Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Realistischer
0
Dat is het spel van eerst uitproberen bij kleinere NAVO-lidstaten, net als bij het uitbrengen van nieuwe pophits. Eerst kleinere landen die niet aan Rusland grenzen en dan steeds dichterbij en groter. Dichterbij is Griekenland de volgende... Groter schat ik zo als eerste Spanje in. En zo gaat het langzaam verder, zodat Poetin ziet hoe groot deze beer is. Stapsgewijze communicatieaanpak...
Realistischer
1
Dit is een veel te naieve insteek. In Afghanistan kon Rusland zich zonder al te veel gezichtsverlies terugtrekken. Nu worden de militaire en financiele reserves aangetast en staat het leven van FSB tuig aangevoerd door Poetin met ook zelfs trollen als j... en f... en p... hier op het spel. Maak je borst maar nat... Tot regimechange is een gevaarlijke periode voor ons...
Realistischer
1
En misschien wordt het na Poetin nog gevaarlijker, met drankorgel Wodka Medvedev of kinderhoerenloper Progozyn die over de rode knop gaan...
Doemebest
3
quote:

Realistischer schreef op 21 augustus 2023 23:56:

En misschien wordt het na Poetin nog gevaarlijker, met drankorgel Wodka Medvedev of kinderhoerenloper Progozyn die over de rode knop gaan...
Beter nu echt doorpakken, Oekraïne dezelfde mogelijkheden geven als de Russen, dus met lange afstand wapens en zorgen dat ze heel snel over luchtsteun beschikken, denazificatie van Rusland en Navalny de kans geven om een nieuw Rusland op te bouwen, beter voor de wereld en de Russen.
Je kunt niet eeuwig blijven zwichten voor dreiging ook niet van kernwapens, ergens trek je een streep en dat is nu, zelfs Poetin drukt niet op de "knop" als zijn omgeving ziet dat het kansloos is en er geen weg terug is staan er mensen op en krijgt hij die kans niet, overlevingsdrang wint het van angst, ook de angst voor Poetin.
het zwaard
0
Luchthavens Moskou even dicht na drone-aanvallen

De drie grootste luchthavens van Moskou hebben op de vroege dinsdagochtend vluchten opgeschort, aldus het Russische persbureau TASS. Het gaat om de drie internationale vliegvelden Vnukovo, Sheremetyevo en Domodedovo. De laatste twee hebben de vluchten inmiddels weer hervat, Vnukovo bleef gesloten.

Voor het opschorten van de vluchten is geen verklaring gegeven. De laatste tijd was de Russische hoofdstad echter al herhaaldelijk het doelwit van Oekraïense droneaanvallen, die in sommige gevallen ook een impact hadden op het luchtvaartverkeer.

Ook deze nacht zou er een incident zijn geweest. Volgens de burgemeester van Moskou heeft het Russische luchtafweergeschut twee drones neergehaald in de omgeving van de stad. Op X, voorheen Twitter, circuleren niet geverifieerde beelden van drones die werden neergehaald en van een drone die op een weg belandde, zonder noemenswaardige schade aan te richten. Over eventuele slachtoffers is niets bekend.

Ook in het Russische grensgebied met Oekraïne werden twee Oekraïense drones uit de lucht geschoten, aldus het Russische ministerie van defensie.
het zwaard
1
En kijk wie we daar weer hebben.

Eerste video van Wagner-baas Prigozjin sinds mislukte opstand

De leider van het Russische huurlingenleger Wagner, Jevgeni Prigozjin, heeft voor het eerst sinds zijn mislukte opstand tegen de Russische legerleiding eind juni, een video gepubliceerd. De beelden wijzen erop dat Prigozjin zich in Afrika bevindt.

Volgens verschillende buitenlandse media, die zich baseren op Telegram-kanalen die zijn aangesloten bij de Wagner-groep, zou de video zijn opgenomen in de Sahel. De Wagnerbaas zegt daarin onder meer dat hij Rusland nog groter zal maken in Afrika en roept vrijwilligers op zich bij hem aan te sluiten.
Prigozjin staat op de beelden in camouflagepak in een woestijngebied met een geweer in zijn handen. Op de achtergrond zijn nog meer gewapende mannen te zien en een pick-uptruck.

Persbureau Reuters zegt dat het de datum van de video niet heeft kunnen verifiëren, maar de opmerkingen van Prigozjin en enkele berichten in de pro-Wagner-kanalen suggereren dat de video in Afrika is opgenomen.

'De temperatuur ligt boven de 50 graden en alles gaat naar wens. Wagner zal Rusland nog groter maken op alle continenten, inclusief Afrika. We strijden voor gerechtigheid en geluk voor het Afrikaanse volk en zullen het leven van IS en Al- Qaida en andere bandieten tot een nachtmerrie maken', zegt Prigozjin in de video.

Hij zegt verder dat Wagner mensen aan het rekruteren is. De video gaat vergezeld van een telefoonnummer voor degenen die zich willen aansluiten bij de groep.

De toekomst van Wagner en Prigozjin is onduidelijk sinds hij eind juni een korte opstand leidde tegen het Russische leger en het Kremlin. Sinds de muiterij zijn veel Wagner-strijders naar Wit-Rusland verbannen.
Mdv
1
07:18
Een supersonische Russische bommenwerper zou zijn vernietigd door Oekraïners. Dat blijkt uit verschillende rapporten, meldt de BBC. Het zou gaan om Tupolev Tu-22, concludeert BBC Verify nadat foto's op Telegram waren geanalyseerd. Beelden laten een brandede Tupolev Tu-22 zien op vliegbasis Soltsy-2, ten zuiden van Sint-Petersburg.

Visuele aanwijzingen op de beelden kwamen overeen met satellietbeelden van de vliegbasis, meldt BBC Verify. Die satellietbeelden bevestigen ook dat zulke bommenwerpers worden gestationeerd op de vliegbasis Soltsy-2. Ook de weersomstandigheden (nat en bewolkt) waren hetzelfde, net als op foto's van getuigen. De aanval zou zaterdag al plaats hebben gevonden.

Hoewel, volgens Moskou, de Oekraïense drone werd geraakt met handvuurwapens, lukte het de drone toch de bommenwerper te beschadigen. Oekraïne heeft nog niet gereageerd. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, melden rapporten.

De supersonische bommenwerper kan reizen met twee keer de snelheid van het geluid en is op grote schaal door Rusland gebruikt om steden in Oekraïne aan te vallen. Het toestel stamt uit de tijd van de Koude Oorlog. De Russische vloot telde voor de aanval zestig vliegtuigen.

Volgens autoriteiten in Kiev kwamen in januari dertig mensen om het leven toen zo'n supersonische bommenwerper een raket lanceerde en daarmee een flatgebouw in Dnipro raakte
Mdv
1
06:21
Het Russische ministerie van Defensie zegt dinsdagochtend vroeg op de Zwarte Zee een verkenningsschip van het Oekraïense leger te hebben 'vernietigd'. Dat zou zijn gebeurd met een Russisch gevechtsvliegtuig, stelt het ministerie in een bericht op Telegram.

,,Afgelopen nacht is een verkenningsschip van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd in de buurt van een Russische gasinstallatie in de Zwarte Zee", meldt het Russische leger. Verdere details worden niet gegeven. De beweringen kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd, ook Oekraïne heeft nog niet op de Russische uitlatingen gereageerd.
het zwaard
1
Nederland: ‘Merendeel F-16’s wordt waarschijnlijk pas eind 2024 geleverd’
Nederland kan waarschijnlijk pas eind 2024 het merendeel van de beloofde F-16’s aan Oekraïne leveren. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Defensie vandaag aan de krant NRC. De vliegtuigen moeten eerst vervangen worden door de nieuwere F-35’s.

De Nederlandse premier Rutte maakte zondag bekend dat Nederland, net als Denemarken, de moderne gevechtsvliegtuigen zal leveren waar Kiev al lange tijd om vraagt. Momenteel heeft Nederland 42 F-16’s in bezit, maar hoeveel er precies geleverd worden, zei Rutte niet.

24 vliegtuigen zijn momenteel nog operationeel en in gebruik op vliegbasis Volkel, onder meer voor het bewaken van het luchtruim van de Benelux. Deze toestellen komen pas ter beschikking als alle taken die zij nu vervullen volledig kunnen worden overgenomen door de nieuwere F-35-modellen. De exacte datum waarop alle F-16’s vervangen zullen zijn, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de opleiding van voldoende technisch personeel, aldus het ministerie.

Het overgrote deel van de 18 modellen die Nederland in reserve heeft, zullen waarschijnlijk niet worden geleverd aan Oekraïne, maar mogelijk wel worden ingezet voor de training van Oekraïense gevechtspiloten in Denemarken of Roemenië. Volgens ontslagnemende premier Rutte wordt nog onderzocht hoeveel trainingstoestellen er nodig zijn.
seance
1
quote:

Realistischer schreef op 21 augustus 2023 23:56:

En misschien wordt het na Poetin nog gevaarlijker, met drankorgel Wodka Medvedev of kinderhoerenloper Progozyn die over de rode knop gaan...
daar is het westen zich van bewust .
daarom wordt het kalm aangepakt.
langzaam helemaal afknijpen, verlammen, uitpersen, isoleren en het leger slopen.
op deze manier krijg je ook het gewenste resultaat is de gedachte.
kost wel veel mensenlevens en schade aan beide kanten
JP Samosa
2
quote:

keljans 123 schreef op 22 augustus 2023 08:26:

[...]

daar is het westen zich van bewust .
daarom wordt het kalm aangepakt.
langzaam helemaal afknijpen, verlammen, uitpersen, isoleren en het leger slopen.
op deze manier krijg je ook het gewenste resultaat is de gedachte.
kost wel veel mensenlevens en schade aan beide kanten
Kalm is ook niet de goede aanpak. Maar Wat wel?
Het is een groot drama wat elke dag erger wordt.
Ik zou me als Rus niet op vakantie in het buitenland durven te vertonen.
Maar ze doen het wel ……. Totale onverschilligheid
DeZwarteRidder
5
quote:

josti5 schreef op 21 augustus 2023 20:44:

[...]
---------------
Poetin zit ver weg in Moskou, en Rutte zit in mijn portemonnee.
Snappie het verschil?
Poetin heeft jou heel veel geld gekost, of was je dat vergeten........????
putbruy10
0
Tja er is niet echt een oppositie in Rusland, en een burgerinitiatief tot afzetting zie ik niet snel komen, Hitler heeft het duitse volk ook tot de laatste druppel bloed onder de knoet gehouden, met dank aan een decennium aan indoctrinatie en militarisatie
putbruy10
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 augustus 2023 08:43:

[...]
Poetin heeft jou heel veel geld gekost, of was je dat vergeten........????
laten voor wat het is, het is dankzij Rutte dat de wereld in een hyperinflatie is gekomen na de inval in Oekraïne, toch duidelijk ?
pakman
0
dit daalt nog tot een eurootje of 6/7 en dan word die vd beurs gehaald, taking privat door een partij voor een schijntje, en dit is de enige weg voor JG om er evt zonder gezichtsverlies uit te komen u worde bedankt voor de vele donaties...
DeZwarteRidder
0
Musk wilde de stekker trekken uit Starlink boven Oekraïne 'na goed gesprek met Poetin'

Volgens een voormalige functionaris van het Pentagon heeft Elon Musk overwogen om Oekraïne de toegang te ontzeggen tot satellietinternet van Starlink. Dat schrijft The New Yorker.

Met behulp van duizenden internetterminals van Starlink kunnen Oekraïense militairen via een satellietverbinding blijven communiceren en acties coördineren wanneer mobiele telefoonnetwerken en internetverbindingen uitvallen. Het netwerk is vaak het enige betrouwbare communicatiemiddel aan het front.

Na de Russische invasie van het land stelde Musks bedrijf SpaceX Starlink goedkoop ter beschikking van Oekraïne, maar al snel begon de Amerikaanse miljardair druk uit te oefenen op het Pentagon om hiervoor te betalen. Hij dreigde om de internettoegang in Oekraïne te blokkeren, terwijl de dienst begon te haperen. In oktober 2022 werd bekend dat Musk weigerde om Starlink te activeren in de omgeving van de Krim uit schrik voor een “escalatie” van het conflict en in februari dit jaar verbood Musk het gebruik van Starlink voor droneaanvallen op lange afstand. In juni liet het Pentagon weten dat de Amerikaanse overheid een contract had gesloten met SpaceX.

In een telefoongesprek in oktober vorig jaar met Colin Kahl, een voormalige Amerikaanse viceminister van Defensie, liet Musk zich ontvallen dat hij persoonlijk had gesproken met de Russische president Vladimir Poetin. “Hij maakte zich zorgen over de betrokkenheid van Starlink bij de Oekraïense oorlogsinspanningen en wat Rusland hiervan zou vinden”, zegt Kahl aan The New Yorker. Volgens de man werd Musk hier “nerveus” van en wilde hij de Russische bezorgdheden wegnemen.

Dankzij de satellieten van zijn bedrijf Starlink verwierf de multimiljardair de voorbije jaren een dominante machtspositie op het gebied van internet via de satelliet. Musk is van plan om in totaal 42.000 satellieten te lanceren.
Ivo Fl
2
F16's

Ook andere landen (Polen bijv) stuurt 'grote' vliegtuigen. Echter, dit zijn oude MIG's.

De reden dat NL en Denemarken F16's stuurt is als volgt. De F16 is medio 1978 - 1979 v/h eerst gaan vliegen. Er zijn zeer veel updates geweest daarna. Het duurt vele maanden zo niet jaren om met deze geavanceerde toestellen te kunnen vliegen. Je wilt dan eigenlijk een type F16 die het meest standaard is. Het meest in de buurt komt v/d de basis uitvoering. Hierdoor is het sneller mogelijk, om ermee te vliegen.

NL en Denemarken beschikken in hoge mate over deze standaard F16 modellen en daarom zijn eigenlijk alleen deze 2 landen voor nu interessant.
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 augustus 2023 08:43:

[...]
Poetin heeft jou heel veel geld gekost, of was je dat vergeten........????
Nee, de sancties hebben mij veel (energie/inflatie)geld gekost.
watergeus
8
quote:

josti5 schreef op 22 augustus 2023 11:33:

[...]

Nee, de sancties hebben mij veel (energie/inflatie)geld gekost.
Blijft toch bijzonder dat jij 20 cent meer voor je potje pindakaas belangrijker vindt dan vrijheid en menselijkheid. Ik zou richting oosten vertrekken. en daar doe je niet alleen jezelf een plezier mee.
DeZwarteRidder
3
quote:

josti5 schreef op 22 augustus 2023 11:33:

[...]Nee, de sancties hebben mij veel (energie/inflatie)geld gekost.
En waarom zijn er sancties en blokkades.....????

antwoord: dankzij een krankzinnige massamoordenaar in het Kremlin.
63.523 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2589 2590 2591 2592 2593 2594 2595 2596 2597 2598 2599 ... 3173 3174 3175 3176 3177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront