Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oplichting en fraude

172 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
voda
0
Medewerkster rechtbank ontslagen om vervalsen document: ’Ernstig plichtsverzuim’
BERNARD VOGELSANG

Aangepast: 7 min geleden 8 min geleden in GELD

AMSTERDAM - Een juridisch administratief medewerkster van de rechtbank in Amsterdam is op staande voet ontslagen vanwege het vervalsen van een document. Zij is ook haar boekje te buiten gegaan door haar persoonlijke gegevens met haar rechtbankautorisatie op te vragen in de gemeentelijke basisadministratie.

De rechtbank noemt de handelingen van de vrouw ’zeer verwijtbaar en een vorm van ernstig plichtsverzuim’. Hoewel zij er ruim twintig jaar werkte en thuis met relatieproblemen kampte, heeft haar werkgever haar eerder dit jaar de wacht aangezegd.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/140546751...
hanssalot
0
voda
0
Ruim tienduizend Nederlanders gepakt bij poging verzekering te tillen
KLAARTJE BAX

Aangepast: Vandaag, 00:19 Vandaag, 00:01 in GELD

AMSTERDAM - Verzekeraars betrapten vorig jaar ruim tienduizend Nederlanders die hun verzekering probeerden te tillen. Hiermee werd een bedrag van ruim 80 miljoen aan frauduleuze uitkeringen bespaard. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars die donderdag gepubliceerd worden.

De cijfers laten zien dat bij een op de ruim duizend claims die verzekeraars ontvangen, sprake is van fraude. „Het is nog altijd te veel, maar we zien wel een daling", zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. Het aantal fraudegevallen is in 2022 met 15% gedaald ten opzichte van de aantallen in 2021 en 2020. Of er sprake is van een kentering in het fraudegedrag van potentiële verzekeringscriminelen, kan het Verbond nu nog niet zeggen. „Daar is het nog te vroeg voor”, zegt Weurding: „Op termijn moet blijken of de jarenlange inspanningen van de sector op preventie en opsporing tot dit resultaat hebben geleid.”

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/122522797...
Quote-lid
0
de boel wordt toch al jaren hier leeggeroofd door de hele wereld, dat hier ongestraft en niet te traceren rondloopt .............
voda
0
Cryptotopman Sam Bankman-Fried schuldig aan fraude met platform FTX
Aangepast: 1 min geleden 1 uur geleden in FINANCIEEL

NEW YORK (ANP/RTR/DFT) - De oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft zich schuldig gemaakt aan het frauderen van zijn klanten. Dat heeft een jury donderdag bepaald in de rechtszaak tegen de voormalig topman van een imperium dat ooit $31 miljard waard was.

Tegen de 31-jarige ex-miljardair liepen zeven aanklachten, twee voor fraude en vijf voor samenzwering. Hij werd door de jury na vijftien dagen met lange zittingen op de slotdag na vijf uur overleg op alle fronten schuldig verklaard. Bankman-Fried of ’SBM’ zoals hij in cryptokringen wordt genoemd, hoorde de uitspraak met gebogen hoofd en trillend aan.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/120035294...
voda
0
1.000 websites op zwart
Steeds meer oplichting via webshops: ’Pas op tijdens de feestdagen’
THOMAS VAN OSSENBRUGGEN

3 uur geleden n GELD

AMSTERDAM - Oplichting via onbetrouwbare webshops lijkt steeds grotere vormen aan te nemen. Het aantal malafide webshops neemt toe, terwijl de schade bij gedupeerde Nederlanders ook oploopt.

Consumentenorganisaties roepen daarom op tot voorzichtigheid. Naar verwachting stromen er over heel 2023 zo’n 40.000 aangiftes van aan- en verkoopfraude binnen bij Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie. Een groot deel van de mensen die aangifte deden (14.000), gaf aan dat er na betaling niets geleverd werd.

Instagram
Het LMIO vermoedt echter dat dat aantal hoger ligt, omdat er ook nog eens 10.000 mensen zijn die aangeven opgelicht te zijn via Instagram. Die mensen zouden mogelijk via Instagram naar een webwinkel gestuurd zijn.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/175498875...
voda
0
Zo wasten criminelen in heel Nederland geld wit: 'Klokjesman was spin in het web’

RECONSTRUCTIE
BREDA/ROTTERDAM - Ze handelen in horloges. Peperdure horloges. En zo zouden ze grote sommen crimineel geld hebben witgewassen. Het netwerk rond ‘klokjesman’ Nico van E. spreidt zich ver uit over Nederland en ver daarbuiten.

Sjoerd Marcelissen 08-11-23, 18:01 Laatste update: 08-11-23, 18:58 Bron: BN DeStem
Als een gids door crimineel Nederland. Zo leest het dossier over de ‘klokjesbende’, opgesteld door het openbaar ministerie. Van Bergen op Zoom naar Breda. Door naar Rotterdam en Den Haag. Spin in het web is Nico van E., in de onderwereld bekend als ‘klokjesman’.

De Rotterdammer zou jarenlang geld hebben witgewassen via horloges. Rolex, Patek Philippe, Richard Mille. Horloges die tienduizenden, soms zelfs wel honderdduizenden euro's kunnen kosten. De klokjes zijn onder criminelen populair als witwasmiddel, om zo van grote bedragen contant geld af te geraken. De horloges zijn waardevast, klein en makkelijk te vervoeren.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/den-haag/zo-wasten-criminel...
voda
0
Tientallen Nederlandse bedrijven al doelwit hackersbende Lockbit
52 min geleden in FINANCIEEL

DELFT (ANP) - Het beruchte hackerscollectief Lockbit, dat deze week wist in te breken bij de grootste bank van China, heeft al tientallen Nederlandse bedrijven tot slachtoffer gemaakt. In veruit de meeste gevallen werd hier geen ruchtbaarheid aan gegeven omdat de bedrijven snel betaalden.

Dat zegt cybercrimedeskundige Willem Zeeman van Fox-IT. Het Delftse beveiligingsbedrijf werd eerder dit jaar onder meer ingeschakeld toen de voetbalbond KNVB werd gehackt door Lockbit.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/847675020...
DeZwarteRidder
0
Oplichting via WhatsApp: Nederlanders missen in Kenia ’hun deel’ van 439 biljoen dollar

Marcel Vink
4 min geledenin Binnenland

NAIROBI - Twee Nederlandse zakenmannen die via WhatsApp waren benaderd voor een vermeende duizelingwekkende deal met 439 biljoen dollar winst, vlogen onmiddellijk naar Kenia om hun deel veilig te stellen. Daar kwamen ze van een koude kermis thuis. Ze bleken bedonderd. Ze hadden nog geluk dat ze niet werden beroofd van 27.000 euro, die ze als ’douaneheffing’ moesten betalen.

Dat meldt het Directorate of Criminal Investigations (DCI) in het Oost-Afrikaanse land. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon vrijdagochtend nog geen reactie geven op de opzienbarende zaak die momenteel dient in Kenia. Deze week stonden acht verdachten in hoofdstad Nairobi terecht voor de fraude waar onze landgenoten slachtoffer van leken te worden. De acht zitten al geruime tijd in hechtenis, werd tijdens de zitting gemeld.

Niet te bevatten

De oplichting zou draaien om het bijna niet te bevatten bedrag van 439 biljoen Amerikaanse dollar (439 trillion dollar) - meer dan de waarde van de economieën van de grootmachten in de wereld (bruto nationaal product) samen. Volgens rechercheurs waren de Nederlanders een zogeheten cash-on-transit-deal aangegaan, wat inhoudt dat contant geld fysiek van de ene locatie naar de andere wordt vervoerd.

Vaak gaat het om verplaatsingen tussen locaties zoals banken, geldautomaten, winkels en geldcentra. Het zou gaan om enorme bedragen die van de Centrale Bank van Togo afkomstig waren en Dubai als eindbestemming hadden.

Douanebeamte

„In dit georkestreerde frauduleuze plan werden de buitenlanders gecontacteerd via WhatsApp, vanaf een nummer dat was geregistreerd onder de naam Canopy Shield Agencies”, vertelde een woordvoerder van de DCI in een verklaring, waar veel Keniaanse media over schrijven. „Het ging om een beller die ze informeerde dat ze een zending moesten accepteren. Die bestond uit veertig pallets die werden vastgehouden in het Keniaanse douane-magazijn, in afwachting van betaling van invoerrechten.”

De beller beweerde een douanebeambte te zijn. Als de inklaring in Kenia in orde zou worden gemaakt, kon de zending zijn eindbestemming, Dubai, soepel bereiken, zo luidde het verhaal. De Nederlanders zouden een deel van de megawinst opstrijken, was ze voorgespiegeld.
Dozen vol dollars

De twee Nederlanders, die inmiddels dollartekens in hun ogen hadden, boekten daarop een vlucht naar Nairobi, waar ze op Jomo Kenyatta International Airport de benodigde vermeende heffing wilden betalen. Rechercheurs hadden toen al lucht gekregen van de op handen zijnde oplichting. „Een handlanger van de bende leidde de Nederlanders naar een magazijn waar hun vermeende zending werd vastgehouden.” Die bestond uit onder andere dozen vol dikke pakken dollars. Die bleken na onderzoek nep te zijn. Ook lagen er andere voorwerpen klaar, zoals laarzen en reflecterende kleding, om de zending minder te laten opvallen.
Opentop
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 februari 2018 12:35:

Tilburg naar Hof om
Turkse bijstandsfraude, Eindhoven accepteert uitspraak CRVB wel

EINDHOVEN/TILBURG - De gemeente Tilburg accepteert niet dat die, net als Eindhoven, burgers zou discrimineren bij de aanpak van uitkeringsfraude. De stad wil naar het Europese Hof stappen.
Vanda van der Kooi 01-02-18, 23:12

Tilburg legt zich niet neer bij het vonnis dat de gemeente - net als Eindhoven en Almelo - Turkse burgers discrimineert bij de aanpak van bijstandsfraude. De gemeente overweegt een hoogst uitzonderlijke stap: een procedure bij het Europese Hof. Eindhoven is dat niet van plan, zegt wethouder Staf Depla (PvdA, bijstand) desgevraagd. De VVD wacht er nog wel op antwoord op gestelde raadsvragen.


Eind vorig jaar zijn de drie gemeenten teruggefloten in een aantal bijstandsfraude-zaken. Ze eisten de uitkering van Turkse inwoners terug, toen uit onderzoek bleek dat zij grond of een huis bezaten in Turkije. De Centrale Raad van Beroep (CRVB) oordeelde dat dit discriminatie was, omdat ze zich uitsluitend richtten op mensen met de Turkse nationaliteit.

Tilburg draait de redenatie om. ,,Bij Nederlanders doen we altijd onderzoek naar eigen bezittingen. We zouden hen discrimineren als we het niet ook bij anderen nagaan", zegt CDA-wethouder Erik de Ridder. Op grond hiervan denkt hij kans te maken bij het Europese Hof. Hij zegt dat het altijd de intentie was ook mensen uit andere landen te controleren.

Om te achterhalen of inwoners uit het buitenland in hun thuisland stiekem onroerend goed hadden, stelden Tilburg, Eindhoven en Almelo vragen aan overheden in die landen. Het ging naast Turkije om Ethiopië, Suriname en Marokko, maar bij die laatste drie mislukte het om verschillende redenen.

In een aantal gevallen leidde bezit in Turkije vervolgens tot het stopzetten en terugvorderen van uitkeringsgeld. Advocaat Burhan Kaya noemde dat discriminatie en hij kreeg in een hoger beroep gelijk van de CRVB, het hoogste rechtsorgaan in Nederland.

,,Dat de CRVB het onderzoek naar Turks bezit als discriminatie bestempelt, vind ik flauwekul", zegt de Eindhovense VVD-lijsttrekker Marcel Oosterveer. ,,De gemeente moet controleren of mensen recht hebben op een uitkering. We vragen ons wel af waardoor het Eindhoven niet lukt informatie uit andere landen dan Turkije te krijgen, terwijl andere gemeenten daar kennelijk wel in slagen."

Weet iemand wat hier is uitgekomen?
voda
0
Wortelbedrijven zijn het haasje vanwege verboden afspraken: miljoenenboete AFM
Aangepast: 2 min geleden 5 min geleden in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP) - Vier Nederlandse telers en verkopers van wortelen zijn beboet voor in totaal ruim 2,5 miljoen euro voor verboden afspraken over het onderling verdelen van de markt. „De onderlinge concurrentie tussen deze bedrijven werd hiermee beperkt”, constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het gaat om de bedrijven Laarakker, VanRijsingen, Veco en Verduyn. De vier ondernemingen verkopen waspeen en Parijse wortelen aan conserven- en diepvriesfabrikanten in Nederland, België en Duitsland. Waspeen wordt in de conservenindustrie vooral gebruikt in de mix met erwten. Naar Parijse wortelen is vooral vraag in Duitsland. De ongeoorloofde afspraken hadden een looptijd van tien jaar.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/660197556...
DeZwarteRidder
0
Voorkom datingfraude

Heb je online iemand ontmoet, check altijd of je nieuwe geliefde wel echt is. Hoe? Check online of foto’s uniek zijn of op meerdere profielen worden gebruikt. Via afbeeldingen zoeken kun je zien waar een foto nog meer voorkomt. Ben je ervan bewust dat foto’s tegenwoordig via kunstmatige intelligentie ook zelf gegenereerd kunnen worden.

Check bij vrienden en familie wat ze van het verhaal van je date vinden. Laat weten waar je afspreekt.

Signalen om aan je date te twijfelen:

- Word je in zeer korte tijd overladen met liefde en complimenten?
- Wil je date de communicatie verplaatsen van de datingsite naar WhatsApp of e-mail?
- Wil je date niet (video)bellen?
- Vraagt je date geld voor een noodgeval? Of om jou te kunnen bezoeken?
- Meldt je date een succesvolle investering en stimuleert hij je om mee te doen?
voda
0
Miljoenenclaim tegen Samsung om prijsafspraken bij verkoop van televisies
32 min geleden in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP) - Samsung heeft jarenlang zijn televisies te duur verkocht, menen de Consumentenbond en stichting Consumenten Competition Claims.

Het techbedrijf zou verkopers onder druk hebben gezet om televisies niet onder een bepaalde prijs te verkopen. De twee organisaties eisen compensatie voor gedupeerde consumenten en willen die nu via de rechter afdwingen.

Het gaat daarbij niet alleen om televisies van Samsung zelf. Door de prijzen hoog te houden, verstoorde het bedrijf volgens de Consumentenbond de marktwerking. Als gevolg daarvan konden ook concurrerende merken hun prijzen onnodig hoog houden. „Iedereen die tussen 2013 en 2018 een televisie kocht, betaalde te veel”, legt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond uit. „Dat te veel betaalde geld moet Samsung terugbetalen, vinden wij.”

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/746347998...
voda
0
New York Times spant rechtszaak aan tegen OpenAI en Microsoft
27-dec-2023 16:46

Vanwege schenden auteursrechten door ChatGPT.

(ABM FN) De New York Times heeft een rechtszaak aangespannen tegen OpenAi en Microsoft, omdat chatbot ChatGPT het auteursrecht van de Amerikaanse krant zou schenden.

De New York Times beweert dat ChaptGPT miljoenen artikelen heeft gebruikt om zichzelf te trainen en dat hierdoor de deur openstaat om de concurrentie aan te gaan met de New York Times zelf.

De New York Times zou de vernietiging willen van ieder taalmodel dat getraind is met data van de krant. Ook zou het mediabedrijf miljarden dollars willen zien als vergoeding.

OpenAI en eigenaar Microsoft hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Multinationals ontspringen dans: mondiale taks loopt spaak
THOMAS VAN OSSENBRUGGEN

2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Van de mondiale aanpak tegen belastingontduiking door multinationals komt nog weinig terecht. Terwijl Nederland per 31 december 2023 al wetgeving invoerde voor een minimumtaks voor grote bedrijven, haken andere landen af.

Ruim drie jaar geleden waren zo’n 140 landen wereldwijd het inderdaad grondig eens over de wereldwijde minimumbelasting. Daartoe ondertekenden onder meer de Verenigde Staten en China een deal, geïnitieerd door de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Insteek: een eerlijk wereldwijd belastingspeelveld, zonder belastingontduiking. Een kantoor bouwen op een fiscaal gunstig stukje aarde zou niet meer uitmaken, want multinationals met een winst van minstens €750 miljoen zouden over alle winst minstens 15% belast worden.

Concurrentie
Dat is belangrijk voor grote EU-landen. In Nederland gevestigde bedrijven betalen hier bijvoorbeeld bijna 26% vennootschapsbelasting, maar de daadwerkelijke (effectieve) belasting van zo'n multinational kan veel lager uitvallen door laagbelaste winsten in het buitenland. In andere landen – denk aan Cyprus, Indonesië of Ierland – betaalden of betalen bedrijven effectief namelijk een stuk minder. Facebook bespaarde bijvoorbeeld zo een hoop geld door het hoofdkantoor in Dublin te bouwen. Dat is oneerlijke concurrentie, vinden de grote EU-landen, die er baat bij hebben dat grote bedrijven zich op hun grondgebied vestigen.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/50834993/...
voda
0
’Uitzendkracht Belastingdienst fraudeert voor €84.000, geld ging naar Rolex en iPhones’
THOMAS VAN OSSENBRUGGEN

08 jan. 2024 in GELD

AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Best is aangehouden vanwege fraude. De man, die als uitzendkracht werkte voor de Belastingdienst, zou €84.000 aan subsidie achterovergedrukt hebben.

Het geld ging deels op aan een Rolex van €39.000

Dat meldt de FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst). De fraude kwam aan het licht na melding van een bank. Die constateerde dat er uit naam van de Belastingdienst ruim €84.000 was overgemaakt naar de rekening van een achttienjarige jongen uit Alkmaar.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/342626633...
voda
0
Softwarebedrijf SAP schikt voor ruim 200 miljoen euro in omkopingszaak VS

Het Duitse softwareconcern SAP betaalt in de Verenigde Staten ruim 220 miljoen dollar (ruim 200 miljoen euro) om vervolging af te wenden voor overtreding van de anti-omkopingsregels, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. SAP werd in de VS vervolgd omdat het in Zuid-Afrika en Indonesië ambtenaren heeft omgekocht om overheidscontracten binnen te slepen.

Economieredactie 11-01-24, 02:33
Het bedrijf heeft volgens het ministerie een zogeheten overeenkomst van uitgestelde vervolging gesloten. Die houdt in dat het bedrijf niet vervolgd zal worden, op voorwaarde dat het zich in de komende drie jaar niet opnieuw schuldig maakt aan omkoping, maatregelen neemt om de regels beter na te leven en meewerkt aan eventuele nieuwe strafrechtelijke onderzoeken.

Bedrijven die, zoals SAP, een beursnotering hebben in de Verenigde Staten kunnen daar vervolgd worden voor omkoping en corruptie in andere landen.

www.ad.nl/economie/softwarebedrijf-sa...
pes/optimist
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 mei 2023 11:29:

Wie is Max R., de twintiger die rijken miljoenen uit de zak praatte?

Door MARLOU VISSER

Updated Gisteren, 23:22
Gisteren, 16:45
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Het is het scenario voor een spannende Netflix-serie: de 26-jarige Max R. zou rijke ondernemers met leugens maar liefst 26 miljoen euro uit de zakken hebben geklopt. Dat geld wordt niet zoals beloofd belegd, maar gebruikt voor de aankoop van een kapitale villa in Amsterdam Oud-Zuid, auto’s en vakanties per privéjet. Wie is deze jongeman die zich de Quote 500-kringen binnen babbelde?

Max R. groeide op in Diemen. Zijn moeder werkt als verkoopmedewerkster op Schiphol. Zelf heeft hij grotere ambities. In april 2021, hij is dan 24, richt hij een eigen bv op. Aan de Kamer van Koophandel vertelde hij adviezen, diensten en financiering te verlenen aan ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen, staat in het register. De enige aandeelhouder is de twintiger zelf.

Piramidespel
Op 11 april van dit jaar werd hij, samen met zijn 29-jarige vriendin Emma H., opgepakt door de FIOD. De twintiger wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en het aanbieden van beleggingsdiensten zonder vergunning. De man zou beleggers maar liefst 26 miljoen euro afhandig hebben gemaakt. Volgens banken, die de FIOD inlichtten naar aanleiding van verdachte grote geldstromen, lijkt R. zich schuldig te maken aan ponzifraude of een piramidespel. Met geld van nieuwe beleggers, die hij torenhoge rendementen belooft, worden dan anderen betaald. H. wordt na verhoor weer vrijgelaten, R. zit nog vast.

Ook ging een groot deel van het geld op aan een extravagante levensstijl. De FIOD nam drie auto’s met een gezamenlijke waarde van zeven ton in beslag, kunst en sieraden ter waarde van anderhalf miljoen, kleding en andere waardevolle spullen. Ook zou R. veel geld uitgeven aan vakanties en de huur van privéjets.

Miljoenenlening
Zijn slachtoffers zijn niet de minsten. Zo geeft de ceo van cryptoplatform Bitvavo, Mark Nuvelstijn, tegenover het FD toe miljoenen te zijn kwijtgeraakt. ’Worstdarmenkoning’ Lex van Hessen liet zich overhalen maar liefst 8 miljoen euro aan R. te lenen zodat die eind 2021 voor 7,5 miljoen euro een villa aan de De Laraissestraat in Amsterdam Oud-Zuid kon overkopen van Denise Boekhoorn, dochter van miljardair Marcel Boekhoorn. Hij charterde haar bovendien om de woning opnieuw in te richten, zou de rekening – naar verluidt gaat het om tonnen – niet hebben betaald. Van Hessen zegt tegen Quote de lening aan R. te betreuren. „Normaal gesproken ben ik uiterst voorzichtig met wie ik zaken doe.”

Penthouse
Marcel Boekhoorn kent R. als buurman aan de Pontsteiger in Amsterdam, waar hij een ruim 300 vierkante meter groot penthouse huurde. „Het leek een keurige jongen, het zou de zoon van een notaris kunnen zijn”, zegt Boekhoorn over de fraudeverdachte tegen het FD.

R. maakte zijn slachtoffers wijs de fijne kneepjes van het investeren te hebben geleerd bij de BinckBank (nu Saxo). Daar heeft hij inderdaad gewerkt: tijdens zijn studie een paar maanden op de klantenservice.

Investeerders moesten minimaal 100.000 euro inleggen, hij beloofde rendementen tot 25% per jaar.

Stichting
Er zijn minimaal tachtig gedupeerden, vertelt Rabi Safi, oprichter van beleggingsplatform De Belegger. Hij had contact met enkele van hen. Zij hebben een stichting opgezet – de Stichting Gedupeerden Max R. – om zo collectief hun belangen te kunnen behartigen en mogelijk geld terug te krijgen.

„De gedupeerden willen samen een zo krachtig mogelijke vuist maken door hun belangen te bundelen”, licht de advocaat van de stichting, Marten Folkeringa, toe. Hij kan verder niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Safi snapt wel een beetje hoe R. zo succesvol kon zijn. „Hij werd succesvol in 2021, toen de rente heel laag was. Dan is iedereen op zoek naar investeringen met goed rendement, zoals R. beloofde.”

Is dat eigenlijk realistisch, een rendement tot 25% per jaar? Rabi Safi moet lachen. „Absoluut niet. In tijden van lage rente heel misschien, maar zeker niet als je er penthouses van gaat huren.”

DFT Dagelijks
DurianCS
0
quote:

pes/optimist schreef op 1 februari 2024 12:21:

zo zie je maar waar hebberigheid is funest
En eigenlijk begrijpt iedereen dat het verdacht is. Minimaal een ton, om uit het zicht van de AFM te blijven en 25% per jaar beloven is altijd een onhaalbare belofte.
172 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront