPUBLIEK KANDIDAAT van de PARTIJ in de gevangenis stoppen,
for doing absolutely nothing wrong. It is a RUSH TO THE FINISH. SO UNFAIR!"
Tino
1
Ach als je op die leeftijd s'nachts een paar keer extra naar de wc moet kun je net zo goed snel even wat tweeten toch, zeker als het zulke verstandige dingen zijn zoals de teksten die van zijn account afkomen.
Als hij die al niet zelf zou plaatsen, wie geeft hij dan cart blanche om zulke zaken te posten....
Waanzin allemaal, only in Amerika.
GakGak
0
quote:

Tino schreef op 10 april 2024 15:31:

Ach als je op die leeftijd s'nachts een paar keer extra naar de wc moet kun je net zo goed snel even wat tweeten toch, zeker als het zulke verstandige dingen zijn zoals de teksten die van zijn account afkomen.
Als hij die al niet zelf zou plaatsen, wie geeft hij dan cart blanche om zulke zaken te posten....
Waanzin allemaal, only in Amerika.
.
trump reageert alleen maar op zijn eigen onverbeterlijke manier op de wens van leprechaun
(a mischievous elf of Irish folklore....oftewel trol, that some believe will reveal where treasure is hidden if caught) dat hij weer eens
goed zal slapen op alle positievenegatieve berichten die dagelijks rond hem neerdalen.
gnocchi.
0
Trump op weg naar 'de presidentiële suite op Rikers Island' als hij schuldig wordt bevonden: expert
Matthew Chapman
10 april 2024 9:54AM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-jail-2667737962/

Voormalig president Donald Trump's voormalige hoofdaccountant Allen Weisslberg gaat binnenkort de gevangenis in - en, zei voormalig Watergate aanklager Nick Akerman woensdag op CNN, de voormalige president zou hem daar wel eens kunnen vergezellen.
Weisselberg pleitte schuldig aan meineed voor zijn getuigenis in de civiele fraudezaak tegen Trump, waar hij had ontkend ooit de opgeblazen oppervlaktecijfers van Trump Tower te hebben overwogen, om vervolgens door verslaggevers te worden onthuld dat hij juist die cijfers jaren eerder in e-mailcorrespondentie had verdedigd. De zaak staat los van Trumps aanstaande strafzaak in Manhattan die aanstaande maandag begint en draait om zijn vermeende zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels om informatie achter te houden voor kiezers tijdens de verkiezingen van 2016.
"Allen Weisselberg staat op het punt om naar de gevangenis te gaan, toch?" zei anchor John Berman. "Voor de tweede keer."
"Dat klopt," bevestigde Akerman.
"Voor zaken die op de een of andere manier te maken hebben met Donald Trump," vervolgde Berman.
"En niet alleen verbonden, maar met het indekken van Donald Trump," beaamde Akerman. "En weigeren te getuigen tegen Donald Trump. En daar komt nog bij dat hij ook nog eens $1 miljoen kreeg van rechter Engoron in de Trump-fraudezaak, ironisch genoeg hetzelfde bedrag dat Richard Nixon goedkeurde om de Watergate-inbrekers stil te houden."

Uiteindelijk, vervolgde hij, "is de belangrijkste betekenis van dit alles dat Allen Weisselberg, die twee keer naar de gevangenis is gestuurd omdat hij niet meewerkte tegen Donald Trump en dingen deed voor Donald Trump - wat dat allemaal betekent is dat als Donald Trump wordt veroordeeld in deze komende zaak die maandag begint, ik denk dat het bijna onmogelijk is dat de rechter in die zaak Donald Trump niet naar de presidentiële suite op Rikers Island zal sturen."
Bekijk de video hieronder.
www.youtube.com/watch?v=dZtCYRnyAvs
gnocchi.
0
Allen Weisselberg gaat ten onder
Bill Palmer | 10:02 am EDT 10 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/down-go...

De financieel directeur van de Trump Organization, Allen Weisselberg, heeft al een keer in de gevangenis gezeten. Nadat hij vrijkwam, werd hij opgeroepen om te getuigen tijdens het civiele fraudeproces van Donald Trump in New York. Hij probeerde te liegen om Trump te beschermen, maar Trump verloor de rechtszaak toch. Weisselberg werd betrapt op die leugens en hij werd beschuldigd van meineed. Hij pleitte schuldig.
Nu is Weisselberg vandaag veroordeeld tot vijf extra maanden gevangenisstraf voor die meineed. De timing van dit alles wordt erg interessant.

We zijn nu nog maar vijf dagen verwijderd van het begin van het strafproces tegen Donald Trump in New York. Allen Weisselberg's nieuwe gevangenisstraf voor meineed dient als een tijdige herinnering aan alle pro-Trump getuigen dat als ze proberen te liegen in de naam van het helpen van Trump, ze net als Weisselberg in de gevangenis zullen belanden.
luchtschip
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 10 april 2024 10:05:

In 1 cartoon uitgelegd .
je legt het uit in 1 cartoon :

www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15251458...

Trump zegt hierin : "geen nationale ban op abortus: laat de mensen in hun Staat beslissen", terwijl hij een tekst in zijn hand houdt : "power to the people", getekend Donald Trump

En de ezel, die de Democraten symboliseert, schreeuwt dan "Dictator" tegen Trump.

>>>>Besef je wel duidelijk wat je de forumlezers aan het opdringen bent ?

Sta jij te juichen dat de consequentie is dat in Arizona er nu een wet is aangenomen, dat vrouwen geen abortus mogen plegen, ook niet in geval van verkrachting, gevaar voor de gezondheid van de moeder of incest ?

Wil jij dit forum voorhouden dat vrouwen in Arizona geen recht hebben, om te beslissen over hun eigen lichaam, omdat er een oude abortuswet uit 1864 opnieuw is ingevoerd ?

Kun jij dit nader toelichten ?

Met name jouw visie over het ontnemen van het recht op abortus wanneer een jong meisje is verkracht of het slachtoffer is van incest ?
Een 12 / 13 jarig meisje ma volgens jou het kind niet laten weghalen en moet maar zien hoe ze een kind opvoedt ?

Met name jouw visie over vrouwen die verkracht zijn ?
zij mogen het kind niet laten weghalen ?

Met name jouw visie over vrouwen wiens gezondheid in gevaar komt, bij het laten voortduren van de zwangerschap
De nieuwe wet in Arizona maakt een uitzondering, dat abortus mag wanneer de zwangere vrouw zou kunnen komen te overlijden wanneer de zwangerschap voortduurt--maar ernstige ziekte bij de vrouw ten gevolge van het voortduren van de zwangerschap is geen reden om abortus toe te staan

Met name jouw visie over vrouwen die vanwege persoonlijke keuze de zwangerschap willen beëindigen ?
Vrouwen hebben hierin geen recht op keuze ?

>>>>>De perssecretaris van Trump zegt dat Trump het Hooggerechtshof van Arizona “steunt” bij het handhaven van een vrijwel volledig abortusverbod uit 1864, zonder uitzonderingen op het gebied van gezondheid, verkrachting of incest

video 0:07 minuut
twitter.com/BidenHQ/status/1777834748...
gnocchi.
0
De idiote procesadvocaten van Donald Trump verpesten het nu al.
Bill Palmer | 1:31 pm EDT 10 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Donald Trump slaagt er altijd in om de slechtst mogelijke advocaten in te huren. Vervolgens ontslaat hij ze of maakt hij ze tot zondebok en vervangt hij ze door nog slechtere advocaten. Dat is een deel van de reden waarom hij zijn civiele processen op zo'n verwoestende manier verloor. Nu lijkt het erop dat zijn strafrechtadvocaten ook op weg zijn om het te verknallen.
De advocaten van de verdediging die Donald Trump vertegenwoordigen in het strafproces van volgende week in New York hebben naar verluidt de verkeerde persoon gedagvaard in verband met de zaak. In plaats van een bepaalde getuige te dagvaarden, hebben ze per ongeluk een willekeurige man gedagvaard die toevallig dezelfde naam had. De man zei meteen dat ze moesten oprotten.

Als de advocaten van Trump al dit soort amateuristische fouten maken voordat het proces zelfs maar begonnen is, stel je dan eens voor wat voor idiote fouten ze uiteindelijk gaan maken tijdens het proces. Misschien proberen ze Jeff Daniels te ondervragen in plaats van Stormy Daniels, of Michael Keaton in plaats van Michael Cohen. Dit debacle is nog maar net begonnen.
gnocchi.
1
Aandelen Trump Media kelderen met 10 procent - marktwaarde daalt tot onder $5 miljard
Sky Palma
10 april 2024 3:01PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-social-media-s...

De aandelen van Trump Media zijn deze woensdag met meer dan 10 procent gedaald, waardoor het bedrijf een waardering heeft van minder dan $5 miljard, zo blijkt uit rapporten.
De aandelenkoersen daalden naar 33,58 dollar van de 70,90 dollar waarmee het aandeel opende op de eerste dag dat het vorige maand naar de beurs ging.
Zoals NBC News aangeeft, is Donald Trump de grootste aandeelhouder van het bedrijf met een belang van bijna 60 procent. Zijn aandelen zijn nu minder dan 2,8 miljard dollar waard, een scherpe daling ten opzichte van de meer dan 5 miljard dollar die het bedrijf eerder waard was.
In de nasleep van de haperende aandelenkoers van Trump Media werd Trump uit de Bloomberg Billionaires Index gehaald, een dagelijkse ranglijst van de 500 rijkste mensen ter wereld.

Volgens rapporten daalden de aandelen van Trump Media vrijdag met 12 procent en maandag met 8 procent.

Na een lichte opleving op dinsdag, daalden de aandelen weer op woensdag. Om 12 uur 's middags EDT stonden de aandelen 5 procent lager op 35,59 dollar. In totaal zijn ze meer dan 50 procent gedaald sinds eind maart.
Woensdag was de laagste handelsdag sinds de beursgang van het bedrijf. USA Today meldt dat Trump zijn aandelen pas in september van de hand kan doen zonder eerst goedkeuring te krijgen van het bestuur van Trump Media.

"Forbes vermeldde Trumps nettowaarde op $4,7 miljard vanaf woensdagochtend, wat hem de 666e rijkste persoon ter wereld maakt. De laagste nettowaarde die is opgenomen in de Bloomberg Billionaires Index - die persoonlijke rijkdom meet op basis van veranderingen in de markt, de economie en Bloomberg-rapportage - was vanaf dinsdag $5,81 miljard," aldus het rapport van USA Today.
Experts zeggen dat Trump Media overgewaardeerd is door investeringen van Trump-aanhangers. Vlak voordat het bedrijf naar de beurs ging, waarschuwde een accountantskantoor dat de operationele verliezen "aanzienlijke twijfel doen rijzen over de mogelijkheid om door te gaan als going concern".
Lepre Chaun
1
Politiek
Trump vindt dat de 160 jaar oude abortuswet van Arizona te ver gaat .

Washington – Voormalig president Donald Trump zei woensdag dat hij gelooft dat een wet uit Arizona uit 1864 die bijna alle abortussen verbiedt te ver gaat, maar hij bleef de beslissing van het Hooggerechtshof uit 2022 prijzen die Roe v. Wade ongedaan maakte en het grondwettelijke recht op abortus vernietigde.

In een gesprek met verslaggevers op het vliegveld van Atlanta zei de voormalige president dat hij gelooft dat staatswetgevers in Arizona actie zullen ondernemen om het verbod uit de burgeroorlog te veranderen. Dinsdag oordeelde het Hooggerechtshof van Arizona dat de wet kan worden gehandhaafd. Het statuut staat abortus alleen toe om het leven van de moeder te redden, en bevat geen uitzonderingen in geval van verkrachting of incest.

“Het draait allemaal om de rechten van de staat, en die zullen worden rechtgetrokken”, zei Trump. "Ik ben er zeker van dat de gouverneur en alle anderen het weer in de rede zullen brengen en daar zal voor gezorgd worden, denk ik, heel snel."

“Het is de wil van het volk”, herhaalde Trump woensdag.

Vervolgens noemde hij de vernietiging van Roe door het Hooggerechtshof een ‘ongelooflijke prestatie’.

‘Dat hebben we gedaan’, zei Trump. "En nu hebben de staten het en brengen de staten naar buiten wat ze willen."

De drie rechters van het hoogste gerechtshof van het land, rechters Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh en Amy Coney Barrett, stemden voor het beëindigen van het grondwettelijke recht op abortus.
gnocchi.
0
Trump CFO naar Rikers faciliteit gestuurd waar gevangenen met besmettelijke ziektes verblijven: verslagen
Kathleen Culliton
10 april 2024 2:54PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/allen-weisselberg-ri...

Voormalig financieel directeur van de Trump Organization, Allen Weisselberg, werd woensdag naar de Rikers Island faciliteit gestuurd waar gevangenen met besmettelijke ziektes verblijven, zo blijkt uit stadsdossiers.
Weisselbergs nieuwe adres in de West Facility verscheen op de website van de afdeling Correction van New York, enkele uren nadat hij was veroordeeld na een schuldig pleidooi voor twee aanklachten wegens meineed.

De gevangenis op 16-06 Hazen St. in Queens "huisvest gedetineerden met besmettelijke ziekten" als onderdeel van de afdeling overdraagbare ziekten van de gevangenis, zo blijkt uit meerdere stadsdossiers.
De West Facility bevat ook eenpersoonscellen die gescheiden zijn van de afdeling, aldus het departement. De West Facility komt voor in een recente reportage van NY1 over het rapport van een gedetineerde over de omstandigheden aan de toezichtsraad van Rikers Island.
Virgil Carter zei naar verluidt dat hij was ondergebracht in de Communicable Disease Unit voor "eenzame opsluiting".

Jennifer Parish van het Urban Justice Center vertelde NY1 dat gedetineerden tot 24 uur per dag opgesloten zitten in de West Facility.

Christopher Boyle van de New York County Defender Services zei over de isoleerafdelingen van Rikers: "Er zijn ratten... Er zijn muizenkeutels. Er zijn overal insecten. Ze schreeuwen om aandacht van de agenten, die hen in principe negeren."

In december verscheen een gedetineerde in de West Facility in een reportage van de New York Daily News over beschuldigingen dat hij uit zijn afgesloten cel was gekropen, de bodycamera van een vrouwelijke agent kapot had gemaakt en in haar polsen had gebeten.
Weisselberg, die de boekhouder van de Trump familie was, werd eerder veroordeeld tot vijf maanden voor belastingontduiking als onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek naar de boekhouding van de Trump Organization vorig jaar. Hij werd vrijgelaten nadat hij drie maanden had gezeten.
Volgens een rapport van Business Insider uit januari 2023 wordt dit een tegenbezoek aan de West Facility voor Weisselberg.
"Hij zit in het veiligste en leukste gebied om te dienen in Rikers," vertelde Five Mualimmak-Ak, voorstander van de hervorming van de gevangenis, destijds aan Business Insider.
In het rapport staat: "Zoals alle gevangenen die daar hun straf uitzitten, zal Weisselberg moeten werken, waarschijnlijk in de keuken of bakkerij van de West Facility.
Weisselberg kreeg woensdag nog eens vijf maanden nadat hij schuldig had gepleit aan liegen onder ede in de civiele fraudezaak tegen Trump, waarin hij valselijk beweerde dat hij niet betrokken was bij de evaluatie van de vierkante meters van Trump Tower.
gnocchi.
0
Lara Trump's RNC verspreidt leugens over verkiezingsfraude in 2020 via kiezersoproepcampagne: rapport
Sky Palma
10 april 2024 4:15PM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/lara-trump-rnc-26677...

Het Republikeinse Nationale Comité onder haar nieuwe covoorzitter Lara Trump verstuurt valse beweringen over de verkiezingen van 2020 via belcampagnes naar kiezers waarin "massale" kiezersfraude wordt beweerd, volgens een nieuw rapport.
"We kennen allemaal de problemen. Geen foto-ID's, onbeveiligde stembussen, massale verzending van stembiljetten en kiezerslijsten vol met overledenen en niet-staatsburgers zijn slechts enkele voorbeelden van de massale fraude die heeft plaatsgevonden," aldus de oproep van de RNC, volgens CNN. "Als de Democraten hun zin krijgen, kan jouw stem worden geannuleerd door iemand die niet eens een Amerikaans staatsburger is."
Zoals CNN opmerkt, stond de RNC vóór Lara Trump niet bekend om het regelmatig verspreiden van valse beweringen over de verkiezingen van 2020.
"De bewering van 'massale fraude' bij de verkiezingen van 2020 markeert een belangrijke verschuiving in de berichtgeving van de RNC," stelt het rapport, "omdat leugens over de verkiezingen van 2020 geen consistent thema waren in haar berichtgeving sinds Donald Trump zijn ambt neerlegde."
Lara Trump heeft echter een lange geschiedenis in het herhalen van Donald Trumps beweringen over verkiezingsfraude. Ze is de vrouw van de jongste zoon van Donald Trump, Eric.

"Ik weet zeker dat je het eens bent met medevoorzitter Trump dat we de chaos en vragen van de verkiezingen van 2020 nooit meer kunnen laten gebeuren," zei de oproep.

Volgens eerdere berichten werden hele teams per e-mail geïnformeerd dat ze opnieuw naar hun baan konden solliciteren of anders ontslagen konden worden na de benoeming van Lara Trump tot covoorzitter.
In hun daaropvolgende sollicitatiegesprekken werden medewerkers naar verluidt vragen gesteld zoals of ze dachten dat de verkiezingen van 2020 gestolen waren.
Critici van het leiderschap van Lara Trump beschuldigen de nieuwe covoorzitter van een "braindrain" bij de RNC.
Volgens CNN hebben noch de RNC noch Lara Trump gereageerd op meerdere verzoeken van het persbureau om commentaar.
Lepre Chaun
1
Trump brengt bezoek aan Atlanta Chick-fil-A.

Voormalig president Trump bestelde woensdag " 30 milkshakes , en ook wat kip" voor klanten bij Chick-fil-A in Vine City.

Context: Trump was in Atlanta voor een fondsenwervingsevenement voor de campagne.

www.axios.com/local/atlanta/2024/04/1...

Wat zal die lekker gesmikkeld hebben.
Bijlage:
Lepre Chaun
1
quote:

closer schreef op 10 april 2024 23:58:

Heeft hij wel betaald?
Vast uit de campagnefondsen . De boef hihi
gnocchi.
0
Rechter Aileen Cannon is gezwicht
Bill Palmer | 9:46 am EDT 10 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/judge-a...

Om de media het verhaal te horen vertellen, heeft rechter Aileen Cannon zo vaak in het voordeel van Donald Trump geoordeeld, op zo'n schaamteloze manier, dat het proces nu is uitgesteld tot het jaar 3000. Hoewel de uitspraken van Cannon vaak ongepast (en in sommige gevallen onsamenhangend) waren, heeft ze in werkelijkheid lang niet zoveel kunnen doen om Trump te helpen als ze waarschijnlijk zou willen.
Dat komt omdat er geen toverstokken bestaan. Cannon weet dat er strikte grenzen zijn aan waar ze mee weg kan komen, anders heeft het 11e Circuit redenen om haar de zaak af te nemen. Daarom oordeelde ze bijvoorbeeld onlangs tegen het verzoek van Trump om de zaak te seponeren. Trump maakte er zelfs een punt van om die hoorzitting bij te wonen, vermoedelijk zodat hij kon vieren dat de zaak werd verworpen. Maar in werkelijkheid werkt niets op die manier.
Nu geeft Cannon weer toe. Terwijl ze eerder had geoordeeld dat de namen van overheidsgetuigen moesten worden vrijgegeven, krabbelt ze nu terug en draait ze haar standpunt om. Dit is goed nieuws, want het betekent dat Trump niet kan beginnen met het intimideren van de getuigen tegen hem. Natuurlijk helpen Trumps pogingen om zijn juridische rivalen te intimideren hem uiteindelijk toch nooit.

Maar het verhaal gaat dat Aileen Cannon weer terugkrabbelt uit angst dat de zaak haar wordt afgenomen. We zullen zien of ze ook terugkrabbelt met betrekking tot de andere slechte uitspraken waar Jack Smith haar onlangs voor heeft aangevallen. Zo niet, dan zal de zaak haar waarschijnlijk worden afgenomen.
=====================================
www.rawstory.com/good-sign-trump-docu...

Judge Cannon just gave 'a good sign for DOJ' in Trump's docs case: legal analyst

70.946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3514 3515 3516 3517 3518 3519 3520 3521 3522 3523 3524 ... 3544 3545 3546 3547 3548 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront