Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

JP Samosa
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 5 april 2024 06:41:

Voormalig Amerikaans ambassadeur: Zwitsers bankwezen moet Trump 2.0 omarmen.

Als president Trump succesvol is, krijg je een voortzetting van het beleid van vier jaar geleden. Dit is geen president die van Mars zal vallen en plotseling leren we wie hij is. Hij had vier geweldige jaren als president, alles ging de goede kant op. En ik denk dat je daar een voortzetting van zult zien en een fantastisch nieuw team van adviseurs om hem heen, zoals Scott Bessent , een briljante econoom en hedgefondsmanager, of Hank Paulson .
We zouden geweldige kansen hebben voor voortdurende groei en investeringen tussen onze landen.

Ed McMullen was van november 2017 tot januari 2021 ambassadeur van de Verenigde Staten in Zwitserland en Liechtenstein..

www.finews.com/news/english-news/6207...
Schoolvoorbeeld van n slijmerd die lulkoek verkoopt
gnocchi.
1
Dit is een hele goede zaak volgens mij.
Multi miljonairs die Donnie zijn schulden willen betalen worden gelijk hun doopceel doorlicht. Ik weet niet of zij dat graag hebben. Het kan wel is een probleem worden voor Donald.

======================
Rechter plant een hoorzitting om uit te zoeken of Trump's obligatiesponsor de juiste dekking heeft
Sarah K. Burris
4 april 2024 6:20PM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-bond-sponsorhe...

Rechter Arthur Engoron heeft gereageerd op een brief die is ingediend door Letitia James, de procureur-generaal van New York, waarin hij vraagt om financiële informatie die kan bevestigen dat het bedrijf dat de obligatie van Donald Trump heeft verzekerd solvabel is.
Donald Trump werd aansprakelijk gesteld voor een schadevergoeding van $454 miljoen, die na rente nog hoger werd. Hij vroeg toen aan de rechtbank om het obligatiebedrag te verlagen naar $174 miljoen, en de rechtbank stemde hiermee in. Hij verzekerde zich toen van een borg van de Knight Speciality Insurance Company.

In het depot staat dat ze "hierbij een uitzondering maakt op de toereikendheid van de borgstelling", waarbij ze opmerkt dat de Knight Specialty Insurance Company probeert te opereren "zonder een certificaat van kwalificatie". In New York moeten toezichthouders aan bepaalde standaarden voldoen om te garanderen dat ze "solvabel, verantwoordelijk en anderszins gekwalificeerd zijn om beleid te maken of contracten af te sluiten van het soort dat vereist is".

Omdat het bedrijf in Californië is gevestigd, heeft New York die informatie niet. James legde in haar aanklacht uit dat het bedrijf moet bewijzen dat het financieel in staat is om het hoge bedrag van Trump te dekken als hij het beroep verliest.

Toen het bedrijf het geld voorschoot, gaf het donderdag documenten aan de rechtbank waaruit bleek dat de activa $ 537 miljoen bedroegen op 31 december 2023.

"Wat zijn de specifieke identificeerbare activa die Donald Trump heeft geplaatst om ervoor te zorgen dat als ze winnen in hoger beroep, ze die 175 miljoen dollar terugkrijgen en tot aan de waarde van het vonnis dat rechter Arthur Engoron had uitgesproken, dat op dit moment meer dan 454 miljoen dollar bedraagt als dat vonnis wordt gehandhaafd?" vroeg juridisch analist Lisa Rubin van MSNBC.
Knight Speciality Insurance heeft tien dagen de tijd om te reageren op het kantoor van de procureur-generaal, maar Engoron heeft de partijen opgeroepen om op 22 april om 10.00 uur E.S.T. in de rechtszaal te verschijnen.
Trump heeft nauwe politieke banden met de CEO van Knight, die een meerderheidsaandeel heeft in Axos bank, die twee eigendommen van Trump heeft geherfinancierd.
gnocchi.
1
Arizona's strafzaak tegen Donald Trump is net echt geworden
Bill Palmer | 5:03 pm EDT 4 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/arizona...

Zelfs nu Donald Trump nog elf dagen verwijderd is van het begin van zijn strafproces in New York en misschien nog elf weken verwijderd is van het begin van zijn strafproces in Georgia, zijn dat niet de enige staten waar hij zich zorgen over moet maken. Nu blijkt dat Arizona Trump ook op de hielen zit.
Het strafrechtelijk onderzoek naar Donald Trump in Arizona kwam met vertraging op gang omdat we eerst af moesten van de vorige Republikeinse procureur-generaal van de staat, die weigerde de zaak verder te onderzoeken. Maar nu de nieuwe procureur-generaal van Arizona een Democraat is die bereid is om gerechtigheid na te streven, heeft de zaak plotseling benen.

De procureur-generaal van AZ, Kris Mayes, heeft nu twee Republikeinen uit het Huis, Andy Biggs en Paul Gosar, gedagvaard om te getuigen voor de grand jury. We staan op het punt om een hoop onzinnige krantenkoppen te zien over hoe ze gewoon zullen besluiten om niet te getuigen en "de klok uit te lopen" of wat dan ook, maar dat is niet de realiteit. Weet je nog dat senator Lindsey Graham erop stond dat hij niet zou getuigen voor de Fulton County grand jury? Hij getuigde uiteindelijk net als iedereen.

Dus ja, Biggs en Gosar zullen uiteindelijk getuigen voor de grand jury, niet omdat ze dat willen, maar omdat er niet zoiets bestaat als onder een dagvaarding van een grand jury uitkomen. Maar als je iemand voor een grand jury daagt, betekent dat dat hij een getuige is en geen crimineel doelwit. Dus terwijl dit nieuws op grote schaal verkeerd geïnterpreteerd zal worden als Biggs en Gosar als doelwit, betekent het eigenlijk dat ze gedwongen worden om te helpen anderen neer te halen.
Wie zijn die anderen dan? Dat is nog niet bevestigd. Maar je kunt waarschijnlijk ongeveer dezelfde groep personages verwachten. Het is redelijk om te verwachten dat Donald Trump, samen met al zijn adviseurs en surrogaten die hebben geprobeerd om de verkiezingsuitslag van 2020 in Arizona omver te werpen, waarschijnlijk strafrechtelijk zullen worden aangeklaagd.

Het tijdschema voor dergelijke aanklachten is voor iedereen een raadsel. De enige beschikbare aanwijzing is dat jury's meestal beginnen met de getuigen van de kleine vissen en eindigen met de getuigen van de grote vissen. Dus als Biggs en Gosar als grotere vissen worden beschouwd, zou dat betekenen dat het aanklachtproces dichter bij het einde dan het begin is.
Lepre Chaun
1
Rechter Cannon wees ook het verzoek van speciaal aanklager Jack Smith om een snelle uitspraak op basis van juryinstructies voorafgaand aan het proces af.

Ze noemde het verzoek van de aanklager “ongekend en onrechtvaardig”.
De heer Smith heeft kritiek geuit op de behandeling van de zaak door de rechter.
gnocchi.
1
Karl Rove heeft voor één keer gelijk
Fair Observer | 10:00 pm EDT 4 april 2024

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/karl-ro...

De vooraanstaande Republikeinse politieke consultant, beleidsadviseur en Fox News talking head Karl Rove heeft scherpe kritiek geuit op de steun van Donald Trump aan de 6 januari opstandelingen.
Trump heeft herhaaldelijk in het openbaar verklaard dat hij gratie zal verlenen aan de leden van de Capitool maffia die hij "gijzelaars" noemt als hij tot president wordt gekozen.
Dit werd door Rove woedend veroordeeld in een openbare toespraak die is opgenomen op een video die net is vrijgegeven door het Lincoln Project. Rove noemde de opstandelingen geen gijzelaars, maar "misdadigers".
Rove zei, "wat die mensen deden, toen ze met geweld het Capitool aanvielen om een grondwettelijk voorgeschreven vergadering van het Congres te stoppen om de resultaten van het Kiescollege te accepteren, was een smet op onze geschiedenis, en elk van die klootzakken die dat deden zouden we moeten vinden, berechten en naar de gevangenis sturen".

Rove leek alle Republikeinen op te roepen om Trump's steun aan de opstandige criminelen krachtig af te keuren. Voor één keer ben ik het met Rove eens.
gnocchi.
1

'Knik naar de rechter': Trump-medewerker zegt dat ex-president alleen maar probeerde rechter Cannon 'te beïnvloeden'
M.L. Nestel
4 april 2024 8:07PM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/send/trump-sway-nod-...

Donald Trump gebruikt naar verluidt vleierij om de weg naar vrijheid te plaveien.
Op donderdag speelde voormalig president Donald Trump de vurige verdediger van U.S. District Judge Aileen Cannon door haar "zeer gerespecteerd" te noemen nadat ze onder vuur kwam te liggen van Special Counsel Jack Smith.
"De gestoorde 'Special' Counsel Jack Smith, die een lange staat van dienst heeft als aanklager, inclusief een unanieme uitspraak tegen hem in het Amerikaanse Hooggerechtshof, zou een sanctie of censuur moeten krijgen voor de manier waarop hij een zeer gerespecteerde rechter, Aileen Cannon, aanvalt, die zijn FAKE Documents Hoax zaak in Florida voorzit," schreef de voormalige president in een post op zijn social media platform, Truth Social.

Smith's aanklacht eerder deze week versloeg Cannon's verzoek om een beslissing uit te stellen totdat een jury is samengesteld om "te steunen op een onuitgesproken en fundamenteel onjuiste juridische premisse".
Cannon heeft te maken gehad met vragen over vriendjespolitiek nadat ze had besloten dat Trump's motie voor verwerping, gebaseerd op een alom geprezen theorie dat hij autonomie had onder de Presidential Records Act (PRA), standhoudt of zinkt nadat het proces is begonnen, waardoor de regering geen kans meer heeft om rechtsmiddelen aan te wenden omdat het een dubbele-jeopardy situatie zou creëren.

Trump, die de Republikeinse presumptieve kandidaat is in de komende verkiezingen, wordt geconfronteerd met drie dozijn aanklachten in verband met het verkeerd omgaan met geheime documenten die hij meenam van het Witte Huis naar Mar-a-Lago en voor obstructie van de inspanningen van de overheid om ze terug te krijgen.
Hij heeft schuld bekend.
Alyssa Farah Griffin, die als communicatiedirecteur van het Witte Huis onder president Donald Trump heeft gediend, trok het gordijn van Trumpworld open om te zeggen dat zijn knieval opzettelijk is.
"Hij wil het publiek of zijn aanhangers vooroordelen tegen rechters die hij niet mag en hij wil ze gunstig stemmen voor de rechters die hij wel mag," zei ze. "Maar het is ook een knipoog naar de rechter."
"Ik bedoel, het is heel vergelijkbaar met een van zijn advocaten die verwijst naar Brett Kavanaugh wanneer hij uitspraak gaat doen over immuniteit, en zegt dat Trump hem heeft aangesteld dus we denken dat hij bij ons zal zijn."
Griffin zei zelfs dat het een gebruikelijke zet is om te knusjes te doen tegen wenselijke bondgenoten.
"Dit is iets dat ze doen en in het openbaar brengen in de hoop de rechters in hun voordeel te laten beslissen," zei ze. "Nu moeten rechters natuurlijk onbevooroordeeld zijn; dat zou hen niet moeten beïnvloeden - maar dat is wat hij denkt en zegt."
Bekijk hieronder.
www.youtube.com/watch?v=cFqy6Qf0n2Q&a...
closer
0
Donald J. Trump @realDonaldTrump · 1d
All of the competitors to TRUTH SOCIAL, especially those in the Radical Left Democrats Party who are failing at every level, like to use their vaunted “disinformation machine” to try and convince people, and it is not easy to do, that TRUTH is not such a big deal and doesn’t “get the word out” as well as various others, which they know to be false. I THINK TRUTH IS AMAZING! First of all, it is very solid, having over $200,000,000 in CASH and ZERO DEBT. More importantly, it is the primary way I get the word out and, for better or worse, people want to hear what I have to say, perhaps, according to experts, more than anyone else in the World. My TV ratings are by far the highest, and my Rallies are not equaled, even close, anywhere or by anyone. Look, I had hundreds of millions of followers on various platforms, and could have them back again, but was cancelled for largely political reasons. Those platforms all want me back…They need me back! On Truth I have 7,000,000 followers……

- - - - - - - - - -

Donald J. Trump @realDonaldTrump · 23h
Page 2: Very good for a startup, and growing fast. But when I put out a statement or message, it is SPREAD all over the place, fast and furious. EVERYBODY SEEMS TO GET WHATEVER I HAVE TO SAY, AND QUICKLY. At press conferences I will sometimes ask, “who is on TRUTH.” I have never had one reporter tell me they are not. They are all on TRUTH because the have to be. So don’t believe the FAKE NEWS. Until I came along and exposed them, they were respected and believed. Now they are the exact opposite. With the Russia, Russia, Russia HOAX. and all of the others, people get it. Look, using TRUTH, I became the Republican Nominee for President of the United States, and in record time! When I ENDORSE a politician on TRUTH, they almost ALWAYS WIN. If it didn’t work, or properly get the word out, I wouldn’t use it - But it does work, and work really well - And the fun is just getting started!!!
closer
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 5 april 2024 10:00:

Rechter Cannon wees ook het verzoek van speciaal aanklager Jack Smith om een snelle uitspraak op basis van juryinstructies voorafgaand aan het proces af.

Ze noemde het verzoek van de aanklager “ongekend en onrechtvaardig”.
De heer Smith heeft kritiek geuit op de behandeling van de zaak door de rechter.
En alweer laat je de bron achterwege.

- - - - - - - - - -

De spanningen tussen speciaal aanklager Jack Smith en rechter Aileen Cannon lopen hoog op

(...)

"Het is duidelijk dat ze een belachelijke kant op gaat", zegt Nancy Gertner, een gepensioneerde federale rechter uit Massachusetts, die vindt dat Smith moet aandringen op de weigering van Cannon van de zaak. “De regering kan geen verhaal meer doen nadat een proces is begonnen. … Ik weet niet eens waarom ze haar verwend hebben. … Ik denk dat ze moeten stoppen met het spelen van spelletjes en actie moeten ondernemen om haar te diskwalificeren.

Het overtuigen van een hof van beroep om een ??rechter te ontslaan is doorgaans een quixotische zoektocht. Rechtbanken van beroep verlenen deze vrijstelling doorgaans alleen in de meest buitengewone omstandigheden, bijvoorbeeld als een rechter herhaaldelijk directe bevelen van een hogere rechtbank negeert.

Ondertussen heeft Trump stappen ondernomen om te profiteren van de voor de hand liggende spanning, door Cannon te prijzen – een ‘zeer gerespecteerde rechter’, zong hij donderdagochtend op zijn sociale mediaplatform Truth Social. Smith, zei Trump, “probeert duidelijk ‘de scheidsrechter te spelen’”, een opmerking die hij maakte terwijl hij dezelfde tactiek toepaste waarvoor hij zojuist de speciale aanklager had bekritiseerd.

De kern van de zaak is Cannons ongebruikelijke beheer van een van de belangrijkste strafzaken in de Amerikaanse geschiedenis. In haar korte ambtstermijn als rechter heeft de voormalige federale aanklager slechts een handvol strafzaken voorgezeten , en zeker geen enkele die zo beladen, complex en nauwkeurig onderzocht is als deze.

Verder lezen: www.politico.com/news/2024/04/05/trum...
gnocchi.
1
Expert zegt dat Letitia James twee manieren heeft om aan 'nog niet openbare' Trump bond informatie te komen
Matthew Chapman
4 april 2024 7:34PM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/letitia-james-not-ye...

De procureur-generaal van New York, Letitia James, wil antwoorden over hoe de obligatie van voormalig president Donald Trump in de civiele fraudezaak is gestructureerd - en ze heeft meerdere strategieën om de informatie te krijgen die ze nodig heeft, schreef juridisch expert Lisa Rubin op X.
"Eerder vandaag diende de procureur-generaal van New York een motie in om meer informatie te krijgen over de borg van 175 miljoen dollar van Trump in hun zaak," schreef Rubin. "Maar ze benaderen de kwestie blijkbaar ook zijdelings via een brief die vanavond naar rechter Arthur Engoron is gestuurd."
"In die brief wordt Engoron specifiek gevraagd om zijn beschikking na het proces over de bevoegdheden en plichten van de onafhankelijke toezichthouder op twee manieren te wijzigen. Een van de verzoeken van de AG is dat Engoron verduidelijkt dat de toezichthouder ex parte met alle partijen kan communiceren -- dat wil zeggen, zonder dat alle partijen aanwezig zijn," schreef Rubin, die een kopie plaatste van het voorgestelde bevel van James.

Wat dit zo belangrijk maakt, merkte Rubin op, is dat de toezichthouder, de gepensioneerde federale rechter Barbara Jones, informatie heeft over de obligatie "die nog niet openbaar is".

"Gezien die bepaling zou het team van de officier van justitie zich kunnen indekken. Of ze krijgen informatie over hoe de borg is gedekt via hun motie voor rechtvaardiging van de borg - of, als Engoron de mogelijkheid van de toezichthouder om ex parte met beide partijen te spreken uitbreidt, kunnen ze haar er gewoon om vragen," concludeerde Rubin.
Trump is meer dan $450 miljoen schuldig nadat rechter Engoron vaststelde dat hij en zijn volwassen zonen systematisch onroerend goed taxaties vervalsten om belastingverplichtingen en de voorwaarden van leningen te manipuleren - maar hij gaat in beroep.
Een staatsrechtbank in hoger beroep verlaagde de borg die hij moest stellen tot $175 miljoen, waarna hij erin slaagde om de borg te laten garanderen door Don Hankey, een miljardair die zijn fortuin maakte met subprime autoleningen en eerder werd onderzocht door Trumps eigen administratie.
closer
0
Laten we zeggen dat u een fervent aanhanger van Donald Trump bent en dat u heeft besloten om 100.000 dollar van uw pensioenspaargeld in Trump Media te investeren, omdat uw favoriete voormalige president zegt dat het een “zeer succesvol” bedrijf is.

Welnu, als u vorige week tijdens de initiële schaamaanbieding op het hoogtepunt van $79,38 per aandeel had ingekocht , was uw spaarpot van $100.000 deze week slechts $57.000 waard, toen de aandelen een dieptepunt van $45,26 bereikten na een crash op April Fool's Day – een verlies van 43 procent in slechts drie handelsdagen.

Het is niet voor het eerst dat Trump zijn aanhangers voor sukkels heeft uitgespeeld.

Nu komt het bericht dat Trump uiteraard een rechtszaak heeft aangespannen tegen twee van de medeoprichters van het bedrijf, beiden voormalige deelnemers aan ‘The Apprentice’. De rechtszaak van Trump Media beschuldigt hen van ‘wanbeheer’, waarbij wordt gezegd dat ze ‘op spectaculaire wijze hebben gefaald’ en ‘een reeks roekeloze en verkwistende beslissingen hebben genomen’.

Trump Media klinkt steeds meer als het presidentschap van Trump.

Verder lezen: www.washingtonpost.com/opinions/2024/...
DeZwarteRidder
0
Breaking
2 Brothers Plead Guilty In Trump Media Insider Trading Case
James Farrell
Forbes Staff
I cover breaking news.
Apr 3, 2024,01:45pm EDT
Updated Apr 3, 2024, 02:56pm EDT

Brothers Michael and Gerald Shvartsman pleaded guilty to insider trading after they together made more than $22 million by making illegal trades using non-public knowledge that Digital World Acquisition Corp was merging with Trump Media & Technology Group, the parent company of former President Donald Trump’s social media platform Truth Social.
Trump Media Insider Trading

Gerald Shvartsman, hides from photojournalists using an umbrella after exiting Federal Court, ... [+]Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.
Key Facts

The Schvartsman brothers, both from Florida, each pleaded guilty to one count of securities fraud, which carry a maximum sentence of 20 years in prison, and sentencing is set for July 17.

After being invited to invest in Digital World Acquisition Corp, they signed non-disclosure agreements and learned confidential information about the merger between Digital World and Trump Media—and then bought “millions of dollars” of Digital World securities ahead of a public announcement of the merger.

Michael Shvartsman was the head of Rocket One Capital, and prosecutors say he also placed an associate on Digital World’s board of directors after investing in the company, who allegedly provided Michael and Gerald Shvartsman with non-public information on the merger.

Previous indictments have identified that board member as Bruce Garelick, also of Rocket One Capital, who is facing related charges but has not pleaded guilty and has a court date set for April 29.
Crucial Quote

“I’ve made a terrible mistake,” Gerald Shvartsman reportedly said in court Wednesday.
Lepre Chaun
1
Zo gewiekst is Trump: ‘Dit levert miljarden op’
15:34

Donald Trump heeft er op papier miljarden bij door zijn aandelen in zijn socialmediaplatform Truth Social. Maar beursanalist Corné van Zeijl van Cardano vertelt dat het bedrijf amper omzet heeft en verlies maakt.

www.telegraaf.nl/video/2143652880/zo-...
closer
0
gnocchi.
2
De steeds dubieuzere obligatie van Donald Trump kan uiteindelijk worden afgewezen
Bill Palmer | 9:29 pm EDT 4 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Toen Donald Trump een borgsom van $175 miljoen neerlegde voor zijn civiele fraudezaak in New York, maar de borgmaatschappij belangrijke vereiste details over zijn eigen financiële status wegliet, suggereerde dit dat er meer aan de hand was dan op het eerste gezicht leek. Wie geeft er nou $175 miljoen uit, maar vergeet het vereiste papierwerk erbij te doen?
Als het al genoeg was om je af te vragen of het obligatiebedrijf iets verborg, dan blijk je niet de enige te zijn. De procureur-generaal van New York, Letitia James, trekt nu formeel de legitimiteit van de obligatie in twijfel, omdat ze het bedrijf ervan beschuldigt dat het niet eens obligaties mag plaatsen in de staat. Anderen hebben zich verdiept in de financiën van het obligatiebedrijf en beweren dat het gewoonweg niet het geld heeft om zo'n obligatie te dekken.
Zoals altijd het geval is in het rechtssysteem wanneer de waarheid in twijfel wordt getrokken, zal er nu een proces zijn om te bepalen of de obligatie inderdaad legitiem is. De rechter zal Letitia James en de obligatiemaatschappij vragen om hun beste juridische argumenten te geven en dan zal de rechter het uitzoeken. We hoeven niet te speculeren over de rechtmatigheid van de borg, want de rechter zal ons uiteindelijk een definitief antwoord geven.

Maar wat als de obligatie onwettig blijkt te zijn en de rechtbank deze diskwalificeert? Dan zou het interessant worden. Trump zou dan opnieuw een borgsom van $175 miljoen moeten betalen. En als de eerste borg die hij heeft gesteld inderdaad onwettig is, dan is het onwaarschijnlijk dat hij ergens anders een legitieme borg kan vinden. In dat geval zullen de rechtbanken Letitia James waarschijnlijk toestaan om alsnog beslag te leggen op zijn bezittingen.

Nogmaals, de rechtbank zal bepalen of de borg die Trump heeft gesteld legitiem is of niet. Maar vanaf het begin hebben we erop gewezen dat Trump geen spelletjes kon spelen met zijn borg en ermee weg kon komen. Letitia James is geen onnozelaar. De rechter in de zaak is een eerlijke schutter. Als de borg niet legitiem is, zal Trump verliezen - en zal hij er nog dwazer uitzien omdat hij geen legitieme borg heeft kunnen storten.
Lepre Chaun
1
Het aandeel Trump Media and Technology even bezien volgens ToM Lassing .
Ze schelden allemaal op Trump maar Short gaan en verdienen willen Ze allemaal

Als je wint, heb je vrienden
Rijen dik, echte vrienden
Als je wint, nooit meer eenzaam
Zolang je wint

Al ben je nog zo moe, ze komen naar je toe
Of je nu slaapt of eet, of half aangekleed
Een feest is nooit een feest, als jij niet bent geweest
Nooit meer alleen, nooit meer alleen .
Als je wint, heb je vrienden
Rijen dik, echte vrienden

youtu.be/U6o6oEmZfxQ?feature=shared
robrdam
4
quote:

gnocchi. schreef op 5 april 2024 18:27:

De steeds dubieuzere obligatie van Donald Trump kan uiteindelijk worden afgewezen
Bill Palmer | 9:29 pm EDT 4 april 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Toen Donald Trump een borgsom van $175 miljoen neerlegde voor zijn civiele fraudezaak in New York, maar de borgmaatschappij belangrijke vereiste details over zijn eigen financiële status wegliet, suggereerde dit dat er meer aan de hand was dan op het eerste gezicht leek. Wie geeft er nou $175 miljoen uit, maar vergeet het vereiste papierwerk erbij te doen?
Als het al genoeg was om je af te vragen of het obligatiebedrijf iets verborg, dan blijk je niet de enige te zijn. De procureur-generaal van New York, Letitia James, trekt nu formeel de legitimiteit van de obligatie in twijfel, omdat ze het bedrijf ervan beschuldigt dat het niet eens obligaties mag plaatsen in de staat. Anderen hebben zich verdiept in de financiën van het obligatiebedrijf en beweren dat het gewoonweg niet het geld heeft om zo'n obligatie te dekken.
Zoals altijd het geval is in het rechtssysteem wanneer de waarheid in twijfel wordt getrokken, zal er nu een proces zijn om te bepalen of de obligatie inderdaad legitiem is. De rechter zal Letitia James en de obligatiemaatschappij vragen om hun beste juridische argumenten te geven en dan zal de rechter het uitzoeken. We hoeven niet te speculeren over de rechtmatigheid van de borg, want de rechter zal ons uiteindelijk een definitief antwoord geven.

Maar wat als de obligatie onwettig blijkt te zijn en de rechtbank deze diskwalificeert? Dan zou het interessant worden. Trump zou dan opnieuw een borgsom van $175 miljoen moeten betalen. En als de eerste borg die hij heeft gesteld inderdaad onwettig is, dan is het onwaarschijnlijk dat hij ergens anders een legitieme borg kan vinden. In dat geval zullen de rechtbanken Letitia James waarschijnlijk toestaan om alsnog beslag te leggen op zijn bezittingen.

Nogmaals, de rechtbank zal bepalen of de borg die Trump heeft gesteld legitiem is of niet. Maar vanaf het begin hebben we erop gewezen dat Trump geen spelletjes kon spelen met zijn borg en ermee weg kon komen. Letitia James is geen onnozelaar. De rechter in de zaak is een eerlijke schutter. Als de borg niet legitiem is, zal Trump verliezen - en zal hij er nog dwazer uitzien omdat hij geen legitieme borg heeft kunnen storten.

In deze context betekent "bond" geen "obligatie" maar "borgsom"

Bill Palmer schetst hier een droomscenario: burger Trump heeft zelf het geld niet, en heeft iedereen gesmeekt voor hem borg te staan. Iedereen lachte hem uit, tot hij uiteindelijk een financier van subprime autoleningen bereid vond voor hem borg te staan. Aangezien burger Trump alleen maar de beste mensen inhuurt voldeed de borg niet aan de eisen (er is dus geen geld overgemaakt, alleen een bankgarantie afgegeven voor die 175 miljoen), en toen de rechtbank de gecorrigeerde borg ontving wees James er fijntjes op dat de borgsteller wel een vergunning in New York moest hebben.
Het mooiste is als straks geoordeeld wordt dat de borgsteller zelf onvoldoende solvabel is om de betreffende borg af te geven, burger Trump op geen enkele andere wijze het geld bij elkaar kan krijgen en moet toegeven dat hij failliet is.

Nogmaals, een droomscenario. De meeste dromen zijn bedrog, maar als deze nou eens uit zou kunnen komen?
robrdam
2
Burger Trump weet dat hij de rechtszaak in New York gaat verliezen. De gierigaard wilde niet uit eigen zak het zwijggeld aan Stormy Daniels betalen, maar wilde het als bedrijfskosten boeken. Dat heet fraude, en dat levert je een strafblad op.

Normaal wil je dan de rechter uitleggen dat er verzachtende omstandigheden zijn, moeilijke jeugd, spanningen op het werk en zo, maar burger Trump kiest ervoor te proberen de rechter te irriteren.

Dus vertelt burger Trump zijn achterban dat de rechter corrupt en vooringenomen is omdat de dochter van de rechter werkt voor democraten en de vrouw van de rechter heeft ook linkse sympathieën. Nu wordt de rechter in een lastig parket gebracht: gepaste sancties op die aanvallen leiden ertoe dat burger Trump weer gaat rondbazuinen dat de rechter boos is dat de "waarheid" gezegd wordt, en dat het allemaal een heksenjacht is. Deze intimidaties laten passeren is ook geen optie.

De zaak in de rechtszaal is bij voorbaat verloren, burger Trump probeert zich uit alle macht publicitair als slachtoffer van een heksenjacht te presenteren.
Succes
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 5 april 2024 18:40:

Het aandeel Trump Media and Technology even bezien volgens ToM Lassing .
Ze schelden allemaal op Trump maar Short gaan en verdienen willen Ze allemaal

...
Why shorting Trump’s DJT stock could cost you a 500% fee

finance.yahoo.com/news/why-shorting-t...

“There is very little stock available to borrow to support new short selling — less than 50,000 shares — and with demand to short this stock extremely high, we are seeing stock-borrow rates at 500% to 600% fee levels,” Dusaniwsky told MarketWatch on Tuesday.

---

Trump Media & Technology Group Corp. (DJT)
NasdaqGM - NasdaqGM Real Time Price. Currency in USD

42.35 -3.80 (-8.23%)

Trump’s DJT stock trades at multiples that exceed the peak of the meme-stock era
www.marketwatch.com/story/trumps-djt-...
70.937 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3507 3508 3509 3510 3511 3512 3513 3514 3515 3516 3517 ... 3543 3544 3545 3546 3547 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  18:05
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,81%
 US30^ 38.691,83 +1,44%
 Nasd100^ 17.893,96 +2,18%
 US500^ 5.127,53 +1,26%
 Japan225^ 38.326,05 +1,36%
 Gold spot 2.302,68 -0,04%
 EUR/USD 1,0764 +0,36%
 WTI 78,11 -1,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront