Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Juridische Perikelen rond SNS-onteigening.

6.952 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 » | Laatste
DaarIsDePoen
0
quote:

TonyX schreef op 11 oktober 2023 21:55:

Het gaat een beetje om de flauwe muggenzift discussie van Graham over de vraag wie nu schadeloosgesteld diende te worden de eigenaar van de obligatie of de bezitter of de houder . Volgens Graham moest de juridisch eigenaar schadeloos gesteld worden dwz de organisatie welke alle effecten van een bepaald soort in depot houdt en het bezit (beter het houderschap ) van een obligatie heeft op enig moment.

In de beschikking lees je heel duidelijk dat het Ministerie de houders van de obligaties schadeloos wenst te stellen. Dus jij en ik en niet de clearingbank etc of Saxo. Letterlijk vermeldt de beschikking:

[i]Doordat het betaalmoment op een andere dag plaatsvindt dan de dagtekening van deze
beschikking, zal het uiteindelijke bedrag aan wettelijke rente hoger zijn dan het hiervoor
genoemde bedrag. De wettelijke rente wordt berekend aan de hand van artikel 6:119
van het Burgerlijk Wetboek. Het totaalbedrag wordt zo snel mogelijk overgemaakt op de
rekening waarvoor de bewaarder deze aanvraag heeft bevestigd.
Deze betaling zal worden
verricht via Euroclear Bank SA/NV en Clearstream Banking SA.[/ï]

Let op het woordje "via, daar staat dus niet "aan", hetgeen een andere betekenis heeft..
Dus wij raaskallen niet zoals Graham zegt als we beweren dat Euroclear een tijd op het geld gezeten heeft
DaarIsDePoen
0
DaarIsDePoen
0
quote:

TonyX schreef op 11 oktober 2023 21:55:

Het gaat een beetje om de flauwe muggenzift discussie van Graham over de vraag wie nu schadeloosgesteld diende te worden: de eigenaar van de obligatie of de bezitter of de houder . Volgens Graham moest de juridisch eigenaar schadeloos gesteld worden dwz de organisatie welke alle effecten van een bepaald soort in depot houdt en niet degene die het bezit (beter het houderschap ) van een obligatie heeft op enig moment.

In de beschikking lees je echter heel duidelijk dat het Ministerie de houders van de obligaties schadeloos wenst te stellen. Dus jij en ik en niet de clearingbank etc of Saxo. Letterlijk vermeldt de beschikking:

"Doordat het betaalmoment op een andere dag plaatsvindt dan de dagtekening van deze
beschikking, zal het uiteindelijke bedrag aan wettelijke rente hoger zijn dan het hiervoor
genoemde bedrag. De wettelijke rente wordt berekend aan de hand van artikel 6:119
van het Burgerlijk Wetboek. Het totaalbedrag wordt zo snel mogelijk overgemaakt op de
rekening waarvoor de bewaarder deze aanvraag heeft bevestigd.
Deze betaling zal worden
verricht via Euroclear Bank SA/NV en Clearstream Banking SA."


Let op het woordje "via, daar staat dus niet "aan", hetgeen een andere betekenis heeft..
Als de rekening waarvoor de bewaarder de aanvraag heeft bevestigd mijn rekening courant bij Saxo is dan ontbreekt er dus wettelijke rente tot 10/10/2023. Vandaar dat ik het belangrijk vind te weten te komen of de rekening waarvoor de bewaarder de aanvraag heeft bevestigd inderdaad mijn Saxo rekening is. En het zinnetje "deze betaling zal worden verricht via..." doet dat inderdaad vermoeden.
graham20
0
quote:

DaarIsDePoen schreef op 11 oktober 2023 22:00:

[...]Dus wij raaskallen niet zoals Graham zegt als we beweren dat Euroclear een tijd op het geld gezeten heeft
Tony raaskalt niet alleen maar hij liegt. Ik heb niet gezegd dat "de juridisch eigenaar schadeloos moet worden gesteld" zoals hij beweert. Ik heb gezegd dat de staat moet betalen aan de juridisch eigenaar. Wat de staat dan ook heeft gedaan. Op 25 september. AAN Euroclear. Zodat de Staat geen verdere verplichtingen meer heeft, zoals de Staat ook uitdrukkelijk heeft gezegd. Het is allemaal vreselijk simpel als je iets begrijpt van het girale effectenverkeer. Wat een zielige droeftoeter.
Bijlage:
TonyX
3
Nogmaals: totaal oncontroleerbaar waar je dit krantenstukje uitgehaald hebt. Ik heb copy en paste gedaan uit de beschikking. En daar staat niet dat er (bevrijdend) betaald wordt AAN Euroclear maar VIA Euroclear.

Maar geef maar 10 eurocent dan geef ik je gelijk. Dat is kennelijk veel belangrijker voor je dan iets begrijpelijk en navolgbaar voor iedereen op dit forum iets uitleggen of toelichten.
TonyX
2
Wat me aan de volgende anecdote doet denken. Eind jaren 80 kwamen er ineens op grote schaal betaalbare (2e hands) humane echografie apparaten op de markt en een jaar of 5 later ook speciaal voor de diergeneeskundige gezelschapsdierenpraktijk aangepaste apparaten. Daarmee ging er een nieuwe wereld op gebied van diagnostiek open.

Er is maar 1 diergeneeskundige faculteit in Nederland. Deze weigerde echter (post academisch) onderwijs te geven in de echografie omdat deze techniek "niet geschikt zou zijn voor de praktijk". Ondertussen had ik mijn kennis wel opgedaan op trainingen en cursussen in Bern, Luxemburg , Duitsland en Italië. Ik had een 2e hands humane full color (cardio) doppler echo staan met een nieuwprijs van 250K gulden in die tijd. En meer dan de helft van de praktijk had ook een (veelal simpeler) echo apparaat staan.

Op een groot eendaags dierenarts congres waar bijna 2/3 van alle Nederlandse gezelschapsdierenartsen plenair aanwezig waren, ging de hoofddocent van de vakgroep veterinaire beeldvorming mopperend tekeer over al die practici die maar echoapparaten kochten maar er niets van konden of snapten.Terwijl hij nota bene degen was die weigerde me te werken aan het laten geven van meer nascholing en training. Type als ik jullie dom hou lijk ik slimmer.

Toen ben ik opgestaan in de zaal en heb ik de betreffende persoon aangesproken en gezegd: "Sjors, al deze mensen zijn voor hun afstuderen door jouw departement gegaan en hebben daar examens gedaan. Ze hebben allemaal les van jou gehad. Als je klachten hebt over het kennis of kunde niveau van deze mensen hier hebt kun je daar maar 1 persoon de schuld van geven: namelijk degene die ze lesgegeven en getraind heeft. En dat ben jij in dit geval.

En daarna was het 30 seconden lang muisstil in de zaal.

Als jij graag je superioriteit op kennisgebied wilt tonen door niet, of mondjesmaat of door alleen maar te verzanden in juridische vliegafvangerrijen onder het motto ik hou ze dom dan lijk ik slimmer. Dan heeft dan maar 1 gevolg: Die mensen gaan vervolgens zelf op zoek naar info. Ja ze zullen niet direct het jargon onder de knie hebben niet en/of zaken verwarren. Maar dat zegt dan meer over de domheid en hautainiteit van de leraar inzake kennisoverdracht en de bereidheid daartoe, dan over de leerlingen zelf.

Waarvan hier akte.

Welterusten.
graham20
0
"Dit krantenstukje". Sjeesh. www.vergoedingsns.nl Als je slachtoffer-claimant bent zou je dit staatslettertype toch inmiddels moeten herkennen. Overigens, zoals gezegd, acht ik het niet mijn taak iets te bewijzen aan een onbeschofte en eigenwijze internet-knor die moeite heeft met begrijpend lezen.
DaarIsDePoen
1
quote:

graham20 schreef op 11 oktober 2023 23:49:

"Dit krantenstukje". Sjeesh. www.vergoedingsns.nl Als je slachtoffer-claimant bent zou je dit staatslettertype toch inmiddels moeten herkennen. Overigens, zoals gezegd, acht ik het niet mijn taak iets te bewijzen aan een onbeschofte en eigenwijze internet-knor die moeite heeft met begrijpend lezen.
Ik hoop dat je beseft wat een van de pot gerukte en puberale post dat is.
DaarIsDePoen
2
Dit is zoals ik de gang van zaken bij de afhandeling nu begrijp:

De minister heeft niet aan zijn verplichtingen voldaan door rente te berekenen tot 25/9/2023. Want inderdaad, hij schreef in zijn beschikking:

"...Het totaalbedrag wordt zo snel mogelijk overgemaakt op de
rekening waarvoor de bewaarder deze aanvraag heeft bevestigd. Deze betaling zal worden
verricht via Euroclear Bank SA/NV en Clearstream Banking SA..."

De corporate action agent Krolls aangesteld door de minister componeerde een corporate action waarin te lezen staat:

"Betaaldatum 06-okt-2023"

De minister stortte het geld op 25/9/2023 zoals ik kon opmaken uit de prijswijziging van de perp in mijn portefeuille op 28/9/2023, maar art. 6:114 BW stelt duidelijk dat de betaling voldaan is wanneer het geld op de rekening van de schuldeiser (claimant) staat en de minister moet geweten hebben via Krolls dat betaling op 6/10/2023 zou gebeuren. Saxo deed er vervolgens een weekendje over (van 6/10 tot 9/10) en knoeide dan nog een dagje voor de goede orde.

De minister was dus wettelijke rente tot 6/10/2023 verschuldigd.

objectief
0
quote:

DaarIsDePoen schreef op 12 oktober 2023 09:11:

Dit is zoals ik de gang van zaken bij de afhandeling nu begrijp:

De minister heeft niet aan zijn verplichtingen voldaan door rente te berekenen tot 25/9/2023. Want inderdaad, hij schreef in zijn beschikking.

Je spontane nachtelijke reactie:

"'Ik hoop dat je beseft wat een van de pot gerukte en puberale post dat is""

hoeft geen verdere uitleg.
Piet Bakker
1
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
TonyX
2
Zoals onze vriende DanteAllemis schrijft was een draadje als dit in de afgelopen 10 jaar een mooie bron om de laatste ontwikkelingen in de SNS zaak te volgen. Waarbij de meesten hun best deden om zinvolle info aan te dragen. Op deze manier was er voortdurend sprake van voortschrijdend inzicht. Natuurlijk zaten er ook stoorzenders tussen. Ik noem geen namen. Natuurlijk was niet elke bijdrage to the point maar grosso modo ging de lineaire regressie lijn door alle bijdragen naar een voorspelde uitkomst die uiteindelijk dicht bij de werkelijke uitkomst lag.

Uiteindelijk bleek ook dat niemand het helemaal van het begin af aan bij het juiste eind had maar dat is de charme van voortschrijdend inzicht en wellicht soms toch het nu van een dergelijk forum. Ik vond het leerzaam en heb weer veel bijgeleerd op allerlei gebied.

Ondanks de gelukkig spaarzame azijn-urinerend figuren die menen hun kennissuperioriteit hier voortdurend te moeten bewijzen, maar evenmin zowel een kristallen bol hebben als de waarheid in pacht hebben. Daarbij eisen aan bronnen stellend (terecht) maar zelf zich niet gehouden hielden rustig uitleg te geven en gespecificeerde bronnen te vermelden. Ook dat was leerzaam om mee te maken.
objectief
0
quote:

TonyX schreef op 12 oktober 2023 10:20:

Zoals onze vriende DanteAllemis schrijft was een draadje als dit in de afgelopen 10 jaar een mooie bron om de laatste ontwikkelingen in de SNS zaak te volgen.
Die "'onze vriend"' DanteAllemis ken ik niet; dit is toch weer geen poging om de discussie te ontlopen.
graham20
0
quote:

Piet Bakker schreef op 12 oktober 2023 09:43:

Ik zie dat mijn vriend Graham weer grote juridische onzin aan het uitkramen is. Het bevestigt dat hij de elementaire beginselen van het prvaatrecht niet kent cq begrijpt. Onze wannabee effectenjurist :-)
Mijn advies: negeren die onzin.
Hi Spuit! Zou jij zo goed willen zijn de aangehechte tekst uit de wetsgeschiedenis uit te leggen aan de slachtoffers? Is overigens primair publiekrecht.
Bijlage:
TonyX
1
De consignatie waar jij over spreekt betekent consignatie mbt niet (tijdig) opgeëiste (non-girale) claims. Dat is ten aanzien van de mensen hier die een beschikking hebben gekregen niet aan de orde.
TonyX
0
Aanvraag indienen bij het Bureau Consignatie

Vanaf 26 juni 2023 kunt u geen aanvraag meer indienen via de procedures op deze website. Niet geclaimd geld wordt ondergebracht bij het Bureau Consignatie van het ministerie van Financiën. Daar kunnen nog 20 jaar aanvragen worden ingediend. Als u een aanvraag wilt indienen, kunt u contact opnemen met het Bureau Consignatie van het ministerie van Financiën via email: SNS-Consignatiekas@minfin.nl.


bron: www.vergoedingsns.nl/aanvragen
graham20
0
quote:

TonyX schreef op 12 oktober 2023 10:47:

De consignatie waar jij over spreekt betekent consignatie mbt niet (tijdig) opgeëiste (non-girale) claims. Dat is ten aanzien van de mensen hier die een beschikking hebben gekregen niet aan de orde.
1 Lees de tekst nog eens rustig. Onderdruk je behoefte om het altijd beter te weten even. Afgelopen zaterdag lukte dat je ook. Helaas voor slechts korte tijd.
2 Ik spreek niet over consignatie.
3 Art. 6: 12 gaat niet over consignatie, maar over de betaaldatum. Het punt waarover Poen maar steeds in de war wordt gebracht. Als hij voor €1 miljoen aan SNS obligaties had, dan zou 2% misgelopen rente €820 schelen. Bij zijn claim is de wettelijke betaaldatum de eerste drempel die hij moet nemen.
DeZwarteRidder
0
Bericht gehad van de Rabo: er wordt pas volgende week uitbetaald, maar wel met de juiste valutadatum......!!
TonyX
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 oktober 2023 11:07:

Bericht gehad van de Rabo: er wordt pas volgende week uitbetaald, maar wel met de juiste valutadatum......!!
Wat bedoel je met valutadatum? Dat je de gewone rek.courant rente van de Rabo vanaf 6 oktober (of is het 25 september) krijgt?
TonyX
2
quote:

graham20 schreef op 12 oktober 2023 11:06:

[...]
2 Ik spreek niet over consignatie.
Ik kan inderdaad niet lezen maar wel tellen. In de door jou geplaatste bijlage van slechts een paar zinnen wordt alleen al 4x gesproken over consigneren en consignatie.

Als je nu eens rustig en volledige uitleg gaf op het niveau van de gemiddelde forumbezoeker dan zou je veel meer oor en waardering voor jouw argumenten en evt. kennis krijgen en zou de uitwisseling van gedachten zowel vlotter en plezieriger plaats kunnen vinden.

Voor overtuiging middels bluf, dominantie of bullying ben ik zoals je reeds gemerkt hebt totaal ongevoelig. Voor overtuiging middels een goede feitenpresentatie met bronvermeldingen in begrijpelijke taal kun je me in 5 minuten 180 graden van mening laten veranderen als mijn mening niet blijkt aan te sluiten bij de in een correcte context gepresenteerde complete feitenset.

En zo hoort een respectvol (academisch) debat ook te verlopen.
6.952 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.333,60 -0,19%
 EUR/USD 1,0710 +0,15%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront