Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
0
Een Russische infanteriegroep die zich probeerde te verstoppen onder een reeds vernietigde BMP ( infanterie gevechtsvoertuig ) werd gevonden en vernietigd.

schokkende beelden

video 1;29 minuut

twitter.com/NOELreports/status/177410...
luchtschip
0
Vanavond hebben Oekraïners bij Klishchiivka ( iets ten zuiden van Bakhmut--Oost Oekraine ) een Russische APC ( Gepantserd Personen Vervoersmiddel ) neergeschoten met daarop poppen in uniformen van Russische soldaten.

Soldaten van de Oekrainse CODE 9.2-groep, die deze APC met een drone hebben getroffen, gaan ervan uit dat de Russen zo'n slecht moreel hebben dat in plaats van infanterie, geüniformeerde dummy's op het gepantserde voertuig moesten zitten.

Anton Gerashchenko vermoedt een andere reden :

"Naar mijn mening, vanwege het slechte moreel... Het commando vereist dat infanterie rijdt, maar er is geen infanterie die wil rijden vanwege het feit dat ze hier al een aantal dagen op rij klap n klap krijgen . En ze hebben dummy's ingezet voor het commando, zodat het lijkt alsof de infanterie aan het rijden is", denken de Russische commandanten dan

video 0:36 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
luchtschip
0
Laatste update van de UK ( Verenigd Koninkrijk ) defensie-inlichtingendienst over de situatie in Oekraïne – 30 maart 2024.

kort samengevat

>>Russen hebben eind maart wat licht terrein veroverd ten westen van het onlangs veroverde Avdiivka.
Twee dorpjes Tonenke en Orlivka zijn zo goed als onder hun controle en naburige dorpjes worden nu ook aangevallen

Ook op andere punten langs de frontlinie hebben de Russen aanvallen gepleegd, maar nauwelijks vooruitgang geboekt de afgelopen weken

>> Rusland behoudt een kwantitatief overwicht met groene aantallen munitie en materiaal
Maandelijks recrutern de Russen ca 30.000 man en kunnen zeer waarschijnlijk verliezen aan manschappen absorberen en kunnen aanvallen blijven volhouden, waarbij zij het Oekrainse leger uitputten

tekst in Engels van het UK ministerie van defensie :

pbs.twimg.com/media/GJ6wOhqX0AATb5t?f...

twitter.com/DefenceHQ/status/17740490...
luchtschip
0
Resultaten van bombardementen door de Oekraïense Baba Yaga-drone groep op een Russische Bukhanka ( Bukhanka is een Russisch personen/vrachtbusje )

video 0:33 minuut geluid aan Engels ondertiteld

twitter.com/wartranslated/status/1773...
PeterW
1
Londen: “Moskou rekruteert elke maand 30.000 mensen voor oorlog in Oekraïne”

Het Russische leger rekruteert volgens inschattingen van Britse deskundigen ongeveer 30.000 mensen per maand voor zijn aanvalsoorlog in Oekraïne. Dat blijkt zaterdag uit het dagelijkse bericht van de geheime dienst van het ministerie van Defensie in Londen.

ADN 30-03-24, 20:27 Bron: Belga

www.hln.be/buitenland/londen-moskou-r...
luchtschip
1
Estse premier Kaja Kallas trekt haar kandidatuur in om de volgende secretaris-generaal van de NAVO te worden.

Het is nu vrijwel zeker dat de Nederlandse premier Mark Rutte in plaats daarvan zal worden gekozen.

Kallas werd gezien als “te oosters” en “te agressief tegenover Rusland”

Rutte is “voorspelbaarder”

twitter.com/visegrad24/status/1773658...
luchtschip
1
Deze soldaat legt uit hoe de Russische tactieken elkaar steekt bij de vleesaanvallen, waarbij zoveel Russische levens worden opgeofferd

Er zit zeker wel een bepaalde tactiek achter, waarbij de Russen niet schromen mensenlevens te offeren

Het doel is de posities van het Oekrainse leger in beeld e brengen, zodat de Russische artillerie deze Oekrainse posities kan beschieten en de aanval met goed getrainde Russische soldaten kan inzetten

Het Russische Eger maakt onder har soldaten een onderscheid tussen nuttige bruikbare ervaren soldaten en aan de andere kant waardeloze gemobiliseerden die verder geen nut hebben

De waardeloze gemobiliseerden worden het veld ingestuurd richting de Oekrainse stellingen -- onder hen bevindt zich 1 ervaren Russische soldaat die de posities van de Oekraïners noteert --halverwege keert deze Russische soldaat terug en de onervaren soldaten vinden de dood

dan komt een tweede golf met waardeloze soldaten met 3 ervaren Russische soldaten, die ook de posities van de oekrainse soldaten die schieten noteren --ook zij keren halverwege terug om de posities door te geven

na nog een paar van zulke golven, is er een duidelijk beeld waar de oekrainse soldaten hun posities hebben

Vervolgens gaat de Russische artillerie op die bekende Oekrainse posities schieten en wordt een groep van ervaren Russische soldaten ingezet om de Oekrainse soldaten aan te vallen

hier vertelt deze soldaat bovengenoemde tactiek van de Russen :

video 1:39 minuut Engels ondertiteld
twitter.com/Red_2_1/status/1773983759...
het zwaard
0
Frankrijk gaat honderden oude maar nog functionele pantservoertuigen leveren aan Oekraïne. Daarnaast zal Parijs ook raketten leveren aan het land. Dat heeft de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu gezegd in een interview met La Tribune dat zaterdagavond werd gepubliceerd. "Het oud, maar nog operationeel materiaal zal Oekraïne direct kunnen helpen. We spreken over honderden (voertuigen, red.) voor 2024 en begin 2025", aldus Lecornu. Daarnaast werd ook nog een nieuw lot met Aster 30-raketten vrijgegeven.

Het Oekraïense leger heeft af te rekenen met een tekort aan munitie en luchtafweer. De Oekraïense president Volodimir Zelenski waarschuwde er vrijdag nog voor dat zijn leger zich "stapje voor stapje" zal moeten terugtrekken als er geen Amerikaanse steun meer komt. De Verenigde Staten zijn met voorsprong de belangrijkste bondgenoot van Oekraïne in de strijd met Rusland, maar een nieuw hulppakket ter waarde van 60 miljard dollar zit al maanden vast in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. (Belga)
het zwaard
0
Rusland roept 150.000 dienstplichtigen op voor legerdienst
Rusland roept maandag zoals steeds in het voorjaar zowat 150.000 dienstplichtigen op voor hun legerdienst. Het decreet van president Vladimir Poetin werd vandaag in Moskou gepubliceerd.
Bron: Belga
benbelegger
0
Volodymyr Zelenskyy
@ZelenskyyUa:

My greetings to Ukrainians and all Christians celebrating Easter today.

It is a holiday that reminds us of the power of the spirit that will not allow darkness to prevail. It will not allow the will to be overshadowed. It unites families, nations, and continents.

Now there is no night or day when Russian terror does not try to break our lives. Last night, they again fired missiles and «Shahed» drones against people.
But we defend ourselves, we endure, our spirit does not give up and knows that it is possible to avert death. Life can prevail.

May all prayers for protection from evil be heard today. May faith unite all good hearts and strengthen those who defend their homes. And may true peace come closer for our entire Ukraine and all the nations that suffer from wars.

Have a peaceful Easter!

twitter.com/ZelenskyyUa/status/177433...
benbelegger
0
Het hoofd van de kerk, patriarch Kirill , intensiveerde de retoriek van het Kremlin over de Russische oorlog in Oekraïne en noemde deze een existentiële en civilisatie-‘heilige oorlog’. Volgens het in de VS gevestigde Institute for the Study of War is dit een belangrijke verbuiging voor de Russische autoriteiten, die tot nu toe zorgvuldig hebben vermeden de Russische invasie van Oekraïne officieel als enige vorm van oorlog te beschouwen .

In een nieuw ideologisch en beleidsdocument noemde Kirill Poetins “speciale militaire operatie” een heilige oorlog (Svyashennaya Voyna) en een nieuwe fase in de strijd van het Russische volk voor “nationale bevrijding … in het zuidwesten van Rusland ”, verwijzend naar Oost- en Zuidoost-Oekraïne.

Kirill betoogde dat de oorlog in Oekraïne een heilige oorlog is, omdat Rusland het ‘Heilige Rusland’ en de wereld verdedigt tegen de aanval van het globalisme en de overwinning van het Westen, dat in satanisme is vervallen.

De patriarch beweerde dat de oorlog in Oekraïne zal eindigen als Rusland de exclusieve invloed over het hele grondgebied van het moderne Oekraïne zal grijpen en elke Oekraïense regering zal uitsluiten die volgens het Kremlin vijandig tegenover Rusland staat.
www.theguardian.com/world/live/2024/m...
......

In de bijlage de patriarch onderweg naar Pasen.

Pasen in het Heilige Rusland is op 5 en 6 mei a.s.
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
NOELREPORTS
@NOELreports
·
1h
Russian losses per 31/03/24 reported by the Ukrainian general staff

+650 men
+15 tanks
+20 APVs
+44 artillery systems
+7 AD systems
+30 UAVs
+2 cruise missiles
JP Samosa
1
quote:

het zwaard schreef op 31 maart 2024 10:39:

Rusland roept 150.000 dienstplichtigen op voor legerdienst
Rusland roept maandag zoals steeds in het voorjaar zowat 150.000 dienstplichtigen op voor hun legerdienst. Het decreet van president Vladimir Poetin werd vandaag in Moskou gepubliceerd.
Bron: Belga
Knettergek en misdadig.
Laat die lafbek maar eens zelf zijn natte droom uitvoeren in de frontlinie
luchtschip
0
quote:

JP Samosa schreef op 31 maart 2024 14:00:

[...]

Knettergek en misdadig.
Laat die lafbek maar eens zelf zijn natte droom uitvoeren in de frontlinie
dit is de normale lichting van dienstplichtigen -- ieder jaar bereiken in Rusland zo'n 260 tot 300 duizend jongens de dienstplichtige leeftijd
Binnen deze gang van zaken, cyclus, zouden er dan ca hetzelfde aantal afzwaaien --officieel en wettelijk geregeld duurt de dienstplicht 1 jaar ---- zodat het aantal dienstplichtigen stabiel blijft -- of Putin ze ook laat afzwaaien of verplicht om in het leger te blijven is mij niet bekend

Jongens worden ouder en bereiken de dienstplichtige leeftijd en worden dus opgeroepen voor hun dienstplicht

Dit gebeurt al decennia lang-- in het voorjaar worden er tussen de 130 en 150 duizend dienstplichtigen opgeroepen en in het najaar worden er 130 tot 150 duizend dienstplichtigen opgeroepen

Er zijn strikte wettelijke regels aangaande dienstplichtigen :

onder meer :

-- zij worden opgeroepen op een gedegen militaire opleiding te krijgen
- zij mogen niet ingezet worden in buitenlandse conflicten wanneer Rusland niet in oorlog is binnen dat conflict -- zij moeten dus binnen de Russische grenzen blijven

Putin s niet in oorlog met Oekraine ( noemt het een gewone Speciale Militaire Operatie --SMO )
Putin heeft de Donbas en de Krim tot Russisch grondgebied benoemd

Putin heeft zo de wet lichtelijk omzeild om deze dienstplichtigen toch naar het Russische front te mogen sturen

In hoeverre deze dienstplichtigen wel of niet naar het front gaan is onduidelijk--Rusland heeft ook taken in Rusland zelf om de veiligheid met grote aantallen legerpersoneel instant te houden
luchtschip
0
Rusland heeft zijn Zwarte Zee vloot grotendeels teruggetrokken naar het Oosten van de Zwarte Zee,

de Russische marine schepen zoeken hun toevlucht naar de Russische haven Novorossiysk

Ook dr voelt zich de Russische Zwarte Zeevloot zich niet veilig en bij de ingang van de haven zijn schepen afgezonken om te voorkomen dat Oekrainse maritieme drones ( oppervlakte drones ) de Russische aangemeerd marineschepen kunnen bereiken en laten exploderen

>>>>De Britse inlichtingendienst zei dat Rusland zijn faciliteiten in de haven van Novorossiysk probeert te beschermen tegen aanvallen van Oekraïne.

Een satellietbeeld van de ingang van de haven van Novorossiysk laat zien dat deze nu gedeeltelijk wordt geblokkeerd door binnenschepen om de kans op een doorbraak door Oekraïense oppervlaktedrones te verkleinen.

zie foto
pbs.twimg.com/media/GJ_o9ArWMAAbn_E?f...

twitter.com/NOELreports/status/177439...
luchtschip
0
Afgelopen nacht, viel Rusland Oekraïne aan met een mix van drones en raketten. 18 Russische luchtdoelen werden neergeschoten.

9/11 Shahed-drones
9/14 Kh-101/555 kruisraket
0/1 Iskander-M ballistisch
0/1 Kh-59 kruisraket

twitter.com/NOELreports/status/177433...

>>>Geschatte route van de Kh-101/555 en Shahed-drones tijdens de aanval vannacht.

kaart met de vluchtroutes van de Iraanse Shahed drones en de Kh-101/555 raketten

pbs.twimg.com/media/GJ_cUXxWUAAY8jx?f...
luchtschip
0
quote:

JP Samosa schreef op 31 maart 2024 14:00:

[...]

Knettergek en misdadig.
Laat die lafbek maar eens zelf zijn natte droom uitvoeren in de frontlinie
Normaal zijn het ongeveer 130/140 duizend dienstplichtigen die in het voorjaar worden opgeroepen

Het aantal is nu wat hoger omdat Putin de leeftijdsgrens heeft aangepast

>>Poetin ondertekende een decreet over de routinematige voorjaarsdienstplicht in het leger. Van 1 april tot 15 juli zullen naar verwachting 150.000 mensen tussen de 18 en 30 jaar (voorheen 27 jaar) worden opgeroepen voor militaire dienst in Rusland.

twitter.com/NOELreports/status/177435...
DeZwarteRidder
0
quote:

het zwaard schreef op 31 maart 2024 08:28:

Frankrijk gaat honderden oude maar nog functionele pantservoertuigen leveren aan Oekraïne. Daarnaast zal Parijs ook raketten leveren aan het land. Dat heeft de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu gezegd in een interview met La Tribune dat zaterdagavond werd gepubliceerd. "Het oud, maar nog operationeel materiaal zal Oekraïne direct kunnen helpen. We spreken over honderden (voertuigen, red.) voor 2024 en begin 2025", aldus Lecornu. Daarnaast werd ook nog een nieuw lot met Aster 30-raketten vrijgegeven.

Het Oekraïense leger heeft af te rekenen met een tekort aan munitie en luchtafweer. De Oekraïense president Volodimir Zelenski waarschuwde er vrijdag nog voor dat zijn leger zich "stapje voor stapje" zal moeten terugtrekken als er geen Amerikaanse steun meer komt. De Verenigde Staten zijn met voorsprong de belangrijkste bondgenoot van Oekraïne in de strijd met Rusland, maar een nieuw hulppakket ter waarde van 60 miljard dollar zit al maanden vast in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. (Belga)
www.mbda-systems.com/product/aster-15...

Aster 15 and Aster 30 missiles are vertically launched and autonomously guided to provide the best means of coping with saturating attacks. Due to very short missile preparation time and very high speed the Aster weapon system has a very quick engagement capability.

Aster missiles are in service on the latest vessels brought into service by three of Europe’s major navies: Italy, France and the United Kingdom. Aster missile naval air defence systems are also in service with several other navies around the world.

Aster 15 missiles are integrated with different types of multi-function radars and C2 in the SAAM system (Charles-De-Gaulle and Conte-Di-Cavour aircraft carriers).

Aster 15 and Aster 30 missiles are integrated with different types of multi-function radars and C2 in the PAAMS systems (Type 45 destroyers, Horizon and Orizzonte frigates).
DeZwarteRidder
0
Havanasyndroom'
1 april 2024 09:06
Aangepast 1 april 2024 09:06
De Amerikaanse ambassade in Havana. Beeld © AFP

Nieuw onderzoek van journalisten uit Rusland, Duitsland en Amerika heeft aanwijzingen opgeleverd dat de Russische geheime dienst GROe betrokken is geweest bij het zogeheten Havanasyndroom. Daarbij liepen Amerikaanse overheidsfunctionarissen over de hele wereld gezondheidsklachten op, mogelijk als gevolg van 'vreemde geluiden'.

De klachten deden zich voor bij meer dan honderd mensen: Amerikaanse ambtenaren én familieleden. Het het is nooit duidelijk geworden waar de oorzaak precies lag.

Het mysterieuze syndroom stak voor het eerst de kop op in 2016 in Havana. Medewerkers van de Amerikaanse ambassade en hun familieleden kregen klachten zoals duizeligheid, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, geheugenverlies en gehoorverlies. Sommige slachtoffers hebben blijvende gezondheidsschade opgelopen, zoals blindheid, geheugenverlies en problemen met evenwicht en oriëntatie.
GROe-Eenheid 29155

Later werd het fenomeen ook op andere plekken waargenomen, zoals in Georgië, China en in de VS zelf. Het vermoeden bestaat dat de klachten zijn veroorzaakt door aanvallen met geluidsgolven, omdat de slachtoffers veelal vreemde geluiden hoorden.

Het nieuwe onderzoek is uitgevoerd door de Russische nieuwssite The Insider, CBS News en het Duitse weekblad Der Spiegel. Ze leggen een link met latere meldingen van het syndroom, in de Georgische hoofdstad Tblisi. Daar zou een eenheid van de Russische geheime dienst GROe, om precies te zijn de eenheid 29155, een 'akoestisch energiewapen' hebben getest.
Mogelijk

In het CBS-programma 60 Minutes zegt de Amerikaanse luitenant-kolonel Greg Edgreen, die betrokken was bij het onderzoek van het Pentagon (het Amerikaanse ministerie van Defensie), ervan overtuigd te zijn dat Rusland achter de aanvallen zit. Het doel ervan zou zijn Amerikaanse diplomaten wereldwijd te saboteren.

"Als mijn moeder had gezien wat ik heb gezien, zou ze zeggen: het zijn de Russen, stupid", zegt Edgreen tegen 60 Minutes.
Microgolfwapen

Een diplomaat vertelt aan CBS dat hij bestookt werd met een geluid dat klonk als 'een soort rollende knikker in een metalen trechter'. Het geluid was 'vrij hard' en zou met een microgolfwapen zijn veroorzaakt.

Ook in Amerika zelf klaagden overheidsfunctionarissen over klachten na vreemde geluiden, met name in regeringscentrum Washington DC. Het zou gaan om incidenten in overheidsgebouwen, maar ook in privéwoningen. Een getuige zegt tegen CBS dat hij 'een wit busje' zag wegscheuren bij zijn huis toen hij op onderzoek uitging.
Amerika

Nu heeft de Russische onafhankelijke The Insider-journalist Christo Grozev, die in 2020 de spionnen ontmaskerde die de Russische oppositieleider Aleksej Navalny hadden vergiftigd, naar eigen zeggen documenten gevonden waaruit blijkt dat de bewuste GROe-eenheid betrokken is bij de aanvallen met een 'niet-dodelijk akoestisch energiewapen'.

Agenten van deze geheime eenheid zouden in de buurt zijn geweest toen meerdere slachtoffers onwel werden. Dat zou blijken uit telefoon- en mailgegevens. Daarnaast zegt hij bewijs te hebben dat leiders van de eenheid van het Kremlin onderscheidingen hebben gekregen voor de aanvallen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
63.690 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3132 3133 3134 3135 3136 3137 3138 3139 3140 3141 3142 ... 3181 3182 3183 3184 3185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront