Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Mdv
1
quote:

Bowski schreef op 17 december 2023 23:03:

@Jan Gerrits.
Als je de wereld vanuit Russisch perspectief bekijkt dan worden ze geleidelijk afgeknepen in hun uitwijkmogelijkheden. Aan de Oostzeekant zitten ze klem tussen EU/Navo. De Zwartezee is hun enige escaperoute. Als ze daar (wegens de Krim) ook nog eens afgeknepen worden... dan is het begrijpelijk dat ze daar moeite mee hebben. En een grens stellen.

Het is hun eigen trots die ze in de weg zit. Ze zijn zo gewend hun eigen regels te stellen, geen rekening te hoeven houden met de rest van de wereld.

Wij vinden dat je dan een overlegoplossing moet zoeken, maar de Russen vinden dat zij zelf mogen vinden wat ze vinden. Maar dat geldt ook weer voor ons.
De Zwartezee is geen escaperoute voor Rusland, Turkije/Navo is de toegangspoort voor de Zwartezee
Beperktedijkbewaking
8
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 16 december 2023 12:24:

[...]
Een volkslied is veel meer dan alleen muziek.
Het vertegenwoordigt het land Rusland. Een land dat gekenmerkt wordt door eeuwen van extreem geweld ten opzichte van minderheden. Een volkslied dat nu staat voor de extreme kwaadaardigheid van Rusland in Oekraïne.
Er is geen enkele aanleiding dat op onze forums te plaatsen.
Groet Henk
Dat het Russische volkslied "staat voor de extreme kwaadaardigheid van Rusland in Oekraïne" is een merkwaardige en zeer particuliere opvatting van u.
Dat volkslied bestaat al veel langer dan de Russische inval in Oekraïne. Het bestond ook al lang toen Willem-Alexander in Sotsji een pilsje zat te drinken met Putin. Het is gewoon een mooie melodie. Voor zover er in het begeleidende filmpje oorlogstaferelen getoond werden waren dat beelden uit WO-II. Ruslands 'grote oorlog', met miljoenen slachtoffers, een oorlog die bijgedragen heeft aan onze bevrijding van de moffen.
De Spanjaarden, Fransen en Duitsers hebben ons Nederlanders in de historie veel kwaad gedaan. De Russen nooit, integendeel, op wat meer recente en nogal klunzige spionageacties na.

Ja, natuurlijk heeft Rusland als grote macht minderheden onderdrukt. Net als wij niet zo netjes waren in onze koloniën. Moeten we daarom het Wilhelmus verbieden?

Ik liet mijn link naar dat volkslied nota bene voorafgaan door een zeer kritische opmerking over Putin. Ik heb eerder in dit forum de Russische wandaden in Oekraïne veroordeeld, en ben het eens met de westerse steun aan Oekraïne.
Maar Rusland, de Russische cultuur en het Russische volk zijn meer dan dictator Putin en zijn trawanten. Moeten we hun grote schrijvers, componisten en wetenschappers nu maar vergeten? Ooit van Mendelejev gehoord? Of Sacharov, de Russische 'Oppenheimer'?

Ik verdom dat. Ik had alle aanleiding om mijn link naar dat volkslied te plaatsen.
Namelijk treurnis over de schaduw die nu over die grote Russische cultuur en hun beroemde namen gevallen is. Treurnis over een KGB- en oligarchenkliek die het Russische volk misleidt en laat lijden.

Dat is u kennelijk ontgaan, u kunt gewoon niet lezen, Henk. Maar ook zonder dat inzicht en aanvoelen van uw kant vermag ik niet in te zien waarom mijn korte en onschuldige post verwijderd moest worden.
Uw manier van modereren is nogal gekleurd door vage politieke-correctheidsideeën en een kortzichtige vooringenomenheid naar sommige posters, waaronder ik. Dat heb ik al eerder gemerkt, toen u mij het bezit van een te oude dikke van Dale verweet. Zo oud was die trouwens niet (ca 1990).

Uw vermogen tot logisch, rationeel en objectief denken schiet te kort voor een moderator. Vele posters en hun posts verdienen beter.
Beperktedijkbewaking
4
quote:

josti5 schreef op 16 december 2023 16:58:

[...]
Waar is het onderscheid tussen objectieve moderatie en de persoonlijke mening van 'Henk' gebleven, zo dit onderscheid ooit al heeft bestaan?
Hierboven staat een behoorlijk extreme persoonlijke mening, een objectieve moderatie onwaardig.

Waarbij het Nederlandse volkslied schril afsteekt bij het Russische.
Maar dat is natuurlijk slechts een persoonlijke mening.

Nou: censureren maar weer :-)
Tja John, je ziet dit scherp. Henk reageerde vanuit zijn eigen onderbuik, i.p.v. rustig en objectief te modereren.

Je reageerde sneller dan ik. Ik was zo verbijsterd over zijn schrappen van mijn post over het Russische volkslied dat uit pure walging dit forum enkele dagen gemeden heb.
Enfin, uiteindelijk heb ik hierboven mijn gedachten over e.e.a. maar neergepend.

Kijk, als een moderator te felle taal corrigeert begrijp ik dat. Ik heb dat ook enkele malen meegemaakt, bijv. toen ik een keer een (afgekorte) vloek hanteerde. Niet mijn gewoonte, en achteraf was ik -als mannenbroeder- de mod dankbaar.

Maar nu is er bij een ingewikkelde internationale situatie veel meer aan de hand. Inhoudelijk en emotioneel sta ik aan de kant van Oekraïne (net als Henk vermoed ik). Maar enig tegengas en nuanceringen zijn leerzaam en daarom welkom.

Henk duldt dat in dit geval niet, begrijpt kennelijk onvoldoende wat vrijheid van meningsuiting is, en is daarom ongeschikt als moderator. Na eerdere akkefietjes raak ik daarvan steeds meer overtuigd.
Beperktedijkbewaking
5
quote:

Fred 62 schreef op 16 december 2023 17:22:

[...]
Dus geen afstand doen van Putin zijn gruweldaden.

Jij bent een fascist.
Rustig aan een beetje. Diverse posts werden om minder verwijderd.
Het bevreemdt mij dat dit kennelijk van Henk wel mag blijven staan, zijn moderatiedenken wordt steeds onbegrijpelijker.

Begrijp me goed: ik ben het in diverse opzichten niet met josti eens. Voor zover hij expliciete standpunten inneemt, want meestal is hij aan het nuanceren of de idd belachelijke moderatie hier te bestrijden.

Verder bevreemdt het me al anderhalf jaar dat de moderator de eindeloze bloederige filmpjes van luchtballon hier duldt. Vele sneuvelende jonge mannen, Russisch of Oekraïens, maar zonder enige informatieve waarde.
Henks moderatiefilosofie begin ik steeds zieker te vinden.
Beperktedijkbewaking
3
quote:

Mdv schreef op 17 december 2023 13:53:

[...]
Wat een onzin weer Peter, het Russische volkslied verdient geen enkel respect omdat het een weerzinwekkend land vertegenwoordigd, een geval van verkeerde moment, verkeerde plaats en totally not done.
...
Daar gaan we weer: "een weerzinwekkend land", i.p.v. een weerzinwekkend regime.

Zo gaan volkeren elkaar haten, door deze taal van autoritaire alpha-apen, alleen uit op eigen macht.
En jij stinkt er weer in.
Fender bass
0
Hopelijk is het bluf. De drones zijn een belangrijk wapen voor Oekraïne.

Russia develops tool blocking drone pilot's view
december 18, 2023 02:50a.m. CET
Russia created the image substitution tool titled "Dafni" which broadcasts a picture blocking the first-person view from any drone's onboard camera, TASS reported, citing the General Director of the Center for Integrated Unmanned Solutions, Dmitry Kuzyakin.

The image broadcasted by "Dafni" contains the message "149.200 call the Volga and live" which is seen by the drone's pilot instead of the usual view. The frequency contained in the message is used to negotiate surrender with Ukrainian troops.

"The image from Daphne is much more powerful than the image from the drone. Thus, the opponent sees at least two superimposed images, or only one at all, which is broadcast by "Daphne". All this, and the flickering effect seriously complicates the ability to maneuver and aim, which is extremely necessary for a drone pilot," Kuzyakin said for the news agency.

KEYWORDS:
UKRAINE CRISIS

Baha Breaking News (BBN) / KA

www.breakingthenews.net/news/details/...
Mdv
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 december 2023 06:53:

[...]
Daar gaan we weer: "een weerzinwekkend land", i.p.v. een weerzinwekkend regime.

Zo gaan volkeren elkaar haten, door deze taal van autoritaire alpha-apen, alleen uit op eigen macht.
En jij stinkt er weer in.
Tuurlijk bdb, een geweldig land, alleen hebben ze wat pech de laatste 100jaar met hun presidenten, de Lenins, Stalins, Chroetsovs, Breznjevs en nu weer de Poetins hebben het volk en wereld een hoop vreugde en welvaart gebracht, zou er daar gewoon iets niet kloppen?
Karel
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 december 2023 14:00:

Waar zijn de dagelijkse verliescijfers.......???
Gebiedswinsten Rusland 17 december, volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live ,
rond Donetsk/Avdiivka:

- vanuit Pisky naar het Noord-Westen richting Pervomaiske
- vanuit Vodiane/Opytne naar het Noord-Oosten richting Avdiivka
- vanuit Vodiane naar het Noorden (cauldron rond Avdiivka)
- vanuit Vodiane naar het Westen richting Pervomaiske

Gebiedswinst Oekraïne: geen
Gelukkig komt volgens luchtballon “het terrein terug winnen vanzelf wel, maar heeft [dat] nu niet de hoogste prioriteit bij het Oekraïense leger”
[verwijderd]
7
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 december 2023 06:53:

[...]
Daar gaan we weer: "een weerzinwekkend land", i.p.v. een weerzinwekkend regime.

Zo gaan volkeren elkaar haten, door deze taal van autoritaire alpha-apen, alleen uit op eigen macht.
En jij stinkt er weer in.
Het Russische regiem komt uit het Russische volk en een belangrijk deel van dat volk kan zich niet in onschuld onderdompelen.
Het Russische volk heeft zich in belangrijke mate passief opgesteld om zich te ontdoen van dictoriale regiems en onderdrukking.
Vrije journalistiek en vrje meningsuiting zijn belangrijke pijlers om nog enigszins vergaande indoctrinatie te voorkomen maar ook daar heeft het volk het laten liggen.
Zeer gevoelig voor het opgehitste nationalisme zonder te bedenken dat men juist daardoor misbruikt wordt
Garry Kasparov heeft gewoon gelijk, het Russische volk is medeschuldig aan wat zich in Rusland voordoet.
DeZwarteRidder
1
quote:

Fender bass schreef op 18 december 2023 07:30:

Hopelijk is het bluf. De drones zijn een belangrijk wapen voor Oekraïne.

Russia develops tool blocking drone pilot's view
december 18, 2023 02:50a.m. CET
Russia created the image substitution tool titled "Dafni" which broadcasts a picture blocking the first-person view from any drone's onboard camera, TASS reported, citing the General Director of the Center for Integrated Unmanned Solutions, Dmitry Kuzyakin.

The image broadcasted by "Dafni" contains the message "149.200 call the Volga and live" which is seen by the drone's pilot instead of the usual view. The frequency contained in the message is used to negotiate surrender with Ukrainian troops.

"The image from Daphne is much more powerful than the image from the drone. Thus, the opponent sees at least two superimposed images, or only one at all, which is broadcast by "Daphne". All this, and the flickering effect seriously complicates the ability to maneuver and aim, which is extremely necessary for a drone pilot," Kuzyakin said for the news agency.
KEYWORDS:
UKRAINE CRISIS
Baha Breaking News (BBN) / KA
www.breakingthenews.net/news/details/...
Dit verhaal lijkt mij grote onzin te zijn.
het zwaard
1
Na overwinning in Oekraïne zal Poetin nog verder gaan, beweert Russische ex-generaal
De Russische president Vladimir Poetin streeft niet alleen naar een overwinning in Oekraïne, maar wil de oorlog nadien ook voortzetten in andere landen. Dat heeft Andrey Gurulyov (56), parlementslid en voormalig luitenant-generaal, gezegd op de Russische staatstelevisie. “We zullen winnen, er is geen andere optie. En daarna zullen we alleen maar verder gaan”, aldus de propagandist.
Gurulyov, die bekend staat om zijn straffe uitspraken over de oorlog in Oekraïne, was afgelopen donderdag te gast in de talkshow van de beruchte presentator en propagandist Vladimir Solovyov. Het parlementslid opperde er onder meer dat Rusland de oorlog niet alleen zal winnen, maar dat Moskou het conflict daarna ook zal voortzetten.
“Wat zei de president vandaag? Dat we een toekomst hebben”, zo verwees Gurulyov naar Poetins jaarlijkse persconferentie die vorige week plaatsvond in Moskou. “We kijken er met optimisme naar uit. Hoe dan ook, we zullen winnen, er is geen andere optie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we er zullen geraken en daarna alleen maar verder zullen gaan”, klonk het.
het zwaard
1
“Overname van miljoenensteden”
Gurulyov beweerde bovendien dat de Russische troepen zich moeten voorbereiden om de Karpaten, een hooggebergte in Midden-Europa, over te steken. “Wat nu voor ons staat, is de oversteek van grote watermassa’s en de overname van miljoenensteden. Militaire operaties in de Karpaten en vergeet ook de Pyreneeën niet”, zei de ex-generaal tot groot vermaak van Solovyov en zijn gasten.
Noteer vooral deze laatste zin ;"en vergeet ook de Pyreneeën niet" !!en wat dacht je van "de oversteek van grote watermassa's en overname van miljoenensteden ?? Bedoeld hij soms de USA en bijvoorbeeld NY en LA ?
Hoe ongeloofwaardig is dit en die domme Russische burgers blijven deze onzin maar steeds slikken .
Fender bass
4
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 december 2023 05:42:

[...]
Rustig aan een beetje. Diverse posts werden om minder verwijderd.
Het bevreemdt mij dat dit kennelijk van Henk wel mag blijven staan, zijn moderatiedenken wordt steeds onbegrijpelijker.

Begrijp me goed: ik ben het in diverse opzichten niet met josti eens. Voor zover hij expliciete standpunten inneemt, want meestal is hij aan het nuanceren of de idd belachelijke moderatie hier te bestrijden.

Verder bevreemdt het me al anderhalf jaar dat de moderator de eindeloze bloederige filmpjes van luchtballon hier duldt. Vele sneuvelende jonge mannen, Russisch of Oekraïens, maar zonder enige informatieve waarde.
Henks moderatiefilosofie begin ik steeds zieker te vinden.
BDB, met alle respect (nee hoor, grapje) maar het volkslied noemen is prima, een link plaatsen is provoceren.
De moderatie 'steeds zieker' en 'belachelijk' noemen, namen van posters expres verbasteren, Josti5 beschuldigen van nuance... dat helpt ook allemaal niet om je argumenten kracht bij te zetten.

Ik ben het met je eens dat hier geen fascist kunt zeggen. Daar werd destijds een 15 jarige klasgenoot van mij al voor geschorst toen ie dat zei tegen de docent lichamelijke opvoeding. Die jongen heeft inmiddels al jaren een mooie en invloedrijke functie, typisch geval van jeugdzonde.
Fred 62
11
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 december 2023 05:42:

[...]
Rustig aan een beetje. Diverse posts werden om minder verwijderd.
Het bevreemdt mij dat dit kennelijk van Henk wel mag blijven staan, zijn moderatiedenken wordt steeds onbegrijpelijker.

Begrijp me goed: ik ben het in diverse opzichten niet met josti eens. Voor zover hij expliciete standpunten inneemt, want meestal is hij aan het nuanceren of de idd belachelijke moderatie hier te bestrijden.

Verder bevreemdt het me al anderhalf jaar dat de moderator de eindeloze bloederige filmpjes van luchtballon hier duldt. Vele sneuvelende jonge mannen, Russisch of Oekraïens, maar zonder enige informatieve waarde.
Henks moderatiefilosofie begin ik steeds zieker te vinden.
Er zijn hier maar drie posters die klagen over de moderatie.

Hij die bid bij het Russische volkslied.
Hij die nog nooit afstand heeft genomen van de terreur
en gruweldaden van Rusland.
En hij die alle winsten van Rusland elke dag met grandeur
weergeeft.

Kan geen toeval zijn.
Rechterzijde
7
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 december 2023 11:35:

[...]
Wat een idiote censuur!

Ik zei dat Putin een klootzak is, maar dat het Russische volkslied echt mooi is.
Als ik dat niet meer mag zeggen wordt de censuur hier erger dan daar.

Ga je schamen, Henk.
Helemaal met jou eens. Alledrie jouw punten.
Vrijheid van meningsuiting.
benbelegger
0
Zonder een (zelf gecreëerde-) vijand wordt Kim Jong-un geen glorieuze overwinnaar.

Noord-Korea heeft een ballistische raket afgevuurd in de richting van de Japanse Zee, meldt het Zuid-Koreaanse leger maandag. Kort daarvoor vuurde Noord-Korea al een korteafstandsraket af.
De raket werd gelanceerd vanuit de regio Pyongyang en vloog volgens het leger zo'n 1.000 kilometer voordat hij terechtkwam in de Japanse Zee. Dat schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Het is de vijfde keer in 2023 dat Noord-Korea een langeafstandsraket heeft afgevuurd. Dat is in februari, maart, april en juli ook gebeurd.

De raketlanceringen van maandag en zondag volgen op een waarschuwing van Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Die waarschuwden dat elke nucleaire aanval vanuit Noord-Korea op de twee landen het einde van het Noord-Koreaanse regime zou betekenen.

Zuid-Korea en de VS hielden vrijdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington gesprekken over hun gezamenlijke nucleaire strategie tegen Noord-Korea.

Alle Noord-Koreaanse activiteiten met zogenoemde ballistische raketten zijn verboden door de Veiligheidsraad van de VN. Maar Noord-Korea wijst op het recht op zelfverdediging.

Wat is een ballistische raket?
Een ballistische raket wordt afgevuurd richting een vooraf bepaald doel en weggeschoten door een raketmotor. De vlucht wordt grotendeels bepaald door de zwaartekracht en wordt niet bijgestuurd door een motor. Zie het als een voetbal die je in de lucht schiet. Ballistische raketten worden vaak gebruikt voor militaire doeleinden.
www.nu.nl/buitenland/6294529/noord-ko...
.
benbelegger
0
Das Lied der Deutschen (Het Lied der Duitsers, meestal Das Deutschlandlied, Het Duitslandlied, genoemd) is een patriottisch Duits lied uit de 19e eeuw. Sinds 1922 is het in gebruik als het Duitse volkslied. Vanaf 1952 wordt alleen het derde couplet gezongen, hoewel men zich buiten Duitsland soms vergist en de tekst van het eerste couplet gebruikt.[1] Sinds 1991 is het derde couplet op basis van Duitse wetgeving het volkslied. Als volkslied geniet het wettelijke bescherming (StGB §90a) tegen smaad.
nl.wikipedia.org/wiki/Das_Lied_der_De...
.
Beur
7
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 december 2023 05:22:

[...]
Tja John, je ziet dit scherp. Henk reageerde vanuit zijn eigen onderbuik, i.p.v. rustig en objectief te modereren.

Je reageerde sneller dan ik. Ik was zo verbijsterd over zijn schrappen van mijn post over het Russische volkslied dat uit pure walging dit forum enkele dagen gemeden heb.
Enfin, uiteindelijk heb ik hierboven mijn gedachten over e.e.a. maar neergepend.

Kijk, als een moderator te felle taal corrigeert begrijp ik dat. Ik heb dat ook enkele malen meegemaakt, bijv. toen ik een keer een (afgekorte) vloek hanteerde. Niet mijn gewoonte, en achteraf was ik -als mannenbroeder- de mod dankbaar.

Maar nu is er bij een ingewikkelde internationale situatie veel meer aan de hand. Inhoudelijk en emotioneel sta ik aan de kant van Oekraïne (net als Henk vermoed ik). Maar enig tegengas en nuanceringen zijn leerzaam en daarom welkom.

Henk duldt dat in dit geval niet, begrijpt kennelijk onvoldoende wat vrijheid van meningsuiting is, en is daarom ongeschikt als moderator. Na eerdere akkefietjes raak ik daarvan steeds meer overtuigd.
Bij de verdeling van EQ's stond jij bepaald niet voorop in de rij BDB, dat heb ik al eerder moeten constateren uit de inhoud en toon van jouw bijdragen. Weer een proeve daarvan is om in deze tijd geheel onnodig en ongepast anderen hier jouw bewondering te willen delen voor het ultieme staatssymbool van Rusland: haar volkslied.
Verder mag jij juist heel blij zijn met de coulantie van Henk c.s.. Vroeger werden posts als deze onmiddellijk verwijderd met de mededeling dat "over de moderatie niet gediscussieerd wordt".
Beur
10
quote:

Rechterzijde schreef op 18 december 2023 09:11:

[...]

Helemaal met jou eens. Alledrie jouw punten.
Vrijheid van meningsuiting.
Vrijheid van meningsuiting was een groot goed.
Inmiddels is het verworden tot een gif doordat elke dwaas zich erop meent te mogen beroepen.
het zwaard
0
[quote alias=Beur id=15121242 date=202312180932]
[...]Vrijheid van meningsuiting was een groot goed.
Inmiddels is het verworden tot een gif doordat elke dwaas zich erop meent te mogen beroepen.
[/quote

Helemaal met jou eens Beur . Het gif kruipt waar het kan
63.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2843 2844 2845 2846 2847 2848 2849 2850 2851 2852 2853 ... 3181 3182 3183 3184 3185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront