Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
luchtschip
2
quote:

closer schreef op 16 oktober 2023 13:41:

[...]
Dus... zullen we dan ook maar alle Amerikanen terughalen naar Europa, de afstammelingen van slaven terugbrengen naar Afrika, enz. enz.?
Dat zou de gedachtengang dan zijn, maar dat kan natuurlijk niet gerealiseerd worden
En we zullen niet anders kunnen dan de huidige bevolkingsgroepen en landen te aanvaarden

De Joden zijn naar alle delen van de wereld uitgeweken ( gevlucht ), maar rond de eerste Wereldoorlog kregen de Britten Palestina als mandaatgebied

Het mandaatgebied Palestina, of Brits Mandaat Palestina, was een A-mandaat van de Volkenbond dat toevertrouwd werd aan het Verenigd Koninkrijk, gecreëerd na de Eerste Wereldoorlog toen het Ottomaanse Rijk in 1920 gesplitst werd bij de Vrede van Sèvres. In Klein-Azië werden vier mandaatgebieden gevormd
De Britten beheersten de mandaatgebieden Palestina en Mesopotamië (het huidige Irak), de Fransen Libanon en Syrië. Het Mandaat eindigde op 15 mei 1948.

nl.wikipedia.org/wiki/Mandaatgebied_P...

De hele Westerse en Midden Oosten wereld samenstelling wordt beïnvloed door de religie van 4 hoofdstromingen van Godsdiensten, allen ontstaan in het Midden Oosten :

--Het Joodse geloof

--Het Christelijk geloof -- dat later veel afsplitsingen kreeg naar Rooms Katholiek, Protestants, Orthodox en nog een paar afscheidingen

-- Het Islamitsch geloof, verdeeld in 2 hoofdstromingen en onder die 2 hoofdstromingen weer aparte afsplitsingen :

--De soennieten ( gematigden maar ook orthodoxe en ultra orthodoxe stromingen )

--de Shiiten ( ook met meerdere stromingen )

Ook met de Joden ligt het anders, dan rechten vanwege het historisch verleden
Er zijn diverse ontwikkelingen geweest -- de Joden woonden in het gebied in het Midden Oosten aan de Middelandse Zee, al duizend jaar voor Christus--

Voor het jaar 0 leidde Mozes de vlucht van de Joden naar het Beloofde Land -- in het jaar 0 tot 33 leefde Christus

Rond die tijd ontstond het Christelijk en Joods geloof
De Joden zien de Thora (de wet van Mozes) als de hoogte openbaring
De Christenen zien de persoon Jezus (geen boek dus) als de hoogste openbaring

( het later rond het jaar. 632 gevormde geloof ) De moslims ( het later rond het jaar. 632 gevormde geloof ) zien de Koran als hoogste openbaring

rond het jaar 600 leefde de Profeet Mohammed ( overleden 632 ) in het gebied van Mekka- toen ontstond het Moslim geloof.

Maar de opvolger van de Profeet Mohammed was niet duidelijk

Mohammed had geen testament gemaakt, zwart op wit, over zijn opvolger

Terwijl Mohammed's neef en schoonzoon Ali ( volledig Ali Ibn Abi Talib ) bezig was om alles te regelen bij het sterfbed van Profeet Mohammed ( zijn Oom en schoonvader ) kwamen andere leidinggevenden bij elkaar om een opvolger van Mohammed te bespreken die dan tot Kalief en Imam ( betekent leider van de Moslims ) zou worden benoemd.

Besloten werd om Abu Bakr, als opvolger van Mohammed, aan te stellen als Kalief en Imam

Later kwam Ali bij de groep en vernam de beslissing.

Ali vond dat hij als familielid van Mohammed, de opvolger van Mohammed moest worden en werd gesteund door twaalf anderen ( de Shiites van Ali ).
Zij erkenden niet het Kalifaat van Abu Bakr.

Ali zei tegen de twaalf anderen ( de Shiites van Ali ) :

"Kom niet in opstand"

Maar vertel dan tegen Abu Bakr de woorden van Profeet Mohammed na het verslaan van Banu Khadir in Gadir Khumn :

"Jj moet weten wat mijn testament is : na mij zal Ali mijn opvolger en Khalif worden"

Nadat ze dit tegen Abu Bakr hadden gezegd, sloot. Abu Bakr zich 3 dagen op. Leden van de groep van Abu Bakr, met Umar aan het hoofd, kwamen naar hem toe en vertelden hem dat hij op hun steun kon rekenen.

Toen besloot Abu Bakr zichzelf als opvolger van Mohammed te verklaren en zichzelf tot Kalief uit te roepen

Umar ging naar Ali's 12 aanhangers ( Shiiten van Ali ) en zei :

"Oh, Shiites van Ali ! Weet dat wanneer je deze woorden weer zegt ( dat Mohammed had gezegd tegen Ali dat hij als opvolger door Mohammed was uitverkoren ), dan zal ik opdracht geven dat jullie hoofden worden afgehakt."

Ali besloot niet verder te strijden en stopte verdere rebellie, om eenheid te behouden in de Arabische gemeenschap.

En zo ontstonden er 2 stromingen in de Islam

Volgerrs van Kalief Abu Bakr. : de Soennieten
Volgers van Ali, de neef en schoonzoon van Profeet Mohammed : de Shiiten

En die geloven verspreidden zich in het Midden Oosten, Europa en Amerika ( Zuid en Noord ), en geloofsconflicten binnen alle religies hadden weer gevolgen voor het wereldbeeld
luchtschip
1
quote:

closer schreef op 16 oktober 2023 13:41:

[...]
Dus... zullen we dan ook maar alle Amerikanen terughalen naar Europa, de afstammelingen van slaven terugbrengen naar Afrika, enz. enz.?
We zullen met het wereldbeeld moeten leven zoals het nu is.
De Joden zijn in de vorige eeuwen weggevlucht uit hun gebied doordat zij overheerst werden door de Moslims die zich in hetMidden Oosten superieur opstelden.
Nadat na de eerste wereldoorlog Het Britse Rijk een mandaat kreeg over Palestina, remigreerden veel Joden naar dit gebied omdat het veiliger geacht werd onder de Britten.
In 1947 wilden de Britten het mandaat beëindigen en kwam de Verenigde Naties op 3 september 1947 met een plan voor de verdeling van Palestina tiussen de Palestijnen ( die 42,9 % van het gebied werd toegewezen ) en de Joden ( die 56,4 % van het gebied werd toegewezen )

Dit was de basis en in de tussentijd zijn er wat wijzigingen geweest in gebiedsbezit.

>>en nu zitten we met de huidige realiteit aangaande de verdeling van het land Palestine

Na het ontstaan van de Godsdiensten --joods, Christelijk en Islamitisch ging dit het wereldbeeld doen ontwikkelen

Joden woonden van oudsher in de gebieden in het Midden Oosten waar nu Israel ligt

Rond de tijd van Christus was het gebied van Israel onderdeel van het Romeinse Rijk en werd het Christelijk geloof verspreid richting Europa

Het Christelijk geloof verspreidde zich verder Europa in

Er kwamen afsplitsingen en conflicten tussen de hoofdstromen en afsplitsingen

Maar binnen Europa waren soms de spanningen erg hoog opgelopen;lopen

De Pilgrim Fathers of Pilgrims (Engels voor "pelgrims") waren een groep Engelse puriteinen die hun land verlieten onder druk van koning Jacobus I van Engeland. Een groot deel van deze calvinistisch georiënteerde vluchtelingen nam de wijk naar Leiden in Nederland. Een aantal van hen voer in het begin van de 17e eeuw van Europa naar Amerika om daar in vrijheid een nieuw bestaan op te bouwen.

Hun invloed is nu nog groot. Ze zijn niet te verwarren met de Founding Fathers van de Verenigde Staten, maar wel hun voorgangers. Van hen stammen zeven presidenten van de VS af: Grant, Coolidge, Taylor, F.D. Roosevelt, George H.W. Bush, George W. Bush en Barack Obama

Aanleiding
De groep zocht een woonplaats waar de leden hun religie vrij konden beoefenen en in staat waren volgens door hen zelf gestelde regels te leven. De groep had gebroken met de Engelse staatskerk omdat die volgens hen de reformatie niet ver genoeg had doorgezet. Voor het belijden van hun puriteinse idealen was niet veel ruimte in het Engeland van Jacobus I

nl.wikipedia.org/wiki/Pilgrim_Fathers

De religieuze groepen uit Europa, die naar de US voeren om zich daar te vestigen hebben uiteindelijk het woongebied van de indianen bezet gehouden

>>en nu zitten we met de huidige realiteit dat Amerika door Westerlingen ( waar zich weer Afrikaanse en Latijns Amerikaanse bewoners aan toegevoegd hebben ) bewoond wordt en de oorspronkelijke bewoners nauwelijks nog gebied hebben
seance
0
bij de BRT zag ik een stevige discussie tussen een palestijn een een jodin.
de leugenachtige jodin verweet de palestijn dat hamas gematigde leiders van een flat werden gegooid.
kennelijk was ze vergeten dat de joden hun eigen gematigde premier vermoord hebben.
Freemoneyforever
0
A 19-year-old Palestinian man was shot dead by Israeli forces near the Salem military checkpoint outside Jenin in the occupied West Bank, according to the Palestinian health ministry.

Anas Raed Farid Manasra was shot in the head and chest, Reuters reports that the Palestinian ministry said on Monday.
www.theguardian.com/world/live/2023/o...
het zwaard
0
Al onze drones komen uit China', zegt Russische minister
De Russische minister van Financiën Anton Siloeanov heeft vandaag Ruslands afhankelijkheid van China op het vlak van drones benadrukt. "In principe komen al onze drones uit China", zei hij in een video van de parlementaire begrotingscommissie.
Misschien interessant om een te kijken of de drones die Hamas gebruikt ook " made in China" zijn .
Freemoneyforever
0
Iran’s minister of foreign affairs, Hossein Amir-Abdollahian, warned that the probabilty of the conflict spreading to other fronts “is approaching [the] unavoidable stage”.

“Time is running out for political solutions,” he posted to X.
www.theguardian.com/world/live/2023/o...
Freemoneyforever
1
Can Lebanon’s Hezbollah afford to go to war with Israel?

Observers fear that Hezbollah joining war against Israel could cause devastation in Lebanon and regional escalation.

Lebanon’s Hezbollah movement has warned that it is fully ready to fight against Israel after its fighters exchanged fire for days with Israeli soldiers on their border.

Both parties have traded shelling and rocket fire across their borders since the Palestinian armed faction Hamas attacked Israel on October 7 and killed about 1,400 people.

As violence escalates, observers fear that Hezbollah may open a new front against Israel at the behest of its leaders and their Iranian backers. That scenario may relieve pressure on Hamas and beleaguered civilians in Gaza, but it would be devastating for Lebanon and costly for Israel, analysts told Al Jazeera.

Here’s all you need to know about Hezbollah’s military capabilities:
Has Hezbollah fought Israel before?

In July 2006, Hezbollah captured two Israeli fighters on its border which triggered a massive military response from Israel. The war lasted 34 days and resulted in the death of more than 1,100 Lebanese nationals and 165 Israelis.

Nobody conclusively won the war, but Lebanese civilians were the clear losers. Israel destroyed or damaged about 30,000 homes, 109 bridges and 78 medical facilities, according to the International Committee for the Red Cross.

Nicholas Blanford, an expert on Hezbollah with the Atlantic Council, a think tank in Washington, DC, said the group had 3,000 to 5,000 fighters and short-range missiles to hit Israel.

But over the last 17 years, Hezbollah has significantly improved its military capabilities.

“I think Hezbollah today has the ability to inflict the greatest damage on Israel [since the Jewish state was established] in 1948,” Blanford told Al Jazeera.

How strong is Hezbollah today?

Blanford estimated that Hezbollah has at least 60,000 fighters, including full-time and reservists. The group also increased its stockpile of missiles from 14,000 in 2006 to about 150,000 now, he said.

Most are short-range, Hezbollah also has Iranian precision-guided missiles that have a range of 300km (186 miles). Blanford added that Hezbollah’s “special forces” unit is trained to infiltrate Israel in the event of a war.

“It’s not a surprise perhaps that Israeli officials have over the last few years considered Hezbollah to be their primary threat,” he told Al Jazeera.

Randa Slim, the director of the Conflict and Resolutions Program at the Middle East Institute, also told Al Jazeera that the Syrian war – where Hezbollah intervened on the side of President Bashar al-Assad – enabled the group to improve its combat capabilities.

“In Syria, which was a prolonged war, they gained new skills in terms of urban warfare and intelligence. Their intelligence systems improved a lot,” she told Al Jazeera.

How likely is a Hezbollah-Israel war?

While limited border violence between Israel and Hezbollah is not unusual, Slim from the Middle East Institute believes that there is a greater risk for major escalation today.

She said Hezbollah and Iran may decide to open a second front against Israel depending on the level of atrocities committed in Gaza. If Hamas is about to be eradicated, Hezbollah could get involved, she added.

“Iran has brought together a loose collection of players to make up its ‘resistance axis’ which is now a cohesive machine,” Slim said. “Hezbollah has talked about this idea – calling it the unification of fronts – which is like Article 5 of NATO: an attack on one is an attack on all. I don’t think this was the case in the past.”

Despite the risks, Blanford believes that Iran and Hezbollah will exercise restraint. He explained that Hezbollah serves as a major deterrence against any possible Israeli and US plans to attack Iran.

“[If there is a war in Lebanon,] then Hezbollah would be battered and Iran would lose a key means of deterrence,” Blanford said.

However, he did not rule out the possibility of a war. He said Iran could still activate its proxies against Israel if it deems that now is the most opportune time to attack Israel.

The US is aware of the risk and has sent two aircraft carriers to the eastern Mediterranean to deter Iranian-backed groups from targeting Israel. Israel might have its own plans that exploit US diplomatic efforts and military to attack Hezbollah first, Blanford said.
Can Hezbollah Defeat Israel?

Hezbollah has the capacity to “inflict a terrible cost on Israel” but is still outmatched, said Slim.

She believes that the group can sustain an assault on Israel that devastates the country’s critical infrastructure such as Ben-Gurion airport and major electricity grids. But in the end, Israel can reduce most of Lebanon to rubble.

“In Syria, the war was different. Hezbollah was fighting against various militias – funded by some Arab governments – but nothing compared to the mighty machine that is the Israeli military,” said Slim.

In any wider conflict, Israel will likely employ what it calls the “Dahiya Doctrine” – named after a civilian neighbourhood and a Hezbollah stronghold in south Beirut – which dictates the use of disproportionate force that targets civilian and military infrastructure.

Imad Salamey, an associate professor of political science and international affairs at the Lebanese American University, warned that a war against Hezbollah could lead to civil strife in Lebanon, which has been passing through economic and political crisis.

He said the migration of mostly Shia Lebanese citizens to majority Christian and Sunni cities in the north may trigger sectarian tensions, a view echoed by other observers.

Critics and opponents of Hezbollah may also explicitly blame the group – and its perceived supporters – for dragging the already beleaguered country into war.

“If [a war] happens, then it won’t be like 2006,” Salamey told Al Jazeera. “There will be fighting and resistance between communities domestically.”
www.aljazeera.com/news/2023/10/16/can...
het zwaard
0
‘Het wordt nagenoeg onmogelijk om voor The Guardian nog iets te maken over het Palestijns-Israëlische conflict zonder ervan beschuldigd te worden aan antisemitische stereotyperingen te doen.’ Zo reageerde cartoonist Steve Bell op 9 oktober via X, het voormalige Twitter, nadat een cartoon die hij ingezonden had naar de Britse krant werd afgewezen.

De bewuste cartoon beeldde Israëlisch premier Benjamin Netanyahu af terwijl hij, met bokshandschoenen aan, een operatie uitvoerde op zijn eigen buik. De snede die hij daarbij maakte had de contouren van de Gazastrook.

Op X omschrijft Bell zelf hoe hij kort nadien een telefoontje kreeg van zijn contact bij The Guardian. Die struikelde over de cartoon omdat ‘er sprake was van een antisemitisch stereotype’ in de afbeelding. Er zou een verwijzing in schuilen naar het Shakespeare-toneelstuk De koopman van Venetië, waarbij het joodse personage Shylock ‘een pond vlees’ vroeg aan een koopman die een lening niet kan terugbetalen. Shylock wordt om zijn hebberige aard binnen de Engelse literatuur gezien als een beruchte joodse karikatuur.

Bell zegt de bezwaren niet te begrijpen. ‘Waarom zou ik Netanyahu dan afbeelden met bokshandschoenen?’ Bell gaf ook aan dat hij zich vooral inspireerde op een cartoon uit de jaren 60, waarbij Amerikaans president Lyndon B. Johnson een litteken op zijn buik toonde met de contouren van Vietnam. Die credit plaatste hij ook bij de cartoon.
Samenwerking stopgezet
The Guardian heeft inmiddels de samenwerking met Bell stopgezet. Bij The Times zegt Bell dat de krant geen cartoons van zijn hand meer wil publiceren tot zijn contract afloopt in april. Nadien zal de samenwerking met de 72-jarige cartoonist niet meer verlengd worden. Dat bevestigde The Guardian ook bij de BBC. ‘We willen Steve Bell wel bedanken omdat zijn cartoons 40 jaar lang een belangrijk onderdeel zijn geweest van onze werking. We wensen hem het beste.’ The Guardian bood eerder dit jaar ook al zijn verontschuldigingen aan na een cartoon van een andere tekenaar die BBC-voorzitter Richard Sharp, die van joodse komaf is, afbeeldde als de poppenspeler achter Brits premier Rishi Sunak.
closer
2
quote:

luchtschip schreef op 16 oktober 2023 19:17:

(...)
Gefeliciteerd, je langste post ooit!
Maar wat wil je nu eigenlijk zeggen met al die opgelepelde feitjes? Kom gewoon eens ter zake. Op Wikipedia en in de bijbel kijken kunnen we zelf ook wel.

"Ook met de Joden ligt het anders, dan rechten vanwege het historisch verleden"
Is de ene diaspora erger dan de andere? Waarom ligt het anders? Ik gun de Joden hun eigen land maar er woonden ook andere volken.

Daarnaast is de vraag om welke dubieuze reden de Britten zeggenschap over dat mandaatgebied kregen. We zitten nu met de erfenis van een zeer centro-Europees superiorteitsdenken.
Freemoneyforever
0
aje.io/tecd38

I have to show the world what Israel’s doing in Gaza

This Palestinian photojournalist risks his life to document the deadliest Israeli assault Gaza has ever seen.
benbelegger
2
Wat Maaike van Charante heeft geschreven ( zie post midjj van 17.38 uur) is mij uit het hart gegrepen.

Met heel veel woorden ( en feiten) probeert Luchtschip ook nog eens duidelijk te maken hoe het historisch is gelopen met de Joden/ de staat Israël.

Maar nu wordt deze oorlog beheerst door de media en vooral door de Palestijnen.
In Gaza heeft de bevolking recht van klagen, maar Hamas heeft dat niet. Zij hebben 17 jaar naar dit moment toegewerkt en willen de oorlog winnen. Zouden ze om hun eigen volk geven dan hadden ze nu, onder deze bedreiging, de gijzelaars vrijgelaten en was er misschien een opening naar vredesoverleg geweest. Maar ze schieten nog vrolijk door.

Het heeft, zo heb ook ik al meermalen proberen aan te geven, door de Islam en daarmee door de Koran.
De Koran is een boek wat voor het grootste deel is ontsproten uit de Bijbel. Alleen, het is genoteerd uit de mond van een krijgsheer, dus iemand met bloed aan zijn handen.

De Koran is voor de moslim een boek waar niet aan getornd mag worden en waar je geen kwaad woord over mag zeggen. Er mag geen letter in veranderd worden, je mag het niet vertalen, maar wel reciteren.
Het is een heilig en onaantastbaar boek.

Op internet kun je er misschien wat van vinden.

Maar ik wil VI gaan kijken, dat is misschien al begonnen, dus ik zal nog één dingen over de Koran zeggen:

- als er ergens in Zweden een Koran wordt verbrand en er komt géén wereldwijd protest vanuit de hele wereld, dan is de vrede nabij.
.
closer
1
VI? Ik kan je ook Ongehoord Nederland aanraden, daar is Van Charante regelmatig te gast.
Bulletje Rozenwater
3
We moeten gewoon beginnen met benoemen dat de Islam, volgens de koran, een religie is van haat die oproept tot genocide.
Dat neem ik de moslims niet kwalijk, maar wees daar gewoon eerlijk over. En begin dan de discussie hoe je in een moderne samenleving moslim kunt zijn, en welke passages uit de koran wellicht een beetje achterhaald zijn.

Waar we nu zitten is dat elke moslim gewoonweg ontkent dat Islam voor geweld zorgt. Sterker nog, ze ontkennen dat een terreur organisatie zoals hamas 1000+ onschuldige mensen heeft vermoord in naam van de religie. Nee, dit is een verzetsgroep! Wij zijn het slachtoffer! Er is geen enkele moslim die kritiek durft te geven op Hamas. Dus ik neem dan maar aan dat ze het er mee eens, alle terreur van de afgelopen 20 jaar.

Ben er bang voor hoe het er bij ons uit gaat zien over pakweg 20 jaar.
het zwaard
0
benbelegger
16 oktober 2023 21:43

- als er ergens in Zweden een Koran wordt verbrand en er komt géén wereldwijd protest vanuit de hele wereld, dan is de vrede nabij.

Tijdens de wedstrijd België - Zweden sloeg IS weer toe. De vrede is nog steeds niet nabij.

Bekend als geradicaliseerd en naar eigen zeggen lid van terreurgroep IS: dit weten we al over de vermoedelijke dader
De vermoedelijke dader van de schietpartij in de Ieperlaan in Brussel postte rond het moment van de feiten een filmpje op sociale media waarin hij in het Arabisch zegt dat hij “drie Zweden” heeft “vermoord”. Het zou gaan om een man uit Schaarbeek die bekend staat als geradicaliseerd.
seance
0
quote:

Bulletje Rozenwater schreef op 16 oktober 2023 22:03:

We moeten gewoon beginnen met benoemen dat de Islam, volgens de koran, een religie is van haat die oproept tot genocide.
Dat neem ik de moslims niet kwalijk, maar wees daar gewoon eerlijk over. En begin dan de discussie hoe je in een moderne samenleving moslim kunt zijn, en welke passages uit de koran wellicht een beetje achterhaald zijn.

Waar we nu zitten is dat elke moslim gewoonweg ontkent dat Islam voor geweld zorgt. Sterker nog, ze ontkennen dat een terreur organisatie zoals hamas 1000+ onschuldige mensen heeft vermoord in naam van de religie. Nee, dit is een verzetsgroep! Wij zijn het slachtoffer! Er is geen enkele moslim die kritiek durft te geven op Hamas. Dus ik neem dan maar aan dat ze het er mee eens, alle terreur van de afgelopen 20 jaar.

Ben er bang voor hoe het er bij ons uit gaat zien over pakweg 20 jaar.
voor de nuance; in onze bijbel staan ook vreselijke dingen.
ja wat pik je eruit.
Bulletje Rozenwater
5
quote:

keljans 123 schreef op 16 oktober 2023 22:40:

[...]

voor de nuance; in onze bijbel staan ook vreselijke dingen.
ja wat pik je eruit.
Bekende repliek.

De bijbel is een compleet ander boek. Dat zijn verhalen waar ruimte is voor interpretatie.

De koran zijn verzen met levensregels. Kenmerk van de koran is dat dit juist niet dubbelzinnig is.

En de koran roept op tegen haat tegen ongelovigen. Deze mogen gedood worden. In ieder geval moet de Islam overheersen.

Dat zijn dus dit soort teksten:

soera 9:29
Dood hen dan die niet in Allah en het Hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben verklaard; en zij die de godsdienst van de waarheid niet als godsdienst nemen, van hen aan wie de Schrift is gegeven, totdat zij het beschermgeld (djizyah) betalen, naar vermogen, terwijl zij onderdanigen zijn.

En dit is echt niet een zinnetje, de koran staat er vol mee.
Nogmaals, ik neem dit moslims niet kwalijk.
Maar laten we gewoon benoemen dat dit zo is.

Dan is het minste toch dat je mag benoemen dat de koran vol met hatelijke teksten staat en dat er in ieder geval een vocale minderheid van de moslims hier inspiratie uit haalt.

En dan is het met name aan de moslim gemeenschap hoe ze hiermee verder willen in een moderne samenleving. Ik denk wel dat het kan, maar het wordt er eigenlijk de laatste pakweg 30 jaar alleen maar slechter op: de radicalen en idioten in verre achterlijke landen bepalen de lijn in de Islam en een verlichting in die religie is verder weg dan ooit.
Doemebest
4
quote:

keljans 123 schreef op 16 oktober 2023 22:40:

[...]

voor de nuance; in onze bijbel staan ook vreselijke dingen.
ja wat pik je eruit.
Elk geloof is door mensen verzonnen, als er al een almachtige zou zijn dan zou die nooit verlangen dat hij of zij aanbeden moet worden door zijn schepping, dat verzint alleen een mens, hij /zij is immers almachtig.
Elk geloof maakt handig gebruik van kudde gedrag en de wens om ergens bij te horen, dat groepsgevoel versterk je met rituelen en symbolen en je zorgt er uiteraard voor dat je handboek en de gewenste levensopvatting aansluit bij je doelgroep.
Hetzelfde werkt op kleinere schaal ook bij een voetbalclub of bv de Hells Angels, komt in grote lijnen op hetzelfde neer, in de basis hoeft een geloof niet eens verkeerd te zijn als je een groep wilt sturen, alleen zullen er altijd figuren zijn de het naar hun hand willen zetten en zullen er altijd mensen zijn die zo graag ergens bij willen horen dat ze tunnelvisie krijgen.
Wij zijn helaas te beperkt als soort, we zijn in staat om mensen die we jarenlang als vriend beschouwd hebben als vijand te zien en opeens te vermoorden door een geloof.. de onbeheersbare drang om ergens bij te willen horen, omdat we ziekelijk bang en onzeker zijn, dat is onze grote vijand, maar we zien het niet..
luchtschip
1
Luguber

Op de Ambassade van Palestina in Moskou toonden mensen hun solidariteit met Palestina door bloemen en een foto van de aviateur met een opgehangen Joodse baby mee te nemen.

totaal foto
pbs.twimg.com/media/F8kb3GrWkAALpeh?f...

detail van wat in het rood omcirkelde is afgebeeld
pbs.twimg.com/media/F8kb28FWQAAIhpX?f...

twitter.com/P_Kallioniemi/status/1713...
Freemoneyforever
1
quote:

benbelegger schreef op 16 oktober 2023 21:43:

Het heeft, zo heb ook ik al meermalen proberen aan te geven, door de Islam en daarmee door de Koran.
De Koran is een boek wat voor het grootste deel is ontsproten uit de Bijbel. Alleen, het is genoteerd uit de mond van een krijgsheer, dus iemand met bloed aan zijn handen.

De Koran is voor de moslim een boek waar niet aan getornd mag worden en waar je geen kwaad woord over mag zeggen. Er mag geen letter in veranderd worden, je mag het niet vertalen, maar wel reciteren.
Het is een heilig en onaantastbaar boek.
Ik vraag me af, of het niet meer een kwestie van hoe ga je met de Koran, of de Bijbel, of misschien het Rode boekje van Mao om.

Ook in naam van het Christendom zijn misdaden gepleegd. Daarmee is voor mij de Bijbel nog niet een boek, dat tot terreur oproept.

Het blijft mensenwerk.

Dan zou ik onze regering ook als een terroristische organisatie typeren, als je ziet hoe ze de toeslagenterreur toepassen op de zwaarst getroffen slachtoffers:

De Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD) constateert in een op 9 oktober 2023 gepubliceerd rapport Levens in de wachtstand dat het schadeherstel voor ouders en jongeren die het zwaarst getroffen zijn door de stopzetting en terugvordering van kinderopvangtoeslag niet het gewenste effect heeft en zelfs negatief uitpakt.
njb.nl/nieuws/inspectie-hersteloperat...

De hele aanpak van die affaire is zwaar autistiform en mist alle menselijkheid, het veroorzaakt ook bij mij misselijkheid.

Zo zwart wit is het natuurlijk niet, het is mensenwerk, en onze leiders doen het wel zeer bedenkelijk, maar er zit geen opzet bij. Wel eigenbelang: "Wij gaan die Bulgaren streng aanpakken", retoriek om mensen te misleiden: er is voor 4 miljoen gefraudeerd, 7 miljard is er uitgegeven voor herstel tot nu toe, zonder een groot aantal zware gevallen heden ten dage te hebben geholpen. Stoere populistische uitspraken die Rutte mede in het torentje hebben gehouden.

Nu weer heeft Rutte ongenuanceerd gehandeld met zijn eerste uitspraken over steun aan Israël, zonder Israël te wijzen op proportionaliteit van de acties. Autistiform gedrag noemen ze dan in het jargon. Von der Leyen is om soortgelijke uitspraken door Europa terecht teruggefloten.

Verbeter de wereld: begin bij jezelf. Opdat wij als Nederland eerst eens fatsoen tonen, in plaats van ongenuanceerd harde taal.
Lieutenant Price
3
Vind het best frappant, tegen Rusland konden we niet snel genoeg sancties uitdelen. Maar bij Israël hebben we een apartheidsbeleid, oorlogsmisdaden, illegale bezettingen, nederzettingen, mensenrechtenschendingen noem maar op en de wereld laat het afweten!

Deze oorlog is niet begonnen bij de barbaarse aanslagen van Hamas maar al veel eerder, Israël schendt meerdere VN resoluties en bezet illegaal delen van de Westbank en Golanhoogten (Syrisch grondgebied). Waar blijven de sancties en boycots nu? En helemaal als ze voedsel en water blokkeren voor 2.2 miljoen burgers en kinderen en hulpverleners bombarderen. Voedsel en water blokkeren voor burgers en het gebruiken als wapen is een flagrante schending van internationaal oorlogsrecht. Opdonderen met die oorlogsmisdadigers en kolonisten!
4.695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
899,60  -0,46  -0,05%  18:05
 Germany40^ 18.505,60 +0,41%
 BEL 20 4.015,67 +0,48%
 Europe50^ 5.041,74 +0,51%
 US30^ 38.929,92 +0,19%
 Nasd100^ 18.058,48 -0,21%
 US500^ 5.179,05 -0,17%
 Japan225^ 38.292,16 -1,08%
 Gold spot 2.314,42 +0,01%
 EUR/USD 1,0743 -0,13%
 WTI 78,85 +0,50%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,72%
INPOST +3,07%
EBUSCO HOLDING +3,01%
Van Lanschot ... +2,61%
Vopak +2,32%

Dalers

OCI -3,49%
Accsys -2,94%
Avantium -2,21%
ForFarmers -2,07%
NX FILTRATION -2,01%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront