Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.346 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 318 » | Laatste
DurianCS
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 5 maart 2024 22:16:

De meerderheid van de kiezers van Biden in 2020 zegt nu dat hij te oud is om effectief te zijn.

Uit een peiling van de New York Times/Siena College bleek hoeveel zelfs zijn aanhangers zich zorgen maken over zijn leeftijd, wat een ernstige bedreiging voor zijn herverkiezingskans is geworden.

De wijdverbreide zorgen over de leeftijd van president Biden vormen een steeds grotere bedreiging voor zijn herverkiezingsbod, waarbij een meerderheid van de kiezers die hem in 2020 steunden nu zegt dat hij te oud is om het land effectief te leiden, volgens een nieuwe peiling van The New York Times en Siena College .

www.nytimes.com/2024/03/03/us/politic...
Ja, dat is het verschil tussen democraten en republikeinen. De republikeinen vinden leeftijd niet belangrijk en ook seniliteit niet. Je kiest gewoon iemand die (meestal) een goed verhaal heeft.
Lepre Chaun
0
Op weg naar Super Tuesday bleek uit de laatste peiling van CBS News dat Donald Trump op nationaal niveau een voorsprong heeft op president Biden.

Als ze terugkijken, denken meer kiezers in de voorsteden met meer plezier aan de economie tijdens de Trump-jaren dan ze nu beoordelen.

Onafhankelijken: wat gaan ze doen? Trump leidt de onafhankelijken in onze huidige peilingen. Meer van hen kijken terug op het presidentschap van Trump met betere beoordelingen achteraf dan ze het presidentschap van de heer Biden tot nu toe beoordelen.

This analysis is based on a CBS News/YouGov survey .
Bijlage:
voda
0
Biden en Trump verrassen niet op Super Tuesday
06-mrt-2024 07:05

En winnen allebei in aanloop naar presidentsverkiezingen.

(ABM FN-Dow Jones) Zowel president Joe Biden als oud-president Donald Trump hebben gisteren op Super Tuesday in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen gedaan wat al ruim en breed werd verwacht: zo ongeveer in alle staten de voorverkiezingen winnen.

Daarmee lijkt het aardig duidelijk te worden wie de twee presidentskandidaten zijn die het op 5 november aanstaande tegen elkaar gaan opnemen.

Biden won dinsdag de voorverkiezingen in Virginia, Vermont, North Carolina, Texas, Tennessee, Oklahoma, Minnesota, Massachusetts, Maine, Iowa, Colorado, California, Utah, Arkansas en Alabama.

Trump won in Virginia, North Carolina, Texas, Tennessee, Oklahoma, Minnesota, Massachusetts, Maine, Colorado, California, Arkansas en Alabama.

Nikki Haley, de concurrent van Trump bij de Republikeinen, won alleen in Vermont. De druk op Haley om zich terug te trekken uit de strijd met Trump wordt zo alleen maar groter.

Bij de Democraten won Jason Palmer in Samoa.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Plein777
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 6 maart 2024 08:10:

Wat als Biden overlijdt tijdens de campagne?
Wie moet er dan tegen Trump optornen?

radio1.be/luister/select/zijn-er-nog-...
Michele Obama is de enige kanshebber om trump te verslaan.
voda
0
Trump en Biden hengelen naar stemmen van aanhangers Nikki Haley
17 min geleden in BUITENLAND

WASHINGTON - Vlak nadat de Republikein Nikki Haley haar presidentscampagne had stopgezet hebben Donald Trump en Joe Biden haar aanhangers al opgeroepen zich bij hun strijd aan te sluiten. Haley sprak veel gematigde Republikeinen en kiezers in het midden aan waardoor het nog niet duidelijk is wie zij in november zullen steunen.

„Ik nodig alle Haley-aanhangers op om zich aan te sluiten bij de grootste beweging in de geschiedenis van ons land”, schreef Trump op zijn platform Truth Social. „Biden is de vijand. Hij verwoest ons land.”

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/nieuws/1811744909/tr...
closer
0
45 min ago
Biden: There’s a place for Haley supporters in my campaign

Moments after Nikki Haley announced Wednesday that she is suspending her campaign for the Republican presidential nomination, President Biden released a statement saying he would welcome her GOP supporters into his fold.

“Donald Trump made it clear he doesn’t want Nikki Haley’s supporters,” Biden said. “I want to be clear: There is a place for them in my campaign. I know there is a lot we won’t agree on. But on the fundamental issues of preserving American democracy, on standing up for the rule of law, on treating each other with decency and dignity and respect, on preserving NATO and standing up to America’s adversaries, I hope and believe we can find common ground.”

Biden’s campaign has signaled that it will put a spotlight on what it calls Trump’s extremism, and how it is an existential threat to American democracy and even world peace.

In his statement, Biden also praised Haley, saying in his statement that she “was willing to speak the truth about Trump: about the chaos that always follows him, about his inability to see right from wrong, about his cowering before Vladimir Putin.”

Before winning all but one primary on Super Tuesday, Trump had tried to force Haley to drop out of the race, even warning that her donors would be “barred from the MAGA camp.”

www.washingtonpost.com/politics/2024/...
Lepre Chaun
0
New York zet Nationale Garde in .

New York gaat reservisten van het leger inzetten om de metro's in de stad veiliger maken.
Aanleiding is een aantal aanvallen op reizigers en
metropersoneel in de afgelopen weken.

Zo'n 750 leden van de Nationale Garde gaan de politie onder meer helpen met het doorzoeken van tassen bij drukke metrostations.
Naast het leger worden ook nog eens 250 extra agenten ingezet.

Vorige week werd een metrobestuurder in
zijn hals gestoken toen hij zijn hoofd uit het raam stak.
Het was een van meerdere incidenten.
Metropersoneel legde daarom korte tijd hun werk neer om de gemeente en de staat aan te sporen om maatregelen te nemen.
voda
0
Ongewoon energieke Biden in State of the Union: ‘Mijn boodschap aan Poetin is simpel: wij lopen niet weg’

Een energieke Joe Biden trapt in zijn State of the Union de verkiezingscampagne af met grappen over zijn hoge leeftijd en een stevig pleidooi voor steun aan Oekraïne en de Navo.

Karlijn van Houwelingen 08-03-24, 05:41
Zelden werd zo gelet op een State of the Union, de jaarlijkse speech van de Amerikaanse president. Om zijn visie of zijn plannen ging het niet zozeer. Voor veel politiek analisten en kijkers was de hoofdvraag: komt Joe Biden de avond door zonder gestuntel? Het antwoord is ja, grotendeels. Hij liet zelfs een ongewoon energieke, strijdbare versie van zichzelf zien.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/buitenland/ongewoon-energie...
voda
0
Biden staat stil bij democratie, samenleving en Gaza
08-mrt-2024 07:04

In State of the Union.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Joe Biden stond in zijn vierde State of the Union vannacht vooral stil bij de democratie, samenleving en de situatie in Gaza.

Biden zei in de nacht van donderdag op vrijdag van zijn voorganger een haperende economie te hebben geërfd, die er nu, tot verbazing van de hele wereld, er beter voor staat dan verwacht.

Ook wil hij een staakt-het-vuren voor Gaza voordat de Ramadan begint.

Vooraf kwam een aantal belastingmaatregelen ter tafel die de Amerikaanse samenleving te wachten staat als Biden in november wordt herkozen.

De zittende president begon zijn speech met zijn zorg over de ondermijning van de democratie en de grondslagen daarvoor in de VS en daarbuiten, waarbij hij bij het Congres aandrong op een herziening van het standpunt ten aanzien van militaire steun aan Oekraïne. Het Amerikaanse Congres ging tot nu toe niet akkoord met die steun. "De geschiedenis kijkt toe", zei Biden.

Vooraf was al een inzage verschaft in hetgeen de State of Union van Biden zou bevatten. Daarin wil de Amerikaanse president hogere belastingen voor bedrijven en welgestelden en belastingverlagingen voor huishoudens met een inkomen onder de 400.000 dollar per jaar om zo tot een, naar zijn inzicht, rechtvaardiger belastingsysteem te komen.

De zittende president wil ook paal en perk stellen aan aftrekposten voor bedrijven en de belasting op aandeleninkoop verviervoudigen.

Rijke huishoudens met een vermogen van meer dan 100 miljoen dollar wil Biden een belastingtarief opleggen van minimaal 25 procent op hun inkomen. Voor huishoudens met lage inkomens, dat zijn er in de VS circa 39 miljoen, wil Biden een belastingkorting voor kinderen invoeren.

Biden wil verder steun van de zogeheten Internal Revenue Service om belastingontduiking tegen te gaan.

De zittende president wil ook een minimumbelastingtarief voor multinationals, en dan met name farmaceuten, die een belangrijk deel van de operaties buiten de VS hebben gevestigd.

Eerder deze week deed de regering Biden al een poging om verborgen kosten in de Amerikaanse dienstverlening, variërend van gezondheidszorg tot banken, te verlagen, waaronder de boetebetaling voor verlate creditcardbetalingen van 32 naar 8 dollar.

Met de gestegen huizenprijzen en een inflatie die nog niet terug is naar de ten doel gestelde 2,0 procent, wil de regering Biden in een volgende regeringsronde 10.000 dollar belastingkrediet verspreid over twee jaar in het leven roepen voor nieuwkomers op de huizenmarkt.

Om de huizenmarkt vlot te trekken stelde Biden voor 2 miljoen huizen te bouwen en te renoveren. Aansluitend moet er een fonds van 20 miljard dollar komen voor de bouw van betaalbare huurwooneenheden voor meerdere gezinnen en van huizen voor nieuwkomers op de huizenmarkt uit de middenklasse.

Met zijn plannen voor belastingverhoging staat Biden lijnrecht tegenover Donald Trump, waar Biden in zijn statement voor het Amerikaanse Congres overigens alleen in de derde persoon aan refereerde. Trump is een verklaard groot voorstander van belastingverlagingen voor bedrijven en wil deze ook permanent maken. Biden laakte vannacht de belastingverlichting van 2 biljoen dollar die de regering Trump mogelijk maakte, omdat die vooral ten goede kwam aan de rijksten van de VS.

De aandacht van Biden in zijn State of the Union die uitging naar het buitenlands beleid betrof Gaza, waarvoor hij meer steun vroeg voor de inwoners van de zone. Biden kondigde ook de opdracht voor het leger aan voor de aanleg van een noodhaven in de regio om de dagelijkse aanvoer van hulpgoederen te faciliteren. De president drong er daarbij bij Israël op aan meer hulp tot de Gazastrook toe te laten

Biden en vice-president Kamala Harris hebben Hamas opgeroepen een staakt-het-vuren te accepteren voor een periode van ten minste zes weken om zo de gelegenheid te verschaffen gijzelaars vrij te laten en humanitaire hulp mogelijk te maken voordat aanstaande zondagnacht de Ramadan begint. Volgens Biden is een voortzetting van de huidige situatie in en rondom Gaza tijdens de Ramadan 'zeer gevaarlijk'.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Willempie3
0
De Amerikaanse economie gaat nu duidelijk krimpen: Men presenteert nog steeds een positief banencijfer, vanmiddag 275 duizend jobs. Maar als je in datzelfde jobs-report kijkt, dan zie je dat uit de household data blijkt dat in Januari 31.000 banen verdwenen zijn en in februari zelfs 184.000 banen verdwenen zijn. Over het hele jaar geeft men telkens aan dat er minstens 200.000 banen per maand bijkomen, maar de afgelopen 12 maanden waren dat er maar ongeveer 56.000 per maand als je het dus vraagt aan de huishoudens.

www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

Kijk bij employed, 4e regel, pagina 4.
Willempie3
2
www.usdebtclock.org/

Op 1 januari was de US staatsschuld 34000 miljard. er is in 67 dagen dus 493 miljard bijgekomen. Op jaarbasis is dit 2685 miljard Dollar begrotingstekort. De belastinginkomsten zijn 4700 miljard dollar. Zie het als een gezin met een hypotheek van 340 duizend, een inkomen van 47 duizend netto per jaar en uitgaven van 74 duizend netto per jaar.

Onhoudbaar !
Hernia
0
quote:

Willempie3 schreef op 8 maart 2024 19:58:

www.usdebtclock.org/

Op 1 januari was de US staatsschuld 34000 miljard. er is in 67 dagen dus 493 miljard bijgekomen. Op jaarbasis is dit 2685 miljard Dollar begrotingstekort. De belastinginkomsten zijn 4700 miljard dollar. Zie het als een gezin met een hypotheek van 340 duizend, een inkomen van 47 duizend netto per jaar en uitgaven van 74 duizend netto per jaar.

Onhoudbaar !
Darom moet de rente ook wel omlaag, anders loopt de schuld veel te hard op. VS zal een keer op de rem moeten trappen. Ik zie Trump dit niet doen.
luchtschip
0
Nieuwste campagne video van het team Biden/Harris die bij de reclames op vele TV netwerken in de US zal worden uitgezonden

video 1:16 minuut

twitter.com/BidenHQ/status/1766119070...
luchtschip
0
quote:

Willempie3 schreef op 8 maart 2024 19:58:

www.usdebtclock.org/

Op 1 januari was de US staatsschuld 34000 miljard. er is in 67 dagen dus 493 miljard bijgekomen. Op jaarbasis is dit 2685 miljard Dollar begrotingstekort. De belastinginkomsten zijn 4700 miljard dollar. Zie het als een gezin met een hypotheek van 340 duizend, een inkomen van 47 duizend netto per jaar en uitgaven van 74 duizend netto per jaar.

Onhoudbaar !
Misschien zijn de belastinginkomsten te laag omdat de miljonairs en miljonairs geen pepernoot aan belasting betalen

Vind je dit voorstel van Joe Biden goed, en met hoeveel denk je dat de belastinginkomsten dan omhoog gaan ?
Is die verhoging genoeg om de staatsschuld drastisch terug te brengen ?

Voorstel van Joe Biden :

Ik stel een minimumbelasting voor miljardairs voor van 25 procent.

Geen enkele miljardair zou een lager belastingtarief moeten betalen dan een leraar, een sanitairmedewerker of een verpleegster.

twitter.com/JoeBiden/status/176593811...
luchtschip
0
quote:

Willempie3 schreef op 8 maart 2024 19:58:

www.usdebtclock.org/

Op 1 januari was de US staatsschuld 34000 miljard. er is in 67 dagen dus 493 miljard bijgekomen. Op jaarbasis is dit 2685 miljard Dollar begrotingstekort. De belastinginkomsten zijn 4700 miljard dollar. Zie het als een gezin met een hypotheek van 340 duizend, een inkomen van 47 duizend netto per jaar en uitgaven van 74 duizend netto per jaar.

Onhoudbaar !
Maar Biden gooit het geld toch niet over de balk, zoals Trump deed tijdens zijn ambtsperiode ?

Biden investeert in de toekomst en dat gaat resultaat opleveren voor geheel Amerika

Op 31 maart 2021 onthulde president Joe Biden zijn American Jobs Plan ter waarde van 2,3 biljoen dollar (dat, in combinatie met het American Families Plan, 4 biljoen dollar aan infrastructuuruitgaven opleverde), door hem voorgesteld als ‘een transformerende inspanning’. om de economie van het land te herzien".[8] Het gedetailleerde plan was bedoeld om miljoenen banen te creëren, de vakbonden te versterken, de arbeidsbescherming uit te breiden en de klimaatverandering aan te pakken

en.wikipedia.org/wiki/Infrastructure_...

ter info : 1 biljoen is duizend miljard

Kun jij ook uitleggen hoe dit in de toekomst enorme geldstromen al vanaf het eerste begin genereert teneinde de economie een enorme boost te geven ?
Dit noemen we "de kosten gaan voor de baat uit"

Biden heeft duizenden projecten in de US voor betere vervoersstromen en het ontwikkelen van nieuwe economische centra in gebieden die nu afgelegen liggen

Lijkt mij dat de US de komende decennia op een grote groei afstevent en nieuwe economische centra verspreid over het gehele land ontwikkeld worden

Kun jij uitleggen waarom de situatie onhoudbaar is voor de US ?
luchtschip
0
Een reporter vroeg of Biden een debat met trump zou aangaan richting de presidentsverkiezingen

Biden antwoordde laconiek :

“Het hangt van zijn gedrag af.”

video 0:06 minuut

twitter.com/atrupar/status/1766194429...
luchtschip
0
quote:

Willempie3 schreef op 8 maart 2024 19:44:

De Amerikaanse economie gaat nu duidelijk krimpen: Men presenteert nog steeds een positief banencijfer, vanmiddag 275 duizend jobs. Maar als je in datzelfde jobs-report kijkt, dan zie je dat uit de household data blijkt dat in Januari 31.000 banen verdwenen zijn en in februari zelfs 184.000 banen verdwenen zijn. Over het hele jaar geeft men telkens aan dat er minstens 200.000 banen per maand bijkomen, maar de afgelopen 12 maanden waren dat er maar ongeveer 56.000 per maand als je het dus vraagt aan de huishoudens.

www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

Kijk bij employed, 4e regel, pagina 4.
"Kijk bij employed, 4e regel, pagina 4."

Maar luister eens naar Trump's adviseur op Fox News :

Trump-adviseur :

president Biden had gelijk: de Verenigde Staten hebben tegenwoordig de sterkste economie die er is. Er bestaat geen twijfel over

video 0:07 minuut

twitter.com/BidenHQ/status/1766129023...
Willempie3
1
quote:

luchtschip schreef op 9 maart 2024 07:51:

[...]

Kun jij uitleggen waarom de situatie onhoudbaar is voor de US ?
Jazeker: De Amerikaanse economie is 26 keer zo groot als de Nederlandse. 26000 miljard tegen 1000 miljard. Amerika stevent af op een begrotingstekort van ruim 2600 miljard. Dat is 10 procent van het BNP tekort. In de Eurozone mag je niet boven de 3 procent uitkomen. Stel je voor dat Nederland een tekort van 100 miljard per jaar zou hebben. Dan zouden we 70 miljard moeten bezuinigen in 1 jaar tijd. Dan is het ook nog zo dat de Amerikaanse overheid slechts 4700 miljard aan inkomsten heeft omdat de belastingen daar veel lager zijn dan in Nederland. 4700 / 26 is 181 miljard. Dat is het bedrag dat Nederland zou moeten ophalen als we zouden zijn zoals Amerika qua belastingtarief. Maar we halen bijna 400 miljard op, dus meer dan 2 keer zo veel.
De schulden in Amerika zijn zo hoog dat de renteverhoging nu al weer moet worden teruggedraaid.
1 jaar kon nog wel met de rente op 5 procent, maar elke dag worden er schulden met zeer lage rente overgesloten naar een hoog rentetarief.
Des te langer de periode van hogere rente duurt, des te moeilijker wordt het dus, want steeds meer mensen moeten dan een hogere rente betalen. Daarom zien we nu ook het aantal banen in de VS krimpen. En daarom is Biden ook niet populair met de laagste score ooit voor een President. De kans is groot dat er de komende jaren een nieuwe inflatiegolf aan komt als de rente weer verlaagd wordt. Stel dat mensen dan obligaties gaan dumpen, dan moet de FED ze weer gaan opkopen met nog meer QE. Ook omdat de Amerikaanse regering steeds meer schuld erbij neemt en ongeveer 10.000 miljard per jaar aan schuld moet oversluiten. De FED zal hiervan een flink deel op moeten kopen.

Vergelijk bestedingspatroon van de Amerikaanse regering met een gezin met een inkomen van 47.000 Euro netto per jaar maar dat 73.000 Euro per jaar uitgeeft. en ze hebben al een creditcardschuld van 340.000 Euro.
6.346 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront