Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 ... 325 326 327 328 329 » | Laatste
CIT
6
quote:

Fender bass schreef op 29 maart 2024 17:05:

[...]

In elk topic staan die fantasietjes over bespaarde belastingbedragen inmiddels.
Wat een mallerd is het ook, maar dan geen leuke met al dat gescheld en getier.
De dokter lijdt aan een gebrek aan erkenning icm een gebrek aan fatsoen. Een vrij treurige combinatie…
Cash collector
0
quote:

rene l schreef op 29 maart 2024 10:44:

Vandaag is het Goede Vrijdag en ik ben benieuwd wie er om 9 uur sharp tegen onbewegende koersen aan zat te kijken en zich afvroeg wat er in vredesnaam aan de hand is met de beurs.

Eigenlijk helemaal niks, het Damrak zit 4 dagen dicht, en opent pas op dinsdagmorgen weer haar deuren.

Gisteravond tijdens het uitlaten van de hond sprak ik kort nog met een man bij ons uit de buurt die ook zijn hond uitliet.
Ik had het met hem wel eens gehad over het boodschappen doen in Duitsland en dat alles daar veel goedkoper is dan bij ons.
Hij is ambtenaar en werkt bij de Belastingsdienst en hij vertelde mij dat hij vrijdag een roostervrije dag had, tja denk ik dan, wij betalen daar wel voor.
Hij vertelde nog wat, hij is vandaag met zijn gezin naar Duitsland toe om inkopen te doen, maar op Goede Vrijdag zijn alle winkels in Duitsland gesloten.

Ze zeggen wel eens, in de brand, uit de brand.
Medio vorig jaar is er bij ons in het dorp nog een vestiging van de Aldi in de hens gegaan en redelijk uitgefikt.
Het is een complex met de winkel op de begane grond en daarboven een aantal appartementen.

Nog steeds is het onzeker wat er gaat gebeuren, de bewoners hebben ze tijdelijk elders ondergebracht.
Maar nu driekwart jaar later, er is nog steeds gesteggel tussen de gemeente en de eigenaar van het complex.
Wat moet er gebeuren, het liefst wil de eigenaar alles renoveren, maar dat mag niet zomaar van de gemeente, want ze stellen hele onredelijke eisen betreft de renovatie en herstelwerkzaamheden en er is nog steeds geen vergunning.
Het geheel volledig met de grond gelijk maken is ook een optie, dan volledige nieuwbouw, maar daar worden door de ambtenaren ook zeer onredelijke eisen aan gesteld.
Er is nog steeds een patstelling, onbegrijpelijk, zeker voor de bewoners die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

De Aldi is echter zeer slagvaardig te werk gegaan.
Waarschijnlijk hadden ze het aan zien komen, want begin dit jaar hadden ze de vergunning klaar voor de nieuwbouw van een winkel zo'n 500 meter verderop, waarvan in eerste instantie gezegd wordt dat het een noodlocatie zou zijn voor 5 jaar.
Ze hadden een braak liggend stuk grond op de kop getikt op een gebied waar al bedrijvigheid is.
In januari van dit jaar hadden ze vergunningen rond, en in de 2e week van april openen ze hun hypernieuwe pand die volledig voldoet aan de nieuwste eisen die Aldi als standaard hanteert.
Deze week fietste ik er langs, een zeer mooi pand, en de stratenmakers waren bezig met de laatste hand te leggen aan de zeer ruime parkeerplaats.
Tja denk ik dan, Deutsche Grundlichkeit, hun weten wel van doorpakken.

En over branden gesproken, dit weekend zullen ook de nodige paasvuren in rook op gaan.
Ook gedonder over de bouw van een peperdure nieuwe brandweerkazerne bij ons in het dorp, net naast het kanaal dat aan alle kanten trekt.
Voor velen een raadsel, waarom nu juist daar, ambtenaren, tja, in het verleden een groot gebouw aangekocht, eigenlijk een miskoop, en dan moet je er wat mee, totdat je er moedeloos van wordt.
Er moet een grote brug over het kanaal komen, bruggenbouwers, en dan, tja, ze hebben een duur adviesbureau elders in het land ingeschakeld om de plannen verder uit te werken.
Er werkelijk, als er dan straks brand is moet de brandweerauto door een smalle straat in een woonwijk waar het nu zeer rustig is en waar je loslopende kleuters rond ziet lopen.
Ongelofelijk, niet te bevatten, het dure adviesbureau had deze woonwijk totaal over het hoofd gezien en niet meegenomen in hun plannen.
Totale waanzin, want theoretisch zal het slechts amper 1 minuut tijdswinst opbrengen t.o.v. een bestaande brandweerkazerne die ze nog geen 10 jaar terug gebouwd hebben en die direct aansluiting heeft op de rondweg.

Knettergek, werkelijk totale gekte, geen vooruitschrijdend inzicht, tunnelvisie, en aan geld blijkbaar geen gebrek.
Nee dat laatste hebben ze niet, ze verhogen met droge ogen de gemeentelijke belastingen.

En vanmorgen lees ik het ook, het gescheiden inzamelen van PMD afval loopt uit op een volledig fiasco.
Ze hebben een zeer duur systeem opgezet met vele ondergrondse containers.
Maar het werkt niet, de scheiding is ondoenlijk, en alles komt tegenwoordig terecht op de brandstapel samen met het restafval.
Vaak is al geopperd om de vroegere grijze container in ere te herstellen en het scheiden op locatie te doen, het blijkt ook wel, dit werkt in de praktijk beter en is veel efficienter.
Maar ambtenaren en luisteren, dit komt niet in hun woordenboek voor, ze volgen hun eigengereide kop.

Net als de busdiensten in onze regio, dit loopt ook volledig in de soep, vele haltes zijn opgeheven, mensen moet soms ver lopen, voor vele ouderen ondoenlijk, en dan is het ook maar afwachten of het busje komt of niet.
Want ja, het busvervoer is uitbesteed aan de Egyptenaren die het vervoer regelen met electrische bussen van Chinese makelij en die onderweg met slag van de klok spontaan tot stilstand komen door vele technische defecten.

Chinezen en Saxo en het vroegere zo mooie Nederlandse Binck.
Ik had een tijdje terug al verteld dat ik op de vooringevulde aanslag van de Belastingdienst al gesignaleerd had dat ik dividend vanuit de Bermuda Driehoek ontvangen had.
Begin deze week kreeg ik een mail van Saxo dat dit een misverstand was en dat het niet uit Bermuda kwam maar dat het gewoon een dividend uit Nederland is.
Gelukkig denk ik dan, blij dat ik de aangifte nog niet verzonden heb, want dan had ik waarschijnlijk het nodige gedonder gehad en was ik op termijn misschien wel in de aap gelogeerd en tijden door de Belastingdienst geterroriseerd.

Wat later kreeg ik een andere mail van Saxo.
Ze hebben het helemaal gehad met de verstikkende regels in Nederland.
Binck Nederland wordt nu officieel opgeheven, althans, dat is de planning.
Juridisch zal alles overgaan naar Saxo in Denemarken en voor mij zal er niks veranderen, alle garanties en bestaande afspraken blijven van kracht.
Wanneer alles juridisch rond is zal Sakia de toko verlaten, benieuwd wat ze gaat doen, misschien wel op zoek naar een functie elders.
Het kantoor in Nederland blijft blijkbaar fysiek wel bestaan, Vincent blijft ook, en hij wordt dan blijkbaar Regio Manager voor Mid-Europa en zal dan wel regelmatig met zijn zwarte Skoda alle kantoren aandoen.

Weer een bedrijf officieel weg, de naam Binck verdwijnt dan definitief, jammer, heel erg jammer, want Binck had altijd een heel toegankelijk platform dat zeer intuitief werkte met zeer veel informatie die je in 1 oogopslag tot je kon nemen.
Maar ja, denken hoef je tegenwoordig zelf niet meer te doen, dat doen ze wel voor je, en ze drukken je heel subtiel de gewenste hoek in, vraag het maar aan Thierry.
En heb je een andere denkwijze, ja, dan wordt je direct de rechtste hoek ingeslagen en wordt je afgeschilderd als een rechtse extremistisch denkende populist die gek is.

Binnenkort Europese verkiezingen, de laatste polls geven aan dat de PVV ca. 25% van alle kiesgerechtigden achter zich heeft staan, ze hebben een grote voorstand op de rest, vraag het maar aan Louis van Gaal in betere tijden.

Nou, het boeit mij allemaal helemaal niks, ik denk overal het mijne van en nu ga ik er buiten lekker ééntje opsteken en straks wat nuttigers doen dan binnenzitten.
Het is weer mooi genoeg geweest voor vandaag.

www.youtube.com/watch?v=zEGBw8ewflY
Je hebt niet veel op met het bestuur van jouw gemeente, is het niet?

Heb je al eens overwogen om je aan te melden bij de politieke partij van jouw voorkeur en om je mening niet alleen hier te geven?
luchtschip
4
quote:

Cash collector schreef op 29 maart 2024 18:23:

[...]

Je hebt niet veel op met het bestuur van jouw gemeente, is het niet?

Heb je al eens overwogen om je aan te melden bij de politieke partij van jouw voorkeur en om je mening niet alleen hier te geven?
Nee hoor,

Hij heeft het met Geert Wilders,

maar houdt Geert Wilders altijd buiten schot

Eerst was er het kabinet Rutte waar na de verkiezingen D66 bij kwam na hun eclatante succes

En er was niets anders dan haatzaaiende postings vol vijandsbeelden aangaande D66 en hun partijprominenten

Toen D66 door alle influencers op extreem rechts, zoals Wierd Duk ( Telegraaf verslaggever ), de "wetenschappelijke opinieschrijvers in Wynia's Week, Jan Dijkgraaf ( Briefje van Jan/Buttkicken ) en anderen, de grond ingeboord werden met haatzaaiende en ophitsende kritiek, was ons gewaardeerde forumlid Rene I, volop bezig met haatzaaiende en ophitsende postings richting D66 en hun partijprominenten
Een en al kritiek op D66 als regering en geen enkel woord over hoe Geert Wilders dit soort zaken zou aanpakken wanneer hij in de regering zou zitten

En toen kwam er een breuk in de regering en waren we op weg naar de november verkiezing van 2023
D66 was door het rechtse consortium al de grond in geboord en vormde weinig gevaarvol extreem rechts
Maar plots kwam Frans Timmermans zich melden om als leider van de PvdA de verkiezingen in te gaan

En extreem rechts ging frontaal met alle influencers een hetze tegen Frans Timmermans opstarten
Er werd op de man gespeeld om hem zo zwart mogelijk te maken

Maar ook hier weer geen woord over Geert Wilders en zijn partijprogramma voor de verkiezingen -- ook Rene I deed daar enthousiast aan mee en boorde Frans Timmermans met veel verwijten de grond in op dit forum -- ook geen woord over het programma van Geert Wilders

En nu zijn de verkiezingen geweest--
Geert Wilders mag als grootste partij een coalitie vormen en zijn acties sinds november zouden toch het middelpunt van de belangstelling moeten zijn op dit verkiezingsforum

Maar nee hoor,
Op de D66 en PvdA kan geen kritiek meer geleverd worden, want die zijn buiten beeld

Wat doe je dan wanneer je het dramatisch falen van Geert Wilders om een coalitie te vormen, buiten beeld wilt houden

L*lkoekverhaaltjes plaatsen over de dorpspolitiek in een gehucht in het Oosten van het land, waar niemand op dit forum op zit te wachten

Maar je moet wat om Geert Wilders de wind uit de zeilen te nemen en hem buiten schot te houden

Het is armoe troef bij dit sektelid van Geert Wilders' eenmanspartij en hij overspoelt ons met dorpstaferelen om ons af te leiden van het falen van Geert Wilders in de landelijke politiek
Cash collector
2
quote:

luchtschip schreef op 29 maart 2024 21:25:

[...]

Nee hoor,

Hij heeft het met Geert Wilders,

maar houdt Geert Wilders altijd buiten schot

Eerst was er het kabinet Rutte waar na de verkiezingen D66 bij kwam na hun eclatante succes

En er was niets anders dan haatzaaiende postings vol vijandsbeelden aangaande D66 en hun partijprominenten

Toen D66 door alle influencers op extreem rechts, zoals Wierd Duk ( Telegraaf verslaggever ), de "wetenschappelijke opinieschrijvers in Wynia's Week, Jan Dijkgraaf ( Briefje van Jan/Buttkicken ) en anderen, de grond ingeboord werden met haatzaaiende en ophitsende kritiek, was ons gewaardeerde forumlid Rene I, volop bezig met haatzaaiende en ophitsende postings richting D66 en hun partijprominenten
Een en al kritiek op D66 als regering en geen enkel woord over hoe Geert Wilders dit soort zaken zou aanpakken wanneer hij in de regering zou zitten

En toen kwam er een breuk in de regering en waren we op weg naar de november verkiezing van 2023
D66 was door het rechtse consortium al de grond in geboord en vormde weinig gevaarvol extreem rechts
Maar plots kwam Frans Timmermans zich melden om als leider van de PvdA de verkiezingen in te gaan

En extreem rechts ging frontaal met alle influencers een hetze tegen Frans Timmermans opstarten
Er werd op de man gespeeld om hem zo zwart mogelijk te maken

Maar ook hier weer geen woord over Geert Wilders en zijn partijprogramma voor de verkiezingen -- ook Rene I deed daar enthousiast aan mee en boorde Frans Timmermans met veel verwijten de grond in op dit forum -- ook geen woord over het programma van Geert Wilders

En nu zijn de verkiezingen geweest--
Geert Wilders mag als grootste partij een coalitie vormen en zijn acties sinds november zouden toch het middelpunt van de belangstelling moeten zijn op dit verkiezingsforum

Maar nee hoor,
Op de D66 en PvdA kan geen kritiek meer geleverd worden, want die zijn buiten beeld

Wat doe je dan wanneer je het dramatisch falen van Geert Wilders om een coalitie te vormen, buiten beeld wilt houden

L*lkoekverhaaltjes plaatsen over de dorpspolitiek in een gehucht in het Oosten van het land, waar niemand op dit forum op zit te wachten

Maar je moet wat om Geert Wilders de wind uit de zeilen te nemen en hem buiten schot te houden

Het is armoe troef bij dit sektelid van Geert Wilders' eenmanspartij en hij overspoelt ons met dorpstaferelen om ons af te leiden van het falen van Geert Wilders in de landelijke politiek
Bij de verkiezingen in 2023 haalde de PVV in Apeldoorn de meeste stemmen. Dat zijn heel veel redenen om in Apeldoorn een afdeling van de PVV te beginnen. In 2026 zijn er immers weer gemeenteraadsverkiezingen.

Met zijn rechtse kritische commentaren moet Rene wel een stemmen kanon zijn en in de gemeenteraad kan hij natuurlijk heel veel voor zijn gemeente betekenen.

Rene lijkt mij geen type om hier een beetje slapjes langs de zijlijn kritiek te leveren.
DeZwarteRidder
3
quote:

Cash collector schreef op 29 maart 2024 22:21:

[...]
Bij de verkiezingen in 2023 haalde de PVV in Apeldoorn de meeste stemmen. Dat zijn heel veel redenen om in Apeldoorn een afdeling van de PVV te beginnen. In 2026 zijn er immers weer gemeenteraadsverkiezingen.

Met zijn rechtse kritische commentaren moet Rene wel een stemmen kanon zijn en in de gemeenteraad kan hij natuurlijk heel veel voor zijn gemeente betekenen.

Rene lijkt mij geen type om hier een beetje slapjes langs de zijlijn kritiek te leveren.
Rene lijkt mij typisch het type dat slapjes langs de zijlijn kritiek wil leveren.

Actie ondernemen is niks voor Rene (heeft hij zelf gezegd)!!
graham20
8
quote:

ffff schreef op 29 maart 2024 11:38:

CIT,

Ik reageerde alleen maar op jouw stompzinnige opmerking dat de aanvraag voor terugbetalingen dit jaar 2024 een gigantische gecompliceerde klus was. Als totaal nietsweter, als totaal nietsdoener kan jij zeker niet beoordelen of die aanvraag nu wel of niet veel gecompliceerder was dan de afgelopen 10 jaren.

En toch heb je er een oordeel over. Opvallend dat je ook steeds over schrijffouten hebt, terwijl het hier een beleggersforum is, waar echte beleggers elkaar zo goed mogelijk informeren en niet gebaat zijn met ruziezoekerige nonsensopmerkingen van iemand die totaal niet weet hoe alles reilt en zeilt.

Jouw opmerking: "Geen werk" getuigt van geen kennis, geen inzicht, geen ervaring maar van pure afgunst. Ik vertelde gisteren al dat mijn vermogen nog nooit zo hoog was. Kun je dat ook zeggen met jouw beleggingen, CIT of ben je dagdagelijks bezig om maar te zien hoe je vermogenden kunt afromen. Vriendjes heb je overigens genoeg zo te zien, maar inzicht, doorzicht, werklust....daar kan aan wat aan gedaan worden.
170.000 retour van dividendafhoudingen PLUS vandaag Goede Vrijdag al 89 dagen maal 6800 Euro = 605.000 Euro op zak houden door uit jouw nivellerende Nederland weg te blijven, plus al een smak dividenduitbetalingen eerste drie maanden 2024: DIT JAAR 2024 ongeveer een dikke 3,5 miljoen. Bruto, dat wel!
Doe je het mij na? Het is hier een beleggerssite, jaloerse nivelleerder!
Je kunt nog heel wat van mij opsteken , maar dan moet je de taalfouten er maar bij nemen. En uiteraard 10.000 Euro per week belasting betalen als bijdrage aan die geldverdelers. Hoeveel draag jij bij aan jouw favoriete geldverdelers?

Peter
Hi, Peter. Kan je je zielige neiging mensen te kleineren ("nietsweter", "nietsdoener", "geen inzicht" , "jaloers") al dan niet met medicijnen proberen te onderdrukken? Zo niet wil je dan minstens je oordelen voorzien van een motivering, zoals een academicus betaamt?
het zwaard
4
quote:

graham20 schreef op 30 maart 2024 10:06:

[...]

Hi, Peter. Kan je je zielige neiging mensen te kleineren ("nietsweter", "nietsdoener", "geen inzicht" , "jaloers") al dan niet met medicijnen proberen te onderdrukken? Zo niet wil je dan minstens je oordelen voorzien van een motivering, zoals een academicus betaamt?
Temesta of Lorazepam 2,5 mg zou volgens mij echt werken bij deze verwarde (dokter ?) [...]

[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast. Laatste waarschuwing.]
graham20
1
quote:

het zwaard schreef op 30 maart 2024 11:35:

[...]
Temesta of Lorazepam 2,5 mg zou volgens mij echt werken bij deze verwarde (dokter ?) fantast
Zou dat door het Luxemburgse "ziekenfonds" worden vergoed? Of hanteert dat een vermogensgrens? En zo ja, gaat het dan om het werkelijke of een imaginair vermogen? Of zou hij naar de firma KPMG Allen Overy Vroom Dreesmann Nauta & Dutilh hebben geluisterd en - slimmerik die hij is - hij nog steeds onder de goedkope Nederlandse zorgverzekering vallen? Is wel te hopen want als hij zelf bronbelasting terugvraagt, dan zou medicatie voor eigen risico wel eens prohibitief kunnen zijn.
DeZwarteRidder
0
quote:

graham20 schreef op 30 maart 2024 12:06:

[...]
Zou dat door het Luxemburgse "ziekenfonds" worden vergoed? Of hanteert dat een vermogensgrens? En zo ja, gaat het dan om het werkelijke of een imaginair vermogen? Of zou hij naar de firma KPMG Allen Overy Vroom Dreesmann Nauta & Dutilh hebben geluisterd en - slimmerik die hij is - hij nog steeds onder de goedkope Nederlandse zorgverzekering vallen? Is wel te hopen want als hij zelf bronbelasting terugvraagt, dan zou medicatie voor eigen risico wel eens prohibitief kunnen zijn.
Peter heeft natuurlijk een doorlopende reisverzekering afgesloten.
ffff
1
L*lkoekverhaaltjes plaatsen over de dorpspolitiek in een gehucht in het Oosten van het land, waar niemand op dit forum op zit te wachten

Het is allemaal zo betrekkelijk, Luchtschip. Heel wat beleggers die hier al meer dan 25 jaar lang langskwamen, zitten ook niet op jouw tsunami van postings te wachten. Doodziek worden ze daarvan en menigeen heeftg het een schorsing gekost.
Maar om de een of andere duistere reden door zowel Henk als IEX wel getolereerd. Relationeele banden? , Financieel.?..Iedereen mag er zo zijn wilde gedachten over hebben.

En inmiddels zijn vakkundig geschorst en slechts gedeeltelijk in de KK teruggekomen:
Adriaan, Opus, Chiddix, Hirshi, Asti, Dagevos, Joris, Handyman, John/ Josti/ Hans Voda. BDB, Ronald, Rene, Ed Verbeek, Kees, Jeroen, Katzenkop, Buy and Hold , Rationeel, etc, etc ( want ik vergeet er ongetwijfeld ) en uiteraard ondergetekende.

IEX deelt enkele dagen geleden 11 beeldjes uit, maar toont nauwelijks aandacht ( eigenlijk geen aandacht ) wat er in de KK van IEX gaande is. Was ooit het hart van IEX.

Momenteel de meest waardevolle artikelen over Vermogensbelasting door Mediafin gepubliceerd. Maar gelukkig hebben ze daar een zware barrière opgeworpen om hun kwaliteitsvolle artikelen zomaar te laten overnemen/ pikken en er dan hier in de KK met tientallen reacties op te reageren, en er dus volop van profiterend terwijl er op Mediafin nauwelijks gereageerd werd. Het is vandaag wel duidelijk anders en terecht: Discussies horen thuis daar waar de kwaliteitsvolle artikelen geproduceerd zijn. Door mensen die de abonnementsprijzen ( inderdaad hoog voor kwaliteitsartikelen) betaald hebben

Adriaan, John, Rationeel , Ed, Chiddix, Opus etc. etc : Allemaal een zalig en / of vrolijk pasen.

Peter
CIT
5
Ik dacht niet dat het kon, maar je onzinnige posts bereiken een nieuw dieptepunt dokter:

- De posts van LS leiden tot schorsingen van anderen? Onzin uiteraard… Het zijn de reacties op de posts van LS die niet conform de spelregels van IEX zijn die tot schorsingen leiden.
- Bevallen de spelregels je niet:
- blijf weg; of
- richt je eigen website op met je eigen spelregels.

Of in jouw geval: gedraag je eens wat fatsoenlijker. Dat zou een hoop schelen.
Fender bass
3
quote:

ffff schreef op 30 maart 2024 17:59:

L*lkoekverhaaltjes plaatsen over de dorpspolitiek in een gehucht in het Oosten van het land, waar niemand op dit forum op zit te wachten

Het is allemaal zo betrekkelijk, Luchtschip. Heel wat beleggers die hier al meer dan 25 jaar lang langskwamen, zitten ook niet op jouw tsunami van postings te wachten. Doodziek worden ze daarvan en menigeen heeftg het een schorsing gekost.
Maar om de een of andere duistere reden door zowel Henk als IEX wel getolereerd. Relationeele banden? , Financieel.?..Iedereen mag er zo zijn wilde gedachten over hebben.

En inmiddels zijn vakkundig geschorst en slechts gedeeltelijk in de KK teruggekomen:
Adriaan, Opus, Chiddix, Hirshi, Asti, Dagevos, Joris, Handyman, John/ Josti/ Hans Voda. BDB, Ronald, Rene, Ed Verbeek, Kees, Jeroen, Katzenkop, Buy and Hold , Rationeel, etc, etc ( want ik vergeet er ongetwijfeld ) en uiteraard ondergetekende.

IEX deelt enkele dagen geleden 11 beeldjes uit, maar toont nauwelijks aandacht ( eigenlijk geen aandacht ) wat er in de KK van IEX gaande is. Was ooit het hart van IEX.

Momenteel de meest waardevolle artikelen over Vermogensbelasting door Mediafin gepubliceerd. Maar gelukkig hebben ze daar een zware barrière opgeworpen om hun kwaliteitsvolle artikelen zomaar te laten overnemen/ pikken en er dan hier in de KK met tientallen reacties op te reageren, en er dus volop van profiterend terwijl er op Mediafin nauwelijks gereageerd werd. Het is vandaag wel duidelijk anders en terecht: Discussies horen thuis daar waar de kwaliteitsvolle artikelen geproduceerd zijn. Door mensen die de abonnementsprijzen ( inderdaad hoog voor kwaliteitsartikelen) betaald hebben

Adriaan, John, Rationeel , Ed, Chiddix, Opus etc. etc : Allemaal een zalig en / of vrolijk pasen.

Peter
Ook alle niet oerconservatieve rechtse ouwe zemelaars een mooi lang weekend gewenst!
luchtschip
1
quote:

rene l schreef op 29 maart 2024 10:44:

Vandaag is het Goede Vrijdag en ik ben benieuwd wie er om 9 uur sharp tegen onbewegende koersen aan zat te kijken en zich afvroeg wat er in vredesnaam aan de hand is met de beurs.

Eigenlijk helemaal niks, het Damrak zit 4 dagen dicht, en opent pas op dinsdagmorgen weer haar deuren.

Gisteravond tijdens het uitlaten van de hond sprak ik kort nog met een man bij ons uit de buurt die ook zijn hond uitliet.
Ik had het met hem wel eens gehad over het boodschappen doen in Duitsland
[ en verder een heel verhaal over boodschappen doen ]

Ze zeggen wel eens, in de brand, uit de brand.
Medio vorig jaar is er bij ons in het dorp nog een vestiging van de Aldi in de hens gegaan
{ en verder een heel verhaal over de bouwproblemen van een super, wat de bewoners onrustig maakt ]
Er is nog steeds een patstelling, onbegrijpelijk, zeker voor de bewoners die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

En over branden gesproken, dit weekend zullen ook de nodige paasvuren in rook op gaan.
Ook gedonder over de bouw van een peperdure nieuwe brandweerkazerne bij ons in het dorp,
[ en verder een heel verhaal dat de brandweerkazerne niet op de goede plek komt ]

En vanmorgen lees ik het ook, het gescheiden inzamelen van PMD afval loopt uit op een volledig fiasco.
Ze hebben een zeer duur systeem opgezet met vele ondergrondse containers.
Maar het werkt niet,
[. en verder een heel verhaal over hoe het niet werkt ]

Net als de busdiensten in onze regio, dit loopt ook volledig in de soep,
[ en verder een heel verhaal hoe het in de soep loopt ]

Chinezen en Saxo en het vroegere zo mooie Nederlandse Binck.
Ik had een tijdje terug al verteld dat ik op de vooringevulde aanslag van de Belastingdienst al gesignaleerd had dat ik dividend vanuit de Bermuda Driehoek ontvangen had.
Begin deze week kreeg ik een mail van Saxo dat dit een misverstand was
[ en verder een heel verhaal over jouw problemen met de dorpsbankier ]

Maar ja, denken hoef je tegenwoordig zelf niet meer te doen, dat doen ze wel voor je, en ze drukken je heel subtiel de gewenste hoek in, vraag het maar aan Thierry.
En heb je een andere denkwijze, ja, dan wordt je direct de rechtste hoek ingeslagen en wordt je afgeschilderd als een rechtse extremistisch denkende populist die gek is.

Binnenkort Europese verkiezingen, de laatste polls geven aan dat de PVV ca. 25% van alle kiesgerechtigden achter zich heeft staan, ze hebben een grote voorstand op de rest, vraag het maar aan Louis van Gaal in betere tijden.

Nou, het boeit mij allemaal helemaal niks, ik denk overal het mijne van en nu ga ik er buiten lekker ééntje opsteken en straks wat nuttigers doen dan binnenzitten.
Het is weer mooi genoeg geweest voor vandaag.

www.youtube.com/watch?v=zEGBw8ewflY
Wat een lariekoek over de dorpstaferelen

Dit forum gaat over de verkiezingen 2023 in Nederland, waar de PVV 37 zetels behaalde en op basis daarvan het voorrecht krijgt om de leiding te nemen in het vormen van een coalitie

Wat jun je hierover zeggen, want ik begin de indruk te krijgen dat nu we na 4 maanden nog steeds het kabinet Rutte hebben die de dienst uitmaakt in afwachting van het getreuzel van Geert Wilders

Met 37 zetels op zak moet het toch niet zo moeilijk zijn om een paar partners te vinden voor een meerderheidscoalitie

Je kritiek op D66 en hun partijprominenten was gepeperd en kwam neer op karaktermoord
je kritiek voorafgaand aan de verkiezingen, november 2023, op de PvdA en zijn prominente leider Frans Timmermans was gepeperd en kwam neer op karaktermoord

En nu met een fluwelen handschoen het gebrek aan slagkracht van Geert Wilders verdoezelen door whataboutism verhaaltjes over een dorp op de Veluwe ?

Maar gelukkig kan je nog iets vertellen over de Europese Verkiezingen en de opmars van Geert Wilders in de EU
Ik dacht dat geert Wilders voorstander was van een Nexit en de gulden weer terug wilde hebben, maar dat is dus niet zo ? --hij gaat volle kracht vooruit de EU in ?

je schrijf hierboven :

"Binnenkort Europese verkiezingen, de laatste polls geven aan dat de PVV ca. 25% van alle kiesgerechtigden achter zich heeft staan, ze hebben een grote voorstand op de rest,"

Nou, mooi man

En gaat Geert Wilders, in aanloop naar de Europese Verkiezingen, een toespraak geven op de CPAC ( Conservative Political Action Conference ) Hongarije op 25 en 26 April 2024 ?

En wordt Geert Wilders aangekondigd als "Wokebuster" zoals in het pamflet voor CPAC Hungary 2024 staat ?
En vertel ons dan ook eens over de CPAC Hungary 2024, hoe Geert Wilders zich in dit prominente gezelschap gaat profileren

In het illustere gezelschap van andere conservatief sprekers, zoals Putin's vazal in Europa, Viktor Orban, Premier van Oostenrijk, Santiago Abascal, president van de Spaanse partij VOX, Tom van Grieken, leider van Vlaams Belang in België, Marek Kuchcinsky, Voorzitter van de Pools Hongaarse Parlementaire groep en een nu nog anonieme spreker

zie de publicatie van de CPAC Hongarije 2024 met foto's van de sprekers ( in de publicatie omschreven als "Wokebusters" ):

pbs.twimg.com/media/GIFU1stW8AE2Fkj?f...

Wordt het niet tijd dat je ons bericht over de ontwikkelingen tot een coalitie in Nederland onder aanvoering van Geert Wilders ?
Nu ineens de loftrompet steken over de grote aantallen kiezers die op de PVV gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, dan loop je toch ver op de fanfare vooruit
Willempie3
0
quote:

luchtschip schreef op 31 maart 2024 03:24:

[...]

Wat een lariekoek over de dorpstaferelen

Dit forum gaat over de verkiezingen 2023 in Nederland, waar de PVV 37 zetels behaalde en op basis daarvan het voorrecht krijgt om de leiding te nemen in het vormen van een coalitie

Wat jun je hierover zeggen, want ik begin de indruk te krijgen dat nu we na 4 maanden nog steeds het kabinet Rutte hebben die de dienst uitmaakt in afwachting van het getreuzel van Geert Wilders

Met 37 zetels op zak moet het toch niet zo moeilijk zijn om een paar partners te vinden voor een meerderheidscoalitie

Je kritiek op D66 en hun partijprominenten was gepeperd en kwam neer op karaktermoord
je kritiek voorafgaand aan de verkiezingen, november 2023, op de PvdA en zijn prominente leider Frans Timmermans was gepeperd en kwam neer op karaktermoord

En nu met een fluwelen handschoen het gebrek aan slagkracht van Geert Wilders verdoezelen door whataboutism verhaaltjes over een dorp op de Veluwe ?

Maar gelukkig kan je nog iets vertellen over de Europese Verkiezingen en de opmars van Geert Wilders in de EU
Ik dacht dat geert Wilders voorstander was van een Nexit en de gulden weer terug wilde hebben, maar dat is dus niet zo ? --hij gaat volle kracht vooruit de EU in ?

je schrijf hierboven :

"Binnenkort Europese verkiezingen, de laatste polls geven aan dat de PVV ca. 25% van alle kiesgerechtigden achter zich heeft staan, ze hebben een grote voorstand op de rest,"

Nou, mooi man

En gaat Geert Wilders, in aanloop naar de Europese Verkiezingen, een toespraak geven op de CPAC ( Conservative Political Action Conference ) Hongarije op 25 en 26 April 2024 ?

En wordt Geert Wilders aangekondigd als "Wokebuster" zoals in het pamflet voor CPAC Hungary 2024 staat ?
En vertel ons dan ook eens over de CPAC Hungary 2024, hoe Geert Wilders zich in dit prominente gezelschap gaat profileren

In het illustere gezelschap van andere conservatief sprekers, zoals Putin's vazal in Europa, Viktor Orban, Premier van Oostenrijk, Santiago Abascal, president van de Spaanse partij VOX, Tom van Grieken, leider van Vlaams Belang in België, Marek Kuchcinsky, Voorzitter van de Pools Hongaarse Parlementaire groep en een nu nog anonieme spreker

zie de publicatie van de CPAC Hongarije 2024 met foto's van de sprekers ( in de publicatie omschreven als "Wokebusters" ):

pbs.twimg.com/media/GIFU1stW8AE2Fkj?f...

Wordt het niet tijd dat je ons bericht over de ontwikkelingen tot een coalitie in Nederland onder aanvoering van Geert Wilders ?
Nu ineens de loftrompet steken over de grote aantallen kiezers die op de PVV gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, dan loop je toch ver op de fanfare vooruit
Die 37 zetels voor Wilders zijn pas een tussenstation. Bij elke verkiezing groeit het populisme verder. De reden is simpel: de gematigde partijen zijn niet in staat om het asielprobleem op te lossen. Men blijft veel te soft vasthouden aan allerlei verdragen en regels van de rechtsstaat. Daarmee ga je wanhopige gelukszoekers nooit tegenhouden. Dus zullen de problemen groter worden. Dit gaat ten koste van de burgers in Nederland die de rekening voor al het gedeug moeten betalen. Zelfs allochtonen die hier al jaren wonen zullen uiteindelijk de grenzen dicht willen hebben. Als links in de toekomst nog een rol van betekenis wil spelen dan zullen ze hun asielstandpunt los moeten laten, zoals de socialisten in Denemarken.

Rechtspopulisme bij de Nederlandse 2e kamerverkiezingen:

1998: 0 zetels.
2002: LPF 26 zetels. Leefbaar Nederland 2 zetels: 28 totaal.
2003: LPF 8 zetels
2006: PVV 9 zetels
2010: PVV 24 zetels
2012: PVV 15 zetels
2017: PVV 20 zetels FVD 2 zetels 22 totaal.
2021: PVV 17 zetels FVD 8 zetels JA21 3 zetels BBB 1 zetel. 29 totaal.
2023: PVV 37 zetels FVD 3 zetels JA21 1 zetel BBB 7 zetels 48 totaal.

Laatste peiling: 60 zetels voor PVV, FVD, BBB en JA21.
Cash collector
0
quote:

Willempie3 schreef op 31 maart 2024 22:27:

[...]

Die 37 zetels voor Wilders zijn pas een tussenstation. Bij elke verkiezing groeit het populisme verder. De reden is simpel: de gematigde partijen zijn niet in staat om het asielprobleem op te lossen. Men blijft veel te soft vasthouden aan allerlei verdragen en regels van de rechtsstaat. Daarmee ga je wanhopige gelukszoekers nooit tegenhouden. Dus zullen de problemen groter worden. Dit gaat ten koste van de burgers in Nederland die de rekening voor al het gedeug moeten betalen. Zelfs allochtonen die hier al jaren wonen zullen uiteindelijk de grenzen dicht willen hebben. Als links in de toekomst nog een rol van betekenis wil spelen dan zullen ze hun asielstandpunt los moeten laten, zoals de socialisten in Denemarken.

Rechtspopulisme bij de Nederlandse 2e kamerverkiezingen:

1998: 0 zetels.
2002: LPF 26 zetels. Leefbaar Nederland 2 zetels: 28 totaal.
2003: LPF 8 zetels
2006: PVV 9 zetels
2010: PVV 24 zetels
2012: PVV 15 zetels
2017: PVV 20 zetels FVD 2 zetels 22 totaal.
2021: PVV 17 zetels FVD 8 zetels JA21 3 zetels BBB 1 zetel. 29 totaal.
2023: PVV 37 zetels FVD 3 zetels JA21 1 zetel BBB 7 zetels 48 totaal.

Laatste peiling: 60 zetels voor PVV, FVD, BBB en JA21.
De denk? fout die je maakt is dat je verwacht dat de PVV de problemen met migratie die je aankaart zal kunnen oplossen.
Doemebest
1
quote:

Cash collector schreef op 1 april 2024 00:36:

[...]

De denk? fout die je maakt is dat je verwacht dat de PVV de problemen met migratie die je aankaart zal kunnen oplossen.
De PVV lost weinig op, maar is wel de enige die keihard uitspreekt wat de meerderheid wil, stoppen met gelukzoekers toelaten, stoppen met dubbele nationaliteit.

Iedereen mag zelf kiezen van welk land hij of zij een paspoort wil maar het kan niet zo zijn dat je oa stemrecht hebt in 2 landen zolang je dat in stand inhoudt integreren mensen nooit in een samenleving en daar is op termijn niemand mee gediend.
Willempie3
0
quote:

Cash collector schreef op 1 april 2024 00:36:

[...]

De denk? fout die je maakt is dat je verwacht dat de PVV de problemen met migratie die je aankaart zal kunnen oplossen.
Ze kunnen het oplossen als ze hun eigen standpunten zouden kunnen doorvoeren. Softies van NSC en VVD zullen op de politiek correcte rem trappen. Maar die partijen zullen dan ook de schuld krijgen van het nog steeds te softe beleid. Kan zijn dat de PVV dan ook stemmen verliest omdat ze mee regeren, maar die gaan dan weer naar FVD of JA21. Zolang het beleid te soft blijft zullen de problemen groter worden. Op een gegeven moment worden ze zo groot dat de meerderheid gewoon een asielstop wil, zelfs al moet het dan op een onfatsoenlijke manier.

Het is net als met de Euro. Nu is de meerderheid nog tegen een Nexit. Maar dit verandert heel snel als de Euro nog een grote inflatiegolf krijgt of als Nederland 200 miljard Italiaanse staatsschuld moet aflossen bij een nieuwe Eurocrisis.

De kans is groot dat het asielprobleem tegelijk met een Nexit wordt opgelost. Zowel Euro als asiel zijn onhoudbare situaties die in een crisis gaan eindigen. De enige manier om dit te voorkomen is snel zorgen voor een nog grotere crisis zoals WO 3: Men is aardig op weg !
rene l
3
quote:

luchtschip schreef op 31 maart 2024 03:24:

[...]

Wat een lariekoek over de dorpstaferelen

Nou, mooi man

Of niet dan vrouw, het zit je blijkbaar wel heel erg diep, want anders ga je niet in het holst van de nacht op nota bene de dag voor Pasen je ongerief uiten.
Of heb je niks met Pasen.

Dorpstaferelen, ons dorp is juist het meest doorsnee dorp in Nederland, bel de politie maar, of de brandweer, dan weet je direct hoe laat het is.
Bruggenbouwers in een dorp waar men volgens zeggen geld zat heeft.
Je hoort het ook, voor een bierfestijn is 5000 Euro veel te veel geld, maar voor een feestje voor de elite is 25.000 Euro veel te weinig geld en trekt het dorpshoofd graag zijn portemonnee.
Zo ga je nu met de mensen om, en laat de daklozen maar verrekken.

En D66, laat me niet lachen, Kaag is het land ontvlucht, de andere gasten zijn op het zijspoor gezet, Dr. Prik heeft wel een hele bijzondere nieuwe baan gekregen, de mensen zijn al snel wakker geworden, deze partij is afgeserveerd omdat ze min of meer landverraad gepleegd hebben.
Het zijn niet direct mijn woorden, maar velen voelen zich verraden door deze mevrouw die zo doodgewoon op de tafel stond te dansen en er voor de normale Nederlanders zou zijn.
Alles was in scene gezet.

Kijk maar eens naar al die linkse propaganda programma's van de Staats-TV de NPO, of hoor het mannetje en het vrouwtje op RTL maar eens praten in hersenspoeltaal.

Afgelopen week ook bij OP1, en ik moet eerlijk zeggen, presentor Sven Kockelmann is eigenlijk de enige die ik nog een beetje serieus neem omdat hij gerichte vragen durft te stellen, en door door durft te vragen.
Ik moest afgelopen vrijdag tijdens het programma ook wel lachen.
Franz Hammer was aangeschoven, en had je moeten horen wat hij te vertellen had over ASML.
Hij gaf aan, het is onmogelijk om in de regio Eindhoven snel huizen te bouwen, de uitbreiding van het OV zal niet lukken, en het technisch onderwijs een boost geven, dat is ook een illusie.
Ik dacht nog, Frans, ik mag je helemaal niet, ik heb zelfs een hekel aan jou, net als vele Nederlanders, maar het zal toch niet zo zijn, je zult toch niet meelezen op IEX.

En weet je wie er nog meer bij zat, de grote vriendin van Peter, die mevrouw met het rare haar en ingetekende wenkbrauwen, Alexandra van Huffelen, demissionair staatssecretaris van digitalisering, en van D66.
Had je haar moeten zien, ze keek de hele uitzending met een wazige en zweverige blik in haar ogen, ze lachte een beetje, zei af en toe wat, ze waant zich blijkbaar in een droomwereld, maar ze is overduidelijk geen helder licht.
Ook werden er nog beelden getoond van wederom een werkbezoek bedrijfsuitje aan het Caribisch gebied waar ze zich in hele opvallende kledij aan het uitsloven was.

De donderdag daarvoor hadden ze Helga Salemon wederom op laten draven, ze is een zelfbenoemde Rusland kenner en ze heeft een intense haat tegen alles wat rechts is.
Ze steekt altijd hetzelfde ritueel af, net als dat voormalige defensieopperhoofd, ze heeft ook enorm de pest aan Wilders, ze steekt het niet onder stoelen of banken, hij zal en mag nooit de minister president van Nederland worden.
Wat is de reden, door wie wordt ze gefinancieerd, laten we toch oppassen, want deze mevrouw is overduidelijk uit op een gewapend conflict met de Russen waarbij Nederland direct betrokken moet raken volgens haar.

Deze keer had ze haar pijlen gericht op zoals ze het zelf zei, Dhr. Klap op je Bek, oftewel Thierry Baudet.
Ze vertelde met droge ogen, hij is een spion van de Russen, net als Wilders, hun namen staan op een nu nog Tsjechisch geheim lijstje, ze hebben steekpenningen ontvangen, met als doel om Europa te ontwrichten.

En ze ging maar door, dit weekend zou dit lijstje naar buiten komen, met nog meer namen daarop, er was volgens haar hard bewijs, ze had blijkbaar voorkennis.
En ze ging verder, ze moeten zodra dit officieel openbaar wordt direct ontzet worden uit hun functie.
Inmiddels is het weekend voorbij, nou ja, vandaag is het 2e Paasdag, maar ik heb nog geen lijstje gezien.
Maar ik vraag mij ook af, stel je nu eens voor dat Wilders en Baudet toch grote bedragen vanuit Rusland gekregen hebben, hoe zou dit dan gaan.
Banken controleren tegenwoordig elke grote transactie of overschrijvingen die verdacht zijn en hebben de verplichting om deze dan te melden bij de Belastingdienst.
Of zouden ze Baudet vele Roebels in contanten gegeven hebben die hij onder zijn matras verstopt heef, en Wilders wat Bitcoins op zijn geheime wallet gestort hebben.

Feit is wel, deze mevrouw haalt werkelijk alles uit de kast om Wilders stelselmatig zwart te maken en te voorkomen dat het hem gaat lukken om een regering te vormen.

Ik vind het verhaal van deze mevrouw maar apart, ze heeft veel commotie veroorzaakt, mensen in een kwaad daglicht gezet, en ik neem aan dat wanneer er niks bewezen kan worden er toch gerichte maatregelen tegen haar genomen worden.
Ze zouden haar geldstromen maar eens flink na moeten pluizen.
Baudet heeft het flink te verduren gekregen door zijn opmerking die niet zo netjes was, Klaver had hem wel het bloed onder de nagels vandaan gehaald, maar het hele gebeuren heeft meer aandacht gekregen dan de man die Baudet vorig jaar fysiek aangevallen heeft met een bierglas.

Nu is het volgende plan om Tata te gaan vergroenen door groen staal te gaan produceren.
Vroeger bracht ik voor mijn werk regelmatig een bezoek aan de plant van de voormalige Hoogovens.
Ik kan daarom zeggen, massaal groen staal produceren, dat is een utopie, dat kan technisch helemaal niet, het kan slechts op beperkte schaal en je zult jezelf uit de markt prijzen en alsnog als bedrijf op de fles gaan.

Nu dat gedonder over stadsverwarming, de mensen die ze het door de strot willen duwen zullen in de aap gelogeerd zijn.
Torenhoge kosten, investeringen die er nooit uitgehaald zullen worden.
Kijk maar in de regio Rijnmond, of in Noord-Holland, en zelfs in een wijk bij ons in het dorp waar ze een warmtenet aangelegd hebben dat vanaf de RWZI af komt.
De mensen worden getrakteerd op een torenhoge en bijna onbetaalbare energierekening.

Geweldig toch dat die Nord Stream gasleidingen verwoest zijn, of niet dan, goed nieuws voor ons.
Sjoerd zei het direct al, ik weet zeker dat de Russen het zelf gedaan hebben.
En wie het gedaan hebben en in opdracht van wie, ik weet het wel bijna zeker, maar ik zeg het niet, gewoon omdat ik geen 100% hard bewijs heb.

En luchtschip, je weet nog wel eens wat, hoeveel vierkante kilometers hebben de Oekraieners de afgelopen week van de Russen terug weten te veroveren.
Hoeveel zinloze doden zijn er de afgelopen week gevallen, aan beide kanten, mensen die helemaal geen oorlog willen hebben.
Mensen die graag gewoon met elkaar om willen gaan, geen behoefte hebben om te vechten, en graag in vrede willen leven.
Wie moet je nu eigenlijk de schuld geven van het conflict, wat is de achterliggende oorzaak, en ligt het ook niet ergens in het midden.
Of spelen er ook dingen die wij helemaal niet mogen weten.

www.youtube.com/watch?v=D2VtSdZHKbE
het zwaard
2
quote:

rene l schreef op 1 april 2024 10:46:

[...]

Of niet dan vrouw, het zit je blijkbaar wel heel erg diep, want anders ga je niet in het holst van de nacht op nota bene de dag voor Pasen je ongerief uiten.
Of heb je niks met Pasen.

Dorpstaferelen, ons dorp is juist het meest doorsnee dorp in Nederland, bel de politie maar, of de brandweer, dan weet je direct hoe laat het is.
Bruggenbouwers in een dorp waar men volgens zeggen geld zat heeft.
Je hoort het ook, voor een bierfestijn is 5000 Euro veel te veel geld, maar voor een feestje voor de elite is 25.000 Euro veel te weinig geld en trekt het dorpshoofd graag zijn portemonnee.
Zo ga je nu met de mensen om, en laat de daklozen maar verrekken.

En D66, laat me niet lachen, Kaag is het land ontvlucht, de andere gasten zijn op het zijspoor gezet, Dr. Prik heeft wel een hele bijzondere nieuwe baan gekregen, de mensen zijn al snel wakker geworden, deze partij is afgeserveerd omdat ze min of meer landverraad gepleegd hebben.
Het zijn niet direct mijn woorden, maar velen voelen zich verraden door deze mevrouw die zo doodgewoon op de tafel stond te dansen en er voor de normale Nederlanders zou zijn.
Alles was in scene gezet.

Kijk maar eens naar al die linkse propaganda programma's van de Staats-TV de NPO, of hoor het mannetje en het vrouwtje op RTL maar eens praten in hersenspoeltaal.

Afgelopen week ook bij OP1, en ik moet eerlijk zeggen, presentor Sven Kockelmann is eigenlijk de enige die ik nog een beetje serieus neem omdat hij gerichte vragen durft te stellen, en door door durft te vragen.
Ik moest afgelopen vrijdag tijdens het programma ook wel lachen.
Franz Hammer was aangeschoven, en had je moeten horen wat hij te vertellen had over ASML.
Hij gaf aan, het is onmogelijk om in de regio Eindhoven snel huizen te bouwen, de uitbreiding van het OV zal niet lukken, en het technisch onderwijs een boost geven, dat is ook een illusie.
Ik dacht nog, Frans, ik mag je helemaal niet, ik heb zelfs een hekel aan jou, net als vele Nederlanders, maar het zal toch niet zo zijn, je zult toch niet meelezen op IEX.

En weet je wie er nog meer bij zat, de grote vriendin van Peter, die mevrouw met het rare haar en ingetekende wenkbrauwen, Alexandra van Huffelen, demissionair staatssecretaris van digitalisering, en van D66.
Had je haar moeten zien, ze keek de hele uitzending met een wazige en zweverige blik in haar ogen, ze lachte een beetje, zei af en toe wat, ze waant zich blijkbaar in een droomwereld, maar ze is overduidelijk geen helder licht.
Ook werden er nog beelden getoond van wederom een werkbezoek bedrijfsuitje aan het Caribisch gebied waar ze zich in hele opvallende kledij aan het uitsloven was.

De donderdag daarvoor hadden ze Helga Salemon wederom op laten draven, ze is een zelfbenoemde Rusland kenner en ze heeft een intense haat tegen alles wat rechts is.
Ze steekt altijd hetzelfde ritueel af, net als dat voormalige defensieopperhoofd, ze heeft ook enorm de pest aan Wilders, ze steekt het niet onder stoelen of banken, hij zal en mag nooit de minister president van Nederland worden.
Wat is de reden, door wie wordt ze gefinancieerd, laten we toch oppassen, want deze mevrouw is overduidelijk uit op een gewapend conflict met de Russen waarbij Nederland direct betrokken moet raken volgens haar.

Deze keer had ze haar pijlen gericht op zoals ze het zelf zei, Dhr. Klap op je Bek, oftewel Thierry Baudet.
Ze vertelde met droge ogen, hij is een spion van de Russen, net als Wilders, hun namen staan op een nu nog Tsjechisch geheim lijstje, ze hebben steekpenningen ontvangen, met als doel om Europa te ontwrichten.

En ze ging maar door, dit weekend zou dit lijstje naar buiten komen, met nog meer namen daarop, er was volgens haar hard bewijs, ze had blijkbaar voorkennis.
En ze ging verder, ze moeten zodra dit officieel openbaar wordt direct ontzet worden uit hun functie.
Inmiddels is het weekend voorbij, nou ja, vandaag is het 2e Paasdag, maar ik heb nog geen lijstje gezien.
Maar ik vraag mij ook af, stel je nu eens voor dat Wilders en Baudet toch grote bedragen vanuit Rusland gekregen hebben, hoe zou dit dan gaan.
Banken controleren tegenwoordig elke grote transactie of overschrijvingen die verdacht zijn en hebben de verplichting om deze dan te melden bij de Belastingdienst.
Of zouden ze Baudet vele Roebels in contanten gegeven hebben die hij onder zijn matras verstopt heef, en Wilders wat Bitcoins op zijn geheime wallet gestort hebben.

Feit is wel, deze mevrouw haalt werkelijk alles uit de kast om Wilders stelselmatig zwart te maken en te voorkomen dat het hem gaat lukken om een regering te vormen.

Ik vind het verhaal van deze mevrouw maar apart, ze heeft veel commotie veroorzaakt, mensen in een kwaad daglicht gezet, en ik neem aan dat wanneer er niks bewezen kan worden er toch gerichte maatregelen tegen haar genomen worden.
Ze zouden haar geldstromen maar eens flink na moeten pluizen.
Baudet heeft het flink te verduren gekregen door zijn opmerking die niet zo netjes was, Klaver had hem wel het bloed onder de nagels vandaan gehaald, maar het hele gebeuren heeft meer aandacht gekregen dan de man die Baudet vorig jaar fysiek aangevallen heeft met een bierglas.

Nu is het volgende plan om Tata te gaan vergroenen door groen staal te gaan produceren.
Vroeger bracht ik voor mijn werk regelmatig een bezoek aan de plant van de voormalige Hoogovens.
Ik kan daarom zeggen, massaal groen staal produceren, dat is een utopie, dat kan technisch helemaal niet, het kan slechts op beperkte schaal en je zult jezelf uit de markt prijzen en alsnog als bedrijf op de fles gaan.

Nu dat gedonder over stadsverwarming, de mensen die ze het door de strot willen duwen zullen in de aap gelogeerd zijn.
Torenhoge kosten, investeringen die er nooit uitgehaald zullen worden.
Kijk maar in de regio Rijnmond, of in Noord-Holland, en zelfs in een wijk bij ons in het dorp waar ze een warmtenet aangelegd hebben dat vanaf de RWZI af komt.
De mensen worden getrakteerd op een torenhoge en bijna onbetaalbare energierekening.

Geweldig toch dat die Nord Stream gasleidingen verwoest zijn, of niet dan, goed nieuws voor ons.
Sjoerd zei het direct al, ik weet zeker dat de Russen het zelf gedaan hebben.
En wie het gedaan hebben en in opdracht van wie, ik weet het wel bijna zeker, maar ik zeg het niet, gewoon omdat ik geen 100% hard bewijs heb.

En luchtschip, je weet nog wel eens wat, hoeveel vierkante kilometers hebben de Oekraieners de afgelopen week van de Russen terug weten te veroveren.
Hoeveel zinloze doden zijn er de afgelopen week gevallen, aan beide kanten, mensen die helemaal geen oorlog willen hebben.
Mensen die graag gewoon met elkaar om willen gaan, geen behoefte hebben om te vechten, en graag in vrede willen leven.
Wie moet je nu eigenlijk de schuld geven van het conflict, wat is de achterliggende oorzaak, en ligt het ook niet ergens in het midden.
Of spelen er ook dingen die wij helemaal niet mogen weten.

www.youtube.com/watch?v=D2VtSdZHKbE
Heeft de paashaas dit jaar weer geen eitjes bij jou gebracht, René ?
Fender bass
3
@Rene1

Rene1, waar heb jij je expertise opgedaan in mensen hun naam te verbasteren en op hun uiterlijk te bekritiseren?
Om zo lekker vrij uit de onderbuik te kletsen? Alsof dat ooit iets heeft opgeleverd.
Ik zie in jouw bijdragen vooral een bange en teleurgestelde man die alles van tv haalt, gelardeerd met verzonnen ontmoetingen die eea moeten ondersteunen.

---

Drs. BA. Helga Salemon is een veelgevraagd spreker over het thema Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Ze is initiatiefnemer en directeur van Most Translation & Research Russia, het eerste taal- en onderzoeksbureau voor Russisch en Rusland. Daarnaast is ze docent Russisch en schrijft ze regelmatig over Rusland in onder meer de Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en de Volkskrant. Ook treedt ze als deskundige op voor radio en tv. In het kader van haar werk, reist ze regelmatig naar Rusland. April 2019 verscheen haar boek ’Russische ravage, leven met gewone Russen’.

Voorafgaand aan de oprichting van van haar bureau in 2010, werkte Helga Salemon drie jaar als analist en tolk-vertaler op de Nederlandse Ambassade in Rusland (Moskou). Voor de ambassade begeleidde zij onder meer Nederlandse delegaties in Rusland en voerde zij een uitgebreid onderzoek uit naar de sleutelfiguren rond Ruslands’ president Vladimir Poetin.

Eerder werkte ze ruim tien jaar als journalist, onder meer voor de dagbladen Trouw en Het Parool, de Ikon-radio, en de tijdschriften Intermediair en Management Team.
Helga Salemon studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Frostburg State University in de V.S. Later voltooide zij haar opleiding voor vertaler Russisch aan het Instituut voor Tolken en Vertalen in Utrecht en aan de Lomonosov Universiteit in Moskou.

www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/He...
6.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 ... 325 326 327 328 329 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront