Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

het zwaard
0
Brand op Russisch militair terrein op de Krim
De brand woedt op een militair oefenterrein in het district Kirovsky, op minder dan 100 kilometer van Kertsj. In het district zullen mogelijk tot 2.000 inwoners worden geëvacueerd en een deel van de snelweg tussen Sebastopol en Kertsj is afgesloten, meldt Sergej Aksjonov, hoofd van het door Rusland illegaal geannexeerde schiereiland in Oekraïne, op Telegram. Het Russische staatspersagentschap TASS bericht ook over het nieuws.
Over de oorzaak van de brand gaf Aksjonov geen informatie. Eerder meldde het persbureau RBC-Oekraïne dat er explosies waren geweest op het militaire oefenterrein nabij het dorp Krynytsjky. Oekraïense Twitteraccounts beweren dat een Russisch munitiedepot werd geraakt bij een drone-aanval.
kwekkel
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 04:43:

[...]
Ook een vaandrig kan kaartlezen hoor.
Sterker nog, met mijn latere jarenlange werkervaring bij RWS weet ik behoorlijk veel van geografische bestanden, GIS, GDF, en m.n. het ontwerp van wegbestanden (incl. puntstukken, belijningen, lusposities en wat dies meer zij).
Ik stond aan de wieg van het NWB.
[Modbreak: gelieve het netjes te houden op het forum.]
Lu.
6
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 07:50:

[...] , maar [ik] ben totaal ongevoelig voor sociale druk.
Je ziet je eigenzinnigheid aan voor standvastigheid .
closer
7
Beperktedijkbewaking
1
quote:

DWB Happy schreef op 19 juli 2023 07:24:

[...]
als jij nu eens stopt met schrijven hier zoals je al een paar keer eerder beloofd hebt te doen, dan
is het probleem gelijk opgelost
We zijn die IK lulkoek-verhalen, en treiterdende zuigende berichten van jou naar anderen toe kotsbeu.
Gezien het grote aantal AB-tjes dat jij, ene tomtom100 en ene Fender-bass hier scoren met haatberichten in mijn richting kap ik er idd mee. Elke redelijkheid is zoek, en moderator Henk schittert door afwezigheid...

Zelfs de quasi-progressieve of quasi-linkse closer doet een duit in het zakje. Je weet niet waar je het over hebt, amateur. Ben jij ooit voorzitter geweest van een plaatselijke combinatie van PvdA, D66, PPR, PSP en progressieve christenen? Ik toen wel.

Jullie onfatsoen en jullie onredelijkheid kent geen grenzen. Net zo min als bij sommige parlementariërs die in de Tweede Kamer beginnen te roepen over "'tribunalen".
Begrijp me goed, ik ben inmiddels redelijk rechts en zeker conservatief, maar bij dergelijke uitspraken worden er vele grenzen overtreden. Die lul moet in een wit dwangbuis afgevoerd worden.

OK, ik kap ermee. Jullie hufters hebben mij in deze draad nu echt de mond gesnoerd.
Zijn jullie nu echt gelukkig?
benbelegger
8
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 05:36:

[...]
.......
Daar kan jij, DZR, nog een puntje aan zuigen. Jouw kwaliteit, in je eigen commentaren, is alledaagse niet al te diepgaande nuchterheid. Wel met humor.

DZR is in 2018 dit draadje gestart en als hij zelf eens commentaar geeft zegt hij dat in korte zinnen en nooit een woord te veel. Al het materiaal wat hij heeft aangedragen is voor enkelen hier niet genoeg om alleen Poetin en zijn aanhang de schuld te geven, die enkelen doen het af met "waar twee kijven hebben twee schuld", zoals zelfs de paus zich eens liet ontvallen: "ze hebben allebei wel een beetje gelijk".

Lees pag. 1 van het Rusland-draadje en je ziet dat in 5 jaar tijd Poetin niet veranderd is, het westen wél.
www.iex.nl/Forum/Topic/1350572/Koffie...

Het moet eens afgelopen zijn met de alleenheersers op deze aarde.
De macht over een volk of over een kerk ( denk aan pausen en patriarchen) moet niet bij één of twee personen liggen maar eerlijk verdeeld zijn in macht- en tegenmacht.

Zolang alleen-heersers ( of die het willen zijn) de wetten van het land veranderen ten voordele van zichzelf, de media beheersen en de oppositie (mond-)dood maken, blijft het een onvrij land waar democratische landen iets van moeten zeggen. Tenslotte heeft iedereen recht op een plekje op deze wereld,
.
luchtschip
1
quote:

Fender bass schreef op 19 juli 2023 08:04:

De hete zomer op De Krim gaat doorrrrr!

Fire prompts evacuations in Crimea
juli 19, 2023 06:52a.m. CEST
Russian-installed Crimean head Sergey Aksyonov on Wednesday morning announced that a fire broke out at a training ground in Crimea's Kirovsky district.

Aksyonov said that 2,000 people are expected to be evacuated from four settlements near the affected area and that the highway which connects Crimea with the federal city of Sevastopol will be temporarily closed.

"The road transport scheme will be published in the near future ... An operational headquarters has been deployed, all specialized services are working on the spot. Please trust only trusted sources of information," the official said, without commenting on what caused the fire.

KEYWORDS:
UKRAINE CRISIS

Baha Breaking News (BBN) / NL
Om ongeveer 04.30 uur waren er aanvallen op het Russische munitiedepot nabij Stary Krym, de Krim. ~ 230 km van de frontlinie.

( klik op de video's en hij gaat op groot-scherm modus )

video 0:29 minuut--geluid aan

video 0:10 minuut geluid aan

video 0:03 minuut

kaart
pbs.twimg.com/media/F1YJz9IWYAAT0TQ?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/16815...

Glasnost Gone :

Russische functionarissen beweren dat er brand is uitgebroken op een militair oefenterrein op de bezette #Krim en dat 2.000 mensen zijn geëvacueerd uit omliggende nederzettingen en dat de nabijgelegen Tavrida-snelweg is afgesloten. Ze noemen ook een "stortplaats" (groeve), wat aangeeft dat Rusland dit munitiedepot probeerde te verbergen, maar er niet in slaagde.
JanGerrits
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 06:43:

[...]
Mijn 'zwak' voor de Russen betreft hun cultuur, wetenschap, kunst, literatuur en muziek.

Ok, bedankt voor je antwoord. Ik ken eigenlijk alleen hun Lada's. Dat valt niet onder een van die categorieën. Alhoewel, misschien onder muziek, er kwam behoorlijk wat geluid van af. :)
[verwijderd]
1
Kroatië biedt zijn havens aan voor de export van Oekraïense landbouwproducten

"ECONOMICHNA PRAVDA" — WOENSDAG 19 JULI 2023, 09:04

Kroatië heeft zijn spoorwegnet en havens in de Adriatische Zee aangeboden om Oekraïens voedsel via alternatieve routes te vervoeren vanwege de blokkering door Rusland van het Black Sea Grain Initiative.

Bron : Ukrinform citeert Frano Matušic, staatssecretaris van het Kroatische ministerie van Buitenlandse Zaken, tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN tijdens open debatten op ministerieel niveau, gewijd aan de situatie in de tijdelijk bezette gebieden van Oekraïne

Citaat : "Kroatië is klaar om te helpen bij het vinden van nieuwe routes voor de export van Oekraïens graan. De Kroatische spoorwegen en havens in de Adriatische Zee zijn een van de mogelijke alternatieve routes."

Details : Matušic benadrukte dat het besluit van Rusland om de overeenkomst te beëindigen in veel delen van de planeet de dreiging van hongersnood veroorzaakt.

De staatssecretaris van het Kroatische ministerie van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat zijn land Oekraïne sinds de eerste dagen van de grootschalige oorlog heeft gesteund en bereid is het te steunen zolang het nodig is.

www.pravda.com.ua/eng/news/2023/07/19...
pakman
1
Als al de landen die nu in het gedrang komen vwb Graandeal/hongersnood nu eens beginnen met het DIRECT uitzetten van de Russische ambassadeurs met hun gevolg en evt ook hun landgenoten zijn we alweer een stuk verder met het opvoeren vd druk op Putler , ik begrijp het niet meer.
DeZwarteRidder
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 06:43:

[...]
Mijn 'zwak' voor de Russen betreft hun cultuur, wetenschap, kunst, literatuur en muziek.
...................
En laten we het IJzeren Gordijn niet vergeten, compleet met mitrailleursnesten en mijnenvelden.
luchtschip
4
Zelenskyi ontploft tijdens een interview met Afrikaanse journalisten.

"We waren in de winter afgesloten van de elektriciteit. Er is al 100 jaar geen black-out geweest op dit continent. De laatste black-out was onder Hitler. Hij (Poetin) doet hetzelfde als Hitler. De manieren om Oekraïne te veroveren waren de hetzelfde als in het fascistische Duitsland. Hij deed hetzelfde, alleen nam hij Kiev niet in", voegde hij eraan toe.

"Omdat steeds minder mensen geloofden dat hij (Poetin) de president is, en steeds meer beseften dat hij slechts een sadist is. Nu is er een graaninitiatief. Waar is het leger in deze transport corridor overzee ? Er is graan. Komt er een veilig transport corridor bij Oekraïne? Nee. Het hangt ervan af of er hongersnood zal zijn in uw staten? Ja. Waarom blokkeert hij? Hij is een fascist," zei Zelenskyi.

video 0:29 minuut

twitter.com/NOELreports/status/168139...
pakman
0
Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 06:43:

[...]
Mijn 'zwak' voor de Russen betreft hun cultuur, wetenschap, kunst, literatuur en muziek.

als een echte Mannenbroeder is DAT dus je zwak..?? er zijn wel andere landen met datzelfde ZWAK die niet zo Moordlustig zijn...toch
luchtschip
0
geen graandeal en nu is Putin volop Odessa, de graanhaven van Oekraine, aan het bombarderen

Een krater die een X-22 Russische raket maakte voor een woongebouw in Odessa.
Stel je de verschrikkelijke vernietiging voor die het had kunnen aanrichten als het op het gebouw zou vallen.

foto
pbs.twimg.com/media/F1Yy2HJXgAIp24b?f...

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
luchtschip
1
Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

Massale Russische aanval op Odessa gisteravond.

>>X-22- en Oniks-raketten raakten graan- en olieterminals: reservoirs en uitrusting beschadigd, er ontstond brand.

>>Een explosiegolf beschadigde woongebouwen. Zeker 6 mensen, waaronder een 9-jarige jongen, raakten gewond

>>Oekraïense luchtverdediging schoot een X-59-raket neer nabij de kust. Het viel in een van de districten van Odessa, waardoor een grote krater ontstond en gebouwen eromheen werden beschadigd. Drie mensen raakten gewond.

>>In een van de wijken werden twee industriële objecten en twee magazijnen geraakt. Een persoon gewond.

Acht Shahed-drones neergeschoten in de regio van Odessa. Fragmenten hebben hotels beschadigd en twee mensen gewond.

Zo zien zomeravonden eruit als je een terroristische staat als buurman hebt.

video 0:05 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
closer
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 09:59:

Zelfs de quasi-progressieve of quasi-linkse closer doet een duit in het zakje. Je weet niet waar je het over hebt, amateur. Ben jij ooit voorzitter geweest van een plaatselijke combinatie van PvdA, D66, PPR, PSP en progressieve christenen? Ik toen wel.
Wat nu weer? Ik voerde verzachtende omstandigheden aan als verklaring voor jouw nachtelijke gebral.
Voor jou aanleiding om op te scheppen over een vrijwilligersbaantje...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 06:43:

[...]
...
Bij de communisten gaf Hannie Schaft als jong meisje het voorbeeld. Maar ja, daar heb je misschien ook een speciale karakterstructuur voor nodig. En communisten waren nog fanatieker en dapperder, denk ik.
Sorry, ik zou me er hier niet meer mee bemoeien, schreef ik. Daar hou ik me aan, als het onheuse aanvallen gaat.
Maar die lieve Groningse Ina Brouwer van de CPN, leeft die nog?
ffff
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 juli 2023 14:27:

[...]
ffff durft niks negatiefs te zeggen over Poetin, want is bang dat Poetin zijn aandelen Gazprom gaat confisqueren.
Het simpele feit dat een dergelijke toch best heel onnozele posting, getuigend van weinig gezond verstand, toch drie aanbevelingen kreeg geeft een beetje een beeld van het niveau van deze draad.

Enfin weer genoeg gelezen hierboven en rest mij nog in deze draad iets boeiends te vertellen:

Het Amerikaanse Lockheed Martin, gespecialiseerd in oorlogstuig waaronder de productie van F-35, niet te verwarren met FFFF , maakte fantastische winstcijfers bekend. Dus niet alleen EADS, het vroegere Airbus boert goed bij zo'n oorlog, maar ook de Amerikaanse oorlogsindustrie.
Verder maakten zij bekend dat..... de cijfers voor heel 2023 erg gunstig eruitzien. Tja, wie had anders verwacht....?

Zijn jullie ook weer op de hoogte van andere aspecten, volledig met deze oorlog verbonden. Op een beleggerswebsite is zoiets toch te waarderen, al twijfelt een mens bij het niveau wat hier langs komt.

Allemaal veel beleggingsplezier op een beleggerswebsite.

Peter
Fender bass
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 12:24:

[...]
Sorry, ik zou me er hier niet meer mee bemoeien, schreef ik. Daar hou ik me aan, als het onheuse aanvallen gaat.
Maar die lieve Groningse Ina Brouwer van de CPN, leeft die nog?
Probeer Google of Wikipedia eens.
Of is dit een kapstok om oude anekdotes op te lepelen dat met haar broer hebt gestudeerd of andere andere oninteressante snoeverij?
benbelegger
1
Moet Kyiv onder druk worden gezet om land te verruilen voor vrede?

Goedbedoeld, maar kortzichtig: zo beschrijft Andreas Umland Westerse vredesvoorstellen die Oekraïne vragen land te verruilen voor vrede met Rusland. Alhoewel ze op de korte termijnen leiden tot een zo gewenste wapenstilstand, geeft een verdrag met het Kremlin op dit moment in de oorlog een verkeerd signaal af. Een signaal dat volgens Umland gevaarlijk kan zijn voor de toch al wankelende internationale orde.

www.raamoprusland.nl/dossiers/oekrain...
.
63.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2480 2481 2482 2483 2484 2485 2486 2487 2488 2489 2490 ... 3181 3182 3183 3184 3185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront