Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

het zwaard
0
Rusland: opnieuw Oekraïense drone-aanval op provincie Kaloega

Het Russische ministerie van Defensie zegt vannacht drie drones in de provincie Kaloega, ten zuidwesten van Moskou, te hebben neergehaald. Volgens de gouverneur van de provincie heeft het neerhalen van de drones door de luchtmacht geen gevolgen voor omwonenden of de infrastructuur in de regio.

De aanval valt momenteel niet onafhankelijk te verifiëren, Oekraïne heeft nog niet gereageerd. Het is al de vijfde keer deze maand dat Rusland stelt Oekraïense drones boven Kaloega te hebben neergehaald.
DeZwarteRidder
1
quote:

het zwaard schreef op 16 augustus 2023 10:43:

[...]Hoeveel is een Gazprom aandeel dan nog waard in Euro of Dollar ?
Niks, want je kunt het niet verkopen.
En als je het toevallig toch kan verkopen, krijg je waardeloze roebels die je niet kan omwisselen in euro's.
het zwaard
1
NAVO-functionaris oppert Oekraïens lidmaatschap in ruil voor grondgebied, Kiev boos

Volgens Stian Jenssen, een hoge NAVO-functionaris, zou Oekraïne een deel van zijn grondgebied op kunnen geven in ruil voor lidmaatschap van dat bondgenootschap. Dat heeft Jenssen gezegd in een panelgesprek in de Noorse stad Arendal, aldus de Noorse krant Verdens Gang. ‘Ik zeg niet dat het zo moet zijn. Maar het zou een mogelijke oplossing kunnen zijn’, aldus Jenssen, de stafchef van Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO.

Het opgeven van Oekraïens grondgebied aan Rusland is in veel kringen controversieel omdat Moskou daarmee beloond zou worden voor het beginnen van een veroveringsoorlog. Dat zou een gevaarlijk precedent kunnen scheppen, niet alleen voor Rusland zelf om dat opnieuw te proberen, maar ook voor andere grootmachten zoals China.
NAVO-chef Stoltenberg heeft zich nooit duidelijk uitgelaten over de mogelijkheid om Oekraïens grondgebied op te geven. Hij zegt consequent dat Kiev het moment en de voorwaarden moet bepalen voor onderhandelingen met Moskou. Dat benadrukte ook Jenssen, maar hij noemde het eveneens belangrijk om te bespreken hoe de veiligheidssituatie van Oekraïne er na de oorlog uit zal zien. Hij wees erop dat vragen over het afstaan van grondgebied nu eenmaal al door anderen zijn opgevoerd.

Desondanks is men in Kiev niet te spreken over Jenssens uitlatingen. Mychajlo Podoljak, een hoge adviseur van president Volodymyr Zelensky, noemt zijn idee ‘belachelijk’. ‘Dat betekent bewust kiezen voor verlies van de democratie, het aanmoedigen van een internationale crimineel, instandhouding van het Russische regime, vernietiging van het internationale recht en het doorgeven van de oorlog aan volgende generaties. Waarom zou Rusland immers vrijwillig afzien van provocaties, hybride strijd en gebruikelijk gedrag zonder te verliezen?’
watergeus
0
quote:

JanGerrits schreef op 15 augustus 2023 19:45:

"NATO's Secretary General Jens Stoltenberg's chief of staff says "I think that a solution could be for Ukraine to give up territory to Russia, and get NATO membership in return"

Zoals ik al zei, misschien is het westen nog wel de grootste bedreiging voor het succesvol heroveren van Oekraïns grondgebied.
Let maar op. Er gaat straks subtiel druk gezet worden op Oekraïne om grondgebied af te staan aan Rusland. Schandalig.

P.S: om misverstand te voorkomen, het is niet gezegd door Stoltenberg zelf maar door zijn "chief of staff".
Het lijkt me hoogste tijd dat NAVO in actie komt maar niet naar het plan van het hulpje van de chef. Het weglopen uit de graandeal is een goede reden om van Oekraine een no fly zone te maken. Om de bescherming van graan voor de wereldbevolking te garanderen. En te voorkomen dat faciliteiten voor graanverscheping worden vernietigd zoals weer vandaag, als 'strategie' van het Kremlin. Dat zou zeker met UN steun kunnen. Ik denk meeste landen voor. Dan kan Poetin alsnog eieren voor zijn geld kiezen om graan doorvoer en faciliteiten met rust te laten of de keuze geen vliegtuig meer boven UA te hebben.
ffff
1
luchtschip
0
quote:

Succes schreef op 15 augustus 2023 19:54:

ISW: Ukraine regains ground as Russia’s exhausted troops struggle

Ukraine’s military is gaining ground in Staromayorske, Urozhaine and Bakhmut directions, inprobing Russia’s vulnerable defensive lines, which lack reinforcements to shore up breaches.

Kaarten:
euromaidanpress.com/2023/08/15/isw-uk...

Ukrainian forces made gains on multiple fronts, advancing in the Donetsk and Zaporizhzhia oblasts, the Institute for the Study of War (ISW) reports, citing Ukrainian Deputy Defense Minister Hanna Maliar.

On 14 August, Ukraine’s Deputy Defense Minister Hanna Maliar said Ukrainian troops achieved successes near Staromayorske and Urozhaine in Donetsk Oblast. Over the past week, Ukraine retook around 40 square kilometers of territory in the Bakhmut area.

The US-based think tank reported the Ukrainian military continues to press its counteroffensive near Melitopol and Berdiansk in Zaporizhzhia Oblast. ISW assesses that Russian defensive lines are “brittle” and lack reserves to reinforce or rotate troops.

Maliar noted unspecified Ukrainian gains south and southeast of Staromayorske (9km southeast of Velyka Novosilka) and near Urozhaine (9km south of Velyka Novosilka) in Donetsk Oblast.

As per the ISW report, some Russian sources acknowledged that Ukrainian forces control the northern part of the settlement.

A Russian battalion commander, Alexander Khodakovsky, complained they were defending Urozhaine with fatigued forces suffering casualties. ISW previously determined that the Russian troops lacked operational reserves for rotations or reinforcements.

Russian military bloggers also reported Ukrainian advances near Robotyne in Zaporizhzhia Oblast and Klishchiivka in Donetsk Oblast, though Russia has not officially confirmed any territorial losses.

....

Ministerie van Defensie van Oekraine :

Oekraïense troepen hebben het dorp Urozhaine, regio Donetsk, bevrijd!

twitter.com/DefenceU/status/169168666...

Sinds begin Juni is het Oekrainse tegenoffensief begonnen

Dit betreft het offensief vanuit Velyka Novosilka waarbij men langs de weg richting het Zuiden ( Mariopol of Berdiansk ) gaat teneinde Russische bevoorrading af te sluiten

zie kaart en klik op Oekraine front>>Mariopol
www.google.com/maps/d/edit?mid=1335om...

Nu is Urozhaine veroverd door de Oekraïners --10 km van Velyka Novosilka, niet echt snel sinds begin Juni, maar de Russen hadden zich zwaar ingegraven aan het front, loopgraven, heel veel landmijnen, artillerie beschietingen en Russische soldaten die zich fanatiek verzetten

Nu de Russen daar verliezen leiden en de zwaarste obstakels door de Oekraïners zijn overwonnen is het mogelijk dat de zuidelijker dorpjes minder goed ingegraven zijn en de opmars langzaamaan sneller kan gaan

De volgende door de Russen bezette gehucht is Zavitne Bazhannya, slecht op 1 km van Urozhaine

detail kaart van het front>>Mariopol

www.google.com/maps/d/edit?mid=1HZLXS...
luchtschip
1
quote:

watergeus schreef op 16 augustus 2023 10:55:

[...]

Het lijkt me hoogste tijd dat NAVO in actie komt maar niet naar het plan van het hulpje van de chef. Het weglopen uit de graandeal is een goede reden om van Oekraine een no fly zone te maken. Om de bescherming van graan voor de wereldbevolking te garanderen. En te voorkomen dat faciliteiten voor graanverscheping worden vernietigd zoals weer vandaag, als 'strategie' van het Kremlin. Dat zou zeker met UN steun kunnen. Ik denk meeste landen voor. Dan kan Poetin alsnog eieren voor zijn geld kiezen om graan doorvoer en faciliteiten met rust te laten of de keuze geen vliegtuig meer boven UA te hebben.
In de UN heeft Rusland het Veto-recht, dus geen enkele beslissing of daad valt er te verwachten vanuit de UN
DeZwarteRidder
1
Oekraïne claimt herovering plaats in Donetsk

Oekraïne zegt een plaats in de oostelijke regio Donetsk te hebben heroverd op het Russische leger. Onderminister van Defensie Hanna Maljar meldt dat Oekraïense troepen Urozhaine hebben "bevrijd".

Dergelijke berichten van de strijdende partijen zijn lastig te verifiëren. Rusland heeft nog niet gereageerd. De omgeving van de plaats was de afgelopen dagen het toneel van zware gevechten. Maljar schreef dat de Oekraïense troepen zich inmiddels hebben verschanst aan de buitenrand van het dorp. "Het offensief gaat door."

De deskundigen van het Amerikaanse Institute of the Study of War (ISW) schreven eerder dat ze nog niet konden bevestigen dat de Russen zich volledig hadden teruggetrokken uit Urozhaine. Dat zou dinsdag wel zijn gemeld door pro-Russische strijders in het gebied. Die verklaarden volgens ISW dat de nederzetting verloren ging door een gebrek aan grondtroepen en materieel.

Urozhaine telde voor de oorlog zo'n duizend inwoners. Oekraïne meldde eerder ook het nabijgelegen Staromaiorske te hebben bevrijd. Het Oost-Europese land begon in juni met een langverwacht tegenoffensief tegen de Russische invasiemacht. Dat verloopt moeizaam, ondanks grootschalige westerse wapensteun aan Oekraïne. De Russen hebben zich ingegraven en enorme mijnenvelden aangelegd.

Oekraïne zou ook weer oprukken in de buurt van Bachmoet. Die stad viel eerder dit jaar na maandenlange strijd in Russische handen en ligt grotendeels in puin. De Russen blijven ook aanvallen uitvoeren op doelen in Oekraïne. De Oekraïense autoriteiten stelden woensdag dat drones zijn gebruikt om havens te bestoken bij de Donau, vlak bij de grens met buurland Roemenië.
putbruy10
5
quote:

AlGore Gerritme schreef op 16 augustus 2023 10:43:

Ik lees dit gewoon niet.
Hoef ik ook niet te reageren.
beste tactiek, is ook ffffrustrerend voor de trolmensen die constant de controverse zoeken

Ook in de zorg zegt men nooit in discussie gaan met dementerende of psychotische patienten, het verward hen alleen nog wat meer
luchtschip
1
Videobeelden die laten zien hoe Oekraïne in juli de illegale Krimbrug van Rusland trof. De Oekraïense veiligheidsdienst heeft beelden vrijgegeven van zijn zeedrones die de brugpijlers raken en camerabeelden tonen de impact.

video 2:38 minuut Engels gesproken

twitter.com/GlasnostGone/status/16917...
josti5
0
quote:

het zwaard schreef op 16 augustus 2023 10:49:

NAVO-functionaris oppert Oekraïens lidmaatschap in ruil voor grondgebied, Kiev boos

Volgens Stian Jenssen, een hoge NAVO-functionaris, zou Oekraïne een deel van zijn grondgebied op kunnen geven in ruil voor lidmaatschap van dat bondgenootschap. Dat heeft Jenssen gezegd in een panelgesprek in de Noorse stad Arendal, aldus de Noorse krant Verdens Gang. ‘Ik zeg niet dat het zo moet zijn. Maar het zou een mogelijke oplossing kunnen zijn’, aldus Jenssen, de stafchef van Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO.

(...)

---------------------

Jenssen, de stafchef van Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zegt dit natuurlijk niet zó maar.

Proefballonnetje, voortkomend uit stille diplomatie?

Zo niet, dan is het (wat) koren op de molen van de Russen.
het zwaard
0
NAVO reageert: positie over Oekraïne is niet veranderd

De NAVO heeft gereageerd op de uitspraken van de stafchef van secretaris-generaal van de NAVO: Stian Jenssen. Een woordvoerder benadrukte bij Oekraïense media dat de positie van de NAVO tegenover Oekraïne niet veranderd is.

"We zullen Oekraïne blijven steunen zolang dat nodig is en we zijn toegewijd aan het bereiken van een rechtvaardige en duurzame vrede. De positie van de Alliantie is duidelijk en is niet veranderd", klonk het.

Eerder vandaag zei Jenssen dat Oekraïne een deel van haar door Rusland bezette grondgebied zou kunnen afgeven in ruil voor lidmaatschap van de NAVO. Oekraïne noemde de suggestie "absoluut onaanvaardbaar".
luchtschip
0
(Mr. Jaga Jaga) Een nieuwe video van "Magyar" op de avond van 15 augustus.

Magyar is de code naam van de drone commandant, die samen met een groep drone bestuurders vele Russische doen vernietigt, voornamelijk in de regio rondom Bakhmut

video 6:23 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/DenesTorteli/status/16914...
josti5
0
quote:

putbruy10 schreef op 16 augustus 2023 11:23:

[...]

beste tactiek, is ook ffffrustrerend voor de trolmensen die constant de controverse zoeken

Ook in de zorg zegt men nooit in discussie gaan met dementerende of psychotische patienten, het verward hen alleen nog wat meer
Erg inhoudsrijk, dit.
het zwaard
8
quote:

josti5 schreef op 16 augustus 2023 11:44:

[...]

Erg inhoudsrijk, dit.
Zeker inhoudelijk.
Ik zou er nog willen aan toevoegen dat mensen die steeds de polarisatie opzoeken beter geweerd zouden worden op dit forum
GakGak
0
quote:

josti5 schreef op 16 augustus 2023 11:40:

[...]
---------------------

Jenssen, de stafchef van Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zegt dit natuurlijk niet zó maar.

Proefballonnetje, voortkomend uit stille diplomatie?

Zo niet, dan is het (wat) koren op de molen van de Russen.
.
Ivm de stagnerende graandeal konden de wereldgraanprijzen weer eens even fors omhoog.
Voorspelbare strategie van paljas poetin, temeer omdat de reactie nog niet overweldigend is want
wat meer dreiging richting de vloot van poetin zou logisch en welkom zijn.
Met name zijn beperkte graanvloot (stelt weinig voor) zou even hard bedreigd moeten worden als
welk Oekraiens schip dan ook en mondjesmaat gebeurt dat dan ook.

De vraag wat nu echt koren op de molen van poetin is, blijft staan dus vraag maar aan een echte
deskundige als Derk Sauer.
josti5
0
quote:

het zwaard schreef op 16 augustus 2023 12:14:

[...]

Zeker inhoudelijk.
Ik zou er nog willen aan toevoegen dat mensen die steeds de polarisatie opzoeken beter geweerd zouden worden op dit forum
Haha, wie zoeken hier nu feitelijk de polarisatie, willen steeds weer forumgenoten monddood maken?

Indachtig George Orwell's 1984: 'vrede = oorlog'.
DeZwarteRidder
6
quote:

josti5 schreef op 16 augustus 2023 13:06:

Over de sancties, de praktijk:
Sanctions on Russian crude and diesel exports are failing
www.freightwaves.com/news/sanctions-o...
www.youtube.com/watch?v=YPg-H6J3nWs&a...
En jij vindt dat natuurlijk geweldig........!!!!
63.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2566 2567 2568 2569 2570 2571 2572 2573 2574 2575 2576 ... 3182 3183 3184 3185 3186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront