Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2023

9.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Martijn2019
0
[quote alias=Up and down. id=15077856 date=202311081919]
Wat de koers morgen ook doet het belangrijkste lijkt me dat Adyen positief verrast. Dit moet weer vertrouwen geven voor de toekomst.
Wie durft al een openingskoers voor morgen te geven?

>€800,00
Xxxx
0
quote:

de Govy schreef op 8 november 2023 19:23:

770
Waar haal je nou die 770 vandaan ?
hbarendrecht
0
Het verhaal is goed. Cijfers ook. Wie het weet mag het zeggen.
Ik denk wel dat ik spijt ga krijgen van mijn geschreven call.
JBJ
2
Waarom is dit goed? Een groei aandeel als Adyen wordt geacht 40%+ YoY the doen. De marge is verlaagd van 65% naar 50% en dat pas in 2026. Moet het morgen nog maar zien.
NickieToTheT
1
quote:

JustRevisited schreef op 8 november 2023 19:32:

Omzetdoelen: niet verlaagd
Ebitda doel: 24% verlaagd. Van 65% naar 50%
Niks verlaagd. Een indicatie voor 2026. Die 65% betrof de lange termijn.
Pl@tje1
0
Jefferies heeft een Houden advies op Adyen met een koersdoel van 720,00 euro. Is toch een lachertje, of ben ik nou somber?
Surveiver
0
RT Quote | Exchange | USD
Last | 1:42 PM EST
8.99
quote price arrow up+1.84 (+25.73%)
Volume
4,714,406
52 week range
6.55 - 18.69
Dutchy Ron
0
De nieuwe doelstellingen die Adyen woensdagavond presenteerde, ogen nog altijd ambitieus. Dit stelde analist Hannes Leitner van zakenbank Jefferies in een rapport.

In de komende drie jaar, tot en met 2026, wil Adyen de omzet jaarlijks met ruim 20 tot bijna 30 procent laten groeien en de EBITDA-marge moet in 2026 boven de 50 procent liggen.

Jefferies heeft een groeiverwachting van 19 procent en de consensus van Visible Alpha ligt volgens de bank op 21 procent. De marge-outlook verraste volgens Leitner niet.

Indien Leitner rekent met een groei van 22 tot 28 procent dan komt de omzet van Adyen in 2026 uit op 2,95 tot 3,57 miljard euro, met een EBITDA van 1,47 tot 1,79 miljard euro, bij een marge van 50 procent. "De onderkant hiervan ligt 3 tot 5 procent boven de consensus", aldus Jefferies.

De omzet van Adyen groeide afgelopen kwartaal met 22 procent naar 414 miljoen euro, hetgeen 2 procent minder is dan waarop Jefferies rekende. De verwerkte 243,1 miljard euro aan transacties, een groei van 21 procent op jaarbasis, was wel zoals Leitner had verwacht.

Adyen gaf woensdag geen EBITDA over het derde kwartaal, maar de 175 nieuwe werknemers die Adyen aannam, was "substantieel lager dan onze verwachtingen", zei de analist.

Jefferies heeft een Houden advies op Adyen met een koersdoel van 720,00 euro.
Thorgall
0
Na het drama van ABN vandaag eindelijk goed nieuws. GAK 633 en een bundel geschreven puts voor december.
Dutchy Ron
0
Adyen-aandeel: tijd om te kopen?
Laat een reactie achter / Fondsen / Door Satilmis Ersintepe / 8 november 2023
Al geruime tijd had het Nederlandse fintech-bedrijf Adyen de markt veroverd met zijn eigenzinnige aanpak en indrukwekkende groei. Echter, recente uitdagingen hebben de glans van het eens zo veelbelovende groeiverhaal doen vervagen. Adyen, een geduchte concurrent van PayPal, heeft te maken met een vertraging in groei en een dalende aandelenkoers, die in slechts drie maanden met maar liefst 57% is gedaald. Investeerders stellen nu kritische vragen en verlangen naar een duidelijk plan om het vertrouwen te herstellen. In dit artikel bekijken we de huidige uitdagingen waarmee Adyen wordt geconfronteerd en de kansen die zich wellicht voordoen voor beleggers die geloven in het potentieel van dit fintech-bedrijf. Is het nu het juiste moment om in Adyen te beleggen?

De investeerdersdag van Adyen zal een belangrijk moment zijn om te beoordelen of het bedrijf in staat is om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een overtuigende strategie voor groei en concurrentievoordeel te presenteren. Het is van cruciaal belang dat Adyen investeerders kan geruststellen dat het in staat is om de prijsconcurrentie aan te gaan en marktaandeel te behouden in de Verenigde Staten, een van de belangrijkste markten voor het bedrijf.

Voor beleggers die nog steeds geloven in het potentieel van Adyen, kan de huidige lage aandelenkoers een aantrekkelijke instapmogelijkheid bieden. Als het bedrijf erin slaagt om het vertrouwen van investeerders te herstellen en een duidelijke groeistrategie te presenteren, zou dit kunnen leiden tot een herstel van de aandelenkoers.

Conclusie

Samenvattend, Adyen, een Nederlands fintech-bedrijf, wordt momenteel geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen vanwege de toegenomen concurrentie en prijsdruk in de fintech-sector. Echter, met zijn sterke technologische basis, bewezen staat van dienst en toegewijd leiderschapsteam, is Adyen goed gepositioneerd om door deze complexiteiten te navigeren en een pad naar duurzame groei uit te stippelen. De huidige lage aandelenkoers kan een aantrekkelijke instapmogelijkheid bieden voor beleggers die geloven in het langetermijnpotentieel van Adyen. Beleggers zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en kijken uit naar de updates van het management tijdens de komende investeerdersdag. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en goed geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. Hoewel Adyen voor aanzienlijke uitdagingen staat, zijn er ook redenen voor optimisme. Met de juiste strategie en uitvoering heeft Adyen het potentieel om zijn huidige uitdagingen te overwinnen en een succesvolle toekomst in de fintech-sector te realiseren.
Dutchy Ron
0
Adyen NV provided a more moderate set of growth targets for the next three years as the Dutch payments processor seeks to manage investor expectations after a recent sales slowdown triggered a selloff.

The company now targets growth in the low- to high-20 percent range, according to a statement released after European market hours on Wednesday. That compares to a previous medium-term forecast, which called for annual increases between the mid-20s and low-30s. The Dutch payments company’s US-listed ADRs jumped as much as 37%.
Lucky boy
0
Adyen in de VS op usd 8,9. Wacht morgen de stijging af en schrijf dan 1 november call. Maakt Adyen me toch nog een beetje rijk dit jaar.
[verwijderd]
0
Vorige week 5 stuks verkocht met 125 euro winst. Terug 5 stuks ingekocht op 724 vorige week.
Effe de kat uit de boom kijken morgen, en hopelijk minstens 500 euro winst nemen.
Heb ik toch al iets gerecupereerd van m'n 3000 euro verlies van augustus... :-)
Up and down.
0
Morgenochtend maar even RTL Z kijken. Zal vast wel over Adyen gaan. Vond ze vanmorgen nog niet zo enthousiast haha
WaardeAandeel
0
Adyen gaat gebukt onder toenemende concurrentie en groeit minder in derde kwartaal

In het kort
Adyen publiceert zoals verwacht tegenvallende cijfers over het derde kwartaal.
De explosieve groei vlakt verder af bij het betaalbedrijf.
De onderneming verwacht het resultaat de komende jaren sterk te verbeteren.
Betaalbedrijf Adyen heeft geen geruststellende boodschap op de dag dat het de beroering onder zijn beleggers probeert te bezweren. Bij de presentatie voorafgaand aan een belangrijke ontmoeting met zijn grootste investeerders in San Francisco, publiceert het bedrijf tegenvallende cijfers over het derde kwartaal.

In de mededeling die woensdag nabeurs werd gepubliceerd, is in een paar regels te lezen dat de explosieve groei van het bedrijf afvlakt. In het derde kwartaal werd €243,1 mrd aan transacties verwerkt. Nog altijd 21% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de groei is veel minder dan waar investeerders aan gewend zijn geraakt. In de eerste helft van 2022 nam het transactievolume bijvoorbeeld 60% toe. In de tweede helft van 2022 was dat nog altijd 41%.

Lage verwachtingen bij analisten
Dit jaar kwam de klad erin bij de beurslieveling. In de eerste helft van 2023 bedroeg de groei van de betalingen 23% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten waren al voorbereid op nieuwe tegenvallers. ‘De verwachtingen zijn heel laag’, zei Citi-analist Pavan Daswani kort voor het bekendmaken van de cijfers. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op €413,6 mln, een plus van 22%.

Het is pas de tweede keer dat Adyen een tussentijdse update geeft. De eerste keer was tijdens de coronacrisis om aandeelhouders gerust te stellen dat het bedrijf nauwelijks werd geraakt door het stilvallen van de economie. Nu is het om de gemoederen rond de aandelenkoers en de verwachtingen voor de lange termijn te kalmeren.

Adyen krijgt veel kritiek van beleggers en analisten te verduren, omdat het lang vasthield aan doelstellingen die niet haalbaar lijken. Zelfs toen duidelijk werd dat de economie aan het vertragen was – en daarmee ook de transactiestroom die over het platform van Adyen loopt – en de concurrentie in de sector toenam, bleef het betaalbedrijf vasthouden aan zijn lange termijndoelstellingen. Daswani: ‘Voor de komende periode zie ik meer neerwaartse dan opwaartse risico’s.’

Tegenvallers
‘We zagen de omzet al in 2022 afvlakken’, stelt Jefferies-analist Hannes Leitner. ‘Inmiddels staat het bedrijf er veel slechter voor.’ Dat Adyen in die periode nooit een winstwaarschuwing afgaf wordt het bestuur uiterst kwalijk genomen door analisten. ‘De perfecte golf waar het bedrijf lang van kon profiteren verdwijnt aan de horizon’, zegt de Leitner. Hij wijst daarbij op brede marktontwikkelingen, zoals de toegenomen concurrentie en economische tegenwind.

Bij de opening van Adyens investeerdersdag in San Francisco zei co-ceo Ingo Uytdehaage dat de ‘strategie en focus op de lange termijn niet wezenlijk is gewijzigd’. ‘Na de presentatie van de halfjaarcijfers hebben we veel feedback ontvangen van analisten en beleggers. De behoefte aan meer guidance en informatie is gehoord’, zei hij tegen een goed gevulde zaal. Het bedrijf belooft de komende tijd meer inzicht te geven in zijn beslissingen. Ook blijft het voorlopig kwartaalrapportages opleveren.

Concurrentie

Niet alleen Adyen moet tegenvallers incasseren, maar de hele sector van betaaldienstverleners. Dat het betaalbedrijf in augustus na de presentatie van zijn halfjaarcijfers in een paar dagen tijd de helft minder waard werd, is geen uitzondering. Grote Adyen-concurrenten als Stripe en Braintree maken exact hetzelfde mee. Ook hun marges staan onder druk.

Daarnaast gaan betaaldienstverleners steeds meer op elkaar lijken. Stripe bijvoorbeeld begon in de markt met het bedienen van kleine bedrijven en rekent nu ook grote bedrijven als Amazon, AliExpress en Apple tot zijn klanten. Adyen maakte juist een omgekeerde beweging en is steeds vaker te vinden bij het groot mkb. Er zijn nieuwkomers op de markt en partijen die achterliepen op Adyen, halen hun achterstand razendsnel in.

‘Adyen wijst graag naar de toegenomen concurrentie in de sector’, zegt Daswani. Zijn bank Citi deed onderzoek naar hoe klanten naar de betaalsector kijken. Prijs is ongeveer de laatste factor die klanten noemen om van hun contract met een betaaldienstverlener af te komen. ‘Deze bedrijven zijn zo integraal verweven met de bedrijfsvoering van een ondernemer. Het gaat veel meer om welke data een betaalinstelling levert, hoeveel transacties houdt het systeem ongewild tegen of zaken als de klantenservice. Adyen moet accepteren dat het niet meer de leider in de markt zijn, maar een van de leiders.’

Krimp in de fintechsector
Het rommelt binnen de hele fintechsector. Bedrijven halen minder geld op bij investeerders, zijn minder waard en hebben moeite om winstgevend te worden. Veel van deze financiële vernieuwers snijden in hun personeelsbestand. Adyen besloot juist te investeren in talent. Een keuze voor de lange termijn, zei het bestuur bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus.

Beleggers waren daar uiterst kritisch over. Personeelskosten drukken de winst, was de gedachte. Ook werd getwijfeld of al die mensen wel nodig zijn. Nu zegt Adyen: ‘We zitten in de laatste maanden van onze investeringsfase.’ In het derde kwartaal werden nog eens 175 nieuwe medewerkers aangenomen. ‘We zullen ons in 2024 focussen op het versterken van onze kernmarkten’, aldus het kwartaalbericht. Voor 2026 verwacht Adyen zijn brutobedrijfsresultaat (ebitda) weer op niveaus van boven de 50% te brengen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1495779/adye...
Calimero
0
quote:

Polleke schreef op 8 november 2023 19:54:

Vorige week 5 stuks verkocht met 125 euro winst. Terug 5 stuks ingekocht op 724 vorige week.
Effe de kat uit de boom kijken morgen, en hopelijk minstens 500 euro winst nemen.
Heb ik toch al iets gerecupereerd van m'n 3000 euro verlies van augustus... :-)
Bedoel je niet vorige week op 624 euro ??
9.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 1.130,200
Verschil -20,800 (-1,81%)
Hoog 1.165,600
Laag 1.124,000
Volume 110.937
Volume gemiddeld 87.345
Volume gisteren 127.196

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront